لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
– بست نشینی سه کارگر معترض اخراجی فولاد وچدن دورود در محوطه کارخانه!
– شاکی پرونده جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد، متهم اقتصادی است
– تجمع اعتراضی کارگران خدماتی مجتمع آلمینیوم المهدی نسبت به اخراج ازکار!
– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مجتمع نیشکرهفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان برای چندمین بار!
کارگران معترض برای ساعتی مانع بارگیری شکر شدند!
– علیرغم وعده و وعیدها اعتصاب کارگران شهرداری کرمان برای چهارمین روزادامه دارد!
– ادامه تجمعات اعتراضی وراهپیمایی درسطح شهر اصفهان صدها کارگرکارخانه پلی اکریل!
– تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند یاسوج وارد هشتمین روز شد
– اخراج بیش از200کارگرکارخانه کمباین سازی اراک طی 3ماه اخیر!
– پایان موقتی اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولادسراسرکشور در تهران!
– پرداخت مطالبات کارگران گروه ملی فولاد منوط به افزایش تولید شد؟!
– برگزاری جلسه بدون حاصل نمایندگان کارگران سد سیمره وکارفرمایان در فرمانداری بدره!
– آیا مطالبات کارگران کارخانه قند شوش پس از13سال پرداخت خواهدشد؟
– عدم پرداخت ماه ها حقوق ومطالبات دیگرکارگران شهرداری تفرش!
– فصل کار این کارگران آغاز نمیشود
– چرا سوانح و مرگ و میر حوادث کار در ایران بالاست؟
– افزایش آمار جان باختگان و مصدومین حوادث ناشی از کار در استان لرستان!
– جان باختن یک کارگرراهداری براثر سقوط بهمن در جاده کرج – چالوس!
بست نشینی سه کارگر معترض اخراجی فولاد وچدن دورود در محوطه کارخانه!
ازصبح امروز8دی ماه، سه کارگر معترض فولاد وچدن دورود دراعتراض به اخراجشان از کاراز بیست وپنج روزپیش،در محوطه محل کارشان بست نشستند.
به گزارش8دی ایلنا،حوالی ساعت 9 صبح امروز، سه نفر از کارگران اخراجی فولاد درود که پیشتر ورود آنها به محل کارشان به دلایل نامعلوم از سوی کارفرما ممنوع اعلام شده بود، در اعتراض به از دستدادن شغل و مختل شدن زندگی روزانه خانوادههایشان در در محوطه کارخانه اقدام به بست نشینی کردند.
هویت این کارگران پوریا دیناوند ، بهمن فولاد وند وسیامک یار احمدی عنوان شده است و از قرار معلوم شدت فشار روحی ناشی از تعلیق از کار و توقف درآمدهای مزدی آنها باعث شده است تا این کارگران برای پیش برد خواستههای خود، دست به این اقدام اعتراضی بزنند.
برپایه این اطلاعات، کارگران یادشده، از نیروهای پیمانی و رسمی کارخانه فولاد چدن و ماشین سازی دورود هستند که از روز 13 آذرماه با 14 سال سابقه کارتاکنون اجازه حضور در محل کارشان را پیدا نکرده اند.
برپایه این گزارش،ظاهرا این سه کارگر با موضوع علنی شدن تخلفات اداری یکی از مدیران پیشین این مرتبط تشخیص داده شدهاند و از همان زمان تاکنون به دستور کارفرما نیروی مازاد اعلام شده و ورودشان به محل کار ممنوع اعلام شده است.
از سوی دیگر به نقل از کارگران این واحد صنعتی که امروز از نزدیک شاهد تحصن اعتراضی همکاران خود در محوطه کارخانه هستند، نقل میشود که وضعیت نگران کننده این سه کارگر درحالی است که هم اکنون جمعیت در حدود 100 نفری کارگران این واحد صنعتی دستکم بابت هشت ماه مطالبات مزدی و بیمهای طلبکارند.
درهمین رابطه:
3کارگرمعترض کارخانه فولاد وچدن دوروداخراج شدند!
کارگران فولاد وچدن خواستاربازگشت بکارهمکاران اخراجیشان هستند!
منابع کارگری از تصمیم مدیریت کارخانه فولاد و چدن دورود برای ممنوعیت حضور سه نفر از کارگران این واحد صنعتی خبر میهند.
کارگران فولاد وچدن با بیان اینکه همکاران اخراجی آنها نقشی در کشف و اطلاعرسانی راجع به تخلف صورت گرفته ندارند، خواستار بازگشت به کار این سه کارگر شدند.
به گزارش25آذرایلنا،کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر گفتهاند: این سه نفر از نیروهای پیمانی و رسمی کارخانه فولاد وچدن هستند که از حدود 10 روز پیش تاکنون اجازه حضور در این واحد تولیدی را نداشتهاند.
همکاران کارگران اخراجی میگویند که کارفرمای آنها به بهانه عدم نیاز از روز شنبه 13 آذرماه در صدد ایجاد محدودیت اخیر برای این سه کارگر برآمده است اما در عین حال گفته میشود که این سه نفر در اطلاعرسانی راجع به تخلفات بیمهای یکی از مدیران سابق این واحد صنعتی نقشی فعال داشتهاند.
بر این اساس یکی از کارگران یاد شده از نیروهای رسمی کارخانه و با 14 سال یابقه کاری بوده و دو کارگر دیگر به صورت پیمانی کار میکردند، دستکم 6 سال سابقه کار دارند.
کارگران فولاد وچدن با بیان اینکه همکاران اخراجی آنها نقشی در کشف و اطلاعرسانی راجع به تخلف صورت گرفته ندارند، خواستار بازگشت به کار این سه کارگر شدند.
شاکی پرونده جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد، متهم اقتصادی است
اتحادیه آزاد کارگران ایران: هنوز سه ماه از محکومیت 11 ساله جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه نگذشته است که دادستانی تهران، مالک کارخانه نورد و لوله صفا را متهم اقتصادی معرفی و از مصادره این کارخانه و برخی دیگر از شرکتهای متعلق به رستمی صفا خبر داد.
رستمی صفا شاکی این دو فعال کارگری در پرونده آنان در شعبه اول دادگاه انقلاب ساوه بود. شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده اردیبهشت ماه سال 94 بدنبال اعتصاب کارگران کارخانه نورد و لوله صفا و حمایت از خواستهای کارگران این کارخانه، با شکایت رستمی صفا بازداشت و در حال حاضر هر کدام با 11 سال حکم زندان منتظر رای دادگاه تجدید نظر هستند.
خبر گزاری فارس: دادستان تهران از انتقال 5 هزار و 100 میلیارد تومان از اموال گروه رستمی صفا به بانک پارسیان خبر داد
دادستان تهران به عنوان نمونه، به اقدامات اخیر دادستانی در پرونده گروه رستمی صفا اشاره کرد و افزود: نامبرده شش تا هفت هزار میلیارد بدهی بانکی با احتساب خسارت تأخیر تادیه داشته و پس از دستگیری و بازداشت اولیه، قول همکاری داد و در این راستا اموالی را به بانک منتقل نمود، اما با آزادی از طریق تودیع قرار وثیقه، در مقابل استرداد وجوه بانک مقاومت نمود که پس از بازداشت مجدد با اعطای وکالت رسمی، تا کنون 5 هزار و 100 میلیارد تومان از اموال خود را به بانک پارسیان منتقل نموده است.
دادستان تهران با احصاء برخی از اموال منتقل شده به شاکی در پرونده گروه رستمی صفا شامل کارخانههای ذوب نورد البرز تاکستان، صفا طوس، گالوانیزه سروش ری، گروه صنعتی آمل و شرکت صنعتی تولیدی استاد جمعاً به مبلغ 710 میلیارد تومان، از انتقال کارخانجات نورد و لوله صفا، نورد و پروفیل ساوه، سازههای فلزی صفا و ساختمان دفتر مرکزی واقع در بلوار کشاورز در مجموع به مبلغ 2 هزار و 950 میلیارد تومان به بانک پارسیان خبر داد.
جعفری دولتآبادی همچنین به توافق میان بانک و متهم در خصوص انتقال شرکت نورد و پروفیل ادبیکو واقع در ابوظبی، زمین متعلق به شرکت کارون واقع در استان خوزستان و شرکت کشت و صنعت صفا واقع در محمودآباد در مجموع به ارزش یک هزار و 450 میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: وکالتنامههای مربوط به این اموال و شرکتها از جانب مالکان امضا شده و حسب توافق، اموال مذکور به صورت قطعی به بانک واگذار گردید که جمع این اموال پنج هزار و یکصد میلیارد تومان است. وی افزود انتقال اموال نامبرده به بانک از طریق اعطای وکالت و در قالب عقد صلح یا اجاره به شرط تملیک انجام شده است.
لینک خبر:
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13951007001704
تجمع اعتراضی کارگران خدماتی مجتمع آلمینیوم المهدی نسبت به اخراج ازکار!
صبح امروز (8 دی)،حدود 230 کارگر خدماتی مجتمع آلومینیوم المهدی در استان هرمزگان در اعتراض به اخراج ناگهانی خود، مقابل ساختمان اداری مجتمع تجمع کردند.
به گزارش8دی ایلنا،یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی با اعلام این خبر گفت: ما حدود 230 کارگر پیمانی شاغل در بخش خدماتی آلومینیوم المهدی در استان هرمزگان هستیم که برای انجام کارهای خدماتی مانند امور فضای سبز ،آبدارخانه و نظافت در این مجتمع مشغول کار بودیم.
او با بیان اینکه از صبح امروز کارفرما مانع ورود او وسایر همکارانش به محل کارشان شده است؛ در ادامه افزود: مسئولان مجتمع آلومینیوم المهدی به من و دیگر همکارانم گفتهاند که دلیل این اخراج ها، ناکافی بودن منابع مالی بوده است.
به گفته وی،پیش از این نیز کارگران خدماتی مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل تجمعات متعددی را در خصوص نامشخص بودن وضعیت شغلی خود به مسئولان کارخانه وشهرستان گوشزد کرده بودند اما با بی توجه ای مسئولان به این موضوع امروز شاهد عملی کردن اخراج 230 نفر از کارگران هستیم.
طبق اظهارات این کارگر،هریک از ما در طول فعالیت کاریمان زحمات زیادی در مجتمع آلومینیوم المهدی و این درست نیست که کارفرما پس از بهرهکشی از ما حکم اخراج ما را صادر کند.
تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مجتمع نیشکرهفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان برای چندمین بار!
کارگران معترض برای ساعتی مانع بارگیری شکر شدند!
امروز چهارشنبه8دی،کارگران بازنشسته کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای چندمین بار دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع زدند.
این کارگران با تجمع در مقابل انبار شکر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای ساعتی مانع بارگیری شکر شدند.
به گزارش8دی ایرنا،جمعی از کارگران بازنشسته این شرکت که صبح چهارشنبه مقابل اداره مرکزی نیشکر هفت تپه تجمع کرده اند اظهار داشتند: به دلیل پرداخت نشدن مطالبات ،کارگران بازنشسته این شرکت از ابتدای امسال تاکنون در بلاتکلیفی شغلی بسر می برند.
آنان افزودند: 130 نفر از بازنشستگان این شرکت بعضا با گذشت 9 ماه هنوز مطالبات سنوات بازنشستگی خود را دریافت نکرده و شرکت مذکور نیز اقدامی در این راستا نمی کند.
برپایه این گزارش،تعدادی از کارگران بازنشسته این شرکت با تجمع در مقابل انبار شکر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای ساعتی مانع بارگیری شکر شدند.
کارگران نی بر این شرکت نیز در 10 روز گذشته در چند نوبت در این شرکت دست به تجمع زدند.
پرداخت نشدن حقوق و تاخیر در پرداخت آن ، مشخص نبودن وضعیت شغلی همچنین پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران طرف قرار داد از جمله مواردی است که بارها موجب برپایی تجمع اعتراض آمیز در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه شده است.
تعداد افراد شاغل در این واحد بزرگ کشت و صنعت حدود چهار هزار نفر اعلام شده است که در بخش های مختلف به صورت رسمی ، پیمانی ، قراردادی و نیز موقت مشغول بکار هستند.
کشت و صنعت هفت تپه ، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن پیش با ظرفیت اسمی 100 هزار تن شکر سفید راه اندازی شد.
این کارخانه طبق اصل 44 قانون اساسی اواخر پارسال از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذر شد.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در 15کیلومتری شهر شوش در شمال استان خوزستان واقع است.
علیرغم وعده و وعیدها اعتصاب کارگران شهرداری کرمان برای چهارمین روزادامه دارد!
اعتصاب کارگران شهرداری کرمان که از روز5دی ماه دراعتراض به عدم پرداخت5 ماه حقوق آغاز شده است،بنابرآخرین خبرهای منتشره تاساعت14امروزچهارشنبه8دی،علیرغم وعده و وعیدهامبنی بر پرداخت مطالباتشان ادامه داشت.
به گزارش منابع خبری محلی،شهردار منطقه یک کرمان گفت : در دو شب گذشته بدلیل اعتصاب کارگران تنظیف زباله ها از سطح شهر جمع آورری نشد و مشکلاتی برا ی شهروندان ایجاد کرد.
علی سعیدی شهردار منطقه یک کرمان در خصوص معوقات ۵ ماهه حقوق کارگران تنظیف این منطقه گفت : متاسفانه به دلیل اهمال یک شرکت در قرار دادهای شهرداری با کارگران حقوق آنها به تاخیر افتاده است.
شهردار منطقه یک کرمان افزود : در حین اعتصاب با کارگران صحبت شد و این قول (که طی چند روزه آینده مشکلات معوق حقوق شما را حل خواهیم کرد ) به آنها داده شد.
وی افزود : باتوجه به وعده هایی هم درحین اعتصاب به کارگران هم داده بودیم باز هم تحرکات اعتصابی آنها ادامه پیدا می کند.
درهمین رابطه:
اعتصاب کارگران شهرداری کرمان دراعتراض به عدم پرداخت5 ماه حقوق!
شب گذشته(5دی)،کارگران شهرداری کرمان(شرکت تنظیف بزم آرا)در خیابان دست به اعتصاب زده و از جمع آوری زباله های سطح شهر خودداری کردند .
به گزارش 6دی کارگران کرمان،شب گذشته کارگران تنظیف شرکت خدماتی بزم آرا که نزدیک به ۶ ماه است با شهرداری قرارداد بسته است در خیابان های کرمان دست به اعتصاب زدند .
کارگران تنظیف شهرداری کرمان در حالی شب زمستانی و سرد را با اعتصاب خود گرم نگه داشته و از جمع آوری زباله ها در سطح شهر خودداری نمودند که نزدیک به ۵ ماه حقوق است که حقوق خود را دریافت نکرده اند .
یکی از کارگران خدماتی بزم آرا در خصوص این اعتصاب گفت : ۵ ماه است که حقوق معوق داریم و بیمه ما هم قطع شده است چرا مسئولانی که در راس نشسته اند و شب سرد خود را به آرامی می گذرانند ذره ای به فکر منه کارگری که شب های سرد را به کار بدون مزد می پردازم نیستند؟؟
وی ادامه داد : من پنج ماه حقوق نگرفتم از بس که جلوی خانواده ام خجالت کشیدم دیگر روی رفتن به خانه را ندارم شما باشید ۵ ماه فقط نان و چای شیرین قرضی را جلوی خانواده ات بگذاری شرمسار از کار کردن نمی شوی ؟؟ اگر دزدی کرده بودم و مرا به جرم دزدی به زندان برده بودند به اندازه این ۵ ماه شرمندگی در مقابل خانواده ام نمی شد .
این کارگر ادامه داد : اکنون که بیمه ما هم قطع شده است چاره ای جز اعتصاب نداریم ، گرچه مسئولان هم پاسخ گوی این مشکل نیستند شهردار و روابط عمومی اش اصلا جواب تلفن ما را هم نمی دهند چه برسد به اینکه مشکلی را حل کنند .
گرچه شب کذایی کارگران به سختی و سردی گذشت و زباله ها هم از سطح شهر جمع نشد اما این امر حقوقی هم برای کارگران نشد .
خبرنگار کارگری به دنبال واکاوی این موضوع با روابط عمومی شهرداری مرکز کرمان تماس گرفت تا شاید در این زمینه جواب قانع کننده ای به دست آورد اما متاسفانه وی نیز او را در این زمینه یاری نکرد و گفت : این مسئله و اعتصاب متعلق به شهرداری همان منطقه ای است که دچار مشکل شده لذا خود باید پاسخ گو باشد ، گرچه با شهردار همان منطقه هم تماس گرفتیم اما او هم گوشی خود را روی شماره دفتر محل کارش دایورت کرده بود و جوابی دست او را نگرفت .
با پیگیری های فراوان خبر نگار کارگری شماره مدیر عامل شرکت بزم آرای یزد را به دست اوردیم و با وی ارتباطی تلفنی برقرار کردیم تا شاید جواب قانع کننده ای به دست آوریم .
طباطبایی مدیر عامل شرکت بزم آرا ی یزد گفت : طبق قراردادی که با شهرداری داریم ۲ ماه حقوق باید می دادیم که دادیم و نزدیک به ۶ ماه هم از منابع دیگری پرداختیم و پای این قرارهمه جوره ایستادیم .
وی ادامه داد ؛ شب گذشته هم با کارگران صحبت کردیم و گفتیم که صبر کنید شهردار مرکز و منطقه قولی هایی جهت تامین نقدینگی به ما داده است ، البته امیدواریم به زود این مشکل حل شود و ما قبلا این مطالب را به کارگران هم گفته بودیم که چند نفری از آنها تاب نیاوردند و اعتصاب کردند
طباطبایی اذعان داشت : ما در جریانیم که شهرداری کرمان واقعا نتوانسته است بدهی ما را بدهد نه اینکه نخواسته باشد لذا ما هم ۶ ماه است که بدون یک ریال دریافتی از شهرداری این وظیفه را به طور کامل انجام دادیم .
وی در خصوص قطع شدن بیمه ی کارگران خدماتی خود گفت : یک ماه بیمه کارگران دچار مشکل شد که البته در هفته گذشته این مشکل مرتفع شد و لیست بیمه آنها برای سازمان تامین اجتماعی رد شده است و کارگران می توانند مانند سابق از خدمات بیمه ای خود استفاده کنند .
طباطبایی در خصوص قرارداداش با شهرداری کرمان ، اذعان داشت : با دو منطقه یک و چهار کرمان قرارداد همکاری داریم که در عرض ۶ ماه هنوز نتوانستیم یک ریال از این مناطق دریافت کنیم و ما هم تمام امکانات خود را تا آخرین فشنگ به کا ربرده ایم .
گرچه صحبت های مدیر عامل بزم آرا نیز بازار گرم رکود را در اقتصاد برایمان تداعی می کرد اما برای پیگیری بیشتر حقوق کارگران با رئیس شورای شهر کرمان نیز تماسی تلفنی برقرار کردیم .
علی اکبر مشرفی گفت : برای ما هم مسجل شده است که شرکت بزم آرا در پرداخت معوقات کارگران خود دچار مشکل شده است ، اما طبق قرار دادی که وی با شهرداری داشته است می بایست حقوق کارگران را به طور تمام و کمال پرداخت می کرده و بعدا پیگیردریافتی های خود می بوده است زیرا مدت زمان این قرار داد هم بیش از دو ماه بوده است و به نظر می رسد که شرکت بزم آرا قرار داد خودش را به شهرداری به طور کامل به انجام نرسانده است .
وی ادامه داد : از مشکل شب گذشته کارگران این شرکت که با اعتصاب همراه شده با خبر هستیم و امروز در اولین اولویت پیگیر این موضوع خواهیم بود تا حق کارگران سریعا پرداخت شود و آنچه که مسلم است کارگران هم راست می گویند و هم حق دارند و نمی توانند بدون حقوق زندگی و کار کنند وحق به جانب آنها ست لذا باید سریعا نسبت به پرداخت معوقات آنها اقدام شود و در مرحله بعد با شرکت متخلف برخورد شود .
ادامه تجمعات اعتراضی وراهپیمایی درسطح شهر اصفهان صدها کارگرکارخانه پلی اکریل!
صبح امروز8دی، چند صد نفر از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان برای چندمین بار مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.
پس از تجمع مقابل استانداری، کارگران پلی اکریل در خیابانهای اصفهان راهپیمایی کردند.
به گزارش 8دی ایلنا، در این تجمع که از ساعت نه صبح مقابل فرمانداری اصفهان برگزار شده است، حدود ۵۰۰ نفر از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان حضوردارند.
این کارگران که دستمزد آنها در ۶ ماه گذشته پرداخت نشده، میگویند: آخرین دریافتی ما از کارخانه مربوط به خرداد ماه است و ما در شرایط فعلی به هیچ وجه توانایی اداره کردن هزینههای زندگی را نداریم.
کارگران پلی اکریل میگویند: هیات اجرایی مستقر در کارخانه نیز تا کنون نتوانسته مشکلات این واحد تولیدی را حل کند، هنوز خطوط تولید راه نیفتاده و ۲۰۰۰ کارگر این کارخانه همچنان سرگردانند.
از قرار معلوم در تجمع امروز صبح کسی از مسئولان استانی در جمع معترضین حاضر نشده است. یکی از تجمع کنندگان میگوید: مسئولان حاضر نیستند صدای ما را بشنوند اما ما به اعتراضات خود ادامه خواهیم داد.
پس از تجمع صبح امروز مقابل استانداری، کارگران پلی اکریل در خیابانهای اصفهان راهپیمایی کردند. فرماندار اصفهان در جمع معترضان حاضر شد.
پس از تجمع صبح امروز مقابل استانداری اصفهان، کارگران پلی اکریل اعتراض خود را با راهپیمایی در خیابانهای اصفهان ادامه دادند.
این کارگران می گویند ابتدا مقابل دفتر امام جمعه رفتیم و پس از آن، فرماندار اصفهان با حضور در محل تجمع، به صحبت کردن پرداخت.
به گفته کارگران، صحبت های فرماندار متقاعد کننده نبوده و فقط حرف های تکراری گذشته بازگو شده است. کارگران می گویند: مسئولان راه حل عملی برای حل مشکل پلی اکریل ارائه نمی دهند.
از قرار معلوم، پس از صحبت های فرماندار باز هم کارگران به راهپیمایی در خیابان سپه اصفهان ادامه داده اند که این اعتراض با دخالت نیروی انتظامی پایان یافت.
کارگران پلی اکریل حوالی ساعت دو بعدازظهر از خاتمه بدون نتیجه اعتراضاتشان خبر دادند.
لینک اخبار مرتبط:
http://etehadbinalmelali.com/ak/05-10-95/
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند یاسوج وارد هشتمین روز شد
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند یاسوج وارد هشتمین روز خود شد. این کارگران که تعداد آنها بیش از 30 نفر است به تعطیلی تدریجی کارخانه، عدم پرداخت دستمزد مهر، آبان و آذر سال 95 و مزایای مزدی سال 93 و 94 خود معترض هستند.
به گزارش8دی ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه قند یاسوج گفتند که تجمع اعتراضی آنها امروز وارد هشتمین روز خود شده است اما تا کنون هیچ کدام از مسئولین کارخانه پاسخگوی آنان نبوده اند. تعداد کارگرانی که در تجمع امروز حضور دارند بیش از30 نفر است.
اعتراض کارگران به تعطیلی تدریجی این کارخانه از سال 93، عدم پرداخت دستمزد مهر، آبان و آذر سال 95 و مزایای مزدی سال 93 و 94 بر می گردد.
کارگران کارخانه قند یاسوج همچنین مبالغی از سال 82 طلب کار هستند که تاکنون به آنها پرداخت نشده است.
از سویی کارگران فصلی این کارخانه که تعداد آنها در حدود 130 نفر است و از سال 93 بیکار شده اند هنوز بر سر کار خود باز نگشته اند. هم اکنون بیمه بیکاری این کارگران قطع شده است.
این در حالی است که مدیریت این کارخانه وعده داده بود تمامی کارگران فصلی را پس از رونق گرفتن کارخانه به سر کار باز می گرداند. اما حالا نه تنها کارگران فصلی بیکار شده اند بلکه کارگران رسمی که بیش از 20 سال سابقه کار دارند در خطر مواجهه با بیکاری قرار دارند و هیچ کس نیز پاسخگوی آنها نیست.
اخیرا کارخانه قند یاسوج به علت بدهی به سیستم بانکی به فروش رسیده است اما کارگران این کارخانه که 13 درصد از سهام آن را در اختیار دارند از فروش و نحوه واگذاری این کارخانه مطلع نشده اند.
کارگران امیدوارند که سهام داران جدید کارخانه با اتخاذ رویکرد تعاملی با کارگران، مشکلات این کارخانه را حل کنند تا به زودی شاهد بازگشایی کامل این کارخانه باشند.
تسنیم امروز درهمین رابطه ازجمله نوشت:
سال 1344 بود که کلنگ صنعت قند یاسوج به زمین زده شد تا تنها دو سال پس از آن مردم این استان شاهد بهرهبرداری از کارخانهای باشند که بعدها لقب «مادر صنعت» استان کهگیلویه و بویراحمد را به خود اختصاص داد.
این کهن صنعت استان که در راستای کنترل شورشهای عشایر بویراحمد علیه رژیم گذشته و اجرای سیاست اسکان عشایر ساخته شده بود در همه دهههایی که از عمر 50 سالهاش میگذرد همواره فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده، در سالهایی رونق داشته و در سالهای دیگری تعطیل بوده و دوران بدی را پشت سر گذاشته است.
از تحولات تلخ این کارخانه میتوان به تعطیلی آن در سال 1382 به علت مشکلات مدیریتی اشاره کرد که در پی آن، 12 سال تولید شکر از چغندر و 6 سال تولید شکر از شکر خام کارخانه تعطیل شد، تا اینکه در آذرماه سال 1393 خبر خوش فعالیت مجدد آن دل دهها کارگر و صدها کشاورز استان محروم کهگیلویه و بویراحمد را شاد کرد.
اما دیری نپایید که چرخهای مادر صنعت استان باز هم از حرکت ایستاد، تا این بار واگذاری سهام این واحد صنعتی به بخش خصوصی در دستورکار بانک تجارت به عنوان مالک ملک قرار گیرد و اوایل امسال بود که «لهراسب باقری» رئیس اتاق تعاون استان کهگیلویه و بویراحمد مدیریت این صنعت پیر استان را به عهده گرفت.
با این وجود، مادر صنعت استان هنوز هم پس از نیم قرن و با وجود تغییرات مدیریتی با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند و در این میان،آنهایی که همواره از فراز و فرودهای پرتلاطم کارخانه قند یاسوج آسیب دیده کارگرانی بودهاند که سالهای زیادی از عمرشان را در کنار این صنعت پیر سپری کردهاند. در همه این سالها، روزی نبوده که حقوق این قشر زحمت کش به تعویق نیفتد و یا با تحصن و اعتراض و اعتصاب در پی دریافت حق و حقوقق خود نباشند.
ماجرای 120 واحد خانه سازمانی کارخانه قند
اما مشکلی که این روزها کارگران این کارخانه را به تجمع روزانه و دنباله دار واداشته، ماجرای 120 واحد خانه سازمانی این واحد صنعتی است، واحدهای سازمانی که به گفته «قدرت الله حبیبی» مدیرعامل سابق کارخانه، باید تخلیه شوند تا ملک برای واگذاری به مالک جدید بدون معارض باشد.
آنگونه که تجمعکنندگان میگویند بیش از یک ماه است که از محل کار خود معلق شده و با توجه به فصل انعقاد قرارداد کشت چغندر در مناطق گرمسیری و شروع جدی فعالیت تولیدی خواستار راهاندازی این کارخانه هستند.
این افراد که قصد دارند هشتمین روز تجمع خود را هم در پشت دربهای کارخانه قند یاسوج سپری کنند، حضور در محل کار و پرداخت حقوق و مزایای سالهای 82، 83 و 84، مزایای سالهای 93 و 94 و مزایای معوقه سال 95 را از دیگر مطالبات خود عنوان میکنند.
رفتار نامناسب با کارگران کارخانه قند
تجمع کنندگان همچنین از رفتارهای تندی صحبت میکنند که در طی این مدت با آنها صورت گرفته و با ابراز ناراحتی از شیوه حضور برخی افراد در کارخانه که به گفته خودشان دارای هیچگونه مسئولیتی نیستند، میگویند: در کارخانه قند با کارگر به بدترین شکل رفتار میشود و ما خواهان رفتار انسانی هستیم.
این افراد که هم اکنون ساکن منازل کارگاهی کارخانه هستند، بیان میکنند: از شکایتی که علیه ما برای تخلیه منازل انجام شده به شدت شوکه شدهایم.
آنها میگویند: در طی50 سال عمر کارخانه، طبق قانون کارگران به استناد قانون کار به ویژه ماده 149 قانون کار، کارگر از منازل کارگری استفاده کرده، اما هماکنون امنیت روح و روان ما را نشانه رفتهاند.
معترضان میافزایند: حال که از کار اخراج شدهایم، حقوق و مزایایمان را هم ندادهاند، به جای تلاش برای راهاندازی کارخانه، به دنبال تخلیه منازل 120 کارگر کارخانه آن هم در این فصل سرد سال شدهاند.
درهمین رابطه:
هفتمین روزتجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه قند یاسوج!
تجمع کارگران کارخانه قند یاسوج دراعتراض به تخلیه اجباری ازمنازل کارگاهی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وبرای راه اندازی کارخانه و بازگشت بکارواردهفتمین روزشد.
به گزارش منابع خبری محلی،این کارگران که بیش ازیک ماه است از کاراخراج شده اند خواستار راه اندازی کارخانه ،حضور درمحل کار، پرداخت حقوق ومزایای سالهای82 و83 و84 و همچنین مزایای سالهای93و94 وحقوق ومزابای معوقه سال95 شدند.
کارگران ضمن اعتراض به رفتارهای تندی که طی این مدت با آنها شده از شیوه حضور برخی افراد درکارخانه که دارای هیچ گونه مسئولیتی درکارخانه نیستند به شدت ابراز ناراحتی کرده و می گویند بدترین رفتار باکارگر می شود.
این کارگران که هم اکنون ساکن منازل کارگاهی کارخانه هستند از شکایتی که علیه آنان جهت تخلیه منازل شده متعجب شده ومیگویند در50سال عمر کارخانه طبق قانون کارگران به استناد قانون کار بخصوص ماده149 قانون کار ،کارگر ازمنازل کارگری استفاده کرده اما هم اکنون امنیت روح وروان آنان نشانه گرفته شده است.
حال که ازکار اخراج شده ،حقوق ومزایایشان رانیز نداده اند بجای تلاش برای راه اندازی کارخانه بدنبال تخلیه منازل 120 کارگر کارخانه آنهم دراین فصل سرد سال شده اند.
کارگران می گویند طی این مدت داد خواهی خود را به سمع ونظر مسئولین ذیربط رسانده اند.
اخراج بیش از200کارگرکارخانه کمباین سازی اراک طی 3ماه اخیر!
کارخانه کمباین سازی اراک ظرف سه ماه گذشته بیش از دویست کارگر قراردادی خود را اخراج کرده است و علی رغم نگرانی ها و اعتراضات کارگران هنوز هیچ پاسخ مشخصی برای این اخراج داده نشده و کارگران اخراجی کمباین سازی در وضعیت اقتصادی کنونی را دچار درگیری های بسیارکرده است.
یکی از کارگران کارخانه کمباین سازی اراک با بیان اینکه این اخراج هااز سوی تولیت آستان قدس رضوی بوده تصریح کرد: تمام این مسائل به دلیل اختلافات بین تولیت آستان رضوی و مسئولین استان پیش آمده و در این میان فقط پرسنل و کارگران آسیب می بینند.
وی افزود:متاسفانه تشکل های کارگری استان(اخباروگزارشات کارگری:بخوان تشکل های دست ساز حکومتی) هم بیشتر به دنبال دغدغه های شخصی خود هستند تا مشکلات کارگری و بیشتر حمایتشان از کارگر در قالب شعارهای پشت تریبون خلاصه می شود.
یکی از کارگران اخراجی این شرکت گفت: هم اکنون کارگران قراردادی قربانیان اصلی اخراج در کارخانه ها و صنایع تولیدی این استان هستند، بعد از پانزده سال کار کردن برای یک مجموعه در تصمیمی ناعادلانه به یک باره می گویند باید بروی.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون شرکت با نیروهای قرار دادی شروع به بستن قراردادهای یک ماهه کرد و در نهایت بعد از سال ها کار نزدیک به ۲۵۰ نفر از کارگران خود را بدون هیچ توجیهی از کار اخراج کرد.
این کارگر اخراجی ادامه داد: این درحالی اتفاق افتاد که بیشتر این نیروهای اخراجی سابقه از یک تا هجده سال کار در این شرکت را داشتند و برخی کار تخصصی نیز انجام می دادند.
وی گفت: الان نزدیک به سه ماه است که بیشتر ما بیکار هستیم و نتوانستیم کاری دست و پا کنیم، من بارها به شرکت های دیگر برای کارکردن مراجعه کردم ولی به دلایل مختلف چون بالا بودن سن و وضعیت نابسامان تولید به نیروی جدید نیاز نداشته اند.
این جوان اراکی تاکید کرد: من به خاطر از دست دادن شغلم زندگی ام از هم پاشیده است همسر من بعد از سال ها زندگی به دلیل فشارهای اقتصادی در این چند ماه اخیر از من جدا شده و تنها شرط بازگشتش به زندگی بازگشت من به محل کار و یا یافتن یک شغل مناسب است.
وی خاطرنشان کرد: ما بارها بارها به استاندرای، فرمانداری، صنعت و معدن، اداره کار و هر جایی که احساس می کردیم دلسوز کارگران هستند مراجعه کردیم ولی هیچ جوابی دریافت نکردیم.
این کارگر اخراجی گفت: چه کسی در برابر من و سایر کارگران اخراجی مسئول است آیا استاندار و فرماندار نباید پاسخگوی مشکلات مردم باشند، دولت نمی خواهد قدمی برای این کارگران بردارد وقتی این وضعیت ادامه دارد چطور توقع دارند که جامعه از اعتیاد و دزدی و قاچاق خالی باشد.
وی گفت: شرکت کمباین سازی یک شرکت تک محصول در خاورمیانه است در عرض سه ماه ۲۵۰ نفر اخراجی داشته و تعدیل نیرویش ادامه دارد و حتی حق و حقوق کارگرانی که اخراج کردن را هم ندادند و گفته اند بروید چند ماه دیگر بیایید.
نماینده کارگران کمباین سازی نیز با ابراز تاسف از این اتفاق گفت: تعدیل نیرو از اول شهریور ماه در این شرکت طی دو مرحله آغاز شد.
وی افزود: در مرحله اول ۱۸۴ نفر از کارگران اخراج شدند و یک ماه بعد در اول مهر ماه ۵۸ نفردیگر از کارگران اخراج شدند که اکثر آن ها نیروهای قراردادی با سوابق از یک سال تا ۱۵ سال بودند.
وی توضیح داد: این تعدیل نیرو یک تعدیل ناعادلانه بود و بیشتر اخراجی ها از نیروهای باتجربه و متخصص این شرکت بودند و ما الان در انجام کار با کمبود نیروی متخصص روبه رو هستیم.
وی گفت: بعد از این اتفاق مراجعات و نامه نگاری بسیار با مسئولین ار ناحیه همکاران و پرسنل داشته ایم، اعتصاب و تجمع ولی هیچ نتیجه ای نداشت، در واقع مسئولین استان در این مسئله به کارگران کم لطفی کردند.
نماینده کارگران کمباین با بیان اینکه بعد از پیگیری علت این تعدیل با چند جواب روبه رو شدیم، گفت: ادعای مدیریت این است که جهاد کشاورزی برای خرید ۶۲۵ دستگاه کمباین با این شرکت قرارداد بسته بوده ؛ولی علی رغم امضای قرارداد، متاسفانه به دلیل رکود اقتصادی دولت و ندادن تسهیلات به کشاورزان جهت خرید تجهیزات این اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: عدم پرداخت بدهی دولت به شرکت کمباین هم دیگر توجیه مدیریت شرکت در خصوص اخراج کارگران بود، گویا شرکت کمباین سازی سه میلیارد تومان بابت صادرات از دولت می خواهد که به او پرداخته نشده است.
وی بابیان اینکه عدم پرداخت تسهیلات در طی یک ساله گذشته دلیل کمبود اعتبار این شرکت شده است، افزود: در آذرماه سال گذشته مصوب شده بود که یک وام ۱۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی به این شرکت پرداخت شود ولی به دلایل مختلف از جمله کم کاری بانک ها و دولت این اتفاق نیز میسر نشد.
وی ادامه داد: ادعای دیگر شرکت این است که عدم اجرای طرح جمع آوری کمباین های فرسوده دلیل دیگری است و با خارج نشدن کمباین فرسوده از مزرعه ها قطعا نیاز به کمباین جدید نیست و وقتی ما قرار نیست محصول بیشتری تولید کنیم نیاز به نیروی مازاد نداریم.
وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد سهام این شرکت متعلق به تولیت آستان قدس رضوی است، ادامه داد: هم اکنون صحبت هایی مبنی بر نقل انتقال این شرکت به مشهد است که مستند نیست؛ مدیر اقتصادی آستان قدس رضوی در مجمع فوق العاده کمباین سازی که آبان ماه امسال برگزار شد صراحتا اعلام کرد کمباین سازی در چرخه تولید مواد غذایی در اراک باقی خواهد ماند.
وی با بیان اینکه این تعدیل از سوی تولیت آستان قدس رضوی بوده تصریح کرد: تمام این مسائل به دلیل اختلافات بین تولیت آستان رضوی و مسئولین استان پیش آمده و در این میان فقط پرسنل و کارگران آسیب می بینند.
وی گفت: تاوان این کُری خوانی را باید کارگر بدهد در حالیکه این دو گروه می توانند در جلسات متعدد با حضور نمایندگان خود و کارگران راهکاری برای اختلافاتشان بیندیشند، بهرحال باید استان برخی امتیازها را بدهد تا امتیازهایی بگیرد.
وی تاکید کرد: کارگری که سنش از ۳۵ و ۴۰ سال گذشته و دوران جوانی و انرژی خود را در این شرکت گذاشته حالا باید کجا جذب کار شود؟ مشخص است که هیچ کارفرمایی به نیرویی که انرژی خود را در شرکت دیگری تحلیل داده، نیاز ندارد.
وی ادامه داد: متاسفانه تشکل های کارگری استان(اخباروگزارشات کارگری:بخوان تشکل های دست ساز حکومتی) هم بیشتر به دنبال دغدغه های شخصی خود هستند تا مشکلات کارگری و بیشتر حمایتشان از کارگر در قالب شعارهای پشت تریبون خلاصه می شود.
وی افزود: مسئله ای که باید به آن توجه کرد این است که بسیاری از کارگران و پرسنل اخراجی این شرکت از نیروهای توانمند و متخصص بوده اند و می توانند برخی از تکنولوژی های این شرکت که نتیجه تحقیقات بوده را از شرکت بیرون ببرند.
وی تصریح کرد: هم اکنون کمباین سازی تنها شرکتی و کارخانه ای نیست که در اراک به این وضعیت دچار می شود ولی از آنجایی اهمیت دارد که پرسنل این شرکت کم بودند و برخی بهانه ها و ادعاها خیلی توجیه پذیر نیست.
بعد از بحران های آونگان و واگن پارس حالا نوبت کمباین سازی است، همچنین زمزمه هایی از سمت هپکو می آید. کارگران که تمام سرمایه شان یعنی جان و جوانی شان را برای تولید و پر کردن جیب عده ای به مزدوری داده اند و حالا بدون هیچ حمایتی در کوران تورم و اقتصاد کمر خم کرده اند.
بخشی از یک گزارش وقایع استان بتاریخ7تیر
پایان موقتی اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولادسراسرکشور در تهران!
کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور که دیروز(7 دی) با سفر به تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند، عصرروز گذشته با وعدههای نمایندگان مجلس عازم شهرشان شدند.
به گزارش8دی ایلنا،تعدادی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور گفتند: تجمع یک روزه ما در حالی خاتمه یافت که در روز گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس وعده دادند که ظرف مدت 10 روز آینده به این مشکل در کمیسیون تلفیق رسیدگی خواهند کرد.
بازنشستگان فولاد جدا از همسان سازی حقوق خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، انتقال به صندوق بازنشستگی کشوری با تطبیق آییننامه معتبر فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آییننامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینههای درمانی بازنشسته فولاد از بودجههای سنواتی هستند.
کارگران بازنشسته فولاد در خاتمه میگویند برهمین اساس همه کارگران بازنشسته که از شهر های مختلف کشور برای رسیدگی به مشکلاتشان به تهران آمده بودند با اعتماد به وعده نمایندگان مجلس موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
درهمین رابطه:
تجمع اعتراضی صدها بازنشسته صنعت فولاد سراسر کشورمقابل مجلس!
صبح امروز (سه شنبه 7 دی ماه)، بیش از 500 نفر از بازنشستگان صنعت فولاد سراسر کشور در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات بازنشستگی و پاداش پایان خدمتشان دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
تجمع کنندگان پلاکاردهایی نظیر «آیندهای مطمئن در گرو انتقال صندوق رفاه به صندوق بازنشستگی کشوری» است، در دست داشتند.
پرداخت مطالبات کارگران گروه ملی فولاد منوط به افزایش تولید شد؟!
پس از برگزاری سه نوبت تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی، مدیریت این مجموعه صنعتی ، پرداخت مطالبات این کارگران را منوط به افزایش تولید کرد.
به گزارش8دی ایلنا، کارگران شرکت گروه ملی فولاد برای سومین بار در یک هفته اخیر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود دست به تجمع زدهاند، و در این میان که مدیریت مجموعه در مقام کارفرما از تهران به نزد آنها در اهواز رفته و اعلام کرده است برای اینکه معوقات شما را پرداخت کنیم باید تولید افزایش یابد.
در همین خصوص یکی از نماینده کارگران در خصوص اقدامات کارفرمای این شرکت گفت: ظاهرا اعتراضات ما چندان خوشایند کارفرما نبوده است و برای همین مدیریت مجموعه در جلسه خود با کارگران مراتب نارضایتی خود را اعلام کرده است.
از قرار معلوم بخشی از مشکلات این کارگران با پرونده اختلاسی که چند سال پیش در گروه ملی فولاد اتفاق افتاده است، ارتباط دارد و در همین راستا اکنون مدتی است که در میان کارگران این مجموعه صنعتی صحبت از واگذاری مالکیت این گروه در میان است.
کارگران این مجموعه صنعتی میگویند به همین دلیل تا مشخص شدن وضعیت مجموعه، امکان پرداخت مطالبات مزدی آنها نیست، مگر این که از محل فروش عواید محصولات کارخانه بتوان برای این مسئله تامین اعتبار مالی کرد.
براساس این اظهارات به نقل از مدیریت مجموعه ، در صورت مشخص شدن وضعیت شرکت، تسویه مطالبات معوقه کارگران آغاز خواهد شد.
از قرار معلوم مدیریت مجموعه در جلسه اخیر خود با کارگران خواستار آن شده است تا به منظور به سودآور کردن فعالیت خطوط تولید، سقف تولید کارخانه از حدود 30 تا 50 هزار تن تا 100 هزار تن افزایش یابد و در مقابل این اظهارات کارگران نگرانند که مبادا در صورت بروز چنین اتفاقی بازهم مشکل پرداخت مطالبات آنها حل نشده باقی بماند.
در عین حال ظاهرا کارگران این مجموعه نسبت به وظایفی که درشرایط نامساعد کنونی به عنوان حامی مالی یکی از تیمهای ورزشی برعهده این واحد صنعتی گذاشته شده، معترضند.
لینک اخبار مرتبط:
http://etehadbinalmelali.com/ak/06-10-95/
برگزاری جلسه بدون حاصل نمایندگان کارگران سد سیمره وکارفرمایان در فرمانداری بدره!
در ماه های اخیر و با لبریز شدن صبرو تحمل کارگران سد سیمره و اعتراض آنان به عدم دریافت حقوق خود ، طی چند مرحله به این موضوع پرداخته شد تا بالاخره فرمانداری بدره به قضیه ورود پیدا کرده وجلسه ای با این موضوع برگزار نمود.
به گزارش8دی تابناک،کارگران سد سیمره که برخی از آنها بیش از یکسال است حقوق و مزایای قانونی خود را دریافت نکرده اند با روندی آرام و در بستر مصاحبه رسانه ای و نهایتا تجمع اعتراضی و حمل پلاکاردهایی در محل پروژه سد سیمره خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی خود وخانواده هایشان شدند.
در همین زمینه فرمانداری بدره با تشکیل جلسه ای با حضور عبدالرضا یاری معاون فرماندار،نماینده کارگران وهمچنین نماینده کارفرمایان مجری پروژه سد سیمره به بررسی موضوع پرداخت .
در این جلسه که درقالب کمیسیون کارگری شهرستان بدره برگزار شد نمایندگان شرکت های پرلیت و مراغ پاسخ ها و دلایل خود را برای قصور درپرداخت دستمزد کارگران خود با تاخیر یکساله ارائه نمودند.
یاری معاون فرماندار بدره مورد شرکت مراغ گفت : بررسی ها نشان دهنده سوءمدیریت این شرکت مجری در بحث پرداخت حقوق و دستمزد هاست و لازم است در این زمینه همت بیشتر و بهتری را انجام دهند.
معاون فرمانداری بدره در مورد شرکت پرلیت نیز بیان کرد: شرکت بزرگ و توانمندی مثل پرلیت که پروژه های عمرانی مهمی را در داخل و حتی خارج از کشوربرعهده دارددارای توان مالی بالایی است و انتظار می رود بتواند به حداقل نیازهای قانونی کارگران پاسخ دهد.
وی از شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان کارفرمای اصلی این دو شرکت خواست نسبت به موضوع حساسیت نشادن داده و در جهت رفع این مشکل با حداکثر توان اقدام نمایند.
در این جلسه نمایندگان شرکت های پیمانکار نیز به ایرادنقطه نظرات خود پرداختندوطلب های خود از کارفرما و عدم تحقق مطالباتشان را دلیل عمده این تاخیر خواندند.
به نظر می رسد شرکت های پیمانکار دراین پروژه با عدم پرداخت حقوق و دستمزد کارگران خود آنهم به مدت یکسال و درمواردی بیش از یکسال ، به دنبال کسب نتایجی دیگر هستند.این امر در مورد شرکت پرلیت با توان مالی و مدیریتی بسیار بالای آن بسیارمحتمل به نظر می رسد.
گرچه قول هایی برای پرداخت بخشی از حقوق کارگران در ماه های آتی خروجی این جلسه بودولی به نظر نمی رسدچشم انداز روشنی در انتظار کارگرانی باشد که یکسال است با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته و سخت ترین کار های اجرایی را برای دریافت حقوق ناچیز خود انجام داده اند.
سد سیمره واقع در بخش هندمینی از توابع شهرستان بدره است که مطالعات اجرایی آن با هدف تولیدانرژی برق آبی در سال 1372 آغاز شدبا هزینه ای بالغ بر 1300 میلیاردتومان به بهره برداری رسیده است.
درهمین رابطه:
تجمع اعتراضی کارگران سد سیمره نسبت به عدم پرداخت بیش ازیک سال حقوق!
امروز6دی ماه،جمعی از کارگران سد سیمره باتجمع و نصب و حمل پلاکاردهایی با اعتراض به عدم پرداخت بیش از یکسال حقوق،خواهان پرداخت مطالباتشان شدند.
به گزارش6دی تابناک،تعدادی از این کارگران اظهار کردند که بیش از یکسال است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند .
سد سیمره واقع در بخش هندمینی از توابع شهرستان بدره است که مطالعات اجرایی آن با هدف تولیدانرژی برق آبی در سال 1372 آغاز شدبا هزینه ای بالغ بر 1300 میلیاردتومان به بهره برداری رسیده است.
چند تن از کارگران فعلی شاغل در این طرح عظیم اظهارکردند که بین 11 تا 13 ماه است حقوق دریافت نکرده اند.
این کارگران که تعداد آنها به حدود یکصد نفر می رسد ازجمله کارگران باسابقه این پروژه هستند و در گذران زندگی جاری خود با مشکل مواجه شده اندکه درخواست های آنان مدت هاست با پاسخ مناسبی از سوی کارفرمایان روبرو نشده است .
یکی از کارگران دراین مورد گفت : وضعیت معیشتی سختی برخانواده کارگران حاکم است و همه راه های ممکن برای احقاق حقمان به بن بست رسیده است .
یکی دیگر از این کارگران نیز گفت : کدام مسئول می تواند چنین شرایطی را تصور کند که با گذشت بیش از یکسال از انجام سخت ترین کار ها هنوز به حقوق ساده مان نرسیده ایم.
کارگری دیگر با اشاره به رونمایی منشور حقوق شهروندی توسط رییس جمهور گفت : ساده ترین حق ما که دریافت مزد دربرابرکارمان بوده دراین پروژه نادیده گرفته شده پس چطور به فکر منشور حقوق شهروندی وحقوق مدرن تر باشیم .
آیا مطالبات کارگران کارخانه قند شوش پس از13سال پرداخت خواهدشد؟
صبح شنبه نشست کشاورزان ،کارگران و طلبکاران شرکت قند با تاجر قبلی این شرکت در تالار الماس شهرستان شوش در حالی برگزار شد که بعد از ۱۳سال طلبکاران با وعده ای دیگر تنها به بخشی از مطالبات خود دست خواهند یافت.
به گزارش منابع خبری محلی،در این نشست که به درخواست مالک قبلی شرکت قند جهت بازپس گیری شرکت بازسازی شده ی قند طبق ماده ۴۷۶قانون تجارت و امضای قرارداد ارفاقی با نظارت دادگستری شهرستان شوش برگزار شد.
موسوی مشاور مالک ورشکسته شرکت قند ضمن نادیده گرفتن تلاش وزارت صنعت معدن تجارت ، و …….در بازسازی شرکت قند ، مالکان ورشکسته را عامل و پیگیر بازسازی و راه اندازی شرکت قند معرفی کرد و از جمع کثیر کشاورزان و کارگران طلبکار خواستار امضای قرارداد ارفاقی و مساعدت به وی شد.
موسوی که در سخنرانی خود شرکت قند را شرکتی فاقد توجیه اقتصادی معرفی کرد گفت : مطالبات کارگران بعد از مطالبات صندوق حمایت و هزینه هایی است که درشرکت انجام شده که در صورت عدم امضای قرارداد ارفاقی و انجام مزایده پرداخت طلب کارگران و کشاورزان با اطاله زمان مواجه میشود.
در این نشست تعدادی از کارگران و کشاورزان به نمایندگی از طلبکاران خواستار دریافت مطالبات خود با احتساب سود و ارزش افزوده شدند و برخی دیگر بعد از سالها تحمل ضرر و بیکاری قناعت کرده و خواستار برگشت اصل طلب خود شدند.
یکی از کارگران خطاب به زنانی که در مدت ۱۳سال تعطیلی شرکت همسرانشان را از دست داده اند و وارث طلب دسترنج همسرانشان بودند گفت پاسخگوی ورشکستگی ، ناامیدی و با فقر زندگی کردن این افراد را چه کسی باید بدهد.
برخی کارگران که از بدعهدی های مالک بارها ضربه خورده اند برای باز پرداخت مطالبات خود ضمانت میخواستند دیگر طلبکاران با توجه به افزایش ارزش افزوده مطالبات خود خواستار خرید سهام شرکت و اداره ی شرکت توسط خود افراد بومی منطقه شدند.
یکی دیگر از کشاورزان گفت :خیلی از کارگران و کشاورزان با همان مقدار طلب میتوانستند سرپناه خانواده ای را فراهم کنند در حالی که سرمایه دارانی مثل شما در راحتی ۱۳سال زندگی کرده و به فکر پرداخت مطالبات مردم نبودند.
حجت الاسلام کریم محمدی رئیس دادگستری شهرستان شوش در این نشست ضمن تبیین قرارداد ارفاقی به کارگران گفت :قرارداد ارفاقی یعنی تعهد مالک به پرداخت بدهی شما ، قبول این تعهد از طرف طلبکار بمنزله توافق با مالک جهت پرداخت توافقی مبلغ بدهی است.در صورت عدم امضای قرارداد ارفاقی، شرکت قند که در حال حاضر دراختیار دادگستری قرار دارد از طریق مزایده عمومی واگذار شده و طلب شما پرداخت می شود.
رئیس دادگستری شوش اظهار داشت : طبق گفته ی مالک بمدت یک ماه بدهی کشاورزان و کارگران پرداخت خواهد شد و بدهی افرادی که رقم بالاتری دارد به صورت اقساط و توافقی پرداخت میشود.
وی کل بدهی شرکت را ۴۳میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : همه ی مراحل واگذاری شرکت طبق مفاد قانون صورت میگیرد.
محمدی افزود : طلبکاران پس از اعلام توافق در صورت پشیمانی ۱۷روز فرصت دارند نسبت به موافقت با قرارداد ارفاقی تجدید نظر کنند.
گفتنی است در سفر اخیر وزیر صنعت ، معدن و تجارت به شهرستان شوش و بازدید از روند احیای شرکت قند ضمن تاکید بر برنامه ریزی و دقت در انتخاب مدیریت جدید شرکت خواستار اداره شرکت با انضباط امروزی شد.
اینکه مالک ورشکسته تاکنون و در این مدت چرا به فکر پرداخت مطالبات مردم نبوده و در این زمان که همه ی مجموعه استانی و کشوری شرکت را با پیگیری جدی احیا کردند به تکاپوی پرداخت حق الناس افتاده اند !!؟؟ و آیا افرادی که بدعهدی آنها برای مردم محرز است میتوانند شرکت را احیا و به بهره برداری برسانند؟!
شرکتی که به گفته مشاور مالک شرکت توجیه اقتصادی ندارد به چه دلیل باز پس گیری و بدهی هنگفت آن پرداخت میشود !!!!
و آیا ایشان همان مدیران مورد تایید وزیر صنعت هستند ؟؟
این سوالات و سوالاتی دیگر پرسش ما بود که پویا یوسفی وارث فعلی شرکت و مشاور ایشان از پاسخ به آنها سرباز زدند.
عدم پرداخت ماه ها حقوق ومطالبات دیگرکارگران شهرداری تفرش!
در سال ۹۵، کارگران شرکتی شهرداری تفرش در ماههای شهریور، مهر ، آبان و آذر و سایر کارمندان شامل کارگران تامین نیرو و پرسنل رسمی از خرداد تاکنون حقوق خود را دریافت نکرده اند.
به گزارش منابع خبری محلی، با گذشت بیش از ۹ ماه از سال جدید هنوز کارگران شرکتی شهرداری تفرش سنوات، عیدی و پاداش سال گذشته خود را دریافت نکرده اند و حتی چکی نیز از سوی شرکت مورد نظر دریافت کرده که وصول نشده و برگشت خورده و این مسئله در مراجع قانونی نیز پیگیری شده است.
فصل کار این کارگران آغاز نمیشود
معصوم زانوها را داخل شکم جمع کرده و روی نیمکت سیمانی چمباتمه زده است. چند تار سفید روی شقیقهاش زیر آفتاب بیرمق زمستان برق میزند. جوان است؛ 32ساله. 10 سال است نقاشی میکند. نقاشی ساختمان. اهل اسدآباد همدان: «اینجا همه اهل اسدآبادند.» منظورش از اینجا، میدان حسن آباد است که کارگران نقاش با سطلهای پلاستیکی و قلمموهای مستعمل، گوشه و کنارش در انتظارند. انتظاری که مدتی است بیش از حد طولانی شده.
«اوضاع کارمان خیلی خراب است. از 4 سال پیش کار کم شده اما این چند ماه دیگر اصلاً کار نیست. قبلاً باز گاهی سفارش کار داشتم اما حالا همانها هم دیگر نیست. به خاطر همین هم از صبح میآیم اینجا و منتظر میمانم اما خبری نیست. اوایل یک روز که کار نمیخورد، وحشت میکردم. حالا اما عادی شده. خیلی روزها هست که میآیم و دست خالی برمیگردم».
اینها را معصوم میگوید. نیم ساعتی از ظهر گذشته و او تقریباً امیدی ندارد امروز بتواند سر کار برود. کرایه خانهاش سه ماه است عقب افتاده. زن و بچهاش اسدآباد هستند. میگوید: «اینجا هزینهها بالاست. شهرستان خودمان هم که کار نیست. نمیتوانم بیاورمشان. اینجا اگر خیلی خوب کار کنم، 700 هزار تومان در ماه درآمد دارم. خودم هم کرایه خانه دارم. چند نفری خانه گرفتهایم. همهمان کارگر هستیم».
معصوم به گفته خودش 20 روزی میشود سر کار نرفته. 20 روز انتظار برای اینکه بتواند قلممو را از سطل بیرون بیاورد و به دیواری بکشد. کاری که سالها پیش وردست استاد رنگکار آموخته و امیدوار بوده بتواند چرخ زندگیاش را با آن بچرخاند. اما حالا آنجور که میگوید، به نظافت جلوی مغازهها هم راضی است اما آنها هم خودشان شاگرد دارند.
ابراهیم 40 ساله، کلاه بافتنی را تا روی گوشها کشیده و با سبیلاش بازی میکند. 25 روز است سر کار نرفته. خانوادهاش همین جا هستند: «کار نیست. هیچ درآمدی نداریم. گشنگی میکشیم. خودمان و زن و بچهمان. دو سه ماه است اوضاع خیلی خراب شده. کار نقاشی که اصلاً نیست. اینجا به این امید میایستیم که مغازهدارهای اطراف بخواهند بار جابهجا کنند یا اینکه وانتی بیاید و برویم بارش را خالی کنیم. چیزی نمیشود اما از بیپولی بهتر است.» ابراهیم بیمه نیست. نه خودش و نه خانوادهاش: «اینجا هیچ کس بیمه نیست. این همه سال کار کردهایم و آخرش هیچ چیز نداریم. باید چشممان از صبح بچرخد که کسی برای کار سراغمان میآید یا نه؟».
علی یار از همه مسنتر به نظر میرسد؛ 58 ساله. 2 ماه است سر کار نرفته: «ما کارگر نقاشیم. کار دیگری هم باشد میکنیم تا خرج زندگیمان درآید. وضعیت نقاشی ساختمان خیلی بد شده. قبلاً مردم اینقدر سخت نمیگرفتند. ما کارمان خوب است اما حالا خیلیها میخواهند حتماً نقاش از شرکت ساختمانی برایشان برود. کار ماها را قبول ندارند. میگویند ما مجوز نداریم. مگر نقاشی مجوز میخواهد؟! همیشه همینطور کار کردهایم. در بند مجوز و این حرفها نبودهایم. من الان اگر در یک شرکتی چیزی آبدارچی بودم، وقت بازنشستگیام بود. مینشستم خانه و حقوق بازنشستگی میگرفتم. اما حالا بعد از این همه کار کردن، نه پساندازی دارم و نه آیندهای. بمیرم، خرج کفن و دفنام را هم ندارم».
حرف همهشان یکی است:«کار نیست، بیکاریم، بیپولیم.» با اینحال دلشان نمیخواهد برگردند: «روستای خودمان کشاورزی میکردم. زمین از خودم نبود. همانها هم که زمین دارند وضعشان خوب نیست. آب نداریم، امکانات نیست. تهران هم زندگی خیلی سخت است اما باز یک پولی درمیآید با کارگری. آنجا کسی کارگر نمیخواهد».
این را بهادر میگوید؛ 44 ساله. با خانوادهاش به تهران مهاجرت کرده. 5 سالی میشود. دو تا اتاق اجاره کرده. میدان بهارستان. میگوید: «خانه قدیمی است. طبقه بالا یک خانوار دیگر هم هست. پشت باماش سوراخ شده دیگر. سقف دارد میآید روی سرشان. کرایه همان را هم به زور میدهیم.».
میدان حسن آباد با آن ساختمانهای قدیمی دورش و زمین سنگفرشی که راه رفتن روی آن آدم را یاد فیلمهای قدیمی میاندازد، حالا پاتوق کارگرهای فصلی است. صبح میآیند و به انتظار مینشینند. چشم میدوزند به اطراف شاید گره از کارشان باز شود. اگر قرعه به نامشان بیفتد و کسی سر کار ببردشان، حداقل برای چند روز خرجی دارند. چند روز هم خودش غنیمت است. آدم دوست دارد بدهد تمام دیوارهای شهر را رنگ بزنند و آنطور غریبانه چشم ندوزند به شهر و عبور آدمهایش. شهری که دوستاش ندارند اما باز در هوای دودگرفتهاش نفس میکشند و روزها را میشمارند. امروز چند روز که بیکارند؟
منبع:روزنامه ایران-8دی
چرا سوانح و مرگ و میر حوادث کار در ایران بالاست؟
«ایران با ۱۵ هزار حادثهدیده کارگری در دنیا رکورددار است.»
این گفته احمد شوکت رییس کانون کارگران ساختمانی است که توسط خبرگزاری مهر منتشر شده است. تعداد کارگران ساختمانی در ایران حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که دومین تشکل صنفی بزرگ کشور محسوب می شوند. از مجموع دو هزار کارگر فوت شده در سال گذشته سهم کارگران ساختمانی ۱۲۰۰ نفر یعنی بیش از ۵۰ درصد است.
به گفته احمد شوکت هنوز ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت چتر پوشش بیمه نیستند. اما سوانح و مرگ و میر ناشی از کار تنها شامل کارگران ساختمانی نیست. با این وجود منابع مختلفی آمارهای گوناگونی را در مورد این معضل اجتماعی منتشر می کنند.
آمار از سوی منابع مختلف
سه نهاد رسمی مختلف در ایران در مورد سوانح کار آمار می دهند، پزشکی قانونی، وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی. علاوه بر اینها منابع غیر رسمی هم وجود دارد که دست اندرکاران کارگری آنها را منتشر می کنند. علیرضا نوایی فعال کارگری بر این باور است که تعداد آمار منابع غیر رسمی معمولا بیش از منابع رسمی است.
وی می گوید: «روابط عمومی پزشکی قانونی تهران اعلام کرده است که تعداد جانباختگان کارگری در شش ماه اول سال جاری ۱۶۴ نفر است. اما رئیس پزشکی قانونی تهران، مسعود قالی پاشا، در آبان ماه امسال تعداد جانباختگان حوادث کاری را در شش ماه اول سال ۲۱۷۰ نفر در ایلنا گزارش کرده است که این خبر تاکنون تکذیب هم نشده است. بنابراین تفاوت آمارهای خود نهادها نیز بسیار بالاست».
آمار قالی پاشا با ۱۵۴ هزار نفر حادثه دیده در شش ماه اول امسال رشدی هفت در صدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد. تعداد مردان هم همواره بیش از زنان است. اما بسیاری از حوادث کار در کارگاههای پراکنده ساختمانی رخ می دهد که اخبار آن اساسا منتشر نمی شود.
صدیق اسماعیلی فعال کارگری با اشاره به عدم انتشار اخبار کارگران ساختمانی افغان در ایران می گوید: «حتی کارگرانی که از سوی حکومت جمهوریاسلامی به سوریه فرستاده می شوند و دچار مرگ و میر یا جراحت می شوند هم جزو حوادث کار است. افزون بر آن باید کولبران در کردستان که توسط گلوله کشته می شوند را نیز به این آمار اضافه کرد.» کارگرانی که به خاطر اعتصاب و اعتراض توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار می گیرند را نیز باید جزو حوادث کاری شمرد.
چرا آمار سوانح کار بالاست؟
آموزش، نظارت و وسایل ایمنی و بهداشت، سه عامل مهم سوانح کاری محسوب می شوند. مشکلات ایمنی و بهداشتی از علل مهم حوادث کاری است. برای مثال با توجه به اینکه بر اثر سقوط از ارتفاع سر کارگران در معرض اصابت جسم سخت قرار می گیرد، داشتن وسایل کار مانند کلاههای ایمنی، کمربندهای ایمنی، دستکش و کفش از ابتدایی ترین نکات ایمنی است. کلاههای ایمنی استاندارد تاریخ مصرفی بین ۲ تا ۵ سال بیشتر ندارند و مادام العمر نیستند و پس از گذران این مدت باید تعویض شوند.
علیرضا نوایی به موضوع آموزش کارگران در مورد نکات ایمنی و بهداشتی اشاره می کند و معتقد است دولت به مساله نظارت از سوی بازرسان وزارت کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای حتی در چارچوب خود قانون کار بیتوجه است و به آن عمل نمی کند.
وی می افزاید: «نه تنها در ایران بلکه در جهان مساله ساخت و پاخت بین کارفرمایان و بازرسان و کارشناسان بهداشت فنی وجود دارد که در اینجا نقش اتحادیههای کارگری برجسته می شود.» به خاطر عدم وجود تشکلهای کارگری در ایران موضوع نظارت بر محیط کار نمیتواند حتی در چارچوب خود قانون کار ایران انجام گیرد.
استفاده از ظرفیت های قانونی
بخشی از مطالبات حداقلی در چارچوب قانون کار قابل پی گیری است. برای مثال قانون تامین اجتماعی چهار مورد را در نظر گرفته است. طبق نظر کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی اگر حادثه کاری موجب بیش از ۶۶ درصد کارافتادگی کارگر شود، او می تواند از مستمری کارافتادگی کلی برخوردار گردد.
صدیق اسماعیلی فعال کارگری می گوید: «میزان از کارافتادگی کلی مشخص نشده است. کارگری که بر اثر حادثه کاری ۳۳ تا ۶۶ درصد توانایی خود را ازدست بدهد، نقص عضو محسوب می شود که از غرامت نقص عضو برخوردار خواهد بود که یکجا به او پرداخت می گردد. حتی در قانون به موضوع فوت بر اثر حادثه کاری نیز اشاره شده است که بازماندگان از مستمری فوت برخوردار می شوند که شرط آن به رابطه کارگر و کارفرما مرتبط است. از این حداقل ها و ظرفیت های قانونی می توان استفاده کرد.»
البته باید در نظر داشت که استفاده از این مستمریها به شرطی است که خود کارگر در حادثه مقصر نباشد. با اینکه تعداد بسیاری از کارگران تحت پوشش درمانی تامین اجتماعی قرار دارند، اما کارشناسان بیمه معتقدند که صرف بیمه سلامت و از کارافتادگی کافی نیست و برای مثال کارگران ساختمانی باید دارای کارت مهارت و بیمه بدنی باشند.
احمد شوکت رییس کانون کارگران ساختمانی به ایلنا می گوید: «کارفرمایان از تنگناهای بیمه ای مطلع نیستند و در نهایت بیمه تامین اجتماعی از کارگران ساختمانی حادثه دیده و خانواده وی پشتیبانی نمی کند.آنان هیچ تعهدی در حیطه مسئولیت کارفرما نسبت به دیه، نقص عضو یا از کارافتادگی و نیز دیه فوت کارکنان ندارند».
علیرضا نوایی این نکته را نیز اضافه می کند: «از برخی از کارگران تعهد گرفته می شود که در صورت حادثه خود کارگران مقصرند.» به نظر می رسد که راهکارهای کوتاه مدت به شکل گیری اتحادیههای مستقل کارگری برمی گردد که کارگران اصناف مختلف بتوانند از همین ظرفیت های قانونی برای پی گیری مطالبات خود استفاده کنند.
منبع:یورونیوز-28دسامبر- پانتهآ بهرامی
افزایش آمار جان باختگان و مصدومین حوادث ناشی از کار در استان لرستان!
دکتر حمید رضا نظیفی با اعلام این مطلب افزود: در ھشت ماھه اول سال جاری لرستان تعداد فوت شدگان حین کار در این استان به 18 نفر رسید. همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه 483 نفر به دلیل حوادث ناشی از کار مصدوم شده اند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان لرستان، وی با بیان اینکه تعداد 18 نفر (ھمگی مرد) به دلیل فوت ناشی از حوادث کار در مراکز پزشکی قانونی استان لرستان مورد معاینه قرار گرفته اند، اظهار داشت: آمار تعداد فوت شدگان ناشی از حوادث کار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 38 درصد افزایش داشته است.
دکتر نظیفی بیان داشت: در هشت ماهه نخست سال قبل در لرستان تعداد 13 نفر شامل 12 مرد و یک زن به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان لرستان همچنین افزود: همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه 483 نفر به دلیل حوادث ناشی از کار مصدوم شده اند که به لحاظ تفکیک جنسیتی شامل 16 زن و 467 مرد می باشند.
دکتر حمید رضا نظیفی تاکید کرد: آمار مصدومین حوادث ناشی از کار در هشت ماهه نخست سال قبل نیز تعداد 442 نفر شامل 16 زن و 426 مرد بوده است که این آمار نیز امسال با افزایش 9 درصدی مواجه است.
جان باختن یک کارگرراهداری براثر سقوط بهمن در جاده کرج – چالوس!
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان البرز اعلام کرد: ظهر چهارشنبه 8دی، سقوط بهمن در جاده کرج – چالوس یک کارگر راهداریرا به کام مرگ فرستاد.
به گزارش8دی ایرنا،ناصر چرخ ساز افزود: سقوط بهمن در 10 کیلومتری کنارگذر شهرستانک در جاده کرج – چالوس باعث مرگ یک کارگر راهداری در این منطقه شد.
وی خاطرنشان کرد: نیروهای هلال احمر استان البرز با حضور در این محل نسبت به خارج کردن جسد این مرد 45 ساله از زیر بهمن اقدام کردند.
چرخ ساز همچنین گفت که از شب گذشته تا کنون بیش از 30 بار شاهد سقوط بهمن در جاده کرج – چالوس بوده ایم و نیروهای هلال احمر البرز به همین منظور در آماده باش کامل بسر می برند.
چرخ ساز در ادامه به ساکنان روستاها و اماکن تجاری در مسیر جاده کرج – چالوس توصیه کرد هنگام تردد، احتیاط کامل را رعایت کنند.
جاده کرج – چالوس از شب گذشته (سه شنبه شب) به دلیل افزایش احتمال سقوط بهمن های متعدد بسته شد که تا اطلاع بعدی ادامه خواهد داشت.
هشتم دی ماه1395