محافظت از دگرباشان جنسی در مقابل خشونت و تبعیض: گام تاریخی سازمان ملل

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پاریس ـ ژنو ـ فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر امروز اعلام کرد: چند روز پس از حمله‌ی وحشتبار در اورلاندو که ۴۹ تن در کلوب همجنس‌گرایان جان خود را از دست دادند، شورای حقوق بشر سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای اساسی درباره‌ی گرایش جنسی و هویت جنسیتی (SOGI) گامی تاریخی در محافظت از حقوق دگرباشان جنسی (LGBTI) برداشت.

افراد در سراسر جهان به علت گرایش جنسی و هویت جنسیتی در هر جنبه از زندگی روزانه قربانی خشونت و تبعیض هستند. انگ‌های اجتماعی در سراسر جهان آن‌چنان منفی است که میزان خودکشی بزرگسالان و کودکان به سطح به‌شدت نگران کننده ای رسیده است. بسیاری از دگرباشان جنسی از ترس غرض‌ورزى یا تعقیب و آزار مایل نیستند درباره‌ی ساده‌ترین جنبه‌های زندگی خود در اجتماع گفت‌وگو کنند.

تبعیض قانونی حاکم است. بر اساس شاخص قوانین مربوط به گرایش جنسی که انجمن بین‌المللی همجنس‌گرایان زن و مرد (ILGA) منتشر کرده است، هنوز ۷۳ کشور رابطه‌ی جنسی توافقی و خصوصی هم‌جنسان را جرم می‌انگارند. این رابطه در ۱۰ کشور مستوجب مجازات اعدام است.

دیروز پس از فرایندی طولانی و تلاش‌های گروهی از کشورها به سردمداری عربستان سعودی، قطر، پاکستان و روسیه برای مانع‌تراشی از طریق کلک آئین‌نامه ای (طرح «عدم اقدام») برای جلوگیری از بحث، شورای حقوق بشر سرانجام به قطعنامه رأی داد. اصلاحیه‌های متعددی مطرح شد و بعضی از آنها که فراگیری حقوق بشر را نفی می‌کردند به تصویب رسیدند. خطرناک‌ترین اصلاحیه‌ها که هدف حذف عبارت «گرایش جنسی و هویت جنسیتی» را از قطعنامه‌ دنبال می‌کردند، رد شدند. در پایان قطعنامه‌ با ۲۳ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع تصویب شد. [1]

تصویب این قطعنامه‌ پیروزی برای کل جامعه‌ی بشری و برای شورای حقوق بشر است که گام مهمی برای محافظت از همه‌ی افراد علیه خشونت و تبعیض برداشت. این قطعنامه‌ نخستین راه‌کار را برای توجه روش‌مند به خشونت و تبعیض علیه دگرباشان جنسی ایجاد می‌کند. بر اساس این قطعنامه‌، کارشناس مستقل «محافظت از خشونت و تبعیض بر اساس گرایش جنسی و هویت جنسیتی» منصوب خواهد شد تا شکایت‌های فردی قربانیان خشونت و تبعیض را دریافت کند، دغدغه‌ها را به دولت‌ها منتقل و به آنها توصیه ارائه کند. این کارشناس همچنین به منظور تحلیل وضعیت خشونت و تبعیض علیه دگرباشان جنسی به شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارش خواهد داد.

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.