اعتراض به طرح کارورزی وظیفه ای همگانی (کارگران،معلمان،پرستاران،کارمندان،دانشجویان،فارغ التحصیلان دانشگاه ها،دانش آموزان ،جوانان متقاضی کارو….) است
اعتراض به اجرای طرح کارورزی دفاع ازدستاوردهای کارگران، حقوق خود ونسل های آینده است
– طرح کاروزی همان شیوه نامه غیرقانونی استاد – شاگردی است
– علیرغم تیراندازی هوایی، کارگران نیشکر هفت تپه مصممانه سومین روز اعتصاب و تحصن خود را پشت سر گذاشتند
– ادامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
توهین ناموسی نیروی انتظامی به کارگران
– تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آذراب اراک نسبت به عدم پرداخت 4ماه حقوق مقابل استانداری مرکزی!
– تجمع معلمان قراردادی وحق التدریسی سراسرکشور برای تعیین تکلیف وضعیت استخدامیشان مقابل مجلس !
– تجمع اعتراضی آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی سراسرکشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس!
– تجمع اعتراضی نیروهای آموزش دیده کمک پرستاری نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل وزارت بهداشت!
– بازگرداندن اسماعیل عبدی از بیمارستان به زندان اوین
– اخراج25کارگر فولاد شادگان!
– عدم پرداخت مطالبات کارگران دوکارخانه سیمان وکانسرام طبس پس از11ماه بیکارشدن!
– تجمع رانندگان تاکسی بیسیم یاسوجدراعتراض به اخذ هزینههای اضافی مقابل سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد!
– تجمع اعتراضی کشاورزان نسبت به انتقال آب رودخانه سرمشک به سد صفارود مقابل فرمانداری رابر!
– آغاز بکار دوباره تونل « اکلن ۴» معدن زمستان یورت
– روایت پزشک کارگران معدن زمستان یورت آزاد شهردرباره حادثه13اردیبهشت وقربانیانش!
– جان باختن 4کارگرطی48ساعت گذشته براثرحوادث کاری!
*مرگ کارگر راهداری در پی برخورد خودروی سواری در آزادراه مشهد!
*جان باختن کارگر مقنی درقم براثرریزش چاه!
*جان باختن یک کارگر ساختمانی دراراک براثر سقوط از ارتفاع!
*برق گرفتگی جان کارگرجوان مرغداری را درگلپایگان گرفت
طرح کاروزی همان شیوه نامه غیرقانونی استاد – شاگردی است
یک فعال کارگری در تحلیل خود از برنامه دولت برای اجرای طرح کاروزی گفت: این طرح همان شیوه نامه غیرقانونی استاد-شاگردی است که با ظاهری جدید و فریبنده توسط تیم اقتصادی دولت به اجرا درآمده است.
عبدالله وطن خواه درگفتگوباایلنا ادامه داد: به نظر میرسد که نویسندگان طرح کارورزی همچون سایر نئولیبرالهایی که تاکنون در اجرای سیاستهای اقتصادی به دولتهای پیشین مشاور دادهاند، عقیده دارند که یگانه راه رستگاری جوامع از مسیر تعدیل اقتصادی میگذرد.
وی افزود: در ادامه همین باور فکری است که امروز شاهد تغییر چهره شیوهنامه غیرقانونی استاد- شاگردی و تبدیل شدن آن به طرح کاروزی هستیم.
وطنخواه در تقسیمبندی انتقادات خود از این طرح گفت: برخی منتقدان براین باور هستند که دولت با اجرای غلط قانون برنامه ششم توسعه باعث شده امکان سوءاستفاده از کارگران تازهوارد در قالب طرح کاروزی فراهم شود.
این فعال کارگری افزود: حتی اگر این انتقاد وارد باشد و دولت از این پس در ادامه اجرای طرح مذکور شرایطی را فراهم کند تا تمامی فارغالتحصیلان دانشگاهی درآمدی به اندازه حداقلهای تعیین شده در قانون کار دریافت کنند؛ بازهم تمامی انتقادات خاتمه نخواهد یافت.
وی افزود: همانطور که پیش از این هم عنوان شده است طرح کاروزی به طور هوشمندانهای تهیه شده تا بدون جلب توجه افکار عمومی جایگزین شیوهنامه استاد- شاگردی شود.
این فعال کارگری با یادآوری اینکه در شیوهنامه استاد-شاگردی هیچ محدودیتی سنی برای استخدام شاگرد وجود نداشت، افزود: به همان اندازه در طرح کاروزی هم هیچ چارچوب محدودکنندهای برای تعیین شرایط سنی کاروزان تعیین نشده است و همین مسئله دست کارفرمایان را برای سوءاستفادههای احتمالی از نیروی کار بازخواهد گذاشت.
این فعال کارگری با یادآوری این واقعیت که سال گذشته شورای عالی کار در برابر سبد دو میلیون چهارصدو هشتاد و نه هزار تومانی هزینههای یک خانوار متوسط حداقل دستمزد کارگران را حاضر شد که تنها دستمزد کارگران تا سقف یک میلیون تومان افزایش بدهد، افزود: در چنین شرایطی پرداخت ثلث مبلغ تعیین شده به کارورز بیمعنی است.
وطن خواه گفت: نشان دادن چراغ سبز به کارفرمایان برای پرداخت دستمزد 300 هزار تومانی به کارگران بیانگر آن است که در مناسبات اقتصادی هیچ محدودیتی شکستن بهای آدمیت وجود ندارد.
علیرغم تیراندازی هوایی، کارگران نیشکر هفت تپه مصممانه سومین روز اعتصاب و تحصن خود را پشت سر گذاشتند
در سومین روز اعتصاب بزرگ کارگران شرکت نیشکر هفته تپه، از ساعت 8 صبح امروز بیش از هزار کارگر شاغل و بازنشسته و نی بر این شرکت همراه با خانواده هایشان دست به تحصن در محل شرکت زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این تحصن و تجمع اعتراضی از سوی کارگران، یکی از مامورین انتظامی مستقر در شرکت با حضور در محل، اقدام به ناسزاگوئی به کارگران کرد که این امر خشم آنان را بشدت برانگیخت و کارگران متحصن که در حضور خانواده هایشان مورد ناسزاگوئی رکیک این مامور قرار گرفته بودند وی را مورد هجوم قرار دادند که در این حین مامور مربوطه با حرکت به سمت ماشین خود و برداشتن سلاح اقدام به تیراندازی هوائی کرد اما کارگران با حرکتی بموقع مانع ادامه تیراندازی و وقوع جنایت از سوی این مامور شدند.
بنا بر این گزارش، پس از کنترل این مامور توسط کارگران، آنان تا ساعت 12 ظهر همراه با خانواده هایشان به تجمع و تحصن خود در محل شرکت ادامه دادند و با عدم پذیرش وعده و وعیدهای کارفرما اعلام کردند همچنان به اعتصاب و اعتراض خود تا دست یابی به مطالباتشان ادامه خواهند داد.
استقرار ثابت نیروهای انتظامی در محل کارخانه نیشکر هفت تپه، بدنبال واگذاری این شرکت به بخش خصوصی صورت گرفته است و مالکین جدید از زمان بدست گرفتن این شرکت، عملا آنرا به پادگانی تبدیل کرده اند. بطوریکه این نیروها در شرایط عادی نیز با گشت زنی و اسکورت مالکین کارخانه اقدام به قدرت نمائی در شرکت میکنند و هر بار که کارگران بدلیل عدم پرداخت مزد و یا تضییع سایر حقوق بر حق شان، دست به اعتراضی هر چند کوچک میزنند این نیروها بطور خودسرانه و بدون مجوز اقدام به دستگیری کارگران و حبس آنها در محل شرکت میکنند.
استقرار ثابت نیروهای انتظامی در محل شرکت نیشکر هفت تپه و تامین هزینه های آن از سوی کارفرما در حالی صورت گرفته است که هم اکنون کارفرما با قلدری و با تکیه به ایجاد رعب وحشت از طریق این نیروها در کارخانه، دستمزد ماههای فروردین و اردیبهشت سالجاری کارگران شاغل را پرداخت نکرده، از پرداخت حق بیمه آنان سرباز میزند و حاضر به پرداخت پاداش سالهای 94 و 95 و بن کارگری پرسنل و مطالبات کارگران بازنشسته نیست.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن استقرار ثابت نیروهای انتظامی در شرکت نیشکر هفت تپه، اقدام به تیراندازی از سوی یکی از این مامورین در تجمع امروز کارگران این شرکت را زنگ خطر بزرگی نسبت به احتمال وقوع جنایت بر علیه کارگران شرکت نیشکر هفت تپه ارزیابی میکند و با هشدار به هر گونه برخورد خشونت آمیز با اعتراضات برحق این کارگران، خواهان برچیده شدن فوری نیروهای انتظامی از شرکت نیشکر هفت تپه و پرداخت بی درنگ مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته این شرکت می باشد.
بدیهی است مسئولیت وقوع هر گونه پیشامد ناگواری در نتیجه استقرار ثابت نیروهای انتظامی در محل شرکت نیشکر هفت تپه، بر عهده بالاترین مقامات اجرائی کشور است که با بستن چشمان خود بر روی این مسئله در یک شرکت تولیدی، شرایطی را پدید آورده اند تا کارفرما با اتکا به این نیروی نظامی و جولان دهی آنان در محل شرکت، بدیهی ترین و ابتدائی ترین حقوق کارگران را با قلدری و گردن کلفتی پایمال و بدینوسیله زمینه های وقوع جنایت بر علیه کارگران این شرکت را فراهم نماید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 16 خرداد ماه 1396
ادامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
توهین ناموسی نیروی انتظامی به کارگران
صبح امروزبیش از۱۰۰۰نفرازکارگران شاغل ، بازنشسته و کارگران نی بر، همراه با همسر و فرزندانشان در سومین روز پیاپی به دلیل مطالبات معوق صنفی خود در محوطه صنعتی نیشکرهفت تپه دست به اعتصاب زدند.
هنگامی که خانواده پرسنل وارد شرکت شدند، افراد نیروی انتظامی مثل همیشه درسطح شرکت حضورفعال داشتند. متاسفانه یکی از پرسنل کادر رسمی نیروی انتظامی برای کل کارگران حاضردرتحصن ودرجلوی چشم همسرانشان از فحش ناموسی رکیک استفاده کرد که باعث خشم شدید کارگران و درگیری فیزیکی کارگران با فرد مورد نظر شد. این فرد بلافاصله به داخل ماشین رفته و دست به اسلحه برد واقدام شلیک هوایی نمود که توسط پرسنل کنترل شد.
متاسفانه از بدو واگذاری شرکت به بخش خصوصی فضای شرکت بیشتر به پادگان شبیه شده است و همواره تعدادی از نیروی انتظامی به صورت ثابت درسطح شرکت حضور دارند که با کوچکترین حرکت اعتراضی کارگران برای دست یابی به حقوق قانونی شان وارد عمل میشوند و خودسرانه بدون هیچ گونه مجوزی و برای ایجاد رعب و وحشت تعدادی ازکارگران را بازداشت میکنند . حتی درشرایط عادی هم این نیروهای انتظامی به عنوان اسکورت مدیریت شرکت عمل میکنند.
نیشکر هفت تپه، یک واحد تولیدی است لذا کارگران ازمسئولین امنیتی و قضایی میخواهند برای حل این موضوع اهتمام ویژه کنند.
کارگران نی برای نامشخص بودن وضعیت بازنشستگی خود (به رغم مصوبه مجلس)، وضعیت اشتغال و معوقات مزدی، همچنین کارگران بازنشسته برای پرداخت ۴درصد سهم کارفرمایی تامین اجتماعی ومشخص شدن تکلیف سنوات شغلی شان وکارگران رسمی برای ۲ماه حقوق معوقه، پاداش سال۹۴و۹۵، جیره ماه رمضان، تمدیدوتعویض نشدن ۳ماهه دفترچه های درمانی وبرطرف شدن فضای امنیتی وپادگانی دست به اعتصاب زده اند. یکی از مهمترین خواسته های کارگران این است که شرکت به دلیل ناکارامدی بخش خصوصی دراداره شرکت، به بخش دولتی برگردانده شود.
منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر- سه شنبه۱۶ خرداد ۱۳۹۶
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آذراب اراک نسبت به عدم پرداخت 4ماه حقوق مقابل استانداری مرکزی!
عصر امروز16خرداد، کارگران کارخانه آذراب اراک دراعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوق دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند.
به گزارش منابع خبری محلی،یکی از کارگران تجمع کننده گفت: کارگران شرکت حدود چهارماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون این شرکت ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی به امور مالیاتی، تامین اجتماعی، شرکتهای دولتی، بازار و فروشندگان و تامین کنندگان مواد دارد افزود: همچنین این شرکت ۵۰ میلیارد بدهی به بانکها در حال فعالیت است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نبود بازار کار برای این شرکت یکی از مهمترین مشکلات است که این موضوع مشکلات شرکت را چندین برابر کرده است.
کارگر شرکت آذراب با بیان اینکه بخشی از فعالیت های شرکت ساخت تجهیزات نفت و گاز، تجهیزات پالایشگاهی و پتروشیمی است افزود: متأسفانه شرایط کشور به گونه ای است که سرمایه گذاری های دولت در پروژه های نفت و گاز و عمرانی به دلیل افت شدید قیمت نفت به شدت کاهش یافته است که به دلیل ارتباط مستقیم فعالیت های آذرآب به وجود چنین پروژه هایی بخش زیادی از ظرفیت های این شرکت بلا استفاده باقی مانده است.
درهمین رابطه:
*پایان اعتصاب کارگران کارخانه آذرآب پس از یک هفته بدنبال وعده پرداخت مطالباتشان!
روزگذشته(2خرداد)،اعتصاب کارگران کارخانه آذر آب پس از یک هفته وآمدنشان به شهر اراک وتجمع در میدان صنعت و وعده پرداخت مطالباتشان طی دوهفته آینده پایان گرفت.
جمعی از کارگران کارخانه آذرآب در استان مرکزی در تماس با ایلنا از خاتمه اعتصاب یک هفتهای خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها در حدود 1500 نفر است از روز سه شنبه/۲۶ اردیبهشت ماه برای ۳ماه مزد معوقه، ۷ ماه حق بن پرداخت نشده و وضعیت نامعلوم بیمه تکمیلی درمانی و صندوق قرضالحسنه این واحد صنعتی تجمع کردهبودند.
در روزهای نخست، این اجتماع اعتراضی در محوطه کارخانه آذرآب برپا میشد اما در نهایت کارگران معترض به ناچار محل اجتماع خود را از درون کارخانه به محدوده میدان صنعت شهر اراک در حوالی محل کارشان قرار دارد، انتقال دادند.
به نقل از این کارگران گفته می شود که در نتیجه این اقدام سرانجام مدیرعامل و مدیر منابع انسانی این واحد صنعتی با حضور در جمع متعرضان به آنها وعده پرداخت معوقات مزدی را دادند.
طبق این وعده از قرار معلوم طلب مزدی کارگران آذرآب تا دو هفته آینده پرداخت خواهد شد و همین مسئله باعث شد تا کارگران آذرآب از روز گذشته به تجمع اعتراضی یک هفتهای خود خاتمه بدهند.
*تجمع کارگران کارخانه آذر آب در میدان صنعت اراک درهفتمین روز اعتصاب!
روزگذشته(1خرداد)،جمعی از کارگران کارخانه آذر آب درهفتمین روزاعتصابشان دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق ومطالبات دیگرشان،به مرکز شهر اراک آمده ودر میدان صنعت تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: از روز سه شنبه/ ۲۶ اردیبهشت ماه برای معوقات مزدیمان در محوطه کارخانه تجمع کردهایم اما هربار به جز وعده، سخن دیگری از زبان کارفرما و مسئولان مربوطه نشنیدیم.
او ادامه داد: در نتیجه ادامه همین وضعیت به ناچار روز گذشته در محدوده میدان صنعت اراک که در حوالی محل استقرار کارخانه قرار دارد، جمع شدیم تا بلکه این بار وعدههایی تکراری رنگ اجرایی به خود بگیرد.
براساس اظهارات این کارگر آذرآب دلیل اعتراض او و همکارانش پرداخت نشدن دست کم ۳ماه مزد معوقه و۷ ماه حق بن از سوی کارفرماست.
کارگران این واحد سازنده پروژههای نیروگاهی، در ادامه گفتند: هر یک از ما کارگران دستکم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بسیار برایمان سخت شده است.
*ششمین روز اعتصاب کارگران کارخانه آذرآب دراعترض به عدم پرداخت 3ماه حقوق ومطالبات دیگر!
جمعی از کارگران کارخانه آذر آب واقع در شهر اراک در استان مرکزی از روز سه شنبه( ۲۶ اردیبهشت ماه ) در اعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق ومطالبات دیگرشان، دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه تجمع کردند.
کارگران کارخانه آذر آب اراک که در زمینه اجرای پروژههای نیروگاهی و پالایشگاهی فعالیت دارند، با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: ما حدود ۱۵۰۰کارگر هستیم که جدا از ۳ماه مزد معوقه بابت ۷ ماه حق بن نیز طلبکاریم.
این کارگران افزودند: ۳ ماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هنوز هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
به گفته آنها در نتیجه همین وضعیت از روز سه شنبه/۲۶ اردیبهشتماه در محل این واحد صنعتی برپایی تجمعات اعتراضی آغاز میشود و برای روزهای چهارشنبه و شنبه نیز ادامه مییابد.
طبق اظهارات کارگران آذر آب ، در پی این اتفاق، کارفرمای آنها برای روز چهارشنبه/۲۷ اردیبهشت ماه به صورت علیالحساب مبلغ یک میلیون تومان به حساب هر کارگر پرداخت می کند.
به گفته آنان مشکلات شرکت صنایع آذرآب اراک طی دو سال گذشته به مرور بیشتر شده تا جایی که هر ماه حقوق کارگران با تاخیر ۱۵تا ۲۰ روزه پرداخت می شد و در حال حاضر نیز مطالبات مزدی پرداخت نشده کارگران به سه ماه رسیده است.
تجمع معلمان قراردادی وحق التدریسی سراسرکشور برای تعیین تکلیف وضعیت استخدامیشان مقابل مجلس !
صبح امروز16خرداد، بیش از هزار نفر از معلمان قراردادی وزارت آموزش و پرورش سراسر برای تعیین تکلیف وضعیت استخدامیشان مقابل مجلس تجمع کردند.
برپایه گزارشات منتشره، تجمع کنندگان با شعارهایی همچون «۳۰هزار حقالتدریس؛ استخدام استخدام»خواهان استخدام شدن خود پس از سالها سابقه کاری شدهاند.
معترضان همچنین از دستاندرکاران کمیسیون آموزش و تحقیقات خواستند، تا برای لغو آزمون استخدامی معلمانی که سالها سابقهٔ کاری دارند، اقدام کنند.
در این تجمع معلمانی از استانهای البرز، قم، خراسانرضوی، تهران، مازنداران، خوزستان، قزوین و برخی استانهای دیگر کشور نیز حضور داشتند.
تجمع اعتراضی آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی سراسرکشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس!
صبح امروز16خرداد، حدود سیصد نفر از آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی سراسرکشوربه تهران آمدند ودراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس تجمع کردند.
تجمع کنندگان که برای چندمین بار به تهران آمدهاند از بلاتکلیفی خود انتقاد دارند.
یکی از حاضران در تجمع که از استان اردبیل به تهران آمده، به ایلنامیگوید: قانون جذب نهضتیها که شهریورماه گذشته در مجلس تصویب شد، هنوز اجرایی نشده و ظاهرا قرار نیست اجرای آن در دستور کار قرار گیرد.
این تجمعکننده میگوید مسئولان برنامهای برای جذب ما که سالهاست سابقه تدریس داریم، ندارند و ظاهرا قرار است بلاتکلیفی ما همچنان ادامه داشته باشد.
چند تن از این تجمع کنندگان در گفتگو با مهر، با بیان اینکه از سال ۹۱ تاکنون حق بیمه آنها واریز نشده، گفتند: مسئولان هیچ توضیحی در این رابطه به ما نمیدهند.
از جمله مشکلات دیگر معلمان نهضت سوادآموزی که در این تجمع به آن اشاره شد، نحوه پرداخت حقوق به آنهاست که بر اساس قبولی هر سواد آموز است. تجمعکنندگان خواهان اصلاح این روش بودند.
یکی از معلمین ساکن ساری در همین رابطه گفت: پس از کلی تلاش برای دانش آموختن یک فرد ۴۹ساله و صرف انرژی برای آن، سوادآموز به دلیل فصل شالیرازی، در امتحان شرکت نمیکند و در نهایت این ما هستیم که ضرر میکنیم. یا مثلاً سوادآموزی که مادری ست دارای چند فرزند در فصل امتحانات به دلیل بیماری فرزندش در امتحان شرکت نمیکند و درآخر دستمزدی به ما پرداخته نمیشود.
در این تجمع معلمانی از استانهای البرز، قم، خراسانرضوی، تهران، مازنداران، خوزستان، قزوین و برخی استانهای دیگر کشور نیز حضور داشتند.
تجمع اعتراضی نیروهای آموزش دیده کمک پرستاری نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل وزارت بهداشت!
امروز16خرداد، نیروهای آموزش دیده بهیاری (کمک پرستاری) در اعتراض به بلاتکیلفی شغلی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
به گفته این تجمع کنندگان، دو سال پیش که به دلیل کمبود نیرو، کمک پرستار در بیمارستانها جذب شد، دوره آموزشی با عنوان بهیاری یکساله ( که بعدا این نام به کمک پرستاری تغییر کرد) توسط وزارت بهداشت برگزار شد و به افراد شرکت کننده قول جذب ده هزار نیروی بهیار داده شد اما متاسفانه پس از اتمام دوره تنها 120نفر از این افراد به عنوان بیماربر و چند نفر به عنوان کمک بهیار جذب و بقیه بلاتکلیف رها شدند.
این افراد دارای تحصیلات حداقل دیپلم و بالاتر هستند و برای گذراندن این دوره یکساله 4000000 تومان هزینه کردند تا بعنوان بهیار جذب شوند.
این افراد به این موضوع که چرا باید فقط به عنوان نیروی خدماتی به کار گرفته شوند و جایگاه آنها نسبت به نیروهای کمک بهیاری که فقط چهار ماه دوره دیدهاند پایینتر باشد، معترض هستند.
این تجمع برای بار چندم صورت گرفته که به گفته یکی از افراد معترض و شرکت کننده در این تجمع متاسفانه هربار قولهایی به آنها داده میشود اما در عمل اجرا نمیشود و به دلیل اینکه این افراد به عدم جذب تهدید شدهاند، بعضی از افراد حاضر به شرکت در این تجمع نشده اند.
بازگرداندن اسماعیل عبدی از بیمارستان به زندان اوین
اسماعیل عبدی زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در سی و هشتمین روز اعتصاب غذای اعتراضی، امروز سه شنبه ۱۶ خرداد ماه ۱۳۹۶ از بیمارستان امام خمینی تهران به زندان اوین بازگردانده شد.
عبدی در حالی که در وضعیت جسمی نامناسبی به سر می برد، روز شنبه ۱۳ خردادماه ۱۳۹۶، برای انجام آزمایشات پزشکی به بیمارستان خمینی تهران منتقل شد.
منبع:سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
اخراج25کارگر فولاد شادگان!
25کارگر فولاد شادگان از اول خردادماه اخراج شدند.
علی راهبر یکی از کارگران بیکار شده فولاد شادگان به خبرنگاری گفت: الان حدود 7 سال است که در پروژه بهره برداری فولاد شادگان مشغول بهکار هستم و شرکت های مختلف پیمانکاری در این سال ها مسئولیت احداث پروژه را به عهده گرفته اند.
وی در ادامه افزود: ما حدود 25 نفر هستیم که تا پایان اردیبهشت ماه 96 قراردادمان به پایان رسیده و خواهان آن هستیم که در فولاد شادگان بهطور ثابت مشغول کار شویم ولی برخی از مسئولان میخواهند ما را جواب کرده و آشناهای خود را به سر کار بیاورند.
هادی خزایی یکی دیگر از کارگران فولاد شادگان می گوید: با 7 سال سابقه کار چند روز پیش با من تصفیه شد، در حالیکه هنوز در کارخانه به کار ما نیاز دارند .
وی ادامه داد: شرکت کارفرما پروژه تحویل داده و دیگر نمی پذیرد که ما ادامه همکاری داشته باشیم، در حالیکه ما سالها در شرایط بسیار سخت و گرمای بالای 50 درجه و در میان گل ولای در اینجا کار کرده ایم.
کارگر بیکار شده کارخانه فولاد شادگان افزود: برای تأمین زندگی همسر و فرزندانم و مادر مریضم به مشکل خوردهام.
عدم پرداخت مطالبات کارگران دوکارخانه سیمان وکانسرام طبس پس از11ماه بیکارشدن!
با گذشت حدود 11 ماه از توقف فعالیت دوکارخانه «سیمان و کانسرام»، هنوز برای پرداخت معوقات مزدی کارگران این دو واحد صنعتی اقدامی صورت نگرفته است.
شماری از کارگران این دو واحد صنعتی که زیر نظر کارفرمای مشترک در منطقه طبس استان خراسان جنوبی اداره میشوند در تماسهای جداگانه به ایلنا گفتند: تعطیلی محل کار آنها اول مرداد ماه سال گذشته (۹۴) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما این واحد صنعتی به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خود را متوقف کرد و از آن زمان تاکنون آنها به اتفاق دیگر همکارانشان بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شدهاند.
آنها میگویند:در ادامه همین وضعیت،در سال95 کارفرمای این واحد تولیدی از مجموع 34 کارگر حدود 31 کارگر را پس از اتمام قرارداد کاراخراج کرد وتها سه نفر از آنان را برای نگهبانی ومحافظت از اموال کارخانه نگهداشته است.
آنها درباره مطالبات معوقه کارگران اخراجی کارخانه سیمان طبس گفتند: کارگران اخراج شده این کارخانه چهار ماه حقوق و عیدی سال های 94 و 95 را طلب کاراند .
به گفته وی سه کارگر نگهبان نیز جدا از دوماه معوقات مزدی سال جاری تنها در سال 95 مبلغ 750 هزار تومان به صورت علی الحساب دریافت کرده اند و پرداخت حق بیمه آنها نیز از مرداد ماه متوقف شده است.
همچنین بر اساس گفتههای کارگران کارخانه کانسرام در این واحد تولیدی نیز حدود 102 نفر شاغل بودند که 88 نفر همزمان با تعطیلی با 5 ماه مزد معوقه از کارخانهاخراج شده و فقط 14 نفردر کارخانه باقی مانده اند که مطالبات مزدی آنها به همراه عیدی سال 95 به یکسال می رسد.
تجمع رانندگان تاکسی بیسیم یاسوجدراعتراض به اخذ هزینههای اضافی مقابل سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد!
امروز16خرداد،رانندگان تاکسی بیسیمهای شهر یاسوج دراعتراض به اخذ هزینههای اضافی توسط مراکز بی سیم مقابل سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.
به گزارش منابع خبری محلی، تعدادی از رانندگان تاکسی بیسیم شهر یاسوج برای سومین بار در یکسال اخیر با تجمع در مقابل سازمان بازرسی کهگیلویه و بویراحمد نسبت به اخذ هزینه اضافه از رانندگان توسط مدیرعامل تاکسی بیسیمها معترض شدند و خواستار رسیدگی مسؤولان مربوطه به این وضع شدند.
معترضان گفتند: کمیسیون نظارت استان کهگیلویه و بویراحمد در اسفند ماه 95 نرخی را برای پرداخت حق کمیسیون تاکسی ها مشخص کردند که این نرخ قانون باید به مدت یک سال بدون تغییرباشد و بعد از یکسال 20 درصد افزایش یابد.
یکی از این تاکسی داران یاسوجی افزود: می خواستند که این نرخ را تغییر دهند ولی کمیسیون نظارت در جلسه ای که مورخ 2/3/96 برگزار شد، آن را تغییر نداد و جلوی افزایش را گرفت.
وی ادامه داد: یک ساعت بعد از اتمام جلسه مسئول یکی از تاکسی بی سیم های شهر یاسوج رانندگان را شیفت بندی کرد که هر کدام در طول شبانه روز فقط هشت ساعت اجازه کار دارند.
این راننده گفت: از تاریخ 2/3/96 راننده ها کار نمی کنند به صنف هم شکایت کرده ایم. چرا باید به راننده ها ظلم شود در صورتی که نرخ 100 هزار تومان را به 170 هزار تومان افزایش دادند.
راننده دیگری گفت: مسئول تاکسی بی سیم گفت که یا 24 ساعت کار کنید به شرط پرداخت 170 هزار تومان در غیر این صورت بیشتر از هشت ساعت مجوز فعالیت ندارید.
وی اضافه کرد: رانندگانی که در این مرکز تاکسی بی سیم مشغول به کارهستند نزدیک به 200 نفر هستند؛ که این 200 خانواده تحت فشار قرار گرفته اند.
رئیس تاکسیرانی شهر یاسوج نیز گفت: براساس بخشنامه هیات وزیران کرایه تاکسی بیسم ها براساس پیشنهاد سازمان صنعت و معدن و تایید امور صنفی است.
سجاد بهرامی ابراز داشت: با مسئولان استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه صحبت کردیم که اعلام کردند بخشنامه کشوری و به ما مربوط نمی شود.
تجمع اعتراضی کشاورزان نسبت به انتقال آب رودخانه سرمشک به سد صفارود مقابل فرمانداری رابر!
پیش از ظهر امروز16خرداد، کشاورزان و عشایر شهرستان رابر دراعتراض به انتقال آب رودخانه سرمشک به سد صفارود مقابل فرمانداری رابرتجمع کردند.
به دنبال تجمع این کشاورزان در فرمانداری، فرماندار رابر از برگزاری دو جلسه در استان کرمان در زمینه این موضوع و پیگیری طرح انتقال آب رودخانه سرمشک به سد صفارود خبر داد و اظهار داشت: در این جلسهها مقرر شد، طی توافقنامهای با کشاورزان، مالکان و کشاورزان تا هنگامی که آب موجود نیاز کشاورزان باشد به سد منتقل نشود و تنها در فصلهای غیر ضرور به سد منتقل شود.
علیجان سلیمانی همچنین تصریح کرد: افرادی که از این رودخانه حقابه دارند در اولویت استفاده از آب قرار میگیرند.
همچنین در دیدار نماینده کشاورزان با فرماندار مقرر شد، طی سه روز آینده جلسهای در شهرستان رابر در مورد این موضوع برگزار و به مشکل معترضان رسیدگی شود.
آغاز بکار دوباره تونل « اکلن ۴» معدن زمستان یورت
پس از گذشت 34 روز از حادثه انفجار تونل شماره یک معدن زمستان یورت (واحد شمال شرق)، که به مرگ 43 معدنچی و توقف تمامی فعالیتهای استخراجی این واحد معدنی منجر شد، صبح امروز، تونل « اکلن ۴» این واحد معدنی فعالیت خود را از سرگرفت.
منابع کارگری در واحد زغال سنگ شمال شرق با اعلام این خبربه ایلنا گفتند: به دنبال حادثه انفجار معدن زمستان یورت که در روز ۱۳ اردیبهشت ماه اتفاق افتاد فعالیت تونل اکلن ۴ واحد زغال سنگ شمال شرق به همراه سایر تونلهای این واحد معدنی متوقف شده بود که امروز سه شنبه (16 خرداد ماه) این تونل فعالیت خود را با حدود ۸۰ کارگر ازسر گرفت.
این منابع با بیان اینکه تونل اکلن ۴ معدن زغال سنگ شمال شرق در منطقه طزره در استان سمنان واقع شده است افزود: انفجار در تونل شماره یک معدن زمستان یورت غربی در منطقه آزاد شهر رخ داده بود که در نتیجه آن سایر تونلهای زیر مجموعه شمال شرق از جمله اکلن 4تعطیل موقت شدند.
برپایه این اطلاعات طی هفته آینده فعالیت سایر تونل های معدن زمستان یورت غربی که در آنها انفجاری رخ نداده اما به دلیل رعایت مسائل ایمنی مسدود شده بودند از سر گرفته خواهد شد.
این در حالی است که پیش از این انتشار خبر ازسرگیری واحدهای زیر مجموعه این معدن زغالسنگ، با واکنش اعتراضی گروههای صنفی کارگری مواجه شده بود.
روایت پزشک کارگران معدن زمستان یورت آزاد شهردرباره حادثه13اردیبهشت وقربانیانش!
قربانعلی 10 روز رفت جلوی معدن یورت ایستاد. 10 روز، هر روز 10 کیلومتر، هر روز 2 ساعت از روستای «وطن» پای پیاده رفت تا معدن یورت که خبری از مرادعلی بشنود.
مرادعلی پسرش بود، راننده لکوموتیو حمل زغال به بیرون معدن. قربانعلی میدانست مرادعلی، وقت انفجار، تهِ معدن بود ولی نمیدانست جنازه مرادعلی، آخرین جنازهای است که از معدن بیرون میآورند. نمیدانست جنازه مرادعلی را بدون دست و سر بیرون میآورند. نمیدانست موقع انفجار، سرِ مرادعلی ترکیده. قربانعلی، فقط آن 10 روزی که رفت جلوی معدن، نرفت مطب دکتر فرهادی. تا قبل از 13 اردیبهشت 1396، قربانعلی، 17 سال، هر روز 35 کیلومتر راه، تا آزاد شهر، تا مطب دکتر فرهادی آمد و برگشت که احوالی از دکتر بپرسد. هر روز، غیر از آن 10 روز… .
«ساعت 11 ظهر بود. مطب بودم. مریض داشتم. گفتن معدن منفجر شد. کدوم معدن؟ زنگ زدم مهندس بازرسی. گریه میکرد و میگفت دکتر، بیچاره شدیم. فهمیدم دیگه. با همون لباس مطب، گاز ماشینو گرفتم و رفتم. از مطب من تا معدن 20 کیلومتر راهه. اصلا نفهمیدم چطوری رفتم. فقط یه گوشی (استتسکوپ) گردنم بود و رفتم دهنه تونل…»
فرشاد فرهادی، از 17 سال قبل که آمد آزادشهر مطب زد، تنها پناه کارگرهای معدن زغال سنگ «زمستان یورت» بود. کارگرها میآمدند برای اشتغال در معدن، کارت سلامت بگیرند. کارگرها را میشناخت، خانوادهشان، بچههایشان. بچههای کارگران معدن یورت، پا به پای «دکتر فرهادی» سالهای عمر را رج زدند و بزرگ که شدند، پدرها مثل فرهادی بازنشسته شدند و پسرها، شدند کارگر معدن یورت. حالا، پسرها آمده بودند کارت سلامت بگیرند. «پسرها»، همین 44 نفری بودند که جانشان جا ماند در معدن یورت.
«همه جوون بودن. هیچ کدومشون 40 سال هم نداشتن. همه، زیر 10 سال سابقه کار داشتن. بعضیشون، یک هفته بود رفته بودن سرِ کار. یکی شون 9 اردیبهشت اومد از من کارت سلامت گرفت. 9 اردیبهشت رفت برای شروع کار، 13 اردیبهشت…»
وقتی از کارگرهای یورت به اعتماد میگوید، صدایش شیب پیدا میکند، از اوج به فرود. رنگ صدایش تیره میشود. تُن صدایش خش میگیرد و موج غم، فاصله 500 کیلومتری را ظرف چند ثانیه – چند ثانیهای که طول میکشد چشم، نم بگیرد و اشکی پس دهد – پشت سر میگذارد از آزاد شهر تا تهران.
«23 نفر مونده بودن اونطرف ریزش تونل. مطمئن بودیم که اونا مُردن. این بیرون، بقیه کارگرا میخواستن بِرن کمک. نمیتونستیم جلوشون رو بگیریم. داد میزدم میگفتم چرا نمیفهمی؟ اونا مُردن. اصلا حالیشون نبود. میگفت نه آقای دکتر، اون برادرمه، اون دامادمه، اون رفیقمه زیر آوار مونده، باید برم. فقط 4 تا مهندس ما اینطوری از بین رفتن. 4 تا مهندس. گریه میکردن، میرفتن، بدون ماسک میرفتن، 20 متر اول رو که میرفتن، میافتادن، ردیفی میافتادن انگار که گلوله خورده باشن، جنازه شون میاومد بیرون، انقدر غلظت گاز بالا بود. فقط بِهِت بگم، 21 نفری که رفتن برای کمک، خودکشی کردن. برای اینا بیشتر دلمون سوخت….»
پزشک 51 ساله، خودش بیمار قلبی بود. آنژیو شده بود و استنت قلب داشت. وقتی خبر انفجار را شنید، وقتی از پلههای مطب میدوید به سمت ماشین و مسیر منتهی به معدن را در ذهنش مرور میکرد، همهچیز را از یاد برد جز همان گوشی گلابی شکل دایم آویخته به گردنش.
«اون لحظه فقط میخواستم کمکشون کنم. نزدیک 50 نفر کارگرای بیرون معدن، رفتن برای کمک. ما 29 نفرشون رو نجات دادیم. اونایی رو که بیهوش شده بودن، احیا کردیم و فرستادیم بیمارستان. اونایی که درمان سرپایی نیاز داشتن هم، میفرستادم پیش بچههای هلال احمر و شبکه بهداشت که اونجا مستقر بودن. حواسم به ساعت و روشنی تاریکی هوا نبود. فقط میخواستم همه زنده بمونن. شب، وقتی سوار ماشین شدم برگردم خونه، اون موقع دیدم که تمام لباسم زغالی و سیاه شده بود. خودم هم سیاه شده بودم. رسیدم خونه، قدرت حرف زدن نداشتم، اون موقع بود که بغضم ترکید. یکی از همکارانم که مهندس معدن بازنشسته است، از شاهرود تلفن زد. نتونستم صحبت کنم، من گریه میکردم، اون گریه میکرد… دیگه الان نمیتونم برات تعریف کنم…»
آن روزهای اول بعد از انفجار، وقتی مدیرکل بهداشت محیط کار وزارت بهداشت آمد معدن، فرهادی یک فهرست طولانی گذاشت جلوی خسرو صادقنیت. یک فهرست طولانی از بیماریهایی که در طول 17 سال معاینه کارگران یورت شناسایی کرده بود.
«بیماری ریوی، اینا رو نابود میکنه و مرگشون رو جلو میاندازه. من توی این کارگرا، سیلیکوزیس تشخیص دادم (بیماری شغلی ریه بر اثر تنفس طولانی مدت غبارهای سیلیس – ذرات گرد و غبار و سنگ) پنوموکونیوزیس تیپ یک و دو و سه تشخیص دادم (فیبروز غیر قابل برگشت ریه بر اثر استنشاق طولانی مدت ذرات غبار و سنگ که منجر به کاهش تدریجی ظرفیت تنفسی میشود) خیلی مریضای ما مُردن بنده خداها از این تنگی نفس. خیلی هاشون به دلیل کار با پیکور (چکش مکانیکی) یا کار سنگین با دست، مبتلا به سندروم تونل کارپال شدن (بیماری اعصاب محیطی در مچ دست که بر اثر فشردگی عصب میانی ایجاد میشود) به دلیل صدای زیاد، اغلبشون دچار کاهش شنوایی بودن و وزوز گوش داشتن، به دلیل تاریکی تونل و کارگاههای استخراج و پیشروی، اغلبشون دچار کاهش بینایی بودن، بیماری عضلانی اسکلتی فراوون بود، ستون فقرات، کمر، گردن، پا، همه هم به دلیل ضربه حاد یا ضربات مزمن، صدمات آنی و شکستگی زیاد بود، خیلی هاشون فتق داشتن، خیلیهاشون، بیش از 70 درصدشون اعتیاد داشتن که خیلی زودتر هم ضعیف و فرسودهشون میکرد، کارگر، نه سیگار میکشید نه مواد، بیوپسی ریه دادم، سل نهفته داشت، کل ریه داغون بود.»
بایگانی دکتر طب کار آزاد شهر، پر است از تصاویر کارگران یورت. غیر از تصویر ریه و مچ دست و شکم و قلبشان که آنها را سپرده به کمد گوشه مطبش، ذهنش پر است از تصویر مردانی که چند پله پایینتر از حد مرزی فقر نشسته بودند. این 17 سال، آن چند دقیقهای که در مطب فرهادی مینشستند، انگار شناسنامه زندگیشان را برایش ورق میزدند.
«اینایی که کشته شدن، همه از بچگی مریضای من بودن. همه کارگرا رو، خانواده شون رو میشناختم. اغلبشون سوءتغذیه داشتن. غذای درستی نمیخوردن چون وضعیت مالی پدراشون خوب نبود که بتونن تغذیه خوب داشته باشن. فقط شکمشون رو سیر میکردن. من زیاد وارد جزییات زندگیشون نمیشدم اما میفهمیدم و میدونستم که وضع مالیشون چقدر بده و حقوقشون رو دیر به دیر میگیرن. وقتی میدیدم توی هوای سرد جوراب نپوشیده، لباسش مندرسه، یک شلوار رو سه ساله داره میپوشه، یقه پیراهنش پاره است، خوب معلوم بود نداره دیگه. همه شون هم دو تا سه تا بچه داشتن با یک میلیون تومن حقوق. با یک تومن که زندگی نمیچرخید. اینا واقعا زیر خط فقر بودن. به منشی مطب گفته بودم، از کارگرای معدن ویزیت نگیره.»
24 اردیبهشت، جسد بیسر و دستِ مرادعلی را در گورستان «وطن» دفن کردند. مرادعلی 37 سالش بود. قربانعلی آن روز تا غروب کنار قبر بچهاش ایستاد و دعا خواند و اوایل شب، برگشت خانه.
از مرگ مرادعلی یک ماه گذشته.
جان باختن 4کارگرطی48ساعت گذشته براثرحوادث کاری!
*مرگ کارگر راهداری در پی برخورد خودروی سواری در آزادراه مشهد!
رئیس پلیس راه خراسان رضوی گفت: عصر امروز16خرداد یک کارگر راهداری در آزادراه شوشتری در پی برخورد یک خودروی سواری پژو با وی جان باخت.
سرهنگ هادی امیدوار عصر سه شنبه افزود: این حادثه در کیلومتر 30 آزادراه شوشتری واقع در جنوب مشهد رخ داد.
*جان باختن کارگر مقنی درقم براثرریزش چاه!
پیش از ظهر امروز16خرداد،ریزش چاه در حال حفاری باعث محبوس شدن یک کارگر شد که پس از ساعتها تلاش، عملیات امداد موفقیت آمیز نبود و پیکر بیجان وی خارج شد.
مدیر روابط عمومی آتش نشانی قم اظهار داشت: ساعت ۱۱ و پنج دقیقه امروز در تماسی با مرکز فرماندهی آتش نشانی قم مبنی بر حبس یک آقای حدودا ۵۰ ساله در چاهی در زیرزمین یک منزل مسکونی در خیابان ایثار قم بلافاصله سه خودروی عملیات نجات از ایستگاه شماره ۱۰ واقع در ۲۰ متری امام حسینو ایستگاه شماره ۶ فلکه ارتش به محل اعزام شد.
حمید کریمی افزود: به علت خاک دستی که از قدیم در این منطقه وجود داشت، ریزش چاه صورت گرفت که مقنی به صورت کامل در چاه محبوس شده بود.
وی گفت: از لحظه حضور نیروهای عملیاتی بحث خاک برداری به صورت انفرادی انجام و یک نجاتگر وارد چاه شد زیرا خاک هر لحظه ریزش میکرد.
مدیر روابط عمومی آتش نشانی قم ادامه داد: پس از دو متر خاکبرداری به وی دسترسی پیدا شد اما دوباره چاه ریزش پیدا کرد و همکار ما هم گرفتار شد اما به دلیل تبحر وی و به این دلیل که وی از طریق سیم بکسل مهار شده بود نجات پیدا کرد و امدادگر دوم به دلیل توان افزایی وارد چاه شد.
وی با بیان این که نیروهای آتش نشانی بیش از چهار ساعت تلاش کردند و خاک برداری را به صورت دستی انجام دادند، عنوان کرد: در طول این عملیات سه بار خاک ریزش کرد و کار به سختی پیش رفت و ساعت ۱۵ و ۵۵ دقیقه بود که فرد محبوس شده از داخل چاه بیرون آورده شد که متأسفانه به دلیل حجم خاکی که روی وی ریخته شد، فوت کرده بود.
*جان باختن یک کارگر ساختمانی دراراک براثر سقوط از ارتفاع!
روزگذشته(15خرداد)،یک کارگرساختمانی34ساله درشهرستان اراک بدنبال سقوط از ارتفاع جانش را ازدست داد.
سرهنگ ” شهرام امیریان ” گفت: در حدود ساعت 9 صبح روز گذشته در پی اعلام مرکز فوریت سامانه 110 مبنی بر مرگ کارگری در ساختمان درحال ساخت در شهرستان اراک، بلافاصله عوامل انتظامی و امدادی در محل حاضر شدند .
وی ادامه داد: با بررسی به عمل آمده مشخص شد که مردی 34 ساله در هنگام کار در ساختمان در حال ساخت سقوط کرده و جان خود را از دست داده است .
این مقام انتظامی یادآور شد: مرگ فرد مذکور توسط تیم اعزامی اورژانس 115 که در محل حضور داشتند تأیید و جسد وی با هماهنگی مقام قضایی برای بررسی های بیشتر به پزشکی قانونی منتقل شد.
*برق گرفتگی جان کارگرجوان مرغداری را درگلپایگان گرفت
مسؤول فوریتهای پزشکی گلپایگان گفت:روزگذشته(15خرداد)، برق گرفتگی جان کارگرجوانی را در مرغداری گرفت.
ناصر توانایی گفت: شامگاه دوشنبه در تماسی با اتاق فرمان اورژانس مبنی یک مورد برق گرفتگی بلافاصله مأموران اورژانس پایگاه شماره یک گلپایگان به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: حادثه در یکی از مرغداریهای واقع در جاده روستای سعیدآباد اتفاق بود که در این حادثه جوانی ۲۵ ساله از اتباع افغانستانی دچار برق گرفتگی شده بود.
مسؤول فوریتهای پزشکی گلپایگان گفت: این مصدوم براثر برق گرفتگی هیچ گونه علائم حیاتی نداشت، اما اقدامات درمانی حیاتی و احیای تنفسی برای مصدوم صورت گرفته و به بیمارستان امام حسین منتقل میشود.
توانایی خاطر نشان کرد: ادامه اقدامات درمانی در اورژانس بیمارستان انجام گرفت، اما متاسفانه شدت حادثه برق گرفتی به حدی بود که مصدوم فوت شد.
شانزدهم خرداد ماه1396
اخبار و گزارشات کارگری (۱۶ خرداد ۱۳۹۶)