– سومین روزاعتصاب کارگران شهرداری سی سخت،شهر توریستی سیسخت در تسخیر زبالهها!
– باردیگرکارگران کارخانه تبریزکف دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری آذربایجان شرقی زدند!
– حداقل دستمزد کارگران چند درصد افزایش مییابد؟
– تجمع کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون مقابل فرمانداری مسجد سلیمان برای بازگشت بکار!
– قول آقای وزیر !
– تجمع کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی مقابل وزارت بهداشت دراعتراض به سطح پایین حقوق!
– گزارش خبرنگار پیام سندیکا از مشکلات بازنشستگان
– تاخیر دولت در پرداخت حقوق چند میلیون بازنشسته تامین اجتماعی / دست دولت در جیب بازنشسته ها!
– بیکاری کارگران زاگرس خودرو بروجرد بدنبال تعطیلی کارخانه!
– بیش از۱۰۰نفر از کارکنان شرکت پتروپارس(شرکت خدمات نفت و گاز ایرانی)اخراج شدند!
– اخراج درکمین۲۰۰کارگرکارخانه کاغذ سازی لطیف!
– خطراخراج بیخ گوش تعدادی از کارگران پیمانی شرکت راه آهن رجا!
– تجمع اعتراضی تاکسیرانان در همدان
– تجمع بیش از یکصد دامپزشک دراعتراض به تعطیلی داروخانههای دامپزشکی
– تجمع دانشجویان پرستاری مقابل وزارت بهداشت در اعتراض به تصویب طرح تربیت پرستار!
– تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد بجنورد در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت!
– زنجیره انسانی دانشجویان پرستاری دانشگاه های اصفهان در اعتراض به آیین نامه آموزش پرستار توسط بیمارستان ها!
– طومار دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای لغو فوری طرح تربیت پرستار در بیمارستان!
-«مرز را باز کنید»
سومین روزاعتصاب کارگران شهرداری سی سخت،شهر توریستی سیسخت در تسخیر زبالهها!
کارگران و کارمندان شهرداری شهر توریستی سیسخت مرکز شهرستان دنای کهگیلویه و بویراحمد ازروز۸آذرماه دراعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوقشان دراعتصاب بسرمی برند.
به گزارش۱۰آذر تسنیم ،طی سه روز گذشته و دست کشیدن کارگران شهرداری سیسخت از کار خود به دلیل عدم دریافت حقوق ۵ ماهه خود شهر توریستی سیسخت در تسخیر زبالهها قرار گرفته که این مسئله سبب نگرانی مردم و مراجعه آنان در اعتراض به این روند در محل فرمانداری و شهرداری شده است.
یکی از کارکنان شهرداری سیسخت گفت: شهرداری ماههاست نتوانسته حقوق کارکنان را پرداخت کند و هر چند ماه یکبار ۵۰۰ هزار تومان یا کمتر دریافت میکنیم. آیا واقعا با این پول میتوان زندگی کرد. حتی نمیتوانیم با اطمینان برای فردای خودمان هم برنامهریزی داشته باشیم.
این کارمند شهرداری سیسخت میگوید: شهر سیسخت در فصل بهار و تابستان بیش از ظرفیتش توریست جذب میکند و بار اصلی مراقبت از شهر و امکاناتش هم بر دوش همین کارکنان شهرداری است و این منصفانه نیست که پاییز که میشود حرف ازاخراج نیرو می زنند.
وی میگوید: دولت و مسئولان به جای اینکه مشکلات شهرداری را حل کنند صورت مساله را پاک می کنند و به محض اینکه حرف از حقوق می زنیم آنها اخراج نیرو را پیش میکشند و هرکس مدیران قبل از خودش را متهم میکند که اگر چنین نشده بود و چنان نشده بود الان اوضاع این نبود.
وی ادامه داد این چندمین بار است که در ماههای گذشته کارکنان اعتراض و اعتصاب کردهاند و هر بار هم وعده میدهند که درست خواهد شد و ما تاکنون تغییری ندیدهایم.
کارمند دیگر شهرداری سیسخت گفت: بعد از اعتصاب روز گذشته قرار شد به اندازه نصف حقوق خود را به عنوان مساعده دریافت کنیم.
وی افزود: شهرداری بیش از دو برابر بدهی خود ،از ادارات مطالبه دارد که اگر ادارات همکاری کنند مشکلات شهرداری هم برطرف میشود.
این کارمند افزود: دولت بخشنامهای صادر کرده که به موجب آن هیچ شخص و یا نهادی نمی تواند حسابهای دولتی را مسدود کند و شهرداری اکنون برای وصول مطالباتش مشکل دارد و هر بار که اخطار می دهیم پس از مهلتهای ۱۰ روزه و ۲۰ روزه دوباره مطالبات وصول نمیشود.
وی گفت : شهرداری سیسخت حدود ۱۲۰ نیرو دارد که تعدادشان به نسبت حجم کار زیاد نیست اما تا حرف از مشکلات می شود گروههایی حرف ازاخراج نیرو میزنند.
وی یادآور شد: رتبه شهرداری سیسخت پایین است و به تبع آن پایه حقوق کارمندان و کارگران نیز پایین است. ضمن آنکه شهر سیسخت به جز در خوار و بار در همه اقلام مصرفی از یاسوج هم گرانتر است هر چند مردم تمایلی برای راه اندازی کسب و کار در سیسخت ندارند و حتی در بیشتر موارد نان مصرفی خود را از یاسوج خریداری میکنند.
عضو شورای شهر سیسخت با تایید خبر اعتصاب کارگران و کارکنان خدمات شهری شهرداری سیسخت گفت: در مجموع این شهرداری ۱۱۰ پرسنل دارد که طی ۵ ماه گذشته حقوق دریافت نکردهاند و یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان مطالبات دارند.
محمد حسینپور افزود: بخشی از مطالبات سال ۹۱ و ۹۲ کارکنان شهرداری سیسخت هنوز پرداخت نشده است و به هر نهادی جهت مساعدت مراجعه میکنیم نتیجه بخش نیست و معتقدند باید از محل درآمدهای شهرداری حقوق پرداخت شود در حالی دخل و خرج شهرداری با هم مطابقت ندارد.
باردیگرکارگران کارخانه تبریزکف دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری آذربایجان شرقی زدند!
کارگران کارخانه تبریزکف شهرستان مرند امروز برای چندمین بار تجمع اعتراضی در مقابل استانداری آذربایجان شرقی برگزار کردند.
به گزارش ۱۰آذرتسنیم ، کارگران کارخانه تبریز کف شهرستان مرند امروز برای چندمین بار تجمع اعتراضی در مقابل استانداری آذربایجان شرقی برگزار کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع در اظهار داشت: امروز حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از کارگران تبریز کف در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی در تبریز حضور یافتیم که در ادامه به نمازخانه هدایت شدیم.
وی افزود: در این تجمع کارگران از عدم رسیدگی شفاف و موثر یه مطالبات باقیمانده کارگران در این پرونده گلایه کردند.
براساس این گزارش یکی از مسئولین استانداری با حضور در بین تجمعکنندگان از ادامه رسیدگی و پیگیری این پرونده خبر داده اما حل این مشکل را زمانبر اعلام کرد.
گفتنی است، کارگران شرکت تبریز کف از سه سال پیش با مشکل دریافت حق و حقوق مواجه هستند و در این مدت فقط بخش جزئی از مطالباتشان را دریافت کردهاند.
اخیراً این کارخانه به صورت موقت تعطیل شده است تا مجددا با تهیه مواد اولیه و رفع مشکلات تولید را آغاز کند، کارگران تبریزکف نیز در این مدت از عدم رسیدگی قاطعانه نهادهای ذیربط گلایه کرده و بارها در مقابل فرمانداری مرند، استانداری و محل کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردهاند.
حداقل دستمزد کارگران چند درصد افزایش مییابد؟
پروین محمدی، فعال مستقل کارگری با پیشبینی حداکثر ۱۲ درصدی دستمزد کارگران در سال ۹۵ گفت: کلیت مثلث سه جانبهگرایی شورای عالی کار بازیای بیش نیست، چراکه طرف کارفرمایی در بهترین حالت نماینده ۲۵درصد سرمایه موجود در کشور است و ۷۵ درصد باقی در اختیار دولت است. بنابراین دولت به عنوان صاحب ۷۵ درصد سرمایه کشور در شورای عالی کار حضور پیدا میکند و خود کارفرمای بزرگ است و امسال نیز مانند سالهای گذشته نمایندگان کارفرمایان پشت نمایندگان دولت پنهان میشوند.
او ادامه داد: نمایندگان کارگری در شورای عالی کار هرگز مقاومت جدیای در برابر دولت و کارفرمایان نکردهاند. این به آن دلیل است که در ایران تشکل مستقل کارگری نداریم و نمایندگان کارگری شورای عالی کار به دلیل آنکه از حمایت بدنه کارگری برخوردار نیستند، توان چانهزنی در این باره را ندارند.
محمدی تصریح کرد: هر سال بیش از پیش وضعیت بحرانی معیشت میلیونها انسان مزدبگیر مشخص میشود. دولت اگر از سر دلسوزی به جامعه نگاه کند، دستمزد را به اندازهای تعیین میکند که قدرت خرید کارگران افزایش پیدا کند و بازار از رکود فعلی بیرون بیاید. اگر میبینید تولیدات کارخانهها روی هم انبار میشود و سایر خرده بازارها هم رونق ندارند، این موضوع اتفاقی نیست، بلکه ریشههایش به کاهش بیسابقه قدرت خرید طبقات مزدبگیر بر میگردد.
این فعال کارگری مستقل در پایان گفت: با توجه به بودجهای که دولت آماده کرده است و افزایش ۱۰درصدی حقوق کارمندان دولت و از سویی تعیین ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، در عمل با برابری افزایش دستمزد و مالیات بر ارزش افزوده، در سال آینده افزایش مزد نداریم. تورم پایین فعلی نشانه اقتصاد متعادل نیست، بلکه نشانه بیمار بودن اقتصاد است. من گمان نمیکنم دولت با توجه به بودجه اعلامی، دستمزد سال آتی را بیش از ۱۲ درصد افزایش دهد.
منبع:اعتماد-۱۰آذر
تجمع کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون مقابل فرمانداری مسجد سلیمان برای بازگشت بکار!
امروز۱۰آذر،کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون برای بازگشت بکاردست به تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری مسجد سلیمان زدند.
به گزارش ۱۰آذرموج ، امروز ۱۰ آذر جمعی از کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون واقع گلگیر گلگیر از توابع مسجدسلیمان با تجمع مقابل فرمانداری مسجد سلیمان خواستار تعیین وضعیت خود از جانب مسوولان کارخانه شدند.
درهمین رابطه:
۲۶ نفراز۳۹کارگراخراجی کارخانه سیمان کارون حکم بازگشت بکار گرفتند
پس از گذشت چهار ماه،۲۶ نفراز۳۹کارگراخراجی کارخانه سیمان کارون رای بازگشت به کار خود را گرفتند.
به گزارش۲۶آبان ایلنا، مرجع رسیدگی کننده به این شکایت در اداره کار مسجد سلیمان (هیات حل اختلاف) با این استدلال که «ماهیت کار کارگران سیمان کارون دائمی است» اخراج آنها را نپذیرفته و برای آنها رای بازگشت به کار صادر کرده است.
کارگران مورد نظر که منتظر اجرای رای صادره از سوی کارفرما هستند میگویند که بابت ۳ماه دستمزد و پنج ماه حق بیمه از کارفرما طلبکارند.
درهمین رابطه:
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون
کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون صبح امروز جلوی درب ورودی کارخانه تجمع کردند .
۳۹کارگر قرار دادی کارخانه «سیمان کارون» در خوزستان به دلیل اتمام قرارداد کاری، با دو ماه حقوق معوقه اخراج شدند.
به گزارش۱شهریور آسماری نیوز، کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون صبح امروز جلوی درب ورودی کارخانه تجمع کردند .
به گزارش امروزایلنا درهمین رابطه، شب گذشته – ۳۱ مرداد ماه- به حدود ۳۹نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون در شهر کلگیر شهرستان مسجد سلیمان اعلام شده است به دلیل اتمام اعتبار قرار داد کارشان دیگر برای آنها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد.
برپایه این گزارش،دراین واحد تولید کننده سیمان بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان دو ماه حقوق طلب دارند. کارگران قرار داد ی هم با سوابق یک تا ۱۵ سال زیر مجموعه یک شرکت پیمانکاری تامین کننده نیروی انسانی کار میکنند.
قول آقای وزیر !
جوانمیر مرادی
دکترروحانی رئیس جمهورخود روستازادهای است که ازوضع محرومان ومستضعفان اطلاع کامل دارند ومطمئن باشید که دولت درکنارشماست.
چندین بارتاکنون رئیسجمهورنسبت به امنیت شغلی کارگران تأکید داشته وازماخواسته است که سختی زندگی بازنشستگان رادرنظربگیریم که جزوظایف اولیه ما دراین وزارتخانه است.!
من خود روستازادهای هستم که پدرم کارگرراهآهن بود وبافقروبدبختی ودرخانه کارگری درس خواندیم وبه خوبی مشکلات کارگران رامیدانیم.
موسیقی خانه ما، ” چکچک ” قطرههای بارانی بود که درظرفهایی که مادرمان گذاشته بود زیر سقف تا آب باران ماراخیس نکند وپدرم نیزبرایمان ” لالایی ” میخواند تا نخوردن شام را فراموش کنیم وبخوابیم.
این بخشهائی از سخنرانی ربیعی وزیر کار در مراسم روز تصویب قانون کار در استان کهکیلویه و بویر احمد است. او همچنین می گوید قول می دهم نگذارم میزان دستمزد سال ۹۵ کمتر از نرخ تورم تعیین شود! یکی از خدمات به قول خودش “ارزنده ” آقای وزیر روستائی زاده و کارگرزاده از شروع نشستن بر مسند خدمت گذاری در وزارت کار به کارگران، تأیید ۱۷% افزایش دستمزد برای سال ۹۴ است که به قول خودش ۲% بیشتر از نرخ تورم بوده! یعنی نرخ تورم ۱۵% بوده است. وی بااستثنایی خواندن این میزان افزایش، تنزل دستمزد به ۵ برابر زیر خط فقر را به کارگران تبریک می گویدوبه گردن اعضاء شورای عالی کار به خاطر تصویب این مصوبه به زعم ایشان “ضد تورمی” مدال قهرمانی می آویزد.ربیعی در سخنرانیش با وانمود کردن به ابراز همدردی با کارگران ، از بدبختیهای خودش در زمان کودکی مرثیه خوانی می کند تا به این طریق بتواند تفاوت خودش را با وزرای سابق و کسی مثل صادق محصولی (معروف به وزیر میلیادر) بیان کند بلکه کارگران با شنیدن مصیبتهای وارده در دوران کودکی ۵۰ سال پیش بر آقای وزیر، مصیبت خود را فراموش کرده و از ایشان صبر و تحمل بیاموزند.
قول ربیعی مبنی برجلوگیری از تعیین حداقل مزد کمتر از نرخ تورم! آن هم نرخ تورمی که مرتبا در ماههای نیمه دوم سال روی کاغذ پایین آورده و اعلام می شود، قبل از هر چیز وعده تحمیل شرایط به مراتب بدتری نسبت به سال گذشته بر بیش از ۴۰ میلیون انسانی است که سطح زندگیشان هم اکنون ۵ برابر زیر خط فقر است. و میلیونها کودک از این خانواده ها مثل کودکی آقای وزیر،شب را در زیر سقفهای سوراخ در حاشیه شهرها بسر می برند و روز سر چهار راهها دست فروشی می کنند و یا زباله های متعفن را به امید یافتن تکه های کارتن و بطریهای پلاستیک زیر و رو می کنند. نرخ کاغذی خط فقر ۲ ماه پیش ۱۵% بود ولی تا پایان آبان نوک پیکان (بی اختیار)نشان دهنده نرخ تورم روی جدول، روی ۱۳% قرار داده شد و احتمالا تا پایان سال تا زیر ۱۰% هم کشیده شود، ولی امکان دارد تیم ربیعی باز هم اقدام استثنائی سال گذشته را تکرار کند و نگذارد حداقل مزد کمتر از ۱۰% تعیین شود! ربیعی به اصطلاح کارگر زاده مثل وزرای آقازاده در صحبتهایش هیچ حرفی از تأمین زندگی بالای خط فقر، که خواست فوری کارگران است نزد و فقط خواست که صبور باشند و به دولت تدبیر و امید فرصت دهند تا اقتصاد رونق بگیرد و سرمایه ها سودآوری کنند.
ربیعی ظاهرا حق طلبی کارگران راباعجزودرماندگی وچشم براه بودن اشتباه گرفته. کارگران هیچ صدقه ای را گدائی نمی کنند، بلکه حقوقشان را مطالبه می نمایند و امروز مبرمترین خواستشان افزایش حداقل دستمزد به بالای خط فقر است. فرقی نمی کند وزیر کار آقازاده باشد یا کارگرزاده!
۹/۹/۱۳۹۴
برگرفته ازسایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
تجمع کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی مقابل وزارت بهداشت دراعتراض به سطح پایین حقوق!
صبح امروز۱۰آذر،جمعی از کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی که در بخش های دولتی و غیر دولتی فعالیت می کنند، مقابل ساختمان اصلی وزارت بهداشت تجمع کردند.
به گزارش ۱۰آذرموج، کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی با صدور بیانه ای از تلاش های جامعه صنفی آزمایشگاه های بالینی و اقدامات پیگیرانه آنها برای رسیدگی به مطالبات کارکنان آزمایشگاه های بالینی تشکر کرده اما از سرعت و روند بسیار کند و لاکپشتی نهایی شدن عملیات اجرایی آنان اعتراض کردند.
به گفته تجمع کنندگان، حقوق و دستمزد دریافتی آزمایشگاهیان به هیچ وجه متناسب با شأن، شخصیت، تحصیلات و زحمات آنها به ویژه در بخش خصوصی نیست. بر همین اساس این تشکل مبادرت به فرخوان نمایندگان استان ها، جهت برگزاری تجمعی صنفی و قانونی با اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح کرد.
گزارش خبرنگار پیام سندیکا از مشکلات بازنشستگان
*گزارش خبرنگار پیام سندیکا از مشکلات بازنشستگان آموزش و پرورش
با تجمع هر دوشنبه بازنشستگان آموزش و پرورش در حیاط تعاونی فرهنگیان در خیابان فیاض بخش تهران ، این فرهنگیان از عقب افتادن ۳ روزه حقوق خود در آذرماه شکایت داشتند. در این تجمع که ۳ سخنران زن نیز صحبت کرده و از عدم اجرای هماهنگ سازی حقوق کلیه کارکنان کشوری گله مند و معترض بودند. بازنشستگان قرار گذاشتند که دوشنبه با تهیه طوماری در مقابل دفتر ریاست جمهوری اجتماع کرده و خواستار یکسان شدن حقوق بازنشستگی شان با بازنشستگان دارایی و شرکت نفت شوند. همچنین مدتهاست هزینه،بیمه تکمیلی و بیمه طلایی این بازنشستگان از حقوقشان کسر می شود ولی در فیش حقوقی شان درج نمی گردد. سخنرانان می گفتند معلوم نیست این پولها کجا می رود و چه مقدارش به صندوق بازنشستگی شان واریز می شود.بازنشستگان آموزش و پرورش تصمیم گرفتند حال که وزیر به خواسته هایشان بی توجه است طومار را به شکایتی به دیوان عدالت اداری برده و پیگیر مطالبات خود شوند. همچنین قول وام های ۷ میلیونی به این بازنشستگان داده شده بود که هرماهه ۳۰۰ هزار تومان از حقوقشان کسر شود و ۲ میلیون هم سود بهره اش بود و بازنشستگان فقیر قبول کرده بودند ولی از این وام هم خبری نیست.
* بازنشستگان ذوب آهن گرفتار باند بازی
با توجه به اینکه بخش درمانی و صندوق بازنشستگان ذوب آهن یک صندوق مستقل بوده و چند سالی است این صندوق گرفتار باند بازی گشته و بازنشستگان ذوب آهن برای درمان خود سرگردان هستند. بطوریکه قبلا اگر به پزشکی مراجعه می کردند می توانستند هزینه این ویزیت را بگیرند و یا ام آر آی و ستی اسکن و غیره را. ولی در حال حاضر سرگردان و معلوم نیست چه کسی باید جوابگو باشد. در حال حاضر حقوق بازنشستگان مهر و آبان پرداخت نشده است. تاکنون بارها و بارها بازنشستگان به عنوان اعتراض به تهران آمده اند ولی جز وعده از مسوولین چیز دیگر را مشاهده نکرده اند. اندوخته های این بازنشستگان به تاراج رفته و کسی به گردن نمی گیرد.
روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ۷/۹/۹۴
تاخیر دولت در پرداخت حقوق چند میلیون بازنشسته تامین اجتماعی / دست دولت در جیب بازنشسته ها!
مستمری بگیران زیر لب و گاها بلند اعتراض می کنند. یکی دیگر از افرادی که در این زمینه با وی صحبت میکنم آقای حدودا ۶۰ ساله با موهایی سفیدتر از سن و سالش و قدی بلند است. خودش را اسفندیاری معرفی کرده و می گوید: ۶ سالی است که بازنشسته شده ام و با دریافت حقوق مستمری زندگی خود، همسر و دو تن از فرزندانم را که هنوز مجرد هستند اداره می کنم و منبع درآمدی دیگری نیز ندارم. وی که به شدت از ماجرای تعویق حقوق ها گله مند است می گوید: با شرایط جدید تا پایان سال حقوق مستمری بگیران ۴۵ روز بیشتر در حساب تامین اجتماعی و بانک ها خواهد ماند . به نظر می رسد دولت برای تامین منابع برخی از اقدامات خود به جیب مستمری بگیران نیز چشم طمع داشته و برای چندرغاز مستمری ما نیز کلاهی برای خود دوخته است.
به گزارش۱۰آذر تراز ،“سی سال حق بیمه پرداخت کرده ایم تا بعد از بازنشستگی راحت باشیم،” “حقوق ها که همین جوری کم است و کفاف زندگی مان را نمی دهد” “حداقل قبلا دلمان خوش بود هرجور شود حقوق ها را سر وقت می دهند اما انگار ….”
این جملات یکی از مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی است که برای پرس وجو درباره دلایل عدم پرداخت مستمری خود به شعبه ۱۱ تامین اجتماعی غرب تهران مراجعه کرده است. مشاهدات عینی گویای این مطلب است که سازمان تامین اجتماعی طرحی به نام نظام پرداخت متمرکز حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران را آغاز کرده است که طی آن حقوق مستمری بگیران این سازمان از آبان ماه تا حداقل پایان سال ۹۴ هر ماه ۳ روز دیرتر پرداخت خواهد شد تا شاید بدین وسیله پرداخت حقوق بازنشستگان متمرکز شود!
طبق این قانون که دلایل آن نه برای کارمندان سازمان تامین اجتماعی و نه برای هیچ کدام از مستمری بگیران این سازمان مشخص نبوده و کاملا بی دلیل و بی فایده به نظر می رسد قرار است حقوق مستمری بگیرانی که حقوق خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می کنند درآبان ماه ۳ روز، آذرماه ۶ روز، دی ماه ۹ روز، بهمن ماه ۱۲ روز و اسفندماه ۱۵ روز دیرتر از روال سابق پرداخت شود.
بدین منظور خبرنگار ما با مراجعه به شعبه ۱۱ تامین اجتماعی غرب تهران از نزدیک پیگیر این ماجرا شده است:
وقتی از درب ورودی سازمان تامین اجتماعی وارد می شوم بلافاصله و با برداشتن چند گام وارد طبقه اول این ساختمان می شوم. ساعت کمی از یک ظهر گذشته و کارمندان با ظروفی به سمت زیرزمین ساختمان در حال حرکت هستند. خیلی زود متوجه می شوم که وقت ناهار است و برای صحبت با کارمندان سازمان باید دقایقی منتظر بمانم. در همان طبقه اول چشمم به تابلوی راهنمایی طبقات می افتد که با خطی درشت جلوی امور مستمریها نوشته است: طبقه دوم. از پله ها بالا میروم و خیلی زود به طبقه دوم می رسم. اینجا خیلی شلوغ تر از طبقه اول است و عموما افراد پا به سن گذاشته که اکثریت جمعیت را تشکیل می دهند یا روی صندلی سالن نشسته و یا به دلیل نبود جا در گوشه ای ایستاده اند.
درست رو به روی سالن امور مستمری ها اتاقی قرار دارد با طولی زیاد و عرضی نسبتا کم. از آنجا که زمان خوردن ناهار کارمندان است وکارمندان عموما در محل های خود مستقر نیستند به سمت اتاق روبه رویی می روم. چند جوان و تعدادی آقای پا به سن گذاشته دور هم جمع شده و به دیوار خیره شده اند. نزدیک تر که می شوم میبینم بنری درباره همین موضوع روی دیوار نصب شده است. سر حرف را با یکی از جوانان حاضر در جمع باز می کنم. خودش را اردلان معرفی کرده و می گوید: ماه پیش حقوق پدرم چند روز دیرتر واریز شد. ما گمان کردیم که این موضوع اتفاقی بوده و دلیل خاصی ندارد برای همین، موضوع را پیگیری نکردیم اما این ماه ۵ روز از تاریخ همیشگی واریز حقوق مان می گذرد اما هربار که از کارت بانکی مان موجودی گرفتم در کمال تعجب دیدم هیچ پولی واریز نشده است! برای همین امروز خودم شخصا به اینجا آمدم تا موضوع را پیگیری کنم.
اردلان در ادامه می گوید: جالب اینجاست که هیچ اطلاع رسانی در این زمینه و در مورد دلایل تاخیر حقوق پدرم صورت نگرفته است و به نظر می رسد طبق جدول جدید درباره زمان پرداخت حقوق ها قرار است ماجرای تاخیر در واریز یارانه ها که رفته رفته طبیعی شده است درباره حقوق مستمری بگیران نیز تکرار شود. وقتی از او درباره جزییات تاخیر پرداخت ها سوال می کنم می گوید: نام خانوادگی ما با الف آغاز می شود و طبق تاریخ زمان بندی شده هر ماه حقوق ما در روز پنجم هر ماه واریز می شد اما ماه گذشته حقوق پدرم در روز هفتم یا هشتم ماه واریز شد. اما این ماه تا امروز ۴ روز از زمان پرداخت همیشگی مستمری ها گذشته است اما هنوز مستمری ها واریز نشده است. برای همین امروز اینجا آمدم تا ماجرا را پیگیری کنم که با این موضوع روبه رو شدم.
مستمری بگیران زیر لب و گاها بلند اعتراض می کنند. یکی دیگر از افرادی که در این زمینه با وی صحبت میکنم آقای حدودا ۶۰ ساله با موهایی سفیدتر از سن و سالش و قدی بلند است. خودش را اسفندیاری معرفی کرده و می گوید: ۶ سالی است که بازنشسته شده ام و با دریافت حقوق مستمری زندگی خود، همسر و دو تن از فرزندانم را که هنوز مجرد هستند اداره می کنم و منبع درآمدی دیگری نیز ندارم. وی که به شدت از ماجرای تعویق حقوق ها گله مند است می گوید: با شرایط جدید تا پایان سال حقوق مستمری بگیران ۴۵ روز بیشتر در حساب تامین اجتماعی و بانک ها خواهد ماند . به نظر می رسد دولت برای تامین منابع برخی از اقدامات خود به جیب مستمری بگیران نیز چشم طمع داشته و برای چندرغاز مستمری ما نیز کلاهی برای خود دوخته است. آقای اسفندیاری با انتقاد از این وضعیت می گوید: حداقل ای کاش این مسائل را از قبل اعلام کنند چراکه ما مانند برخی از این آقایان از چند محل منبع درآمدی نداریم. با شرایط موجود در دی ماه ۹ روز دیر تر و بهمن ماه ۱۲ روز دیرتر مستمری خود را دریافت می کنیم. متاسفانه تامین اجتماعی با سوء استفاده از مستمری بگیران حقوق آنها را رعایت نمی کند.
در راه بازگشت به محل کار وقتی آمارها را با خود مروز می کنم به درآمد هنگفت تامبن اجتماعی از اجرای این طرح می رسم، طرحی که هدف از اجرای آن به هیچ وجه معلوم نیست. آمارها حکایت از پرداخت مستمری دو میلیون و هفتصد هزارنفر مستمری بگیر توسط سازمان تامین اجتماعی دارد یعنی این سازمان هر ماهه مبلغ کلانی را به پرداخت حقوق مستمری بگیران خود اختصاص می دهد. طبق آمارها این سازمان ماهانه رقمی حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق مستمری بگیران خود اختصاص می دهد که با ضرب این رقم در سود روزانه بانکی بیشتر متوجه دلایل نگه داشتن ۴۵ روزه مستمری بازنشستگان و اجرای چنین طرحی توسط تامین اجتماعی و تاخیر در پرداخت آن می شوم.
بیکاری کارگران زاگرس خودرو بروجرد بدنبال تعطیلی کارخانه!
چرخ کارخانه خودروسازی بروجرد “زاگرس خودرو” پنچر شد و پس از سالها فعالیت و تولید خودرو ، سرانجام این کارخانه هم بی رمق شد و کارگران بیکار شدند.
به گزارش۹آذر بازتاب بروجرد،کارخانه زاگرس خودرو بروجرد در بخش اشترینان واقع شده ، این کارخانه از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۸۱ از نخستین محصول خود با نام پروتون پرده برداشت و روانه بازار کرد.
بسیاری از جوانان بخش اشترینان و بروجرد در این کارخانه مشغول به فعالیت بودند اما طولی نکشید که در سال ۹۱ این کارخانه بنا به دلایلی تعطیل و ۴۰۰ کارگر این کارخانه بیکار شدند .
حالا این کارخانه بی رمق گشته و کارگرانی که از کار بیکار شده اند، کارگرانی که حدود ۱۶ سال سابقه کار دارند و حالا به دنبال دستفروشی و شغل های دیگری می دوند.
کارگرانی که انتظار بازنشستگی خود را می کشیدند، حالا پس از سالها باید در کنار خیابان باید منتظر بنشینند تا شاید رهگذری از اجناس و کالاهای آنها خرید کند.
معاون سیاسی فرمانداری بروجرد گفت: در حال حاضر هیچ گونه تولیدی در این واحد صورت نمی گیرد.
احمد گودرزیان افزود: عدم نقدینگی و بدهکاری به بانکها از مهمترین مشکلات این کارخانه است که سبب شده همه کارگران این کارخانه از کار بیکار شوند.
به گفته وی کارخانه زاگرس خودرو در سال ۸۱ اولین خودرو را تولید کرد، در این سال ۲۷۰ کارگر مشغول به کار بودند که طی چند سال تعداد کارگران از ۲۷۰ نفر به ۴۸۰ هم افزایش یافت که متاسفانه طی سالهای اخیر به تدریج نیروها از کار بیکار شدند .
گودرزیان در پاسخ به این سوال که برخی اظهار دارند که این کارخانه در حال تولید محصول است گفت: هیچ تولیدی در این کارخانه صورت نمی گیرد و اگر مسئولی گفته که زاگرس خودرو در حال تولید است ، حاضریم همین الان به آنجا برویم و از نزدیک مشاهده کنیم.
بیش از۱۰۰نفر از کارکنان شرکت پتروپارس(شرکت خدمات نفت و گاز ایرانی)اخراج شدند!
اخراج بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای متخصص شرکت پتروپارس به فاصله زمانی کوتاهی پس از رونمایی از قراردادهای جدید نفتی ، این شائبه را ایجاد کرده که ورود سرمایه گذاران خارجی آن هم بدون در نظر گرفتن جایگاه شرکت های ایرانی زودتر از آنچه پیش بینی می شد تاثیرات خود را بر جای گذاشت .
به گزارش۱۰آذر نفت ما،در تازه ترین بی مهری به شرکت های داخلی بیش از ۱۰۰ نفر از متخصصین و مهندسان شرکت پتروپارس از کار بیکار شدند.
اخراج بیش از ۱۰۰ نفر از نیروهای متخصص شرکت پتروپارس به فاصله زمانی کوتاهی پس از رونمایی از قراردادهای جدید نفتی ، این شائبه را ایجاد کرده که ورود سرمایه گذاران خارجی آن هم بدون در نظر گرفتن جایگاه شرکت های ایرانی زودتر از آنچه پیش بینی می شد تاثیرات خود را بر جای گذاشت .
جدا از اینکه هزینه های سنگینی برای آموزش و توانمندی این نیروها صرف شده اما عمق فاجعه آنجاست که این سرمایه عظیم چمدان های خود را برای اشتغال به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ببندند و در واقع با شرکت های رقیب تجربه و توانمندی خود را به اشتراک بگذارند .
شاید اگر به همین منوال ادامه پیدا کند در آینده نزدیک دیگر ضلع اساسی و تاثیر گذار نیروی متخصص داخلی جزو محاسن و مزیت های برتر کشور عنوان نشود و می ماند مابقی آیتم ها که وضعیت آن ها هم به خوبی مشخص است.
یادآوری:
تاریخچه شرکت پتروپارس(شرکت خدمات نفت و گاز ایرانی)
شرکت پتروپارس توسط شرکت سرمایهگذاری نفت و پیرو مصوبه شورای عالی اقتصاد درتاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۷۶ مبنی بر واگذاری اجرای طرح توسعه فاز ۱ پارس جنوبی به یک شرکت پیمانکارعمومی با سرمایه ایرانی به روش بیع متقابل، در ۷ بهمن ۱۳۷۶ به ثبت رسید. سپس شعبه شرکت پتروپارس در ۱۹/۸/۱۳۷۷ به شماره ثبت ۲۲۱۳ در ایران ثبت گردید. در حال حاضر ۱۰۰ درصد سهام شرکت پتروپارس متعلق به شرکت نیکو از شرکتهای وابسته به شرکت ملی نفت ایران میباشد.
معرفی پتروپارس
پتروپارس شرکتی کارآمد, اقتصادی و متخصص میباشد که به دنبال تثبیت جایگاه جهانی جهت اکتشاف, بهرهبرداری و استخراج صنایع بالادستی, پایین دستی و جانبی نفت و گاز و سهیم شدن در ثروت ملی است. پتروپارس بهعنوان یکDeveloper در صدد کسب جایگاه شایسته جهانی در زمینههای اکتشاف، بهرهبرداری و تولید در صنایع بالادستی نفت و گاز بوده و در ثروتآفرینی ملی سهیم است.
اخراج درکمین۲۰۰کارگرکارخانه کاغذ سازی لطیف!
با افزایش مشکلات مالی کارخانه کاغذ سازی لطیف در منطقه ساوجبلاغ، نزدیک به ۲۰۰کارگر دائمی وقراردادی این کارخانه تولید کننده محصولات کاغذی از بابت امنیت شغلی خود احساس نگرانی میکنند.
به گزارش۱۰آذرایلنا بنقل از کارگران کارخانه کاغذ سازی لطیف،از اینکه ممکن است به دلیل انباشت بدهیهای این واحد تولیدی قراردادهای کاری شماری از آنها تمدید نشود ابراز نگرانی کردند.
این کارگران شمار آنها نزدیک به ۲۰۰ نفر است افزودند: از زمان جابجایی مدیریت کارخانه از یک سال پیش تاکنون بر حجم مشکلات مالی این واحد تولیدی افزوده شدهاست.
به گفته این منابع هرچند به نسبت قبل مشکلات مالی کارخانه در یک سال گذشته، تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آنها نگرانند که با ادامه این وضعیت تمدید قراردادهای چند ماهه آنها با مشکل مواجه شود.
طبق اظهارات کارگران، این واحد تولید کننده انواع محصولات کاغذی به ادارات مالیات و برق بدهکار است و در همین رابطه از چند روز پیش اشتراک برق مصرفی این کارخانه قطع شده است.
کارگران کاغذ سازی لطیف در بخش دیگری از نگرانی خود میگویند در طول یکسالی که کارفرما جدید وارد کارخانه شده کارگران با سابقهٔ کارخانه که مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت زیان آورند به موقع نمیتوانند سنوات پایان خدمت خود را دریافت کند واین روند تا ۹ماه هم طول میکشد.
کارگران درادامه میگویند، علاوه بر مشکلات کارگران مشمول بازنشستگی، میزان اضافه کاری کارگران شاغل نیز کم شده و همچنین کارگران از مساعده حقوق بهرهمند نمیشوند.
خطراخراج بیخ گوش تعدادی از کارگران پیمانی شرکت راه آهن رجا!
بنابه گفته کارگران شرکت راه آهن رجا ،مدیران این شرکت قصد دارند تا از شمار کارگران پیمانی که هم اکنون به عنوان مهماندار در سالنهای (واگنهای) حمل مسافر مشغول کارند، بکاهند.
به گزارش۱۰آذرایلنا،از قرار معلوم ظاهرا این طرح اخراج قرار است در قطارهای اتوبوسی و درجه دوم شرکت رجا به اجرا دربیاید و در این قطارها مسئولیت سرویس دهی هر کارگر مهیماندار تا دو سالن مسافربری افزایش یابد.
براساس این گزارش،این وضعیت در حالی است که طبق عرف جاری و مقررات رایج، هر مهماندار مسئول پذیرایی از یک سالن است.
کاهش مهماندار در شرایطی که در طول ماههای گذشته تعدادی از نیروهای خدماتی و فنی شرکت راه آهن رجا اخراج شده اند ، موجب نگرانی کارگران پیمانکاری این شرکت شده است.
کارگران شرکت راه آهن رجا می گویند: ممکن است شرکت رجا به بهانه کمبود نقدینگی اقدام به کاهش نیرو نماید و دقیقا به همین بهانه است که صورت وضعیت های شرکت های پیمانکاری با تاخیر زیاد پرداخت می شود.
از قرار معلوم، شرکت رجا، تعداد نیروهای فنی مانند ماموران برق سالن ها را نیز در برخی از قطارها کاهش داده است.
تجمع اعتراضی تاکسیرانان در همدان
جمعی از تاکسی داران خیابان شریعتی همدان در اعتراض به نبود جای پارک، اشغال ایستگاه تاکسی توسط مسافربرهای شخصی و برخی جریمه های رانندگی تجمع کردند.
به گزارش ۱۰آذرصبح الوند، یکی از معظلات اساسی حال حاضر کلان شهر همدان نبود پارک سوار مناسب جهت تاکسی ها و اتوبوس های شرکت واحد است.
برخی خطوط تاکسی همدان که در یکی از شش خیابان اصلی شهر مستقر هستند، در ساعتی از روز که مسافر ندارند صفهای نسبتا طولانی در کنار خیابان می بندند و این صفها گاها دو خط موازی کنار هم را تشکیل می دهند.
این خطوط موازی تاکسی ها در خیابان های کم عرض میدان مرکزی شهر همدان بنام میدان خمینی در حالی ایجاد می شود که این میدان در سال ۱۳۰۷ توسط معمار شهرساز آلمانی، به نام “کارل فریش” تهیه گردیده است و بین سالهای ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۲ ساخته شده است، که دارای شش خیابان اصلی است و هر خیابان هم دارای شش لاین ( ۳لاین رفت و ۳ لاین برگشت) است.
در برخی مواقع و در محلهای نزدیک ایستگاه های تاکسی و اتوبوس عملا دو باند مسدود می شود (به علت صفهای تاکسی و اتوبوس شرکت واحد) و تردد اتومبیلها می بایست از یک باند انجام شود و این تنگه بوجود آمده باعث کند شدن روند جریان ترافیک می شود و کلافگی مردم و جریمه رانندگان توسط ماموران راهنمایی و رانندگی را در پی دارد.
متاسفانه از سال ۱۳۱۲ که این میدان ساخته شده است مسئولین امر فکری جهت ایجاد پارک سوار و جلوگیری از مشکلات حال حاضر نکرده اند و در این مورد فقط مردم همدان حرف شنیده اند و در عمل چیزی ندیده اند.
یکی از رانندگان تاکسی با اشاره به نبود پارک سوار مناسب در ابتدای شش خیابان اصلی شهر همدان و در اعتراض به تبعیض ها در حق رانندگان تاکسی و دیگر وسایل نقلیه اظهار داشت: با اجرای طرح ترافیکی در میدان خمینی و ایجاد ایستگاه انتظار تاکسی ها، وضعیت ما کمی بهتر شده است، ولی وقتی زمان طرح ترافیک تمام می شود مصیبت ما هم شروع می شود.
محمد گفت: با اتمام زمان طرح ترافیک متاسفانه ماشین های شخصی به سمت میدان خمینی و شش خیابان اصلی هجوم می آورند و ایستگاه تاکسی را اشغال می کنند.
وی اظهار کرد: وقتی ما به رانندگان مسافرکش شخصی یا رانندگان دیگر که جهت خرید وسیله خود را در ایستگاه ما پارک می کنند اعتراض می کنیم موجب درگیری می شود.
این راننده زحمت کش افزود: چون ما در این مواقع ایستگاهی جهت سوار کردن مسافر نداریم گاهی مجبوریم بصورت دوبله مسافر در حال انتظار را سوار کنیم که در این هنگام با جریمه ماموران راهنمایی و رانندگی مواجه می شویم.
وی اظهار داشت: هیچ تفاوتی بین من و رانندگان شخصی وجود ندارد بلکه موقعیت آن ها از من راننده تاکسی بهتر هم هست چرا که آنها مبلغی را هر ماه به تاکسیرانی پرداخت نمی کنند.
محمد گفت: با این وضع گرانی بنزین، قطعات گران خودرو و کرایه های پایین دیگر پولی برای ما نمی ماند که بخواهیم جریمه هم پرداخت کنیم.
تجمع بیش از یکصد دامپزشک دراعتراض به تعطیلی داروخانههای دامپزشکی
رئیس نظام دامپزشکی اصفهان گفت: بدنبال دستورالعمل سازمان دامپزشکی مبنی بر تعطیلی داروخانههای دامپزشکی،بیش از یکصد دامپزشک اصفهان به اجرای این طرح اعتراض و درمقابل دامپزشکی استان تجمع کردند.
حذف کامل داروخانههای دامپزشکی ۱۶۰ فرصت شغلی را از بین میبرد، اعلام کرد: همچنین اجرای این طرح باعث بیکاری نزدیک به ۵۰۰ نفر از افراد شاغل در داروخانههای استان میشود.
به گزارش۱۰آذرمهر،حمید اخوان اظهار داشت: در استان اصفهان بالغ بر یکصد و ۶۰ داروخانه دامپزشکی زیر نظر نظام دامپزشکی استان اصفهان وجود دارد که در صورت اجرای طرح مذکور، تمام این داروخانهها تعطیل میشوند.
وی با بیان اینکه حذف کامل داروخانههای دامپزشکی ۱۶۰ فرصت شغلی را از بین میبرد، اعلام کرد: همچنین اجرای این طرح باعث بیکاری نزدیک به ۵۰۰ نفر از افراد شاغل در داروخانههای استان میشود.
رئیس نظام دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه این دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور به دو دلیل انجام میگیرد، ادامه داد: در صورت اجرای این طرح داروهای دامی به صورت مستقیم از تولید کننده به مصرف کننده میرسد و چون نظارت و کنترل بر مواد دامی و غذایی در کشور همچون کشورهای اروپایی قوی نیست بنابراین تعطیلی داروخانههای دامپزشکی و حذف این واسطهگران سبب افزایش باقی مانده دارویی در مواد خام دامی و افزایش مقاومتهای دارویی و بالا رفتن مصرف آنتی بیوتیکها میشود.
وی با بیان اینکه تمام داروخانههای دامپزشکی خصوصی هستند و زیر نظر نظام دامپزشکی قرار دارد بنابراین با اجرای این طرح بدنبال حذف داروخانه دامپزشکی های خصوصی هستند، اظهار داشت: سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی دو ارگان جدا از هم هستند و چون با تصویب قانون افزایش بهرهوری تمام مراحل صدور پروانه و نظارت بر داروخانههای دامپزشکی زیر نظر نظام دامپزشکی قرار میگیرد بنابراین به منظور جلوگیری از این اقدام و محدود کردن فعالیتهای نظام دامپزشکی، سازمان دامپزشکی کشور دستورالعمل صادر کرده که تمام داروخانههای دامپزشکی تعطیل شوند.
اخوان یکی از دلایلی که سازمان دامپزشکی برای تعطیلی کامل داروخانه مطرح کرده است را کاهش هزینههای تولید در دامداریها و مرغداریها عنوان کرد و گفت: هزینه دارو در دامداری و مرغداری بین دو تا سه درصد است و کاهش هزینه دارو اثری در هزینههای تولید نخواهد داشت.
رئیس نظام دامپزشکی استان اصفهان گفت: سازمان دامپزشکی میخواهد قانون افزایش بهره وری را دور بزند، قانونی که طبق آن داروخانهها دامپزشکی از نظارت کامل آنها خارج و به نظام دامپزشکی واگذار میشود.
وی گفت: بر اساس قانون افزایش بهرهوری، نظارت بر صدور پروانه داروخانه دامپزشکی، کلینیک و آزمایشگاه دامپزشکی به نظام دامپزشکی واگذار میشود.
اخوان مطرح کرد: تولید داروهای دامی بیش از چند برابر نیاز تولید می شود و چون راهی برای صادرات نداریم در خود کشور باید مصرف شود در صورتی که باید دانست داروهای دامپزشکی کالای تجاری مانند پفک نمکی نیست بلکه یک کالای استراتژیک است.
وی گفت: با وجودی که بدنبال اعلام دستورالعمل تعطیلی تمام داروخانههای دامپزشکی، ملاقات و گفتگو با مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان و در سطح بالاتر با رئیس سازمان دامپزشکی کشور داشتیم اما هیچ یک زیر بار حذف و اجرایی نکردن این طرح نرفتند.
گفتنی است که این تجمع پیش از ظهر امروز برگزار شد.
تجمع دانشجویان پرستاری مقابل وزارت بهداشت در اعتراض به تصویب طرح تربیت پرستار!
صبح امروز ۱۰آذر، بیش از ۴۰۰ دانشجوی پرستاری در اعتراض به تصویب طرح تربیت پرستار بیمارستانی در جلوی وزارت بهداشت تجمع کردند.
به گزارش۱۰آذرایسکانیوز،در این تجمع دانشجویان مقاطع مختلف پرستاری دانشگاه های تهران ، د انشگاه بهشتی و دانشگاه آزاد در مخالفت باتصویب واجرایی شدن طرح پرستار بیمارستانی و کم رنگ کردن هرچه بیشتر سطح اکادمیک پرستاری کشور اعتراض کردند.
تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد بجنورد در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت!
جمعی از دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد بجنورد در اعتراض به طرح جدید وزارت بهداشت مبنی بر دوره های آزاد یکساله تربیت پرستار تجمع کردند.
به گزارش ۱۰آذرخبرگزاری دانشجو ، در این تجمع که با حضور نزدیک به ۶۰ دانشجوی رشته پرستاری در محوطه دانشگاه برگزار شد بیانیه ای در محکومیت این طرح جدید و لزوم تعطیل شدن آن قرائت شد.
یکی از تجمع کنندگان،علت اعتراض دانشجویان نسبت به این موضوع را علاوه بر به خطر انداختن امنیت شغلی دانشجویان پرستاری، به خطر افتادن جان بیمار که مهمترین اصل در حرفه پرستاری است دانست.
زنجیره انسانی دانشجویان پرستاری دانشگاه های اصفهان در اعتراض به آیین نامه آموزش پرستار توسط بیمارستان ها!
روز گذشته(۹آذر) دانشجویان پرستاری دانشگاه های اصفهان در اعتراض به آیین نامه آموزش پرستار توسط بیمارستان ها که اخیرا توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت ابلاغ شده است، در اقدامی نمادین با تشکیل زنجیره انسانی به دور دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مخالفت خود را با تربیت پرستار به صورت غیر آکادمیک، نشان دادند.
به گزارش ۱۰آذرایسنا، به گفته این دانشجویان بر اساس این طرح بیمارستان های دولتی و خصوصی مجاز خواهند بود به طور مستقل و با کمترین امکانات آموزشی و نیروی انسانی متخصص آموزشی، به تربیت پرستار بپردازند.
دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که روز گذشته در این اعتراض حضور داشته اند، معتقد هستند “اجرای چنین طرحی پرستاری را به یک رشته تجربی تبدیل می کند و قاعدتا مدرک چنین نوع آموزشی نیز مورد قبول مجامع علمی سایر کشورهای دنیا قرار نخواهد گرفت.”
این دانشجویان می گویند “هر سال نزدیک به هشت هزار دانشجوی رشته پرستاری در کشور فارغ التحصیل می شوند که در تمام بیمارستان ها امکان فعالیت دارند، اما اگر چنین طرحی اجرایی شود این بیمارستان ها هستند که پرستاران را تربیت می کنند و اگر پرستاری در یک بیمارستان تخصصی آموزش دیده باشد امکان فعالیت در بیمارستان دیگری را ندارد.”
بنابهمین گزارش،روز گذشته دانشجویان پرستاری اصفهانی که در اعتراض به آیین نامه آموزش پرستار توسط بیمارستان ها در مقابل دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تجمع کرده بودند اعلام کردند که با این تجمع علاوه بر نشان دادن مخالفت خود با تربیت پرستار به صورت غیر آکادمیک، نشان دادند که با اتحادشان حافظ کیان و هویت رشته پرستاری بوده و در مقابل طرح های غیر کارشناسانه وزارت بهداشت که به سلامت جامعه آسیب جدی میزند، می ایستند و از حقوق سلامتی مردم دفاع می کنند.
طومار دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای لغو فوری طرح تربیت پرستار در بیمارستان!
دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با امضای طومار با طرح «آموزش پرستار در بیمارستان» و «کمکپرستار یکساله» مخالفت کرده و لغو فوری آن را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو از اصفهان، همزمان با مخالفت شدید پرستاران و دانشجویان پرستاری سراسر کشور با ابلاغیه طرحهای «تربیت پرستار در بیمارستانها» و «کمکپرستار یکساله» به علت به خطرافتادن سلامت جامعه، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز با امضای طوماری به مخالفت با آن برخواستند.
«مرز را باز کنید»
«مرز را باز کنید». این درخواست ۲۰۰۰ پناهجو از ایران، بنگلادش، سومالی و پاکستان است که در پی تصمیم کشورهای بالکان به کنترل بیشتر مرزها، در پشت مرز یونان با مقدونیه مانده اند. تعداد پناهجویانی که از راه دریا به اروپا رسیده اند، کاهش شدیدی داشته و از ۲۲۰ هزار نفر در ماه اکتبر به ۱۴۰ هزار نفر در ماه نوامبر رسیده است. در عین حال شمار زنان و کودکان پناهجو افزایش یافته است.
به گزارش اول دسامبریورو نیوز،سارا کرو، سخنگوی یونیسف، صندوق کودکان ملل متحد می گوید: «شمار زنان و کودکان هم چنان بالا می رود و این برای ما غافلگیر کننده است. این که افراد با خانواده مهاجرت می کنند، نشانه احساس ناامیدی آنهاست. وقتی شما تمام خانواده را با خود همراه می کنید، یعنی این که مدرسه برای فرزندانتان ندارید، سرپناه مناسب ندارید، آتیه ای ندارید و حتی می خواهید پل های پشت سرتان را هم خراب کنید».
از سوی دیگر دولت ترکیه یک روز بعد از توافق با اتحادیه اروپا، در حدود ۱۳۰۰ نفر از پناهجویان و قاچاقچیان از کشورهای مختلف از جمله سوریه، عراق، ایران و افغانستان را در چناق قلعه، واقع در شمال غربی این کشور دستگیر کرد. جسد یک پناهجوی ناشناس نیز در ساحل دریای اژه کشف شد. استان چناق قلعه محل اصلی حرکت پناهجویان از خاک ترکیه به جزیره یونانی لزبوس است.
تنها در ماه نوامبر ۸۲ هزار و ۴۵۰ مهاجر در دریای اژه از خطر مرگ نجات یافتند. در همین مدت ۱۶۵ قاچاقچی انسان نیز به دست مأموران ترکیه دستگیر شدند و جسد ۲۰۵ پناهجو از آب گرفته شد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد می گوید از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۸۸۶ هزار پناهجو از راه دریا به اروپا رسیده اند که از این میان ۷۳۸ هزار نفر وارد یونان شده اند.
دهم آذرماه۱۳۹۴
akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com