اخباروگزارشات کارگری۲۱شهریور۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد

– ادامه تجمعات اعتراضی کارگران قند فسا مقابل کارخانه و فرمانداری ویژه!

– تجمع کارکنان صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) دراعتراض به اخراج وجابجایی مقابل استانداری اصفهان!

– اعتصاب کارگران شهرداری رابردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها مطالباتشان!

– تجمعات کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه دراعتراض به بلاتکلیفی مقابل فرمانداری و اداره کارشوش!

– ادامه تجمعات اعتراضی کارگران سد تنگ سرخ یاسوج نسبت به عدم پرداخت 15 ماه حقوق!

– وعده پرداخت قطره چکانی حقوق کارگران مس قلعه زری بدنبال تجمع اعتراضیشان مقابل استانداری خراسان جنوبی!

– کاهش حقوق کارگران پتروشیمی بوعلی ماهشهرجهت جبران خسارت آتش سوزی!

پتروشیمی بوعلی درمعرض حوادث وجان کارگرانش در خطراست!

– چند کودک دیگر باید تاوان ندانم‌کاری‌ها و بی‌توجهی‌های مسئولان را بدهند؟

– جان باختن2 کارگر و مصدومیت153کارگردیگربراثر حوادث کاری در استان کهگیلویه وبویراحمد طی 5ماه اول سال جاری!

– جان باختن غرفه داری که مقابل ساختمان 2 شورای شهر تهران خودسوزی کرده بود بر اثر شدت جراحت!

ادامه تجمعات اعتراضی کارگران قند فسا مقابل کارخانه و فرمانداری ویژه!

بعدازظهر امروز21شهریور، کارگران کارخانه قند فسا مقابل این کارخانه و فرمانداری ویژه این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.

اما جالب است که در تجمع امروز نمایندگان 180 کارگر فصلی کارخانه قند فسا، بازهم فرهاد خوش‌نیت، مدیر حراست فرمانداری ویژه فسا، تنها مسؤولی بود که به جمع کارگران آمد.

کارگران به عدم حضور فرماندار یا نماینده قانونی‌ وی در بین خود اعتراض داشته و مسؤولان حراست را به‌عنوان نماینده فرماندار، به رسمیت نمی‌شناسند.

به گزارش21شهریورفارس،این بار چندم است که کارگران فصلی این کارخانه دست به اعتراض و تجمع می‌زنند و آخرین تجمع آن‌ها چهارشنبه دهم شهریورماه جاری بود که مدیر حراست فرمانداری به آن‌ها قول رسیدگی به مشکلات را داد.

اما جالب است که در تجمع امروز نمایندگان 180 کارگر فصلی کارخانه قند فسا، بازهم فرهاد خوش‌نیت، مدیر حراست فرمانداری ویژه فسا، تنها مسؤولی بود که به جمع کارگران آمد.

در این تجمع نمایندگان کارگران به عدم ارسال نامه کارگران فصلی کارخانه قند فسا به مسؤولانی ازجمله نماینده شهرستان فسا در مجلس،نماینده ولی‌فقیه در این شهرستان، فرماندار ویژه فسا، رئیس کارخانه قند فسا و رئیس سازمان اتکا وابسته به وزارت دفاع، اعتراض داشتند.

این سؤال مطرح می‌شود که چرا فرماندار ویژه شهرستان فسا، رغبتی برای حضور در جمع کارگران آسیب ‌دیده که از کمترین حقوق نیز برخوردار نبوده از خود نشان نمی‌دهد و تنها مدیر حراست فرمانداری را برای پایان دادن به اعتراض کارگران، به نمایندگی می‌فرستد؟ و یا شاید در اصل این تجمعات به گوش فرماندار نمی‌رسد و با تدبیر حراست جمع شده و صدایی نیز بلند نمی‌شود!

کارگران به عدم حضور فرماندار یا نماینده قانونی‌ وی در بین خود اعتراض داشته و مسؤولان حراست را به‌عنوان نماینده فرماندار، به رسمیت نمی‌شناسند.

درهمین رابطه:

راهپیمایی وتجمعات اعتراضی کارگران بیکار شده کارخانه قند فسا!

صبح امروز10شهریور، کارگران بیکار شده قند فسا در اعتراض به تعطیلی و فروش این کارخانه، دست به تجمعات اعتراضی مقابل کارخانه و فرمانداری زدند.

این کارگران پس از چند ساعت تجمع مقابل کارخانه بطرف فرمانداری فسا راهپیمایی کرده ودرقابل فرمانداری اجتماع کردند.

مشکلات اقتصادی و خانوادگی به حدی به این کارگران فشار آورده است که تعدادی از آنان اذعان داشتند که اگر مشکل‌شان برطرف نشود، خود را آتش می‌زنند.

این کارگران بیکارشده همچنین مطرح کردند که در صورت برطرف نشدن مشکل، تجمع بعدی آن‌ها با حضور خانواده و فرزندان‌شان صورت می‌گیرد تا بلکه مسؤولان به خود بیایند و کاری کنند.

به گزارش10شهریورفارس،بگفته کارگران از سال 92 تا امروز تنها کمتر از 100 روز در کارخانه کار کرده‌اند و این سه سال را با بیکاری و مشکلات عدیده معیشتی به‌سر برده‌اند.

این کارگران باسابقه کار بالای 15 سال اکنون بدون بیمه و حقوق و مزایای بازنشستگی به حال خود رها شده‌اند.

اغلب این کارگران سن بالای 50 سال دارند و این سال‌ها در دوران نیمه‌تعطیلی و تعطیلی کارخانه در شرایط بد اقتصادی به‌سر می‌برند چراکه با توجه به سن آنان و البته بیماری‌های جسمی بسیاری که ناشی از سال‌ها کار در کارخانه است، موردتوجه کارفرماها حتی به‌عنوان کارگر روزمزد نیز قرار نمی‌گیرند.

یکی از این کارگران معترض عنوان کرد: من با این موی سفید و بیماری‌های جسمی ناشی از کار، مدت سه سال است که شرمنده خانواده‌ام هستم و چیزی برای از دست دادن ندارم.

کارخانه قند فسا از جمله کارخانه‌های قدیمی و مهم استان فارس به‌شمار می‌رود که برای دهه‌ها، موجب رونق اقتصادی این شهر بود.

این کارخانه با چغندرقند کار می‌کند اما در سال‌های اخیر به گفته مسؤولان امر، به دلیل خشک‌سالی ورود ماده اولیه چغندر به این کارخانه متوقف و شکر خام جایگزین آن شد.

از آن‌ پس بود که کارگران اخراج و دستگاه‌های مربوط به فرآوری چغندر به فروش رسید.

اکنون اعلام‌ شده که حتی یک کیلوگرم شکر نیز به کارخانه وارد نخواهد شد و قرار است کارخانه به بخش خصوصی فروخته شود و در عمل کارگران آن، بدون حقوق و بیمه به حال خود رها شوند.

براساس این گزارش،بدنبال تجمع این کارگران مقابل فرمانداری ویژه فسا،مدیر حراست فرمانداری فسا به کارگران بیکارشده کارخانه قند فسا اعلام کرد که در جلسه شنبه آینده موضوع کارخانه قند فسا، مطرح و بررسی می‌شود.

فرهاد خوش‌نیت که سعی داشت کارگران را هرچه زودتر از مقابل فرمانداری متفرق کند، به آن‌ها از جانب فرماندار قول داد که در جلسه شنبه آینده محمدجواد جمالی، نماینده مجلس ازفسا و سلیمان کرمی فرماندار این شهر، با محمدمهدی کربلایی، مدیرعامل سازمان اتکا موضوع کارخانه قند فسا، مطرح و بررسی می‌شود.

تجمع کارکنان صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) دراعتراض به اخراج وجابجایی مقابل استانداری اصفهان!

امروز21شهریور، جمعی از کارکنان صنایع هواپیماسازی ایران در اعتراض نسبت به اخراج و انتقال برخی ازکارکنان هسا  دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند.

یکی از کارکنان اخراج شده هسا گفت: در چهار ماهه اخیر حدود 300حدود نفر اخراج و بیش از 80 نفر به زرین‌شهر و جاهای دیگر منتقل شدند.

به گزارش21شهریورفارس،تجمع‌کنندگان که جمعیتشان به 40 نفر می‌رسد شامل دو دسته‌اند، عده‌ای که اخراج شده و نسبت به این موضوع معترض هستند و برخی دیگر که نسبت به نحوه جابجایی و انتقالشان شکایت دارند.

«جابجایی و اخراج بدون رضایت و حمایت!»، «معیشت ما چی می‌شود» و «در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، پاداش 10 سال کار در صنایع هواپیماسازی با اخراج داده نمی‌شود» از جمله شعارهایی است که تجمع‌کنندگان بر روی پلاکاردهای خود نوشته‌اند.

یکی از کارکنان اخراج شده هسا گفت: در چهار ماهه اخیر حدود 300حدود نفر اخراج و بیش از 80 نفر به زرین‌شهر و جاهای دیگر منتقل شدند.

وی افزود: به کارکنانی که منتقل شدند وعده افزایش حقوق، انعقاد قرارداد پنج ساله با وزارت دفاع و تسهیلات دیگر همچون مسکن داده شده که به دلیل عدم تحقق این وعده‌ها امروز در این محل حاضر شده‌ایم.

این کارمند سابق هسا با تأکید بر این‌که مسؤولان امر پاسخگو نیستند ادامه داد: دو هفته قبل که سردار دهقان، وزیر دفاع به اصفهان سفر کرد از عدم اخراج کارکنان خبر داد و گفت «ما کارکنان خود را اخراج نمی‌کنیم و حتی زمانی که آن‌ها از فعالیت مستقیم خارج می‌شوند شرایطی را برایشان فراهم می‌کنیم تا این عدم حضور را به عنوان شکست در استمرار زندگی خود تلقی نکنند».

وی خاطر نشان کرد: پس از صحبت‌های اخیر وزیر دفاع نیز اتفاق جدیدی نیفتاده و کارکنان منتقل شده نیز پس از اینکه با عدم تحقق وعده‌ها مواجه شده‌اند تصمیم به تجمع مقابل استانداری گرفتند.

اعتصاب کارگران شهرداری رابردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها مطالباتشان!

امروز21شهریور، کارگران شهرداری رابر در اعتراض به عدم پرداخت ماه ها مطالباتشان دست به اعتصاب زدند.

به گزارش 21شهریورصبح رابر،در پی اعتصاب کارگران شهرداری رابر و دست کشیدن از کار ، با حضور شهردار و رئیس شورای شهر رابردر بین اعتصاب کنندگان ، رضا مهدیپور از پرداخت یک ماهه حقوق کارگران شهرداری رابر درصبح امروز خبر داد و افزود: کارگران این شهرداری قریب ۲ماه و۲۱روز حقوق معوقه دارند.

وی گفت: شاغلین و کارگران این شهرداری حقوق ماههای تیر ومرداد و۲۱روز از  شهریور ماه را دریافت نکردند.

مهدی پور با بیان اینکه سعی می شود درآبانماه حقوق پرداخت شود قول قطعی نداد وگفت: قولی نمی دهم که محقق نشود.

وی گفت: تاکنون کارگران این شهرداری تعطیل کاری و ماموریت دریافت کردند ومابه التفاوت حقوق ۱۰-۱۵نفر از کارمندان رسمی شهرداری سند خورده وآماده پرداخت می باشد .

نماینده کارگران شهرداری رابر نیز در حین گفتگو با شهردار و رئیس شورای شهر رابربا بیان اینکه شهرداری رابر ۷۰ نفر نیرو دارد گفت: قریب ۳۰نفرازشاغلین ۴ماه حقوق از سال ۹۲وکلیه کارگران ۳ماه حقوق از سال ۹۵معوقه دارند وما در طول ۸سال اخیر فقط ۱ماه اضافه کار دریافت کردیم و هیچگونه اضافه کار ، پول لباس که طبق قراردادکارگری باید هرسال دومرتبه پرداخت شود و مابه التفاوتی دریافت نکردیم.

یکی دیگراز شاغلین این شهرداری گفت: به جرات می توانم بگویم ۸۰درصد کارگران شهرداری در ۶-۷ماه اخیر موفق به خرید گوشت قرمز برای خانواده خود نشدند.

یکی دیگر از کارگران گفت: آیا پرداخت یک ماه حقوق در اوج بازگشایی مدارس که از این حقوق بعد از پرداخت اقساط و بدهی به بانکها حتی پول نانی هم نمی ماند دردی از کارگر مظلوم و خانواده اش دوا می کند.

دیگری گفت: ما با توجه به اینکه پدرم حدود ۳۰سال کارگر شهرداری بود همیشه گرسنه بودیم الان متوجه شده ام که اگر من هم در شهرداری بمانم فرزندان من همیشه گرسنه خواهند بود.

یکی دیگر از کارگران این شهرداری با اشاره به اینکه از سال ۸۶ در شهرداری رابر قراردادی کارکرده ام گفت: به مدت ۴ماه است که اخراج شده ام و با توجه به اینکه اوج توانم را در شهرداری صرف نموده ام دیگر قادر به کار در جایی نمی باشم که مشکلات بسیاری دارم و خواهان برگشت به کار هستم.

در پایان هم کارگران این شهرداری بالاتفاق با اشاره به اینکه ما قبل از اینکه شاغل شهرداری باشیم ، شهروند رابر هستیم وخانواده های ما نیازمند امکانات تفریحی و عمرانی هستند خواستار نگاه ویژه مسئولین استانی به شهرداریهایی همانند رابر شدند.

تجمعات کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه دراعتراض به بلاتکلیفی مقابل فرمانداری و اداره کارشوش!

صبح امروز (یکشنبه21 شهریورماه)  بیش از 80 نفر از کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه که  از اسفند ماه سال 94  تاکنون  مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور هستند؛ در اعتراض به برآورده نشدن خواسته‌های خود  مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری شوش تجمع کردند.

به گزارش21شهریورایلنا،کارگران تجمع کننده می‌گویند ازجمله 150 کارگری هستند که به دلیل داشتن شغل سخت و زیان‌آور مشمول بازنشستگی پیش از موعد شده‌اند اما چون هنوز کارفرما حق بیمه اضافی مربوط به سخت و زیان‌آور بودن شغل آنها را به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است بیش از شش ماه است که حکم بازنشستگی آنها صادر نشده‌است.

به گفته آنان، ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان کرده است اما آنها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند؛ تصمیم به برپایی این تجمع اعتراضی گرفتند.

طبق اظهارات کارگران این مجتمع ،آنها در حدود شش ماه است که از محل کار خود خارج شده و منتظر حکم بازنشستگی‌اند در این فاصله نه کارفرما به آنها دستمزدی پرداخت می‌کند و نه وضعیت بازنشستگی‌شان مشخص شده تا بتوانند از مستمری دوران بازنشستگی برای معیشت زندگی‌شان استفاده کنند.

ادامه تجمعات اعتراضی کارگران سد تنگ سرخ یاسوج نسبت به عدم پرداخت 15 ماه حقوق!

عصرامروز21شهریور، کارگران سد تنگ سرخ یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت 15ماه حقوقشان دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند.

به گزارش21شهریور فارس ، جمعی از کارگران سد تنگ سرخ یاسوج عصر امروز برای چهارمین بار با تجمع در مقابل درب استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت مطالبات 15 ماهه خود شدند.

یکی از این کارگران در همین خصوص بیان کرد: از اوایل سال 94 تا تاریخ 30 خرداد که این کارگاه تعطیل شده هیچ گونه حقوق و مزایایی به ما پرداخت نشده است.

وی با اشاره به اینکه زندگیش به سختی می‌گذرد، افزود: به اداره کار، آب منطقه‌ای و هر اداره‌ای که لازم بود مراجعه کردم اما هیچ کس پاسخ‌گوی مشکلات ما نیست.

وی با اشاره به اینکه مستاجر است، گفت:  فرزندانم دانش آموز و دانشجوهستند و در آستانه شروع مدارس از من توقع دارند اما با دست خالی نمی‌توانم مایحتاج فصل مدارس فرزندانم را تأمین کنم.

وی در پاسخ به اینکه میزان مطالبات کارگران این سد چقدر است، افزود: مطالبات  کارگران از این سد 12 میلیون تا 35 میلیون است.

 

یکی دیگر از کارگران معترض بیان کرد: چند ماه گذشته برای مطالبه حقوقمان در جلوی استانداری تجمع کردیم که مسؤولان استان به ما گفتند بعد از سفر رییس جمهور اعتبارات به این پروژه تزریق می‌شود.

وی گفت: نزدیک به یک ماه از سفر رییس جمهور به استان می‌گذرد و تاکنون مطالبات ما پرداخت نشده و کسی هم پاسخگوی ما نیست.

یکی دیگر از این کارگران با اشاره به اینکه به خاطر وضعیت مالی که داشتم مانع حضور فرزندم در مسابقات رباتیک شدم، گفت: عدم پرداخت مطالبات از سد تنگ سرخ موجب شد مانع ادامه تحصیل فرزندم شوم.

وی یادآور شد: 15 ماه است که حقوق و مطالبات کارگران سد تنگ سرخ پرداخت نشده که اگر مسؤولان جواب قانع کننده‌ای به ما ندهد برای رفع مشکلاتمان به تهران مراجعه می‌کنیم.

این کارگر تشریح کرد: در تجمع قبلی معاون عمرانی استاندار گفت 12 میلیارد به این پروژه اختصاص یافته اما به ما از 400 هزار تومان تا یک میلیون پرداخت شد و تاکنون به ما پولی پرداخت نشده است.

وعده پرداخت قطره چکانی حقوق کارگران مس قلعه زری بدنبال تجمع اعتراضیشان مقابل استانداری خراسان جنوبی!

معدن مس قلعه زری به عنوان بزرگ‌ترین معدن مس زیر زمینی کشور است و کارگران آن در حالی در اعماق ۳۰۰ و ۴۰۰ متری زمین سختی‌ها را تحمل می‌کنند که این روزها نفس هایشان خسته تر از هر زمانی است چرا که بعد از دوماه تلاش هنوز حقوق نگرفته‌اند و عرق شرم بر پیشانی دارند چون در آستانه ماه مهر نامهربانی‌ها را شاهد هستند.

تلخی این حکایت آنجاست که برخی از کارگران از ترس از دست دادن همان حقوقی که چند ماه به تأخیر افتاده، مهر خاموشی به لب می‌گیرند تا مبادا اعتراضشان به اخراج ختم شود.

یکی از کارگران معدن مس قلعه زری خوسف ، بیان کرد: قریب به دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ام.

محمد ادامه داد: خیلی سخت است که ما بعد از پایان کار نمی‌توانیم به کمترین  خواسته های زن و فرزندان خود پاسخ دهیم.

وی با بیان اینکه کاش حقوق های نجومی مسئولان هم به تعویق می‌افتاد تا درد این کارگران را می‌فهمیدند، گفت: از مسئولان استانی می‌خواهیم حق‌وحقوق چندین ماهه صدها کارگر را از مدیریت معدن بگیرد.

محمد با بیان اینکه نان شب سفره‌ام را به سختی تهیه می‌کنم، ادامه می‌دهد: نمی‌خواهم با فرا رسیدن ماه مهر  و آغاز سال تحصیلی، خجالت‌زده فرزندانم شوم.

یکی دیگر از کارگران این معدن اظهار کرد: شرایط کار در معدن قلعه زری خوب است اما این مکان مدیر دلسوزی می‌خواهد.

رضا در دیگر صحبت‌هایش می‌گوید: ظرفیت تولید این معدن ۷۰۰ تن کنسانتره مس و طلا در روز است.

وی بابیان اینکه صنایع مس ۳۶ درصد مالکیت این معدن را دارد، گفت:  ۶۶ درصد دیگر در دست مدیرعامل فعلی معدن است.

رضا با نفسی که برخاسته از اندوه است، ادامه می‌دهد: صنعت مس حمایت خوبی از معدن داشته و حتی حاضر به افزایش سرمایه است، اما مدیرعامل فعلی آن حامی خوبی برای کارگران نیست.

یک دیگر از کارگران معدن مس قلعه زری با بیان اینکه تمام سختی ها را در عمق ۴۰۰ متری زمین تحمل می کنیم برای اینکه شرمنده خانواده نباشیم، گفت: توقعی جز احترام و پرداخت به موقع حقوق نداریم.

وی ادامه می دهد: نتایج زحمات ما حداقل ۳۰ میلیارد فروش محصول بوده است اما نوبت به حقوق دادن کارگران که می رسد می گویند پول نداریم.

وی با اشاره به پرداخت چهار میلیارد تومان مالیات این معدن می گوید: این پول های کلان در این شرایط اقتصادی به بخش های مختلف دولتی پرداخت می شود اما حقوق کارگر را نمی دهند.

وی ادامه داد: ما با تلاش های شبانه روزی رونق معدن را ایجاد می کنیم اما خود سهمی از آن نباید داشته باشیم و شرمنده خانواده باشیم؟

یکی دیگر از کارگران ، بیان می‌کند: علی‌رغم تلاش‌های کارگران معدن مس قلعه زری توجهی به آن‌ها نمی‌شود.

محمود ادامه می‌دهد: با توجه به فرا رسیدن سال تحصیلی به حقوق خود نیاز داریم و این در حالی است که  هیچ خبری از پرداخت دستمزدمان نیست.

وی با تاکید بر اینکه باید توجه ویژه‌ای به کارگران شود، افزود: کار کردن در معدن بسیار دشوار است اما توجه چندانی به ما نمی شود.

این کارگر ادامه داد: وضعیت مالی‌ام مطلوب نیست و اصلاً حرفی برای گفتن ندارم چرا که دو ماه است که حقوق نگرفته‌ام و مسئولان مدام برای پرداخت حقوق، امروز و فردا کرده و وعده‌شان را عملی نمی‌کنند.

مسئول نمایندگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان خوسف ، بیان کرد: در حال حاضر ۴۰۰ نفر در معدن مس قلعه زری خوسف مشغول به کار هستند.

محمد کسائی با اشاره به تجمع جمعی از کارگران در مقابل استانداری خراسان جنوبی، اظهار کرد: با توجه به این اعتراضات مقرر شد حقوق معوقه کارگران تا پایان هفته جاری پرداخت شود.

وی با بیان اینکه پرداخت حقوق این کارگران یک ماهه است، افزود: در پرداخت حق بیمه این کارگران نیز مشکلی وجود ندارد.

بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ21شهریور

درهمین رابطه:

تجمع خانوادگی کارگران معدن قلعه زری دراعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل استانداری خراسان جنوبی!

صبح امروز18شهریور، کارگران معدن قلعه زری خوسف در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل استانداری خراسان جنوبی زدند.

مجموع کارگران این معدن حدود 380نفر است که تعدادی از زنان و کودکان خانواده ها نیز در جمع کارگران حضور داشتند.

به گزارش18شهریورشبستان،معدن مس قلعه زری، در فاصله 180 کیلومتری جنوب شهرستان بیرجند و حاشیه شمالی کویر لوت قرار دارد، این معدن بین شهرستان های خوسف و نهبندان واقع شده و تعداد زیادی کارگر در آن مشغول بکار هستند، کارگرانی که برای کسب نان حلال باید خطرات کار کردن در عمق و زیر زمین را به جان بخرند.

عدم رسیدگی به مطالبات و عدم پرداخت به موقع حقوق این کارگران زحمتکش باعث شد تا امروز صبرشان سر آید و برای پیگیری موضوع مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع کنند.

یکی از کارگران شرکت کننده در این تجمع با بیان اینکه یک ماه حقوق معوقه داریم و 13 روز هم دیر کرد این ماه است، گفت: مسئولان معدن به ما گفته اند اعتبار نداریم.

وی با بیان اینکه چند مرتبه شده که حقوق ها را دیر پرداخت می کنند، ادامه داد: معدن قلعه زری سال 83 یک سال کامل حقوق کارگران را نداد و بعد از آن وضعیت درست شد و حالا بعد از 10 سال دوباره باز چند ماهی شده که پرداختی ها دیر کرد دارد.

این کارگر معدن قلعه زری با اشاره به اینکه ما در این تجمع چیز خاصی از استاندار نمی خواهیم، گفت: برخی امروز به ما گفتند که کسی شما را تحریک کرده که بیایید اینجا تجمع کنید، اما ای کاش همه بدانند که ما از روی درد به اینجا آمده ایم.

وی افزود: بازگشایی مدارس نزدیک است و همه پول لازم دارند، اما ما هنوز حقوق نگرفته ایم و مسئولان معدن به ما گفته اند فعلا نداریم و با تاخیر می دهیم.

وی ادامه داد: یک ماه حقوق ما همیشه در دست خود شرکت است و الان حقوق تیرماه و مرداد را هنوز پرداخت نکرده اند.

یکی دیگر کارگران معدن قلعه زری هم با بیان اینکه پرداخت حقوق ها سر وقت نیست و تاخیر دارد، گفت: مدیر عامل شرکت پاسخگوی ما نیست، حقوق که می دهند اما دقیق نمی دهند و نمی شود برنامه ریزی کرد.

وی با بیان اینکه در گذشته پرداختی ها خوب بوده اما الان یک سال شده که مدیر عامل عوض شده و پرداخت حقوق ها با مشکل روبرو شده است، گفت: ما هم بچه مدرسه ای دارم و نیازمند پول هستیم.

یکی دیگر از کارگران هم که درخواست دیدار با استاندار را دارد، گفت: حدود 200 کیلومتر راه آمده ایم که با استاندار صحبت کنیم اما اجازه این کار را به ما نمی د هند.

طبق صحبت هایی که نماینده این کارگران با مسئولان استانداری خراسان جنوبی داشت مقرر شد که هفته آینده جلسه ای با حضور چند تن از کارگران به عنوان نماینده کارگران با استاندار داشته باشند و همچنین طبق آنچه شرکت ملی مس قول داده است حقوق این کارگران هفته آینده پرداخت شود.

به گزارش ایرنا درهمین رابطه،تعدادی از کارگران معدن مس قلعه زری شهرستان خوسف از توابع خراسان جنوبی روز پنجشنبه با حضور در برابر ساختمان استانداری خواهان تسریع در پرداخت حقوق معوقه خود شدند.

مجموع کارگران این معدن حدود 380نفر است که تعدادی از زنان و کودکان خانواده ها نیز در جمع کارگران حضور داشتند.

معدن یادشده با شهر خوسف 130کیلومتر و تا شهر بیرجند مرکز خراسان جنوبی 165کیلومتر فاصله دارد.

به گفته کارگران، آنان با استفاده از خودروهای شخصی و نیز تعدادی از خودروهای شرکت به بیرجند آمدند.

یکی از کارگران گفت: معدن درآمد دارد اما به دلیل مشکل مدیریت حقوق کارگران دو ماه به تاخیر افتاده است، برخی آنها نیز گفتند، سه ماه حقوق دریافت نکرده اند.

به گفته یکی از کارگران 33درصد سهام معدن به شرکت صنایع مس ایران و بقیه در اختیار بخش خصوصی است .

یکی از مسئولان استانداری خراسان جنوبی با حضور در جمع کارگران خطاب به آنان گفت: حقوق شما با یک ماه تاخیر پرداخت می شود و قرار بود، 15شهریور پرداخت شود که سه روز تاخیر افتاده است.

وی علت مشکل را اختلاف نظر میان مدیرعامل، هیات مدیره و صاحب کارخانه عنوان کرد و از رسانه ها خواست که این موضوع رسانه ای نشود.

در حالیکه وی از کارگران می خواست سه تا پنج نماینده برای گفت و گو انتخاب کنند، کارگران اصرار به حضور استاندار در میان خود داشتند.

همچنین مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی با حضور در جمع کارگران گفت: برای رفع مشکل در معدن مس قلعه زری سه ماه گذشته حداقل 10جلسه برگزار شد هرچند قول هایی دادند اما به آن عمل نکردند.

علی جزندری افزود: مباحث مرتبط با معدن کاملا رصد می شود و استانداری از مشکل شما آگاه است و می دانیم شما نگران آینده شغلی خود هستید.

وی اضافه کرد: با انتخاب نماینده از میان خود کارهای انجام شده و آنچه انجام خواهیم داد را بررسی خواهیم کرد و با انتخاب نماینده به محل کار خود برگردید.

وی ادامه داد صنایع مس ایران و سهامدار عمده(آقای ولیان) نشست هایی برگزار کردند تاکنون از این نشست ها نتیجه ای گرفته نشد.

وی در همین حال تاکید کرد که 70 درصد سهام معدن به بخش خصوصی تعلق دارد و با توجه به شخصی بودن معدن، مشکل باید از طریق مراجع خاص پیگیری شود.

معدن مس قلعه زری در کنار روستای قلعه زری قرار دارد.

رگه اصلی معدن دارای طول دو هزار متر و ضخامت آن سه تا پنج متر است که کانسنگ در حال بهره برداری آن در عمق ۳۰۰ متری دارای دو درصد مس و حدود نیم گرم در تن طلا است .کنسانتره ۲۴درصد مس این کانسار دارای ۱۷ گرم در تن طلا است.

کاهش حقوق کارگران پتروشیمی بوعلی ماهشهرجهت جبران خسارت آتش سوزی!

پتروشیمی بوعلی درمعرض حوادث وجان کارگرانش در خطراست!

تیرماه سال جاری، آتش ‌به ‌جان پتروشیمی بوعلی ماهشهر افتاد. در زمان وقوع آتش سوزی ، این کارکنان و کارگران مجتمع بودند که با از جان گذشتگی خود نهایت تلاششان را برای خاموش کردن آتش انجام دادند؛ اما در ادامه به دلیل حجم بالای خسارات و فشارهای مالی مجتمع، مسئولین دستمزد نیروها را کاهش دادند که این موضوع سبب شد، دیگر پرسنل نسبت به این مجتمع آن علاقه و حساسیت قبل را نداشته باشند.

تا بنا به گفته مسئولین، خسارتی بالغ بر 60 میلیون یورو به این مجتمع وارد شود. هم اکنون و در حالی که تصور می شود، شرایط این واحد بزرگ صنعتی عادی است، اخبار به دست آمده نشان می دهد، نه تنها خسارت آتش سوزی تیرماه بسیار بیشتر از میزان اعلام شده بوده، بلکه شرایط فعلی این مجتمع، به گونه ای است که هر لحظه در آن احتمال بروز حادثه می رود.

در این میان و در سال های گذشته، برخی مسائل همانند رعایت نکردن نکاتی نظیر تناسب میان تخصص و شغل موجود، کم کاری و اهمال مسئولین و پیمانکاران در برخی موارد، کاهش کیفیت کار با هدف کاهش هزینه و افزایش منافع شخصی و… از جمله مهم ترین نکاتی است که در صنعت پتروشیمی به دلیل حجم بالای حساسیت در غالب موارد با یک فاجعه همراه می شود.

استان خوزستان و شهرستان ماهشهر این استان یکی از قطب های مهم پتروشیمی کشور است که در این منطقه واحد های پتروشیمی همانند بندر امام ،فرآورش، بسپاران، کیمیا، آب نیرو، خوارزمی، اروند، امیرکبیر، بوعلی سینا، شهید تندگویان، خوزستان، فجر، کارون، فن آوران، رازی، مارون، لاله، فارابی، غدیر، بافت، زرشیمی، رسولی، آریا، فسفریک جنوب، رجال، تخت جمشید وجود دارند.

در این میان پتروشیمی بوعلی بندر ماهشهر است که در سال 1377 و در زمینی به مساحت 36 هکتار تأسیس شد که با بیش از 300 میلیون دلار سرمایه، یکی از بزرگ ترین واحدهای صنعتی استان خوزستان و کشور است که در تیرماه سال جاری و به دنبال برخی بی احتیاطی ها دچار حریق و در نهایت خسارت سنگین مالی شد.

در آن زمان، برخی کارشناسان عواملی نظیر نبود مدیر تأسیسات، عدم توجه کافی و ریشه ای به دلایل ایجاد خسارت، بی احتیاطی و سهل انگاری مدیران و کارکنان را عامل بروز حادثه اعلام کردند.

در ادامه نیز مسئولین با اعلام خبر خسارت 60 میلیون یورویی وارده گفتند، با مشارکت تحسین برانگیز کارکنان و مسئولین، این آتش سوزی مهار و مشکل برطرف شده است. با این حال و پس از گذشت دو ماه اخباری به دست رسیده که نشان می دهد، نه تنها خسارت آتش سوزی تیرماه بسیار بیشتر از میزان اعلام شده بوده، بلکه شرایط فعلی این مجتمع، به گونه ای است که هر لحظه در آن احتمال بروز حادثه می رود.

در همین رابطه، منابع آگاه گفته اند: در زمان وقوع آتش سوزی تیرماه، این کارکنان و کارگران مجتمع بودند که با از جان گذشتگی خود نهایت تلاششان را برای خاموش کردن آتش انجام دادند؛ اما در ادامه به دلیل حجم بالای خسارات و فشارهای مالی مجتمع، مسئولین دستمزد نیروها را کاهش دادند که این موضوع سبب شد، دیگر پرسنل نسبت به این مجتمع آن علاقه و حساسیت قبل را نداشته باشند.

این منبع همچنین گفت:مسئولین پس از مهار آتش سوزی تیرماه، حجم خسارت را 60 میلیون یورو اعلام کردند. این در حالی است که بنده اطلاع دقیق دارم، این میزان از 100 میلیون یورو بیشتر است. از سویی نیز مسئولین پس از مهار آتش تیرماه قول دادند تا در یک بازه زمانی سه هفته ای شرایط را به حال اول بازگردانند، در حالی که اکنون پس از گذشت دو ماه همچنان بسیاری از خطوط مجتمع غیر فعال هستند. جدا از حجم بالای خسارت که رسانه ای نمی شود، در دو ماه گذشته نیز دو آتش سوزی دیگر در مجتمع رخ داده که تلاش مسئولین بر این بوده تا این آتش سوزی ها رسانه ای نشود.

علاوه بر این اطلاعات دریافتی حاکی از این است که در چند روز گذشته و بر اثر عدم رعایت نکات ایمنی، پتروشیمی بوعلی، یک نشت هیدروژن داشت که اگر کارکنان کمی شانس نمی آوردند، خسارت سنگین جانی و مالی به مجتمع و کارکنان وارد می شد. ضمن اینکه در دهم شهریور نیز همان مخزن قبلی آتش گرفته، دوباره موقع برشکاری آتش گرفت. در حال حاضر نیز مسئولین مجتمع در حالی که باید با رسانه ای کردن مشکل از مجموعه ها و کارشناسان کمک بگیرند، به شدت تلاش می کنند، با محدود کردن کارکنان از انتشار هر گونه خبر از این واحد صنعتی به بیرون خودداری کنند.

بنا بر آنچه آمد، مشخص می شود که پتروشیمی بوعلی بندر ماهشهر در شرایط کنونی و پس از گذشت دو ماه از تجربه یک آتش سوزی بزرگ همچنان بر اثر عواملی نظیر بی احتیاطی در معرض آسیب و خسارت است.

بخشی ازیک گزارش تابناک بتاریخ21شهریور

چند کودک دیگر باید تاوان ندانم‌کاری‌ها و بی‌توجهی‌های مسئولان را بدهند؟

مهدی فتحی / دبیر ریاضی ناحیه یک سنندج

هنوز پنج ماه از فرو ریختن دیوار کهنه و فرسوده بر سر معلم فداکار “حمیدرضا گنگوزهی” نگذشته است که باز هم در سیستان و بلوچستان از ریختن در و دیوار فرسوده بر سر “فریبا چهاردیواری” کودک 5 ساله ای خبردار می شویم که برای گرفتن کتاب هایش به همراه هم سن و سالان خود با شوق و اشتیاق هرچه تمام تر به مدرسه رفته، و در عالم کودکانه اش سوار بر درب ورودی مدرسه رویای پرواز را تجربه کرد…

حتی دیوار های مدارس سیستان و بلوچستان و بیشتر مناطق محروم کشور از این همه بی عدالتی آموزشی به ستوه آمده اند و دیگر حتی یارای تحمل وزن درب ها و پنجره ها را نیز ندارند، چه برسد به اینکه چند کودک نیز سوار بر درب، تاب تاب و رویا پردازی کنند. درب آهنینی که خود بر دیوار کهنه و فرسوده مدرسه سنگینی می کند، و زیادی می نماید، با سنگین تر شدن وزنش به همراه ستون کناری بر سر کودکان رویا پرداز فروریخته و جان یکی را می گیرد و سه تای دیگر را راهی بیمارستان می کند تا به ما بفهماند که دیگر عمر این مدارس تخریبی و دیوار های فرسوده به پایان رسیده است و باید فکری به حال این مناطق حاشیه ای و محروم بکنیم.

زبان ما که قاصر است و نمی دانیم دیگر با چه زبانی باید به این مسئولان بفهمانیم که اوضاع مدارس وخیم است و می بایست چاره ای اساسی بیاندیشند؟ نمی دانیم باز باید چه فاجعه دیگری رخ دهد تا فرادستان به خودشان بیایند و فکری به حال این کودکان محروم کنند؟ حتی فریاد در و دیوارهای مدارس نیز در آمده است و بی رحمانه جان معلمان و دانش آموزان را می گیرند، تا تلنگری باشد برای جامعه و آن دسته از مسئولان منفعت طلبی که منافع فردی خود و اطرافیانشان را بر منافع جمعی جامعه ترجیح می دهند و هزار اتفاق مثل این ها نیز وجدان خفته آنها را بیدار نخواهد کرد.

از کودکان شین آباد در غربی ترین نقطه کشور گرفته تا کودکان بجار بازار در شرقی ترین نقطه ایران، همگی مهر تایید را بر بی توجهی فرادستان به مقوله مدارس و دانش آموزان می زنند و کسی هم ککش نمی گزد. و ما همچنان در رویای تحقق برخی مواد قانون مالیاتی از برخی ارگان های خاص برای تامین هزینه های اینچنین مدارس و مناطقی هستیم و نمی خواهیم غیر از این فکری به حال این مناطق کنیم.

نام گذاری میدانی در سیستان و بلوچستان به نام “حمیدرضا” و مدرسه ای در چابهار به نام “فریبا”، داغ دل خانواده های آنان و مردم ایران را تسکین نمی دهد و نوشداروی بعد از مرگ سهراب است. و اگر تمام میادین و مدارس کشور را به نام این دو عزیز از دست رفته نامگذاری کنیم، باندازه یک مدرسه تازه ساخت با در و دیوارهای قابل اطمینان و جلوگیری از مرگ دوباره یک معلم یا دانش آموز دیگر، ارزش ندارد. چرا همیشه باید یک یا چند نفر جان خود را از دست بدهند تا زنگ خطرها به صدا در آیند؟ و تازه بعد از به صدا درآمدن زنگ خطرها نیز فقط کارهای مقطعی و دارای برد رسانه ای بکنیم و هیچ برنامه بلند مدت و مناسبی نداشته باشیم؟

بعد از این حوادث چگونه انتظار داریم دانش آموزان چندان دل خوشی از مدارس داشته باشند؟ و نیمی از ساعات روز را در اینگونه مدارس با ترس و لرز سپری کنند؟ و معلمان که باید تمام فکر و ذکرشان تعلیم و تربیت دانش آموزان در کمال آرامش باشد، چگونه می توانند این تمرکز را داشته باشند؟ در حالی که هر آن ممکن است سقف کلاس بر سرخود و دانش آموزانشان فرو بریزد؟

جناب رئیس جمهور، جناب آقای فانی و نمایندگان چند آتشه مجلس:

اینجا نه غزه است و نه عراق و نه سوریه…

نه جنگی صورت گرفته است و نه انفجارهای انتحاری باعث مرگ دانش آموزان و معلمان می شود. اینجا سیستان و بلوچستان است و در و دیوارهای مدارس وظیفه داعش را بر عهده گرفته اند و یکی پس از دیگری جان دانش آموزان و معلمان را می گیرند. و ما همچنان در فکر تجهیزات پیشرفته نظامی برای دفاع از این مردم و این آب و خاک هستیم…

التماس تفکر

منبع: حقوق معلم و کارگر

جان باختن2 کارگر و مصدومیت153کارگردیگربراثر حوادث کاری در استان کهگیلویه وبویراحمد طی 5ماه اول سال جاری!

طی پنج ماه نخست سال جاری دراستان کهگیلویه وبویراحمد براثر حوادث کاری،2کارگرجان باختند و 153کارگردیگر دچار مصدومیت شدند.

به گزارش21شهریور روابط عمومی پزشکی قانونی استان کهگیلویه وبویراحمد ، آمار مصدومین ناشی از حوادث کار در پنج ماه امسال تعداد 153 نفر بوده است. از این تعداد 5 نفر زن و 148 نفر مرد بوده اند. این آمار در مدت زمان مشابه در سال94 تعداد 165 نفر بوده که کاهش 7.2 درصدی داشته است.

همچنین آمار متوفیات ناشی از حوادث کار در پنج ماهه امسال 2 نفر بوده که در مدت مشابه در سال گذشته یک نفر بوده است.

جان باختن غرفه داری که مقابل ساختمان 2 شورای شهر تهران خودسوزی کرده بود بر اثر شدت جراحت!

روزگذشته20شهریور،غرفه داری که 24 مرداد مقابل ساختمان شماره دو شورا اقدام به خود سوزی کرده بود، براثر شدت جراحات جان باخت.

به گزارش21شهریورجوان،قناعتی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران ، با اشاره به خود سوزی مرد میان سال در مقابل ساختمان شماره دو شورای اسلامی شهر تهران در 24 مرداد ماه، اظهار داشت: متاسفانه این مرد به دلیل عفونت ریه و جراحت زخم روز گذشته جانش را ازدست داد.

وی افزود: بر اساس آمار اورژانس تهران درصد سوختگی 25 درصد اعلام شده بود، اما امروز مشخص شد که  این درصد بیشتر از رقم اعلام شده بوده است.

درهمین رابطه:

خودسوزی یکی از غرفه داران میدان میوه و تره بارازگل دراعتراض به ازدست دادن غرفه اش!

صبح امروز24مردادماه، یکی از غرفه داران میدان میوه و تره بارازگل دراعتراض به ازدست دادن غرفه اش دست به خودسوزی مقابل ساختمان 2 شورای شهر تهران زد.این اقدام به خودسوزی بدنبال عدم تمدید حق غرفه داشتنش صورت گرفته است.

بنابه گزارشات منتشره، این غرفه دار40ساله دچارسوختگی15تا20درصدی شده وبه بیمارستان منتقل شد.

وی چهار دوره متوالی در میدان میوه و تره بار ازگل غرفه داشته اما سال جاری حق غرفه داشتنش تمدید نشد و این مطلب به وی اعلام شد.

این در حالیست که وی خواهان تمدید غرفه اش بود. شهرداری تهران ضمن عدم تمدید حق غرفه اش به وی قول مساعد داده بوده که مشکل ودیعه مسکن وی را از دستگاه های مسئول پیگیری کند.

به گفته وی این فرد به دلیل تالمات روحی نتوانسته برخود مسلط باشد و اقدام به خودسوزی کرده که با اقدام به موقع عوامل ساختمان شماره دو شورای شهر و شهرداری تهران به موقع به بیمارستان منتقل می شود.

بیست ویکم شهریورماه1395

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.