دیده بان حقوق بشر: محدودیت‏ ورود بانوان به ورزشگاه‏‌ها ‏را لغو کنید

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

خبرگاری هرانا ـ سازمان دیده بان حقوق بشر طی بیانیه ای خواستار لغو محدودیت‏‌ها و ممنوعیت زنان از ورود به ورزشگاه‏‌ها شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان دیده بان حقوق بشر، سازمان دیده بان حقوق بشر امروز در نامه‏ای ‏خطاب به اری گارسیا، رئیس فدراسیون ورزشی گفت مادامی که ایران حضور آزاد بانوان تماشاچی برای تماشای مسابقات والیبال در این کشور را تضمین نکند،  فدراسیون بین المللی والیبال باید ایران را از میزبانی تورنومنت‏های ‏این فدراسیون جلوگیری نماید. گارسیا در سی و پنجمین نشست کنگره جهانی فدراسیون ورزشی که در همین ماه در بوئنس آیرس برگزار گردید، مجدداً به ریاست فدراسیون بین المللی والیبال برگزیده شد.

در ماه ژوئیه ۲۰۱۶ سازمان دهندگان لیگ مسابقات جهانی والیبال در تهران که به فدراسیون بین المللی والیبال تعلق دارد، کماکان از خرید آزادانه بلیط‏ها ‏توسط بانوان جلوگیری کردند که این نقض آشکار آن چیزی است که فدراسیون بین المللی والیبال آن را «اصل اساسی عدم تبعیض» می‏نامد.

ایران مجدداً برای میزبانی مسابقات لیگ جهانی این فدراسیون که مهمترین تورنومنت والیبال است و نیزبرای میزبانی تورنومنت والیبال ساحلی فدراسیون مزبور به رقابت پرداخته است. قرار است فدراسیون بین المللی والیبال در عرض چند هفته آینده میزبانان سال ۲۰۱۷ را اعلام نماید.

مینکی وردن، مدیر ابتکارات جهانی در سازمان دیده بان حقوق بشر اظهار داشت «مقامات والیبال ایران به وعدۀ خود در مورد خرید آزادانۀ بلیط توسط زنان برای تماشای مسابقات لیگ جهانی در ماه ژوئیه عمل نکردند و هیچگونه مجازاتی در مورد آنها به اجرا در نیامد. حال، اعطای یک تورنومنت جهانی دیگر به ایران، فقط مقامات این کشور را در اجرای سیاست‏های ‏تبعیض آمیز خود برای حاشیه نشین کردن زنان، گستاخ تر می‏کند.»

سازمان دیده بان حقوق بشر به طور مکرر نگرانی‏های ‏خود را به طور کتبی به فدراسیون بین المللی والیبال و نیز شخصاً در دیدارهایی که در شهر لوزان که مقر اصلی فدراسیون بین المللی والیبال می‏باشد، به این فدراسیون ابلاغ نموده است. سازمان دیده بان حقوق بشر در نامه‏ای ‏خطاب به گارسیا در ماه مه ۲۰۱۶ درخواست نمود تحقیقاتی رسمی در باره محروم ساختن زنان تماشاچی از تماشای مسابقات تورنومنت فوریه ۲۰۱۶ در جزیره کیش انجام شود. اکنون این تحقیقات باید محدودیت‏های ‏تحمیل شده بر بانوان تماشاچی در طی لیگ جهانی ژوئیه ۲۰۱۶ را هم مورد بررسی قرار دهد.

پیش از آنکه فروش بلیط‏های ‏تورنومنت‏های ‏لیگ جهانی والیبال ماه ژوئیه آغاز شود، وبسایت فارسی زبان فدراسیون بین المللی والیبال ادعا نمود که ظرفیت در بخش مربوط به خانم‏ها ‏در استادیوم آزادی در تهران تکمیل شده و تماشاچیانی که بلیط‏های ‏مربوط به جنس مخالف را خریداری نموده‏اند‏، اجازه ورود به استادیوم را نخواهند داشت. فدراسیون بین المللی والیبال قول داده بود که خانم‏ها ‏اجازه خرید بلیط خواهند داشت و از چند زن تماشاچی در استادیوم هم عکس گرفته شد. اما عکس‏هایی ‏از تورنومنت گرفته شده که نشان می‏دهد اکثر صندلی‏های ‏رزرو شده برای خانم‏ها ‏خالی می‏باشد. وبسایت خبرگزاری فارسی زبان تابناک اعلام کرد که این بلیط‏ها ‏برای فروش در معرض دسترسی عموم قرار نگرفته‏اند‏ بلکه فقط برای همسران مقامات رسمی ایران یا زنانی که خود از مقام‏های ‏رسمی کشور می‏باشند، زنان ورزشکاری که به مقام قهرمانی رسیده‏اند‏، و در بعضی موارد هم برای همسران دیپلمات‏های ‏خارجی رزرو شده بوده ‏اند‏.

وردن گفت «علیرغم وعده‏های ‏فدراسیون والیبال ایران برای پایان دادن به تبعیض در ورزشگاه‏ها، به نظر می‏رسد که این فدراسیون ساختاری را به وجود آورده است که اکثر زنان را از داشتن هر گونه فرصتی برای شرکت در مسابقات محروم می‏نماید. فدراسیون بین المللی والیبال باید این مطلب را صراحتاً مطرح نماید که تا زمانی که فدراسیون ایران به وعده‏های ‏خود عمل نکرده است قادر نخواهد بود میزبانی مسابقات بین المللی والیبال را بر عهده داشته باشد.»

زنان از سال ۲۰۱۲ تا کنون قادر به خریدن بلیط‏های ‏مسابقات والیبال در ایران نبوده‏اند‏. در ژوئن ۲۰۱۴ غنچه قوامی، دانشجوی رشته حقوق و چند زن دیگر در حالیکه سعی داشتند برای تماشای یک مسابقه لیگ جهانی والیبال وارد استادیوم آزادی شوند، دستگیر گردیدند. در حالیکه اکثر این افراد به زودی آزاد شدند، قوامی مجدداً دستگیر شد، به «تبلیغ علیه نظام» متهم گردیده و تقریباً به مدت پنج ماه در زندان اوین محبوس شد که بخشی از آن را در حبس انفرادی گذراند.

در فوریه ۲۰۱۶ فدراسیون بین المللی والیبال به سازمان دیده بان حقوق بشر و عموم مردم ایران اطمینان داد که تماشای مسابقات آزاد جزیره کیش که نخستین تورنومنت والیبال ساحلی ایران بود، برای تمام علاقمندان از هر سن و جنسیتی آزاد خواهد بود. اما آن دسته از زنان ایرانی که با سازمان دیده بان حقوق بشر صحبت کردند، گزارش‏های ‏خبری محلی، و مطالبی که در توئیتر گفته می‏شد، همگی حاکی از آن بود که چگونه زنانی را که سعی کردند در تورنومنت حضور یابند، از ورود به آن مکان ممنوع نموده و به علت جنسیتشان از آنجا باز گردانده شدند.

در ماه اوت تیم ملی والیبال مردان ایران برای نخستین بار در المپیک شرکت نمود. بعضی از زنان ایران برای تماشای تیم ملی شان به برزیل سفر کردند و در میان آنها افرادی بودند که بلاکارد‏هایی ‏در اعتراض نسبت به ممنوعیت زنان از تماشای مسابقات در داخل ایران در دست داشتند.

سازمان دیده بان حقوق بشر اظهار داشت فدراسیون بین المللی والیبال باید اصرار ورزد که فدارسیون والیبال ایران ورود آزادانه زنان به مسابقات والیبال در داخل کشور را تضمین نماید. فدراسیون بین المللی والیبال باید همچنین برنامه‏ای ‏برای مطرح نمودن موضوع تبعیض تهیه و منتشر کند و به مقامات گوشزد نماید  تا زمانی که بانوان ایران از تماشای آزادانه مسابقات والیبال محروم باشند، ایران نخواهد توانست  میزبانی تورنومنت‏های ‏بین المللی آینده را بر عهده داشته باشد.

وردن گفت «فدراسیون بین المللی والیبال ممکن است بخواهد ورزش والیبال را در ایران شکوفا کند، اما حمایت از تبعیض و معیارهای متناقض ناپسند، راهِ رسیدن به چنین هدفی نیست.»

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.