اخبار و گزارشات کارگری (۲۱ تیر ۱۳۹۶)

اخباروگزارشات کارگری۱خرداد۱۳۹۶

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخبار و گزارشات کارگری (۲۱ تیر ۱۳۹۶)

– بار دیگر کارگران معترض معادن زغال سنگ البرزمرکزی درجاده تجمع کردند!

– تجمع اعتراضی تاکسیرانان فرودگاه‌های تهران مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی برای برای دیگر!

– وضعیت بحرانی اسماعیل عبدی در بیست و دومین روز اعتصاب غذا

– اتحادیه آزاد کارگران ایران: تبرئه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد یک گام رو به پیش در مبارزه علیه امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و مدنی است

– بیکاری کارگران مشهد نخ بدنبال تعطیلی کارخانه!

سایه بیکاری بالای سرکارگران ۳کارخانه تولید کننده تولید پارچه و پتو!

-۴۲۰کارگرشرکت نفت آذر چنگوله در آستانه اخراج با۲ماه حقوق وعیدی معوقه!

– آتش نشان داوود نجاتی، قربانی فقرتجهیزات!

– آخرین اخبار درباره وضعیت کارگران زخمی حادثه انفجارکارخانه فولاد یاسوج؟

باردیگرکارگران معترض معادن زغال سنگ البرزمرکزی درجاده تجمع کردند!

نماینده کارگران شرکت‌های خصوصی زغال سنگ البرز مرکزی: مسدود‌کردن جاده سوادکوه آخرین راه‌ حل ما برای دریافت مطالبات است.

اخباروگزارشات کارگری:صبح امروز۱خرداد، کارگران معادن زغال سنگ البرزمرکزی(شرکت سامان) دراعتراض به عدم پرداخت حقوق وجلوگیری از تعطیلی معادن وبیکارشدن،در میدان شهر زیرآب سوادکوه تجمع کردند که منجربه مسدود شدن جاده سوادکوه به سمت تهران شد.

به گزارش منابع خبری محلی، نماینده کارگران شرکت‌های خصوصی زغال سنگ البرز مرکزی سوادکوه مسدود‌کردن جاده سوادکوه را آخرین راه‌حل برای دریافت مطالبات و رهایی از بن‌بست ذکر کرد.

یکی از نمایندگان کارگران شرکت‌های خصوصی زغال سنگ البرز مرکزی شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه ۶ پیمانکار خصوصی فعال در معادن زغال سنگ البرز مرکزی امروز۱خرداد کار را تعطیل کردند و به نرخ قیمت زغال سنگ معترض بودند، گفت: پیمانکاران بخش خصوصی معادن البرز مرکزی قیمت امسال زغال را مناسب نمی‌دانند و آن را برای فعالیت معدنی منطقی نمی‌دانند.

وی با بیان اینکه ما در ۲۷ اسفند‌ماه سال گذشته هم برای دریافت مطالبات خود اقدام به مسدود‌کردن محور سوادکوه کردیم، افزود: برای حل مشکل مطالبات ما در انتهای سال‌گذشته وعده‌هایی داده شد ولی مصوبات آنان اجرایی نشد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره برخی از انتقادات برای مسدود‌کردن محور سوادکوه برای دریافت مطالبات، خاطر‌نشان کرد: مسدود‌کردن جاده سوادکوه، آخرین راه‌حل ما است و هنگامی که برای دست‌یابی به مطالبات و حقوق خود به بن‌بست ‌برسیم و کسی جواب ما را ندهد مجبور به مسدود‌کردن مسیر می‌کنیم تا حرف‌های ما شنیده‌شود.

این کارگرمعترض با بیان اینکه بعد از اینکه بین پیمانکاران و شرکت سامان برای ادامه فعالیت در معادن، توافقی صورت نگرفت و پیمانکاران تصمیم گرفتند تا از ادامه فعالیت صرف‌نظر کنند، کارگران برای پیگیری اشتغال خود، مطالبات و مشکل بیمه‌ای اقدام به مسدود‌کردن محور سوادکوه کردند.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران خشمگین معادن زغال سنگ البرز مرکزی درجاده!

اخباروگزارشات کارگری:صبح امروزشنبه۲۸اسفندماه، کارگران خشمگین معادن زغال سنگ البرز مرکزی دراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق،۴ماه حق بیمه و۲سال عیدی درجاده زیرآب به پل‌سفید محور سوادکوه تجمع ومسیر را بمدت ۵۰دقیقه مسدودکردند.

به گزارش منابع خبری محلی صبح امروز۲۸اسفند،حدود ۱۰۰ کارگر معترض شرکت‌های خصوصی زیر‌مجموعه شرکت سامان البرز مرکزی با مسدود‌کردن مسیر زیراب به پل‌سفید محور سوادکوه به مدت حدود ۵۰ دقیقه خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.

با مذاکره فرمانده انتظامی شهرستان سوادکوه و همکاری کارگران البرز مرکزی، یک‌طرف محور سوادکوه که مسدود شده بود، بازگشایی شد و تردد در آن جریان دارد.

کارگران برای ادامه پیگیری مطالبات خود به شهر پل‌سفید رفتند.

براساس این گزارشات،کارگران معترض از دریافت ۸۰۰ هزار تومان تا یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای بهمن‌ماه خبر دادند و از طلب ۴ تا ۶ میلیون ‌تومانی خود خبر دادند.

عصبانیت،ناراحتی و غم در چهره‌های کارگران مشهود بود و خواستار دست‌یابی به حقوق خود در آستانه سال نو شدند.

آنان به برگزاری جلسه هفته گذشته کارگران با مسؤولان شهرستان سوادکوه و قول دریافت حقوق و مطالبات خبر دادند و به عدم اجرایی‌شدن آن معترض بودند.

کارگران معترض با اشاره به عدم پرداخت مطالباتشان ازشرکت‌ پیمانکاری معدنی «بهره‌وران»، زیر‌مجموعه شرکت سامان گفتند که این پیمانکاران با حقوق آنان اقدام به خرید مایملک در شهرستان سوادکوه و سایر شهر‌ها و یا خودرو‌های گران‌قیمت برای اعضای خانواده خود کردند.

یکی از کارگران معترض با انتقاد از اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی در عدم توانایی برای اجرایی قوانین مربوط به کارگران از مسؤولان خواست تا پیمانکاران را برای پرداخت مطالبات و حقوق کارگران، تحت فشار بگذارند.

برخی دیگر از کارگران از عدم پرداخت حق بیمه خود توسط برخی از پیمانکاران ناراضی بودند و از عدم تمدید دفترچه بیمه خود به مدت ۴ تا ۵ ماه خبر دادند.

کارگران شرکت‌های معدنی البرز مرکزی با حضور در اعماق صد‌ها متری از زمین انتظار پرداخت به موقع مطالبات خود را دارند که به بیان کارگران برخی از شرکت‌های پیمانکاری اقدام به سرمایه‌گذاری شخصی می‌کنند و این کارگران هستند که باید در ایام عید با دریافت بخشی اندکی از مطالبات و حقوق سال خود، شرمندگی را به خانواده خود ببرند.

تجمع اعتراضی تاکسیرانان فرودگاه‌های تهران مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی برای برای دیگر!

صبح روز گذشته(۳۱اردیبهشت)،برای باری دیگر جمعی از تاکسیرانان فرودگاه‌های تهران مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی تجمع در خیابان ملک کردند.

امروز ایلنا درهمین رابطه نوشت،از چند وقت پیش همچنان مشکل بیمه رانندگان تاکسی پابرجاست و علاوه بر آن، عدم پرداخت کرایه توسط شرکت تعاونی به فرودگاه‌ها، رفت و آمد تاکسیرانان را با مشکل مواجه کرده‌است.

وضعیت بحرانی اسماعیل عبدی در بیست و دومین روز اعتصاب غذا

محمد عبدی، برادر معلم زندانی اسماعیل عبدی، در گفتگو با رادیو ندا از آخرین وضعیت اسماعیل عبدی در بیست و دومین روز اعتصاب غذا می گوید. او خاطر نشان کرد : ” همه چیز به حالت بحرانی درآمده است!’

گوش کنید:

http://www.radioneda.de/۲۰۱۷/۰۵/۲۲/Abdi۱۷۰۵۲۱.mp۳

اتحادیه آزاد کارگران ایران: تبرئه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد یک گام رو به پیش در مبارزه علیه امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و مدنی است

جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد دو عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در شعبه ۸ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی(شهر اراک) از اتهامات امنیتی “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و ” تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” تبرئه شدند.

این دو فعال شناخته شده جنبش کارگری ایران در پی دستگیری در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ در شهرستان ساوه در ارتباط با اعتصاب کارگران کارخانه لوله و نورد صفا و تشکیل دو پرونده امنیتی و کیفری بر علیه شان در مهر ماه سال گذشته، هر کدام به یازده سال زندان در شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر محکوم شده بودند.

در پی این محکومیت، جناب آقای محمد علی فروغی به وکالت از سوی این دو فعال کارگری، اعتراضی را به شعبه ۸ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی ارائه و با دفاعیات ایشان و تاکید این دو عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بر حقانیت فعالیت هایشان، سرانجام امروز حکم برائت آنان از اتهامات امنیتی صادر شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با قدردانی از زحمات داوطلبانه و شبانه روزی جناب آقای محمد علی فروغی و حمایت جمع ها، شخصیتها، سازمانها و نهادهای کارگری و آزادیخواه و حقوق بشری از این دو فعال کارگری، ایستادگی و مقاومت شورانگیز جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد را بر سر حقانیت فعالیتهایشان ارج می نهد و صدور حکم برائت آنان از سوی دادگاه تجدید نظر را یک پیروزی مهم در مبارزات حق طلبانه کارگران ایران و گامی رو به پیش در مبارزه علیه امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و مدنی ارزیابی میکند و انتظار دارد رویکرد شعبه ۸ دادگاه تجدید نظر استان مرکزی به یک رویه معمول و جاری در کلیه دادگاههای کشور در نگاه به مبارزات صنفی و مدنی تبدیل بشود.

ما با تاکید بر تداوم مبارزات خود علیه امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و مدنی، بر آزادی فوری اسماعیل عبدی، آتنا دائمی و کلیه زندانیانی که به دلیل فعالیتهای آزادیخواهانه و عدالت طلبانه در زندانهای کشور محبوس هستند پای می فشاریم و بدینوسیله خواهان پایان دادن به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و مدنی، آزادی ایجاد تشکلهای مستقل محلی و سراسری کارگران و تشکیل نهادهای مدنی و اجتماعی مستقل و بدون وابستگی به دولت و نهادهای قدرت در سطح کشور هستیم.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – اول خرداد ماه ۱۳۹۶

درهمین رابطه:

دو فعال کارگری تبرئه شدند

محمدعلی جداری فروغی از تبرئه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد از اتهامات اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام خبر داد.

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد) به ایلنا گفت: به موجب دادنامه صادره از شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی (اراک) که صبح امروز (اول خرداد ماه) ابلاغ شد، جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد از اتهامات اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، تبرئه شدند.

این وکیل دادگستری افزود: قضات شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر در حکم صادره، فعالیت‌های موکلین را صنفی و در چهارچوب قانون تشخیص داده‌اند؛ در دادنامه صادره، صریحا آمده است: «… با توجه به این که اقدامات مشارعلیهما به جهت احقاق حقوق قانونی بوده، مجموعه اقدامات انجام شده با هدف برهم زدن امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام تلقی نمی‌گردد….»

جداری فروغی گفت: لازم به ذکر است که موکلین پیش از این در دادگاه انقلاب اسلامی ساوه به اتهامات فوق به ۱۱ سال حبس محکوم شده بودند که با صدور حکم جدید و قطعیت آن، احکام قبلی منتفی است.

این وکیل دادگستری در پایان افزود: با توجه به صدور این حکم، در مورد پرونده دیگر جعفر عظیم زاده که قبلا به همین اتهامات، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ۶ سال حبس محکوم شده، اعاده دادرسی خواهیم کرد و امیدواریم در آن مورد هم حکم برائت صادر شود.

بیکاری کارگران مشهد نخ بدنبال تعطیلی کارخانه!

سایه بیکاری بالای سرکارگران ۳کارخانه تولید کننده تولید پارچه و پتو!

«یکی از کارگران کارخانه مشهد نخ در جاده شاندیز هستم. کارخانه مشهد نخ حدود ۳۰۰ نفر کارگر و نیروی مستقیم دارد و از اول خرداد قرار شده کارخانه تعطیل شود و تمامی نیروها هم به اداره کار معرفی شوند تا بیمه بیکاری دریافت کنند. با این اوضاع اقتصادی بیکار شویم، چه کنیم؟ خرج زندگی ما چه می شود؟»

«عضو هیئت مدیره کارخانه مشهدنخ گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند سه کارخانه دیگر ما هم که در تولید پارچه و پتو فعالیت می کنند به همین وضع دچار خواهند شد، تعداد کل نیروهایی که در کارخانه های وابسته به ما فعالیت می کنند حدود ۷۰۰ نفر است که آینده آن ها هم با این وضع دچار مشکل خواهد شد.»

تعطیلی کارخانه مشهد نخ روز گذشته(۳۱اردیبهشت) توسط یکی از کارگران این کارخانه رسانه ای شد.

کارخانه مشهد نخ در سال ۱۳۷۰ در زمینی به مساحت ۱۰۰ هزار متر مربع افتتاح شد. کارخانه ای که توان تولید نخ پنبه ای در آن در سال به ۳۰۰۰ تن و نخ آکریلیک آن به ۱۵۰۰ تن می رسید، اما این کارخانه قدیمی و نام آشنای خراسانی، این روز ها گویا در دومینوی تعطیلی کارخانه ها گرفتار شده و با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند.

صراف زاده مدیر فروشکارخانه مشهدنخ ضمن تایید مشکلات ایجاد شده بر سر راه فعالیت کارخانه در تشریح موضوع می گوید: کارخانه مشهدنخ از صبح اول خردادماه تعطیل خواهد شد و تمامی کارگران هم به اجبار بیکار خواهند شد؛ واردات بی رویه و وجود کالاهای قاچاق، عامل اصلی این مشکل است و دیگر توان تولید و رقابت با کالاهایی که زیر قیمت واقعی و بی کیفیت تولید می شود را نداریم، هرچه هم داد زدیم صدای ما را نشنیدند، دوسال است کارخانه فقط زیان می دهد.

بادامچیان عضو هیئت مدیره کارخانه مشهدنخ می گوید: پس از آن که کارخانه مشهد نخ تعطیل شود، از حدود ۳۰۰ کارگر فقط ۷ یا ۸ نفر باقی خواهند ماند که آن هم برای نگهبانی و امور حفاظتی است، بقیه هم متاسفانه به بیمه بیکاری معرفی می شوند، این تعدیل نیرو برای اولین بار نبوده است و سال گذشته هم حدود ۳۰۰ نفر دیگر از نیرو های شاغل در کارخانه را تسویه کردیم.

عضو هیئت مدیره کارخانه مشهد نخ به موجودی انبار کارخانه که فروش نرفته است هم اشاره ای می کند و یادآور می شود: محصول تولید شده ۵ ماه کارخانه که برابر با ۷۰۰ تن است در انبارها نگهداری می شود و هنوز فروش نرفته است، ما به نیروهای شاغل در کارخانه اعلام کرده بودیم تمام تلاش مان را خواهیم کرد تا کارخانه تعطیل نشود و هر چقدر از محصول داخل انبارها را توانستیم به فروش برسانیم، هزینه دریافتی حاصل از آن را عینا برای خرید مواد اولیه مصرف خواهیم کرد تا چرخ کارخانه بچرخد.

بادامچیان تصریح می کند: متاسفانه تلاش ما به جایی نرسید و از کارخانه با بنده تماس گرفتند و گزارش دادند فروش محصولات دپو شده اصلا در حد قابل قبولی نبوده است و خرید مواد اولیه به هر صورتی

عضو هیئت مدیره کارخانه مشهد نخ در ادامه می گوید: بیش از یک سال است که مشکلات را به گوش مسئولان اداره صنعت، معدن و تجارت رسانده ایم، در این زمینه نامه نگاری های متعددی هم داشته ایم، نخی که ما تولید می کنیم نخ ۱۰۰ درصد پلی استر است و مدتی است همین نخ را از چین وارد می کنند که اصلا از نظر کیفیت با تولیدات ایرانی قابل مقایسه نیست. وی می افزاید: قیمتی هم که در گمرک برای محصول چینی در نظر گرفته شده بسیار پایین تر از قیمت تمام شده محصول ایرانی است، مشخص است در این زمینه سندسازی هایی انجام شده است چرا که هزینه گمرکی را به طور کامل پرداخت نمی کنند، این ها در حالی است که نظارت دقیقی روی نخی که از چین وارد می شود وجود ندارد و در بررسی ها، به این نتیجه رسیده ایم که نخ های وارداتی از مواد بازیافتی تولید و راهی بازار ما می شود که این اقدام صد درصد می تواند مشکلاتی برای مصرف کننده ایجاد کند.

وی اظهار می دارد: این در حالی است که محصولات داخلی و ایرانی که با نظارت شدید دستگاه های مربوطه تولید می شود، به دلیل عرضه زیر قیمت نخ بی کیفیت، در انبارها خاک می خورد. از آن بدتر این است که افرادی هم این گونه کالا هارا به صورت قاچاق وارد کشور می کنند و سود می برند، اما در مقابل ما که محصول با کیفیت تولید می کنیم و ۹ درصد هم مالیات برارزش افزوده پرداخت می کنیم، با این مشکلات روبه رو هستیم.

بادامچیان در زمینه نگاه اقتصادی برخی خریداران هم می گوید: مشتری ها اعلام کرده اند بر فرض این که شما نخ با کیفیت تولیدی را با قیمت دلال ها به ما بدهید ما باز هم به خاطر آن ۹ درصد ارزش افزوده ای که پرداخت می کنیم، نخ شما را خریداری نخواهیم کرد.

وی تاکید می کند: کیفیت نخ تولیدی ما به مراتب از نخ چینی بالاتر است اما متاسفانه قدرت خرید در بازار ضعیف است و هرچه ما به خریداران توضیح بدهیم نخ ما صد درصد با الیاف باکیفیت تولید شده است فایده ای ندارد چرا که در نهایت مشتری قیمت را نگاه می کند، آن ها هم حق دارند چرا که بافنده می گوید من محصول شما را باید تبدیل به لباس کنم و وقتی این محصول تولیدی با نخ شما را در کنار محصولات ترک قرار می دهم که به مراتب قیمت آن کمتر است، در فروش محصول با مشکل روبه رو خواهم شد.

عضو هیئت مدیره کارخانه مشهدنخ در ادامه می گوید: ما از مسئولان می خواهیم همان طور که روی فعالیت کارخانه به شدت نظارت دارند روی عرضه محصولات قاچاق و بی کیفیت هم نظارت داشته باشند، من حاضرم همراه شما به سطح بازار بیایم تا مشاهده کنید اجناس قاچاق به چه میزانی در سطح بازار یافت می شود! چرا جلوی قاچاق را نمی گیرند؟ من جلسه ای با وزیر صنعت داشتم و از آن ها خواستم به جای بالا بردن دیوار مرزها اقدامی بکنید تا هیچ فروشنده ای جرات فروش جنس قاچاق را نداشته باشد.

وی تصریح می کند: اگر این روند ادامه پیدا کند سه کارخانه دیگر ما هم که در تولید پارچه و پتو فعالیت می کنند به همین وضع دچار خواهند شد، تعداد کل نیروهایی که در کارخانه های وابسته به ما فعالیت می کنند حدود ۷۰۰ نفر است که آینده آن ها هم با این وضع دچار مشکل خواهد شد.

۴۲۰کارگرشرکت نفت آذر چنگوله در آستانه اخراج با۲ماه حقوق وعیدی معوقه!

تعداد کارگران و مهندسان قراردادی که قرار است در چند مرحله بعد از انتخابات از شرکت نفت آذر چنگوله اخراج شوند حدود ۴٢٠ نفر است که معوقه حقوقی دو ماه و عیدی سال ٩۵ را هنوز دریافت نکرده اند.

به گزارش منابع خبری محلی، در امتداد مرز ایران و عراق و در قسمت جنوب غربی استان ایلام بین دو شهر مهران و دهلران، میدان نفتی بزرگی واقع شده که مخزن آن بین ایران و عراق مشترک است.

تعداد کارگران و مهندسان قراردادی که قرار است در چند مرحله بعد از انتخابات از شرکت نفت آذر چنگوله اخراج شوند حدود ۴٢٠ نفر است که معوقه حقوقی دو ماه و عیدی سال ٩۵ را هنوز دریافت نکرده اند.

آتش نشان داوود نجاتی، قربانی فقرتجهیزات!

یکی از شاهدان حادثه:متأسفانه یک ایستگاه آتش‌نشانی تنها یک ماسک و کپسول اکسیژن داشت و تنها یک مأمور می‌توانست از آن استفاده کند و همین مسأله باعث شد تا پنج مأمور بدون داشتن ماسک اکسیژن خودشان را به کام شعله‌های آتش بزنند و دچار گازگرفتگی شوند که متأسفانه یکی از آنها نیز جانش را از دست بدهد. به طور قطع اگر ماسک و کپسول اکسیژن به تعداد مأموران بود حداقل در این حادثه شاهد مرگ آن آتش‌نشان نمی‌شدیم.

در پی وقوع آتش‌سوزی در یک مجتمع آپارتمانی واقع در شهرک فردوسیه شهریار، بلافاصله مأموران آتش‌نشانی به محل اعزام شدند و عملیات گسترده‌ای را برای اطفای حریق آغاز کردند. این حالی بود که در هنگام انجام عملیات، مأموران آتش‌نشانی پی بردند، علت حادثه انفجار گاز یخچال در یکی از واحدهای مجتمع ۲۴ واحدی بوده و ۸ نفر نیز در میان آتش و دود گرفتار شده‌اند که در میان آنها چند کودک هم بودند.

بنابراین پنج نفر از آتش‌نشانان فداکار برای نجات افراد گرفتار به دل آتش و دود زدند و با رشادت و فداکاری، هر ۸ نفر را از یک قدمی مرگ نجات دادند. ولی ماجرا بخوبی پایان نیافت و دو آتش‌نشان بشدت مصدوم شدند و به بیمارستان امام سجادانتقال یافتند. یکی از آنها نجات یافت و آتش‌نشان «داوود نجاتی» جان سپرد.

اما در خصوص این حادثه و سوانح مشابه چند نکته مهم وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند:

نخست اینکه اجرای اصول ایمنی در ساخت و سازها یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که باید در نظر گرفته شود. اما در بررسی این سانحه مشخص شد فضای کم در مسکن مهر شهر فردوسیه و تراکم زیاد باعث فقدان تسلط کامل آتش‌نشانان بر حریق گسترده بوده است. به طوری که در یک فضای کوچک ۳۰ بلوک ۶ طبقه‌ای و ۲۴ واحدی بدون رعایت اصول ایمنی لازم ساخته شده است. مسأله‌ای که اگر پیش از ساخت بناهای اینچنین بیشتر مورد توجه قرار می‌گرفت شاید امروز شاهد حوادثی از این دست نبودیم.

دومین موضوع بحث تجهیزات آتش‌نشانان است که طبق اظهارنظر ساکنان محل حادثه، ایستگاه آتش‌نشانی فاقد تجهیزات کامل و ضروری بود. چه بسا اگر تجهیزات آتش‌نشانان در همه مناطق بخصوص مناطق پرجمعیت و برج‌های مسکونی در حد استاندارد و مورد نیاز باشد، کمتر شاهد بروز چنین حوادث تلخی خواهیم بود.

سومین مورد هم همکاری ضعیف برخی از بیمارستان‌ها با افراد سانحه دیده بویژه مأموران آتش‌نشانی است که باید این موضوع از سوی مسئولان مربوطه مورد بررسی قرار گیرد و با مراکز درمانی متخلف برخورد شود.

آن روز با چشم خود دیدم…

یکی از شاهدان که در طبقه همکف مجتمع مسکونی آتش گرفته مغازه‌ای دارد، به خبرنگار حوادث «ایران» گفت: اگر پیش از این حادثه، از فقر تجهیزات آتش‌نشانی حرفی می‌شنیدم باور نمی‌کردم اما روز سه‌شنبه گذشته با چشم خود دیدم که ساختمان می‌سوخت، عده‌ای گرفتار آتش و دود بودند و آتش‌نشانان به خاطر فقر تجهیزاتی دست‌شان بسته بود. در نهایت جرثقیلی را از اداره برق قرض گرفتند و نردبانی را از شرکت مخابرات تا بتوانند حداقل کاری برای نجات افراد گرفتار بکنند.

وی در خصوص مصدومیت آتش‌نشانان هم اظهار داشت: متأسفانه یک ایستگاه آتش‌نشانی تنها یک ماسک و کپسول اکسیژن داشت و تنها یک مأمور می‌توانست از آن استفاده کند و همین مسأله باعث شد تا پنج مأمور بدون داشتن ماسک اکسیژن خودشان را به کام شعله‌های آتش بزنند و دچار گازگرفتگی شوند که متأسفانه یکی از آنها نیز جانش را از دست بدهد. به طور قطع اگر ماسک و کپسول اکسیژن به تعداد مأموران بود حداقل در این حادثه شاهد مرگ آن آتش‌نشان نمی‌شدیم.

وی با اظهار تأسف از برخورد مسئولان بیمارستان خاطرنشان کرد: روز حادثه وقتی به اتفاق برخی از مصدومان به بیمارستان مراجعه کردیم در کمال ناباوری از ما خواستند مبلغ ۱۶۰ هزارتومان به‌عنوان پیش پرداخت درمان واریز کنیم تا کار درمان را آغاز کنند. این درحالی است که در سوانح مشابه هرگز نباید با مصدومان این گونه برخوردی کرد.

درهمین رابطه:

جان باختن یک آتش نشان در حادثه آتش سوزی فردوسیه شهریار!

روزگذشته(۲۴اردیبهشت)،آتش نشان داود نجاتی در حادثه آتش سوزی یک خانه مسکونی در شهرک ثامن الئمه فردوسیه شهریار جانش را ازدست داد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی فردوسیه به خبرنگاران گفت : این حادثه در یک ساختمان در شهرک مسکن مهر فردوسیه روی داد ، و دود ناشی از آتش ساختمان منجر به مرگ یک آتش نشان و مصدومیت هفت تن دیگر شد.

یوسف زارعی افزود : ماموران آتش نشانی بلا فاصله اقدام به خارج کردن ساکنان ساختمان کردند.

وی گفت: سه نفر از ساکنان و ۳ تن از آتش نشانان که دچار خفگی ناشی از دود شدند فورا به بیمارستان منتقل شدند اما یک نفر از آتش نشانان بدلیل شدت خفگی جانش را ازدست داد.

وی افزود: هم اکنون برق ساختمان قطع شده و ۵۰ نفر از ساکنان سالم از محل حادثه خارج شده اند.

مصدومان حادثه به بیمارستان امام سجاد شهریار اعزام شده اند.

آخرین اخبار درباره وضعیت کارگران زخمی حادثه انفجارکارخانه فولاد یاسوج؟

اخباروگزارشات کارگری:۳ کارگر درحادثه انفجار کارخانه فولاد یاسوج دچار سوختگی ۱۰۰ درصدی،یک کارگر۷۵درصدی و۲کارگردیگر۴۵درصدی شده ودربیمارستان های شیراز واصفهان بستری هستند.۳کارگردیگرهم بدلیل سوختگی جزئی به بیمارستانی در یاسوج منتقل شده بودند،ظهرامروزمرخص شدند.

براساس گزارشات منتشره،کارخانه فولاد یاسوج واقع در روستای فیروزآباد ،کیلومتر پانزده جاده یاسوج- نقاره‌خانه حدود ساعت ۲:۴۴ بامداد امروز دچار انفجار شد.

۴کارگرزخمی این حادثه به بیمارستان امیرالمومنین شیراز منتقل شدند و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند، اما حال سه نفر از آنها به دلیل سوختگی صددرصد، به شدت وخیم است.

بنا به آخرین گزارشات منتشره،این سه کارگرمصدوم هنوز زنده اند ولی حالشان به هیچ وجه خوب نیست.

همچنین۲نفر دیگرازکارگران که دچار سوختگی ۴۵ درصدی شده اند به بیمارستان امام موسی کاظم اصفهان انتقال یافته‌اند.

۳کارگرمصدوم نیز به دلیل موج‌گرفتگی ناشی از انفجار دچار مقداری سوختگی شده‌اند که به بیمارستان بهشتی یاسوج انتقال یافته وظهر امروز از بیمارستان مرخص شدند.

برای آشنایی با کارخانه فولاد یاسوج و وضعیت کارگرانش:

*تجمع دوباره کارگران کارخانه فولاد یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل فرمانداری بویراحمد!

ظهر امروز۱۴آذر۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ کارگر کارخانه فولاد یاسوج در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود برای چندمین بار مکرر این بار در فرمانداری بویراحمد تجمع کردند.

به گزارش منابع خبری محلی،این افراد گفتند: برای چندمین بار است که تجمع کرده‌ایم اما علی‌رغم پیگیری‌های مکرر تاکنون مسؤولان پاسخگوی ما نبوده‌اند.

یکی از این کارگران، گفت: تاکنون چندین بار مقابل استانداری و صدا و سیما تجمع کرده‌ایم و هر بار مسؤولان وعده بررسی و حل مشکل را می‌دهند اما بعد از رفتن ما قول آنها نیز فراموششان می‌شود.

وی با بیان اینکه عیدی، پاداش و دیگر معوقات ما از سال ۹۲ تاکنون پرداخت نشده است، گفت: تاکنون به سازمان‌های مختلف مربوطه، فرمانداری، استانداری و دادگستری مراجعه کرده‌ایم ولی کاری برای ما نکرده‌اند.

یکی دیگر از این افراد ادامه داد: بسیاری از این کارگران نان‌آور خانواده هستند و دریافت نکردن حقوق برای آنها مشکلات خانوادگی زیادی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه حدود دو ماه پیش شورای تأمین شهرستان بویراحمد با حضور همه اعضای آن برگزار شد، گفت: رضا باقری (مدیر کارخانه) در این شورا قول داد تا دو ماه آینده معوقات کارگران را پرداخت کند.

این کارگر کارخانه فولاد یاسوج، افزود: اکنون دو ماه تمام شده و مطالبات ما همچنان باقی‌مانده است.

یکی دیگر از آنها، میزان مطالبات کارگران این کارخانه را حدود یک میلیارد تومان عنوان کرد و بیان داشت: مسئولان و آقای باقری الان دو سال است که هر دفعه به ما وعده دو ماه دیگر می‌دهند.

وی با اشاره اینکه اغلب این افراد خسته و حتی از جان خود سیر شده‌اند، گفت: بعضی از همکاران می‌گویند در صورتی‌که مشکل ما حل نشود جلوی استانداری و فرمانداری خودمان را آتش خواهیم زد.

این کارگر کارخانه فولاد با اشاره به ماشین چند میلیونی مدیر کارخانه، گفت: چطور مدیر می‌تواند برای خود ماشین مدل بالا و چند میلیونی بخرد اما به می‌گوید کارخانه پول ندارد؟

محمدکاظم نظری فرماندار بویراحمد در این رابطه گفت: در جلسه ای که با حضور مجموعه استانداری و کارفرما برگزار شد، قرار بود ظرف دو ماه به مسئله حقوق کارگران خاتمه داده شود و تا به امروز باید حقوق آنها پرداخت می شد.

وی ادامه داد: امروز دو باره با کارفرما صحبت کردیم و قول داده که مشکل را برطرف کند و اگر حقوق کارگران پرداخت نشود بر اساس تعهداتی که در جلسه مذکور انجام گرفته، با کارفرما برخورد خواهد شد.

فرماندار بویراحمد تصریح کرد: این کارگران به دلیل مشکل معیشتی در رنج بسر می برند و کارفرما باید به تعهدات خود عمل کند.

به گفته این کارگران بیش از ۱۸۰ نفر کارگر از کارخانه فولاد یاسوج مطالبه دارند که برخی از آنها به دلیل وضعیت معیشتی به استان یزد جهت کار مهاجرت کرده اند.

*راهپیمایی وتجمعات اعتراضی کارگران کارخانه فولاد یاسوج نسبت به عدم پرداخت بیش از یکسال حقوق مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد ،سازمان بازرسی وصداو سیمای استان!

کارگران بجای پاسخگویی به خواسته هایشان تهدید به بازداشت شدند!

امروز۵مهر۱۳۹۵،کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج برای چندمین بار دراعتراض به عدم پرداخت بیش از یکسال حقوق جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و صدا و سیمای استان تجمع کردند.

یکی از این کارگران بیان کرد: قبل از تجمع در مقابل استانداری برای پیگیری مطالباتمان به سازمان بازرسی مراجعه کردیم، آنجا هیچ بی‌احترامی نکردیم و فقط برای دریافت مطالباتمان تجمع کردیم اما به پلیس تلفن کردند که ما را دستگیر کنند.

این کارگر معترض کارخانه فولاد بویراحمد اضافه کرد: تا زمانی که پاسخ درستی دریافت نکنیم به تجمع خود در مقابل استانداری ادامه می‌دهیم ولو اینکه این تجمع یک هفته هم به طول بیانجامد.

به گزارش ۵مهرکبنانیوز ، کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج که بیش از یک سال است حقوقی دریافت نکرده اند، برای چندمین بار در جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و صدا و سیمای استان تجمع کردند.

اگر چه در تاریخ ۱۳ شهریورماه ۹۵ در کمیسیون کارگری شورای تأمین استان مصوب گردید کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج وابسته به بنیاد تعاون ارتش تمام بدهی های کارگران را ظرف ۱۰ روز پرداخت کنند، اما تاکنون در این راستا هیچ اقدامی صورت نگرفت.

به گزارش کبنا، این کارگران برای چندمین بار نیز در جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد برای احقاق حقوق خود تجمع اعتراضی در کمال آرامش برگزار کردند و خواستار مطالبات خودشان شدند.

کارگران به خبرنگاران گفتند، همه ما دارای خانواده و فرزند هستیم و به لحاظ مالی در مضیقه هستیم.

بنا بر این گزارش، در دست کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج حکم توقیف اموال کارخانه است، اما این حکم به دلیل عدم همکاری نهادهای مربوطه هنوز اجرا نشده است.

کارگران در ادامه اعتراض خود بعد از شنیدن سخنان کارشناسان استانداری کهگیلویه و بویراحمد به سمت صدا و سیمای مرکز استان رفتند تا در آنجا نیز از طریق این رسانه ملی اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند. البته آنجا هم توفیقی حاصل نشد.

براساس این گزارش، یک سال است که کارگران کارخانه فولاد بویرصنعت یاسوج حقوق دریافت نکرده اند و بعد از چندین بار تجمع در جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد و تصمیم شورای تأمین استان مبنی بر پرداخت تمام بدهی های آنها ظرف ۱۰ روز از سوی کارخانه و همچنین صادر شدن حکم توقیف اموال به نفع آنها، هیچ کاری برای این کارگران نشده است.

فارس امروزدرهمین رابطه تحت عنوان هشتمین تجمع بی‌نتیجه کارگران فولاد بویراحمد/ فریادهایی که در نطفه خفه می‌شوند،نوشت:

کارگران کارخانه فولاد بویراحمد برای دریافت مطالبات ۳۶۵ روزه خود برای هشتمین بار در مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

یکی از کارگران معترض این کارخانه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مدت یکسال است که هیچ‌گونه حقوق و مزایایی دریافت نکرده‌ایم، افزود: حکم توقیف اموال این کارخانه صادر شده اما هیچ‌گونه همکاری با کارگران برای اجرای این حکم صورت نمی‌گیرد.

این کارگر کارخانه فولاد بویراحمد اضافه کرد: بیشتر کارگران این کارخانه نان‌آور خانه هستند و به این دلیل که حقوق خود را دریافت نکرده‌اند شرمنده زن و فرزندشان می‌شوند.

وی عنوان کرد: بیشتر کارگران این کارخانه مبلغ ۳۰ میلیون تومان از این کارخانه طلبکار هستند اما کسی پاسخگو نیست و فریاد ما هم به جایی نمی‌رسد.

یکی دیگر از این کارگران در ادامه با اشاره به اینکه با شروع فصل مدارس شرمنده فرزندانمان شدیم، گفت: حکم توقیف اموال کارخانه فولاد بویراحمد مصوبه شورای تأمین است اما با ما همکاری صورت نمی‌گیرد.

وی اضافه کرد: مالک سابق این کارخانه بنیاد تعاون ارتش بوده و وقتی به این بنیاد مراجعه می‌کنیم می‌گوید مطالبات شما باید از سوی مالک جدید(آقای باقری) پرداخت شود و مالک جدید می‌گوید بنیاد ارتش باید در این زمینه پاسخگو باشد.

این کارگر کارخانه فولاد بویراحمد با اشاره به اینکه ۲۵۰ نفر از کارگران این کارخانه حتی عیدی سال‌های ۹۱ تاکنون را دریافت نکرده‌اند، افزود: مطالبات ما از این کارخانه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است.

یکی دیگر از این کارگران بیان کرد: قبل از تجمع در مقابل استانداری برای پیگیری مطالباتمان به سازمان بازرسی مراجعه کردیم، آنجا هیچ بی‌احترامی نکردیم و فقط برای دریافت مطالباتمان تجمع کردیم اما به پلیس تلفن کردند که ما را دستگیر کنند.

وی اضافه کرد: هدف ما تنها بیان مشکلاتمان و اینکه یک سال است حقوق دریافت نکردیم و زندگی سختی هم داریم اما با ما چنین برخوردی شد.

این کارگر معترض کارخانه فولاد بویراحمد اضافه کرد: تا زمانی که پاسخ درستی دریافت نکنیم به تجمع خود در مقابل استانداری ادامه می‌دهیم ولو اینکه این تجمع یک هفته هم به طول بیانجامد.

کارگر دیگری با بیان اینکه کارخانه فولاد بویراحمد به لحاظ ایمنی و بهداشتی مشکلاتی برای کارگران ایجاد کرده، گفت: چهار ماه است که به کارگران لباس کار داده نشده و بسیاری از کارگران دچار سوختگی شدند و حتی برخی به خاطر این وضعیت خانه‌نشین شدند.

کارگر کارخانه فولاد بویراحمد اضافه کرد: کارگران با این شرایط سخت به کار ادامه می‌دهند اما مطالبات آنها پرداخت نمی‌شود و برای دریافت مطالبات به حقشان حتی مورد توهین هم قرار می‌گیرند.

کارگردیگری با اشاره به بدهی ۵۵ میلیونی کارگران به بیمه گفت: از خرداد ماه تاکنون بیمه پرداخت نکرده‌ایم.

کارگر کارخانه فولاد صنعت بویراحمد با اشاره به اینکه برخی از کارگران بدون اینکه با آنها قراردادی امضا شود در کارخانه به کار مشغول هستند، بیان کرد: کسی پاسخگوی ما نیست و نمی‌دانیم برای دریافت مطالباتمان به کجا مراجعه کنیم.

سپس محمدباقر شریفی کارشناس پیگیری حوزه سیاسی استانداری با حضور در بین معترضان کارخانه فولاد بویراحمد وبااشاره به اینکه با رئیس دفتر بازرسی بنیاد تعاون ارتش تماس گرفته شد، گفت: در این تماس تلفنی خواستار گفت‌وگو با رئیس بنیاد تعاونی ارتش شدم که در جواب به من گفتند به شما ربطی ندارد.

کارشناس پیگیری حوزه سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: ۱۰ روز پیش جلسه‌ای برای رفع مشکلات کارگران فولاد یاسوج گرفته و قرار بود بنیاد تعاون ارتش مطالبات کارگران را پرداخت کند اما تاکنون کاری صورت نگرفته است.

شریفی با بیان اینکه دست‌اندرکاران بنیاد تعاون ارتش در تهران برای پرداخت مطالبات کارگران کوتاهی می‌کنند، بیان کرد: این کارگران یکسال است که حقوق دریافت نکردند و در آستانه ماه مهر هم شرمنده زن و فرزندان خود شدند که استانداری کهگیلویه و بویراحمد تلاش خود را برای پیگیری مطالبات این کارگران انجام می‌دهد و انتظار داریم دست‌اندرکاران مربوطه در تهران به خود بیایند و پاسخ درستی به ما بدهند.

شریفی خطاب به مسؤولان بنیاد تعاون ارتش گفت: اگر کسی ۵ روز حقوق دریافت نکند با چه مشکلاتی مواجه می‌شود در حالی کارگران این کارخانه یکسال است که حقوق دریافت نکرده‌اند، دست‌اندرکاران این بنیاد به فکر خانواده این افراد باشند.

اول خردادماه۱۳۹۶

akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.