پرونده قضایی9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد
-4 تشکل ونهاد مستقل کارگری:قطعنامه روز جهانی کارگر
– پیام کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر
– تجمع کارگران مخابرات کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به عدم پرداخت5ماه حقوق!
– بلاتکلیفی 800کارگرکاشی نیلوی اصفهان واعتراضاتشان نسبت به تعطیل شدن کارخانه ،بیکاری وعدم پرداخت ماه هاحقوق وحق بیمه !
– تجمعات اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه ایستک کردستان!
– بیکاری285کارگرقند ورامین بدنبال تعطیلی کارخانه!
– تاخیر 3تا4ماهه درپرداخت حقوق کارگران 9 شهرداری استان گلستان!
– وعده بازگشت بکار620 کارگر اخراجی “المهدی” هرمزگان با قرارداد جدید
– بیانیه کارگران اخراجی شرکت ریسندگی پریس سنندج در دفاع ااز خواسته های جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی
– آژیر نابودی اشتغال ۲.۴میلیون نفر/پرونده۱۰۵هزارنفر دیگر هم قرمز شد
– کشته وزخمی شدن 2کارگر درپی ریزش آوار استخر کشاورزی در تهران!
4 تشکل ونهاد مستقل کارگری:قطعنامه روز جهانی کارگر
12 اردیبهشت 1395 برابر با اول می 2016
ما کارگران و همه انسانهای تحت ستم در ایران و سراسر جهان امسال در حالی به استقبال اول ماه مه می رویم که نظام سرمایهداری در همه ابعاد، دچار بحرانهای غیرقابل حلی شده است و تمام تلاشش را به کار میبرد تا بار بحرانهای بوجود آورده را با بیکارسازیهای گسترده، تغییر در قوانین کار و به طور کلی باز پسگیری دستاوردهای طبقه کارگر و به راه انداختن جنگها بر دوش ما بیاندازد و خود را از این مخمصه رهایی بخشد. اما طبقه کارگر و بشریت متضرر از این وضعیت نیز ساکت ننشسته و با تمام قوا از آمریکا و یونان گرفته تا فرانسه و ایران و… در مقابل این تهاجم ایستاده است.
خصیصه نظام سرمایه داری و تقابلش با طبقه کارگر در هر نقطه از جهان، کسب سود هر چه بیشتر در ازای تحمیل فقر و گرسنگی بر طبقه کارگر است، اما میزان شدت آن بسته به نوع نظامهای حاکم بر جوامع مختلف متفاوت است. ایران یکی از مناطقی است که طبقه کارگرش به شیوه ویژه ای تحت فشارهای سنگین سرکوب، محروم از هر گونه حق اعتراض، داشتن تشکل و به تبع آن برخورداری از همان درجه از امکانات معیشتی است که هم طبقهایهایش در مناطق دیگر جهان از آن برخوردارند.
سالهاست که در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله در ایران مبارزه کارگران و همه مزدبگیران برای عقب راندن سرمایهداری از سیاست تحمیل ریاضت اقتصادی و یورش به زندگیشان، تحت عناوین بحران اقتصادی و غیره با قدرت در جریان است، امروز ما کارگران ایران مجددا و اکیدا اعلام مینمائیم که هیچ توجیهی برای پوشاندن و تبرئه ناتوانی نظام سرمایهداری در تأمین یک زندگی مرفه برای خود را نپذیرفته و به هیچ وجهه تحقق خواست یک زندگی انسانی را به رفع نیازمندیهای اقتصاد سرمایهداران گره نخواهیم زد.
از این رو ما کارگران، معلمان، پرستاران، مستمری بگیران و کل بیکاران با خواست افزایش فوری دستمزد ، ایجاد کار و یا پرداخت بیمه بیکاری و همچنین ممنوعیت تشکیل پروندههای قضائی با اتهامات امنیتی علیه معترضان به شرایط موجود ، روز جهانی کارگر را گرامی میداریم و خواستههای فوری خود را به ترتیب زیر اعلام داشته و برای تحققشان پیگیرانه مبارزه میکنیم :
- ممنوعیت تشکیل پروندههای قضائی با اتهاماتی از قبیل “اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی” علیه کارگران، معلمان و همه فعالین اجتماعی، لغو مجازات اعدام و قصاص و لغو کلیه احکام صادره، آزادی بی قید شرط کلیه فعالان کارگری و معلمان در بند همراه با تمامی فعالان سیاسی و اجتماعی.
2- حق ایجاد تشکلهای مستقل و آزادی عضویت در آنها. آزادی بیقید و شرط اعتصاب، اعتراض، راهپیمائی، تجمع، اندیشه و بیان، احزاب و مطبوعات برای عموم مردم ایران .
3- افزایش فوری حداقل دستمزد، بالاتر از خط فقر اعلام شده (3 میلیون و 500 هزار تومان) و پرداخت بیمه بیکاری به همان میزان برای کلیه بیکاران و هر انسان آماده به کار اعم از زن و مرد. کارگران، معلمان و پرستاران حق دارند در ازای کارشان از یک زندگی مرفه و مطابق با استانداردهای مدرن برخوردار باشند.
4- ممنوعیت به تعویق انداختن حقوق و دستمزدها. حقوقهای معوقه که به یک رویه عادی در بنگاههای اقتصادی تبدیل شده، معیشت کارگران و زحمتکشان را بیش از پیش به تباهی کشانده است. سرمایهداران و حامیان آنان با عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران سودهای افسانهای به جیب میزنند. تعویق در پرداخت حقوق باید به عنوان یک جرم تلقی شده و کارفرمایان خاطی مجازات و ملزم به جبران خسارات گردند.
5- تامین امنیت شغلی و توقف اخراج سازیها، برچیده شدن قراردادهای اسارتبار موقت و سفید امضا، حذف شرکتهای تامین نیروی انسانی و پیمانکاری، قرار گرفتن کلیه کارگران شاغل از کارگاههای کوچک تا کارگران مناطق آزاد تحت پوشش کامل قانون کار و اجرای فوری بیمه کارگران ساختمان.
6- ممنوعیت کار کودکان و فراهم نمودن امکانات زندگی و تحصیل رایگان و برابر برای کلیه کودکان فارغ از جنسیت، قومیت و مذهب مطابق با استانداردهای پیشرفته همراه با ایجاد فضائی کاملا علمی و شاد و دادن یک وعده غذای گرم و با کیفیت.
7- سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای بیمهای که متولی امر ارائه خدمات بهداشتی و بازنشستگی هستند، در سالهای اخیر مورد چپاول و غارت عدهای از دولتمردان قرار گرفته و در نتیجه هر روز در ارائه خدمات به کارگران و زحمتکشان که صاحبان اصلی ان هستند، ناتوانتر شده اند. این سازمان و کلیه صندوقهای بیمه باید در اختیار نمایندگان منتخب کارگران قرار گیرند و دولتمردان حق هیچ گونه دخالتی در آن نداشته باشند.
8- لغو کلیه قوانین تبعیضآمیز نسبت به زنان و برابری کامل و بیقید و شرط حقوق زنان و مردان در تمامی عرصههای زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی.
9- به رسمیت شناخته شدن حق شهروندی مساوی با شهروندان ایرانی برای مهاجران گریخته از فقر و نا امنی به خصوص مهاجرین افغانستانی و منع هر گونه اعمال تبعیض آمیز علیه آنان
10- روز جهانی کارگر، روز رزم مشترک کارگران و ستمدیدگان در سراسر جهان است . این روز باید تعطیل رسمی اعلام شود و هر گونه تظاهرات کارگری و اعتراض عمومی برای احقاق حقوق خود در این روز بدون هیچ مانعی برگزار شود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
انجمن صنفی کارگران برق و فلز کار کرمانشاه
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
کانون مدافعان حقوق کارگر
پیام کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر
ماکارگران اخراجی فولادزاگرس درروزجهانی کارگرباردیگراجتماع خودرابه حاکمان وسرمایه داران اعلام می نماییم وخواهان
ایجاد اشتغال،
افزایش دستمزدعادلانه ،
آزادی تمامی فعالین کارگری دربند،
ایجاد تشکل کارگری
ولغوقراردادهای موقت وسفید امضا می باشیم
واعتراض خود رابه گوش جهانیان می رسانیم.
7 اردیبهشت 95
برگرفته ازسایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
تجمع کارگران مخابرات کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به عدم پرداخت5ماه حقوق!
امروز7اردیبهشت ماه،جمعی از کارگران شرکت مخابرات کهگیلویه بزرگ در اعتراض به پرداخت نشدن حق و حقوق پنج ماهه خود دست به تجمع زدند.
به گزارش 7اردیبهشت ایلنا، معترضین که حدود 60 نفر هستند جلوی این شرکت واقع در گلستان 13 تجمع کرده ونسبت به پرداخت نشدن حقوق و بیمههای خود در پنج ماهه گذشته اعتراض دارند ومی گویند تجمع خود را ادامه خواهند داد.
تا زمان ارسال گزارش، تنها فردی که گفته می شود مسئولحراست شرکت مخابرات کهگیلویه و بویراحمد است در جمع تجمع کنندگان حضور یافته است.
تجمع کنندگان گفتند کسانی که حقوق و بیمههای آنها پرداخت نشده بیش از 200 نفر هستند و متاسفانه مسئولی به داد آنها نمی رسد.
بلاتکلیفی 800کارگرکاشی نیلوی اصفهان واعتراضاتشان نسبت به تعطیل شدن کارخانه ،بیکاری وعدم پرداخت ماه هاحقوق وحق بیمه !
کارخانه بزرگ کاشی نیلوی اصفهان این روزها تعطیل است، 800 کارگر این کارخانه که از آذر ماه گذشته تا کنون حقوق و دستمزدی از کارفرمایان خود دریافت نکردهاند به جای حضور در خط تولید، پلاکارد به دست حقوق خود را از مسئولان شهرستان نجف آباد و استان اصفهان طلب میکنند.
کارگران کارخانه کاشی نیلو اعتراض خود را به پرداخت نشدن مطالباتشان به فرمانداری نجف آباد، استانداری اصفهان و نهاد ریاست جمهوری بردهاند.
به گزارش7اردیبهشت تسنیم،کارخانه کاشی نیلو اصفهان با ۳۹ سال سابقه تولید و کسب عنوان صادرکننده نمونه کشور این روزها درگیر مشکلاتی است که این واحد بزرگ تولیدی را به تعطیلی کشانده، گویا ریشه بحران در کاشی نیلو از دوران “خصوصیسازی” آغاز شده و به “رکود” رسیده است.
کارخانه بزرگ کاشی نیلوی اصفهان این روزها تعطیل است، 800 کارگر این کارخانه که از آذر ماه گذشته تا کنون حقوق و دستمزدی از کارفرمایان خود دریافت نکردهاند به جای حضور در خط تولید، پلاکارد به دست حقوق خود را از مسئولان شهرستان نجف آباد و استان اصفهان طلب میکنند. خطوط تولید یکی از بزرگترین صادرکنندگان کاشی کشور غیرفعال شده و به بهانه آتش گرفتن پست برق درهای کارخانه به روی کارگران و مشتریان بسته است.
شرح ماجرا از زبان کارگران/ از آتش سوزی تا تعطیلی
اما شرح ماجرا از زبان کارگران این کارخانه که در روزهای اخیر به جای حضور در محل کار اعتراض خود را به فرمانداری نجف آباد بردهاند. خوشابی از کارگران کارخانه کاشی نیلوست که در شرح دلیل تعطیلی کارخانه و مشکلات ایجاد شده اینگونه پاسخ میدهد: «… کارخانه از شب چهارشنبه گذشته که پست برق آن آتش گرفت کلاَ تعطیل شده است، بعضی از کارگران هر روز در مقابل کارخانه مینشینند اما خبری از کار نیست….».
یعنی تنها دلیل تعطیلی کارخانه آتش سوزی پست برق بوده؟ پس اعتراضهایی که به دلیل عدم پرداخت حقوقها شده است چه؟ خوشابی به این سئوال اینطور پاسخ میدهد: «حقوق ما را از آذر ماه تاکنون پرداخته نکردهاند، میگویند پول نداریم، در حالی که فروش خوبی داشتند، انبار کارخانه از کاشی خالی بود، هرچه تولید میشد را پیش فروش میکردند اما اینکه پولش چه شد را نمیدانم».
شایعاتی که در شهر پیچیده را کارگران هم شنیدهاند. این کارگر کارخانه کاشی نیلو میگوید: « اینکه شایعه است یا واقعیت را نمیدانم، اما ما هم شنیدهایم که یکی از شرکا پولها را برداشته و رفته، اما اینکه کدام راست میگویند را خدا میداند».
آغاز بحران در کاشی نیلو بعد از واگذاری به بخش خصوصی
علیخانی از کارگران باسابقه کاشی نیلو است. وی که 18 سال سابقه کار در بخش فنی کارخانه را دارد با اطمینان بیشتری به سوالات ما پاسخ میدهد. وی در پاسخ به این سوال که دلیل تعطیلی کارخانه چیست به دورانی اشاره میکند که کارخانه کاشی نیلو از اداره کل تأمین اجتماعی به بخش خصوصی واگذار شد. علیخانی میگوید: «روز نخستی که 4 شریک به این کارخانه آمدند همه چیز خوب بود، انبارها پر از کاشی بود که به خوبی فروش میرفت و انبار فنی هم پر از جنس و دستگاهها بدون عیب کار میکردند اما از روزی که 4 شریک پای خود را به کارخانه گذاشتند هرچه بود و نبود را فروختند و یک ریال هم خرج کارخانه نکردند».
وی ادامه میدهد: «…باطنی مدیرعامل کارخانه چندی پیش در جمع کارگران گفت که با شریک دیگر به مشکل برخورد کردهاند و خبر داد که آنها اموال کارخانه را برده و دزدی کردهاند، ماجرا اما امروز به جایی ختم شده که کارخانه کلاً تعطیل است…..».
همکاران دیگر شما میگویند دلیل تعطیلی کارخانه آتش سوزی پست برق بوده، این موضوع صحت دارد؟ علیخانی به این سوال اینگونه پاسخ داد: « 10 روز پیش گفتند شب گذشته پست برق آتش گرفته، سوال من این است، آن زمان که کارخانه با 12 خط تولید کار میکرد هیچ اشکال فنی رخ نداد، حالا که تعطیل شده ناگهان پست برق آتش گرفته؟!».
800 کارگر بدون حقوق و بلاتکلیف
این کارگر کارخانه کاشی نیلو در ادامه به دورانی اشاره میکند که این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده است. او میگوید: تأمین اجتماعی کارخانه کاشی نیلو را به 4 نفر به صورت اقساطی فروخت، تا جایی که ما خبر داریم فقط 2 قسط تأمین اجتماعی پرداخت شده و مابقی آن را پرداخت نکردند. در این بین تکلیف کسی را هم مشخص نکردند، بیمه کارگران را از بهمن ماه تا کنون ندادهاند علاوه بر اینکه بیمههای قبل ما را هم پرداخت نکردهاند، کارگران هم اعتراض خود را به اداره کار بردند و قرار شد فعلاً قراردادی بسته شود تا تکلیف کارخانه مشخص گردد».
کارگران کارخانه کاشی نیلو اعتراض خود را به پرداخت نشدن مطالباتشان به فرمانداری نجف آباد، استانداری اصفهان و نهاد ریاست جمهوری بردهاند. علیخانی با اشاره به این شکایات میگوید: در دوران جنگ، این کارخانه با تمام ظرفیت کار میکرد، بیشترین کاشی ما صادراتی بود و الان نیز از نظر خرید و مشتری مشکلی ندارد، اما اینکه گردانندگان این کارخانه که عدهای دلال نیستند به دنبال چه چیزی بوده و با چه هدفی 700-800 کارگر را بلاتکلیف کردهاند؛ نمیدانیم.
کاشی نیلو درگیر مشکلات رکود است
در حالی که تلاش ما برای تماس با مدیرعامل کارخانه کاشی نیلو بی نتیجه ماند سوالات خود درباره مشکلات این واحد بزرگ تولیدی را از رئیس خانه صنعت و معدن اصفهان پرسیدیم. محمدرضا برکتین درباره پیگیری برای حل مشکلات کارگران این کارخانه میگوید: درباره کاشی نیلو و کاشی اصفهان باید به مسائلی کلی اشاره کرد، هر دو کارخانه از مدتها پیش درگیر مسائلی هستند که کل صنعت ما را درگیر خود کرده است اما این دو کارخانه به شکل ویژهای درگیر آن هستند.
در حالی که کارگران کاشی نیلو مشکلات داخلی را دلیل بحران در کارخانه عنوان میکنند اما رئیس خانه صنعت و معدن اصفهان علاوه بر مشکلات داخلی، شرایط اقتصادی کشور را نیز در این موضوع دخیل میداند. وی میگوید: مشکلات کاشی نیلو مخلوطی از هر دو موضوع است، بخشی از آن به شرایط کلی کشور برمیگردد و بخشی دیگر به مسائلی که میان کاشی اصفهان و کاشی نیلو پیش آمده است، تعهدات و امضاهایی صورت گرفته و با درگیر شدن کاشی اصفهان به برخی مشکلات پای کاشی نیلو هم به این بحران باز شده است.
برکتین ادامه میدهد: برخی مشکلات مالی به شرکت کاشی نیلو منتقل شده است و این موضوعات در جلساتی در سطح استان مورد بررسی قرار گرفته است، مدیریت کاشی نیلو سعی براین داشت تا مشکلاتی که از ناحیه شرکت کاشی اصفهان به این شرکت منتقل شده را رفع کند تا آنها روی پای خود بایستند، اما این صحبتها موضوعی را حل نمیکند بلکه نیازمند این هستیم تا مشکلات این شرکت را در محیط کارشناسی و با چارچوبی محدودی از اختیارات حل و فصل کنیم.
مدیریت استان وارد ماجرا شود
وی با اشاره به بلاتکلیفی کارگران کارخانه کاشی نیلو بیان میکند: باید تکلیف این کارگران مشخص شود، ما موارد مشابه زیاد دیگری را داریم که موضوع مانده و به حد التهاب رسیده و کسی برای پاسخگویی وجود ندارد، اما تصمیم گیری در این باره باید جامع باشد و از سوی مدیریت استان که اختیارات لازم را دارد صورت بگیرد.
رئیس خانه صنعت و معدن استان اصفهان میگوید: مشکل کاشی نیلو باید در بخش استانداری حل شود، بانکها، عوامل، سهام داران و.. حضور پیدا کنند و در یک فضای کارشناسی موضوع را مورد رسیدگی قرار دهند و همه به اجرای تصمیمات نهایی این جلسه ملزم شوند چرا که وقتی مسائل مانده و به نقطه بحران برسد دیگر قابل حل نخواهد بود.
تجمعات اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه ایستک کردستان!
کارگران کارخانه ایستک کردستان از اواخر اسفندماه سال گذشته تا ۲۱ فروردین ماه امسال سه مرتبه در مقابل استانداری کردستان و سه بار هم مقابل کارخانه تجمع کردند تا بدین وسیله راهی برای شروع بکار مجدد این واحد تا تعیین تکلیف وضعیت مدیرآن ایجاد شود.
به گزارش7اردیبهشت مهر،شرکت تولیدی و صنعتی خورشید زریوار که تولید کننده ماء الشعیر گازدار بدون الکل است در سال ۸۵ به همت گروه سرمایه گذاری ایستک در سنندج احداث شد ولی هم اکنون تعطیل شده است.
این گروه سرمایه گذاری نخستین کارخانه تولید ماء الشعیر را در شهرستان رشت احداث کردند و در راستای توسعه این طرح خود تصمیم به ایجاد واحدی هم در استان کردستان گرفتند.
با احداث این کارخانه در شهرستان سنندج افراد زیادی اعم از فارغ التحصیلان دانشگاهی و افرادی که از کمترین سطح سواد هم برخوردار بودند، جذب بازار کار ایجاد شده در نتیجه راه اندازی این واحد شدند.
حال بعد از گذشت یک دهه از فعالیت این کارخانه شاهد تعطیل شدن آن هستیم البته نه به دلایلی که بسیاری از واحدهای تولیدی صنعتی دیگر که در سطح کشور در این چندسال اخیر به علت مشکلات اقتصادی با آن مواجه شدند.
مدیرعامل کارخانه ایستک حدود چهار سالی است که به دلیل اتهامات ارزی دارای پرونده قضایی است و همین مسئله منجر شده طی این سال ها واحدهای تولیدی تحت مدیریت او کج دار و مریز فعالیت خود را ادامه دهند.
به گفته یکی از کارگران کارخانه ایستک کردستان، در این چند سال مدیریت کارخانه به صورت تلفنی از سوی مدیرعامل انجام میشد ولی از اواخر اسفندسال ۹۴ بدلیل مشکلاتی که از نبود مدیر ایجاد شده تصمیم به تعطیلی این واحد در سنندج گرفت شد.
کارگران این کارخانه از اواخر اسفندماه سال گذشته تا ۲۱ فروردین ماه امسال سه مرتبه در مقابل استانداری کردستان و سه بار هم مقابل کارخانه تجمع کردند تا بدین وسیله راهی برای شروع بکار مجدد این واحد تا تعیین تکلیف وضعیت مدیرآن ایجاد شود.
اخراج بیش از ۱۰۰ کارگر شرکت ایستک کردستان
بیش از ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به کار بودند که همگی از اواخر اسفندماه سال گذشته بیکار شدند.
یکی از نمایندگان کارگران این کارخانه که خواست نامی از او برده نشود گفت: از ۲۸ اسفندماه سال گذشته با ما تسویه حساب کردند و از کار بیکار شدهایم.
وی به علت تعطیلی این واحد اشاره کرد و اظهارداشت: آنگونه که به ما اعلام کردن یکی از دلایل تعطیلی این است که نمایندگی های فروش محصولات کارخانه به دلیل عدم حضور مدیر این واحد حاضر به پرداخت طلبهای خود به کارخانه نیستند.
وی عنوان کرد: حال خانواده روزچنگ اعلام کردند تا تکلیف مدیرعامل کارخانه مشخص نشود نمی توانند فعالیت کارخانه را ادامه دهند.
یکی دیگر از نمایندگان کارگران کارخانه خورشید زریوا گفت: خواسته ما از استاندارکردستان یا معاون سیاسی امنیتی او این است که برای رفع مشکلات این واحد میانجیگری کنند و تا تعیین تکلیف مدیرعامل کارخانه که به گفته معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه در آینده ای نزدیک اعلام می شود، این کارخانه فعال شود.
این نماینده کارگران کارخانه ایستک کردستان بیان کرد: تعداد افرادی که به صورت مستقیم در این کارخانه در اوایل فعالیت آن مشغول بکار شدند حدود ۴۰۰ نفر بود که بعد از مشکلاتی که برای مدیرعامل کارخانه پیش آمد هر سال تعدادی از نیروها اخراج شدند.
وی عنوان کرد: از مسئولان استان انتظار داریم دو سه ماه مهلت کاری برای ما بگیرند تا تکلیف مدیر کارخانه تعیین شود.
یکی دیگر از کارگران این کارخانه هم با اشاره به اینکه سابقه ۲۷ سال کار را دارد، گفت: از کارگران شرکت شاهو هستم واز زمان آغاز بکار کارخانه ایستک هم در این واحد مشغول بکار شدم.
وی بیان کرد: اگر بیکاری بیش از ۱۰۰ نفر که سرپرست خانوارهم هستند، برای مسئولان استان مهم باشد بی شک ازآنها حمایت خواهند کرد.
بیکاری285کارگرقند ورامین بدنبال تعطیلی کارخانه!
در پی ادامه بحران مالی در کارخانه قند ورامین ، این واحد صنعتی به طور کامل تعطیل شدوحدود 285کارگررسمی وقرار دادی آن بیکار شدند.
به گزارش7اردیبهشت ایلنا،کارخانه قند ورامین که یکی از معتبرترین واحد های تولید کننده قند کشوراست به دلیل آنچه از سوی کارفرما نداشتن توجیه اقتصادی و بحران در منابع مالی عنوان میشود، از اول فروردین ماه بطور کامل تعطیل اعلام شده است .
یک منبع خبری تعداد کارگران رسمی وقراردادی این واحد تولیدی را 285 نفر ذکر کرد و افزود:از این تعداد کارگر حدود 200نفربصورت قراردادی فعالیت دارند که با آغاز سال جدید با اتمام قرار داد کار به دلیل عدم نیاز اخراج شده اند.
به گفته کارگران علاوه بر کارگران قراردادی اخراج شده که هم اکنون پی گیر مطالبات خود با شکایت در اداره کار هستند کارگران رسمی نیز که در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند به دلیل مشکلات بیمه ای امکان بازنشسته شدن ندارند وبلاتکلیف شده اند.
طبق گفته آنان ، کارگران قراردادی کارخانه نیز به دلیل نداشتن سابقه کار یک ساله با کارفرما براساس قوانین جدید بیمه بیکاری از امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم هستند.
بنا به گفته کارگران،طی چند سال گذشته کارخانه قند ورامین به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینههای جانبی را نداشته و همین مسئله باعث ایجاد وقفه در پرداخت مطالبات آنها شده بود.
کارگران میگویند؛ یکی دیگر از دلایل تعطیلی این کارخانه افزایش بدهیهای این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی همانند اداره برق وگاز است که هر روز بر مطالبات آنان افزوده می شود.
بنا بر اظهارات کارگران قند ورامین ،در چند سال اخیر این کارخانه در بعضی از ماهای سال به دلیل نداشتن شکر خام موقتا تعطیل میشد اما این بار با وجود آنکه مشکلات تهیه مواد اولیه تولید در این کارخانه مرتفع شده کارفرما به دلیل مشکلات مالی واینکه تولید در این واحد توجیه اقتصادی ندارد کارخانه را به طور کامل تعطیل کرده بطوریکه طی یک ماه اخیر تعداد زیادی از ماشین آلات آن از کارخانه به چند واحد تولیدی دیگر در سایر استانها انتقال داده شده است.
علیرغم وعده و وعیدها حقوق اسفندماه وفروردین ماه بازنشستگان صنعت فولاد پرداخت نشده است!
درحالی پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد قسطی شده بود و ۵۰ درصد حقوق اسفند ۹۴ کارگران ۲۷ فروردین پرداخت شد که طبق وعده جدید ربیعی، وزیر کار مابقی حقوق اسفند تا ۲ روز دیگر پرداخت می شود ولی حقوق فروردین ۹۵ آنها هنوز بلاتکلیف است.
به گزارش 7اردیبهشت تسنیم، عدم پرداخت منظم حقوق بازنشستگان فولاد تا جایی پیش رفت که طی هفته گذشته این کارگران بازنشسته به مدت 3روز متوالی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع چندروزه بازنشستگان فولاد مقابل مجلس در اعتراض به عدم دریافت حقوق در زمان مشخص، تکمیل احکام سال 91 و رفع مشکلات درمانی و هزینه ای باعث مصوبه جدید مجلس در جهت حل مشکلاتشان شد.
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی 1800 میلیارد تومان برای پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد اختصاص یافت.
علی ربیعی، وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی هم درباره بازنشستگان صندوق فولاد گفت: 60 میلیارد تومان برای پرداخت حقوق اسفند آنها باقی مانده که 30 میلیارد آن فراهم شد و بقیه را تا 2 روز آینده جور می کنیم تا حقوق اسفند آنها تسویه شود.وی افزود: حقوق فروردین آنها را هم سعی می کنیم به سرعت پرداخت کنیم.
خبرکوتاه:
تاخیر 3تا4ماهه درپرداخت حقوق کارگران 9 شهرداری استان گلستان!
ایرنا طی گزارشی بتاریخ7اردیبهشت از پرداخت با تاخیر سه یا چهار ماهه حقوق کارگران ازسوی 9 شهرداری دراستان گلستان خبر داد .
بنا بهمین گزارش،دربیشتر موارد میزان حقوق دریافتی کارگران شهرداری از میزان کارکرد آنان کمتر است.
وعده بازگشت بکار620 کارگر اخراجی “المهدی” هرمزگان با قرارداد جدید
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: طبق گفته مدیریت مجموعه آلومینیوم المهدی هرمزگان آن 620 کارگری که گمان میبرند، اخراج شدند، به کار خود باز خواهند گشت و کارگران با خود شرکت قرارداد خواهند بست.
به گزارش7اردیبهشت ایسنا،محمدعلی سلیمی افزود: در جلسهای که با حضور مدیریت مجتمع آلومینیوم برگزار شد، وی تاکید کرده که این تعدیل نیرو تنها به منظور حذف پیمانکار صورت گرفته و تمامی کارگران دوباره به کار خود در این شرکت با قراردادهای جدید ادامه خواهند داد.
وی با بیان اینکه استان دارای هشت منطقه آزاد و ویژه اقتصادی است، افزود: این مناطق در امور کارگر و کارفرما قوانین مستقلی دارند و از لحاظ قوانین کارگری زیر نظر این اداره نیستند و کارگران این مناطق از قوانین کارگری اداره کار تبعیت نمیکنند.
سلیمی گفت: مناطق آزاد و ویژه کشور مشمول قانون کار مصوب سال ۱۳۶۹ نیستند، بلکه تابع مقررات متفاوتی هستند که در سال ۷۳ در اجرای حکم قانون چگونگی اداره مناطق مذکور از سوی هیات وزیران، به تصویب رسیده است.
وی افزود: طبق ماده 12 قانون مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه ، تغییر وضعیت شرکتهای تابع به هر شکلی که باشد، تاثیری در قرارداد کارگران آنها ندارد، اما چنانچه قرارداد کارگری به پایان برسد، کارفرما میتواند قرارداد را تمدید نکند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان با بیان اینکه کارگرانی که قرارداد نداشته باشند، دائمی خوانده میشوند، افزود: چنانچه کارگری فاقد قرارداد با کارفرما باشد، باید تمامی حق و حقوق آن مانند یک کارگر دائم محاسبه شود.
درهمین رابطه:
تجمع اعتراضی 620کارگراخراجی آلمنیوم المهدی هرمزگان مقابل کارخانه!
ظهر امروز28فروردین، 620 کارگر آلمنیوم المهدی هرمزگان که با 4ماه حقوق معوقه درپایان سال گذشته اخراج شده اند در مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
به گفته برخی از این کارگران غالب این افراد دارای سابقه کاری بالایی هستند اما هیچگونه قراردادی با این کارخانه نداشته و حتی از بیمه نیز برخوردار نبودند.
بسیاری از این کارگران که با اسم نیروی خدماتی وارد این کارخانه شدند همپای نیروهای خط تولید در کنار کوره ها کار میکردند اما دستمزد کارگر خدماتی را دریافت میکردند.
این کارگران به دلیل نداشتن هیچگونه قراردادی با رجوع به اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان در روزهای اخیر با جواب صحیح مواجه نشده و تنها پاسخ آنها، عدم دخالت قانونی این اداره کل در امور منطقه ویژه اقتصادی بوده است.
به گزارش28فروردین ایسنا،یکی از کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزگان که سابقه کار بیش از 23 سال در این کارخانه دارد گفت: به نظر میرسد مدیر کارخانه برای دریافت تسهیلات دولتی دست به این عمل زده و این اقدام سناریویی بیش نیست و تنها کسانی که متضرر می شوند کارگران و خانواده های آنها است.
با توجه به شرایط پیش آمده فشار بر نیرو های مستقر بیشتر شده و بسیاری از کارگرانی که مشغول به کار هستند با شیفت های اضافه و فشار بیشتر روبه رو هستند.
گفتنی است این کارخانه در حدود دو هزار و 400 پرسنل دارد که طبق حکمی620 کارگربا عقب ماندگی 4 ماه حقوق و مزایااخراج شدند.
بیانیه کارگران اخراجی شرکت ریسندگی پریس سنندج در دفاع ااز خواسته های جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی
کارگران و انسانهای شریف:
جای هیچ انسان آزادیخواهی زندان نیست
ما کارگران اخراجی ریسندگی پریس سنندج در آستانه روز جهانی کارگر از خواسته های بر حق آقایان جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی که هیچ جرمی جز دفاع از سطح معیشت و زندگی کارگران و معلمین ندارند حمایت کرده و از تصمیم مشترک آنان دراعتراض به امنیتی کردن فعالیت های صنفی ، جانبداری میکنیم.
از طرفی بسیار متاسفیم که عمل برخی دوستان به ظاهر طرفدار کارگر که در این شرایط با موضعگیری علیه این اتحاد، نه تنها به همبستگی و اتحاد صفوف کارگرو معلم کمک نکرده اند بلکه آب به آسیاب سرمایه داران میریزند.
با کدام وجدان بیدارمیتوان تصورکرد که انسانی با 6 سال زندان و حبس و تحمل اعتصاب غذای نامحدودی که به جان خریده میخواهد خود را بزرگ کند؟
این دوکارگر ومعلم وسایر کارگران و فعالان کارگری دیگر تشکلها همه چهره های شناخته شده هستند و نیازی به بزرگ نمایی ندارند.
ما کارگران پشتیبانی خود را از خواسته های آقایان جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی اعلام میداریم و خواستار آزادی این دو وسایر کارگران و معلمین دربند هستیم.
جمعی از کارگران اخراجی پریس سنندج
هفتم اردیبهشت 95
منبع:سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
آژیر نابودی اشتغال ۲.۴میلیون نفر/پرونده۱۰۵هزارنفر دیگر هم قرمز شد
یکساله به تعداد افرادی که اشتغال آنها در معرض نابودی قرار دارد، ۱۰۵ هزار نفر افزوده شد و در حال حاضر ۲.۴ میلیون نفر در خطر بیکاری قرار دارند و درآمدشان کفاف هزینههای زندگی آنها را نمیدهد.
به گزارش7اردیبهشت مهر، بررسی تحولات بازار کار کشور نشان می دهد که علاوه بر بیکاران مطلق، بخشی از شاغلان نیز دچار بیکاری پنهان بوده و در واقع در مرز بین بیکاری و اشتغال قرار دارند. به بیان ساده تر، اشتغال آنها در حدی نیست که بتواند هزینه های زندگی را تامین کند و از اینرو، فعالیتشان بیشتر به شرایط بیکاران شباهت دارد تا افرادی که شاغل محسوب می شوند.
با وجود اینکه برخی مقامات دولتی می گویند تعداد شاغلان کشور در یکی دو سال گذشته افزایش یافته، اما از مجموع ۲۱ میلیون و ۱۹۸ هزار شاغل زمستان سال ۹۳ تعداد ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار نفر دارای اشتغال ناقص بوده است. چنین وضعیتی در بازار کار یعنی اینکه هرچند واحدهایی مشغول به کار بوده و دارای نیروی کار نیز هستند ولی ممکن است با اندک نوسان و تلاطمی دچار تعطیلی و ریزش نیروی کار شوند و در حال حاضر نیز با ظرفیت مناسبی مشغول به فعالیت نیستند.
۱۰۵ هزار نفر دیگر هم در مرز بیکاری و اشتغال قرار گرفتند
در عین حال، در زمستان سال ۹۴ نیز از مجموع ۲۱ میلیون و ۵۷۶ هزار شاغل کشور ۲ میلیون و ۳۹۴ هزار نفر دارای اشتغال ناقص بوده اند. بنابراین در فاصله زمستان سال ۹۳ تا زمستان ۹۴، بر تعداد افرادی که اشتغال آنها در خطر نابودی قرار داشته و درآمدشان کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد، ۱۰۵ هزار نفر افزوده شد.
افزایش تعداد افراد دارای اشتغال ناقص در شرایطی که برخی با اشتغال کامل امکان تامین هزینه های زندگی خود را ندارند نشان دهنده شکننده بودن فعالیت های اقتصادی و همچنین تاثیر رکود بر تولیدکنندگان داخلی است. این شرایط نشان می دهد که با وجود تلاش و علاقه برخی واحدها برای ماندن در فعالیت اقتصادی، اما هر لحظه امکان نابودی و تعطیلی برخی واحدها و ریزش میلیونی مشاغل وجود دارد.
کارشناسان می گویند احتمالا بیشتر اینگونه واحدها که دارای شرایط نابسامان اقتصادی هستند واحدهای خُرد و کوچک بوده که یا توان تامین نقدینگی مورد نیاز واحد را ندارند و یا در اثر افزایش قیمت تمام شده تولید و یا واردات کالاهای مشابه تولید داخل، در معرض نابودی قرار گرفته اند.
بنابراین در شرایطی که برخی با وجود داشتن شغل هم نمی توانند هزینه های زندگی و معیشت خود را تامین کنند، باید گفت بازار کار دچار بحران بیکاری پنهان شده و این احتمال وجود دارد که با اندک تکانه ای در اقتصاد، حدود ۲.۴ میلیون نفر شاغل نصفه و نیمه نیز به بیکاران مطلق پیوسته و بیکاری ۵ میلیون نفری را رسما رقم بزنند.
اشتغال ۲.۲ میلیون مرد در معرض نابودی
در زمستان سال ۱۳۹۳ از مجموع شاغلان مرد کشور ۱۱.۹ درصد دارای اشتغال ناقص بوده اند که تعداد ۲ میلیون و ۱۴۸ هزار نفر می شود. بنابراین در سال ۹۳، از کل ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار نفر فرد دارای اشتغال در مرز نابودی، فقط ۱۴۱ هزار نفر زن بوده اند. کل شاغلان مرد کشور در سال ۹۳ به میزان ۱۸ میلیون و ۵۸ هزار نفر بوده است.
این روند در زمستان سال ۹۴ نیز ادامه داشته و در این سال از مجموع ۱۸ میلیون و ۲۲۸ هزار شاغل مرد کشور تعداد ۲ میلیون و ۲۴۲ هزار نفر در معرض بیکاری قرار داشته اند. در این سال، زنان شاغل در معرض بیکاری ۱۵۲ هزار نفر بوده است.
نکته حائز اهمیت اینکه در دو سال ۹۳ و ۹۴ شاغلان روستایی کشور دستکم دو برابر شاغلان در شهرها دارای اشتغال ناقص بوده اند و در زمستان ۹۴ نسبت به زمستان ۹۳ تشدید نیز شده است. به بیان دیگر، در شرایط فعلی، اشتغال در روستاها از بحران و خطر نابودی بیشتری نسبت به اشتغال در شهرها برخوردار است. از اینرو، این موضوع می تواند یکی از دلایل تشدید مهاجرت از روستاها به شهرها باشد.
کشته وزخمی شدن 2کارگر درپی ریزش آوار استخر کشاورزی در تهران!
عصرامروز7اردیبهشت،سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از تخریب دیوارهای یک استخر کشاورزی در جنوب تهران، جاده خاوران روستای زمان آباد خبر داد و گفت: در این حادثه یک کارگر در زیر آوار جان باخت وکارگری دیگر نیز بدلیل شدت مصدومیت روانه بیمارستان شد.
به گزارش7اردیبهشت ایرنا،سید جلال ملکی عصر سه شنبه افزود: در یک قطعه زمین کشاورزی یک باب استخر برای آبیاری زمین های کشاورزی وجود داشت که دو تن از کارگران مشغول کارکردن بر روی دیواره های این استخر بودند.
ملکی با بیان اینکه بدلیل سست بودن خاک این استخر بخشی از دیوارهای این استخر تخریب می شود و کارگران زیر این دیواره های بتنی محبوس شدند خاطرنشان کرد: در همان دقایق اولیه آتش نشانان اولین کارگر 40 ساله افغانستانی که خوشبختانه زنده بود را از زیر آوار خارج و بدلیل مصدومیت تحویل عوامل اورژانس داده شد.
وی افزود: دومین کارگر این حادثه در میان حجم زیادی از دیواره های بتنی گرفتار شده بود که آتش نشانان با استفاده از تجهیزات فنی بخشی از این دیوارهای بتنی را تخریب و موفق شدند جسم بی جان این کارگر 45 ساله افغانستانی را خارج کنند.
هفتم اردیبهشت ماه1395