پرونده قضایی9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد
– سومین جلسه دادگاه 9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق برگزار شد!
– پیام بهنام ابراهیم زاده به مناسبت اول ماه مه
– تجمع کارگران معدن زغال سنگ پرورده طبس دراعتراض به تحمیل قراردادکاری جدید و عدم پرداخت 3ماه حقوق!
– تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت مهاباد مقابل فرمانداری برای چندمین بار!
– تحمیل قراردادهای سفیدامضا به کارگران راه آهن(شرکت حمل و نقل ریلی رجا)
– بیکاری 280کارگرمعدن پابدانای جنوبی بامطالبات معوقه بدنبال تعطیلی تونل شماره 6!
–150 کارگر کارخانه ایساتیس اخراج شدند!
عدم پرداخت 2ماه حقوق وعیدی 400کارگراین کارخانه!
– اخراج30 کارگر رسمی چاپخانه مجاب با مطالبات معوقه!
– مناقشه عجیب درباره تعداد بیکاران/۲.۳میلیون بیکاراز آمارها حذف شد!
– تجمع دانشجویان تربیت معلم یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل اداره کل آموزش و پرورش!
– تجمع مالباختگان بنیاد تعاون ناجا مقابل مجلس
– مرگ کارگرچاه کن در حادثه ریزش چاه
– یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش دیوار جان باخت
– تظاهرات کارگران آلمانی علیه فولادهای ارزان چینی وبرای امنیت شغلی!
سومین جلسه دادگاه 9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق برگزار شد!
وکیل کارگران معدن سنگ آهن بافق از برگزاری سومین جلسه دادگاه 9 کارگر این معدن در روز گذشته خبر داد و گفت: به تبرئه موکلانم امیدوارم.
به گزارش24فروردین ایلنا،محمدعلی جداری فروغی وکیل کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق از برگزاری سومین جلسه 9 کارگر این معدن در روز گذشته (23 فروردین) خبر داد و گفت: به احتمال زیاد جلسه دیروز، آخرین جلسه محاکمه این کارگران خواهد بود.
وی افزود: در جلسه دیروز دادستان بافق حضور داشت و مجددا متن کیفرخواست قرائت شد.
فروغی گفت: از آنجا که مصادیق جرم در کیفرخواست نیامده و دادستان نیز به جز کیفرخواست صادره هیچ گونه اظهارنظری در مورد اتهامات کارگران انجام نداده است، امیدوارم به زودی حکم تبرئه موکلانم صادر شود.
وی در پایان گفت: قاضی دادگاه نیز در پایان اظهار کرد که اگر دفاعیات کافی باشد رای دادگاه به زودی صادر خواهد شد.
پیام بهنام ابراهیم زاده به مناسبت اول ماه مه
اول مه، روز جهانی کارگر را گرامی داریم.
من بهنام ابراهیم زاده، از فعالین کارگری در زندانم. ما کارگران، ما انسانهای معترض را زندان میکنند تا اعتراض نباشد. تا فریاد و کیفرخواستی نباشد. اما ما اجازه نمیدهیم که این صداها خاموش شود و اجازه نخواهیم داد. ما به کل این بساط استثمار و بربریت اعتراض داریم و اول مه ، روز جهانی کارگر ، روز اعتراض به همه مصائبی که سرمایه داری در گسترده جهان برای بشریت بوجود آورده است ، را گرامی میداریم.
امسال در شرایطی اول مه را گرامی میداریم که فقر و گرسنگی بیش از هر وقت زندگی کارگران و کل مردم را تباه کرده است. حداقل دستمزد ٨١٢ هزار تومان ، تحمیل فقر بیشتر بر ما کارگران و ما مردم است. اول مه امسال با اعتراض به زندگی زیر خط فقر، با اعتراض به ٨١٢ هزار تومان حداقل دستمزد، بر یک زندگی انسانی و شایسته تاکید کنیم.
من همصدا با همکارانم جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی که به این وضعیت اعلام اعتراض کرده اند، همصدا با ١٣ تشکل کارگری که خواستار حداقل دستمزد سه میلیون و پانصد هزار تومان شده اند، باز هم میگویم معیشت، منزلت حق مسلم ماست.
من از خواستهای جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی از جمله لغو احکم زندان برای کارگران و زندانیان سیاسی که بخاطر مبارزه برای اولیه ترین حق و حقوشان در زندانند و با اتهام واهی “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور” محاکمه و احکام سنگین گرفته اند، اعلام همبستگی میکنم. خود من یک نمونه از چنین احکام ناعادلانه هستم که ۶ سال در زندانم و در حکم جدیدی هم به هفت سال و ده ماه دیگر حبس محکوم شده ام.
من در عین حال نگرانی این عزیزان هستم. بعضا ما زندانیان در شرایطی اضطراری قرار میگیریم که ناگزیر میشویم با شیوه ای چون اعتصاب غذا حرف و اعتراضمان را بیان کنیم، تا صدای اعتراضمان شنیده شود. اما همیشه حمایت مردم و جامعه یار و یاور ما بوده است. و امروز همکاران من جعفر و اسماعیل چنین رسالتی را بر دوش گرفته اند. من ضمن اعلام حمایت قاطع از بیانیه مشترک جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی انتظار وسیعترین حمایتها را از این عزیزان دارم و بر این باورم که این یکی از اقدامات مهم امسال ما در گرامیداشت اول مه روز همبستگی جهانی کارگران است.
باز هم میگویم روز جهانی کارگر را گرامی میدارم. زنده باد اول مه روز همبستگی جهانی کارگران
٢٠ فروردین ٩۵
بهنام ابراهیم زاده. بند ١٠ رجایی شهر، سویت زندانیان سیاسی
تجمع کارگران معدن زغال سنگ پرورده طبس دراعتراض به تحمیل قراردادکاری جدید و عدم پرداخت 3ماه حقوق!
صبح امروز (بیست و چهارم فروردین)،جمعی از کارگران معدن زغال سنگ پرورده طبس ، به دلیل پرداخت نشدن بخشی ازمطالبات مزدی خود و همچنین در اعتراض به نوع قرار داد کار مقابل این واحد معدنی تجمع کردند.
به گزارش24فروردین ایلنا، این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری «الماس مته» به کار استخراج زغال سنگ در منطقه معدنی پرورده طبس اشتغال دارند، صبح امروز با تجمع در محوطه این واحد معدنی خواستههای خود را مطرح کردند.
به گفته این منبع خبری علاوه بر تعویق حدود سه ماه دستمزد حدود 300 کارگر این واحد معدنی کارگران به نوع قرار داد کاری که کارفرما در سال جاری با آنان منعقد کرده است معترضند.
کارگران با بیان اینکه هر سال کارفرما مطابق قرار دادی که با کارگران دارد دستمزد آنان را پرداخت نمی کند افزودند :سال جاری نیز کارفرما با همه کارگران قرار داد های کوتاه مدت سه ماهه منعقد کرده است .
به ادعای آنان کارگران این واحد معدنی از حداقلهای مزدی محرومند وآنچه به عنوان حقوق ماهانه از کارفرما دریافت می کنند نیاز های معیشتی آنان را تامین نمی کند.
کارگران معترض در خاتمه گفتند: همچنین شنیده ایم کارفرمای معدن برای رهایی از هزینه ای جاری معدن قصد اخراج تعدادی از کارگران را دارد که این موضوع باعث نگرانی آنان شده است.
تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت مهاباد مقابل فرمانداری برای چندمین بار!
روز گذشته ( 23 فروردین ماه 1394)،کارگران کشت و صنعت مهاباد برای احقاق حقوق خود برای چندمین بار جلوی درب فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
به گزارش24فروردین مکریان،یکی از کارگرانی که در این تجمع شرکت کرده بود از بی توجهی مسئولان به حق و حقوق کارگران این مجموعه گلایه کرد و افزود: متاسفانه علی رغم صراحت قانون در خصوص ممتاز بودن دیون مربوط به کارگران اما متاسفانه تاکنون جدیتی برای پیگیری و احقاق حقوق کارگران کشت و صنعت از سوی مسئولان شهرستان دیده نشده است.
وی با اشاره به برگزاری مزایده قسمتی از اموال این شرکت در شش ماه گذشته افزود: کارگران به نحوه برگزاری این مزایده اعتراض دارند و مستندات و دلایل خود را به دادگاه ارائه کرده اند. کارگران کشت و صنعت خواهان ابطال و برگزاری مجدد مزایده فوق و بررسی پرونده در دادگاه تجدید نظر هستند که تاکنون در این باره هم توفیقی حاصل نشده است.
مجتمع کشت و صنعت مهاباد از زمان واگذاری به بخش خصوصی با بحران مدیریتی رو برو شد و مدیران جدید این شرکت علاوه بر عدم توانایی در پرداخت اقساط تسهیلات دریافتی از بانک ها و مطالبات اداره امور مالیاتی، قادر به پرداخت حقوق و معوقات کارگران،مرغداران و حتی قبوض انشعابات برق و گاز این مجتمع نبوده اند.
کارگران و مرغداران طلبکار از کشت و صنعت مهاباد چندین بار در ادارات مختلف شهرستان از جمله اداره تعاون و فرمانداری مهاباد تجمع کرده اند که در آخرین مورد معاون سیاسی فرمانداری مهاباد در جلسه امنیت کارگری شهرستان با نمایندگان کارگران این مجموعه تولیدی صنعتی دیدار کرد.
تحمیل قراردادهای سفیدامضا به کارگران راه آهن(شرکت حمل و نقل ریلی رجا)
سید حسن موسوی نژاد گفت: ممکن است پیمانکاران در غفلت ناظران، از کارگران قرارداد سفید امضا بگیرند. وی اخراج کارگران فنی و خدماتی پیمانکاری رجا در سال گذشته را نیز تایید کرد.
به گزارش24فروردین ایلنا،سیدحسن موسوی نژاد مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجاء گفت: یکی از سیاست های محوری رجاء، راهبری قطار توسط شرکت های خصوصی است و تعمیر و نگهداری نیز به تدریج به بخش خصوصی واگذار می شود.
وی با بیان این که قراردادهای تعمیر و نگهداری حجمی نیست، افزود: با این حال شرکت رجاء الزامی بر کنترل تعداد کارگران استخدامی در هر شرکت پیمانکاری ندارد.
موسوی نژاد ادامه داد:با همه این اوصاف، بر عملکرد پیمانکاران نظارت می شود، پرداخت حق بیمه و دستمزدها و همچنین نوع قراردادها توسط ناظران رجاء کنترل می شود.
وی در رابطه با نوع قراردادها افزود: قراردادهایی که به ناظران تحویل می شود، سفید نیست اما ممکن است پیمانکاران کارگران را مجبور به امضای قراردادهای سفید کنند که کارگران با مراجعه به مراجع قضایی و یا ناظران پیمانکار می توانند شکایت کنند.
مدیرعامل شرکت رجاء در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم پرداخت دستمزد اسفندماه حدود 60 درصد کارگران پیمانکاری رجاء گفت: اگر کارگران پیمانکاری فقط مطالبات مزدی اسفندماه را دریافت نکرده اند بسیار هم خوب است و در واقع وضعیت این کارگران نسبت به متوسط شرکت های پیمانکاری کشور بهتر است.
وی افزود: سال گذشته، سال خوبی نبود، پیمانکاران رجاء نیز وضعیت خوبی ندارند و دو ماه از صورت وضعیت های آنها نیز پرداخت نشده است و به همین دلیل است که یک ماه معوقات مزدی کارگران پیمانکاری، اتفاق بدی نیست.
موسوی نژاد در مورد اخراج کارگران پیمانکاری رجا با تایید این مطلب گفت: بخشی از تعدیل ها مربوط به حذف تعدادی از قطارها از ناوگان ریلی است و در برخی دیگر از قطارها تعدیل ها مربوط به پیاده سازی استانداردهای جهانی است که بر این اساس، تعداد مهمانداران را کاهش دادیم.
وی در ادامه در ارتباط با طرح همسان سازی حقوق و مزایای پرسنل رسمی و قراردادی گفت: رجاء مسئولیتی در قبال همسان سازی ندارد چرا که در رجاء نیروهای مشابه نداریم و تعریف وظایف کادر اصلی و نیروهای پیمانکاری کاملا متفاوت است.
موسوی نژاد در پایان تصریح کرد: دربرنامه های پیش بینی شده توسعه ناوگان، تعداد مهمانداران و نیروهای خدماتی افزایش می یابد و براساس این طرح با خرید واگن های جدید، ظرف دو سال آینده تعداد مهمانداران شرکت رجاء 2 تا 2.5 برابر افزایش می یابد.
بیکاری 280کارگرمعدن پابدانای جنوبی بامطالبات معوقه بدنبال تعطیلی تونل شماره 6!
فعالیت تونل شماره 6 معدن پابدانای جنوبی که 280 کارگر آن به دلیل مشکل مالی کارفرما بابت 4 ماه مزد سال 94 و عیدی پایان سال طلبکارند؛ تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
به گزارش24فروردین ایلنا،تونل شماره 6 زیر نظر بخش خصوصی اداره میشود و ظاهرا کارفرمای این واحد معدنی تصمیم گرفته است تا به دلیل مشکلات مالی بهرهبرداری از این واحد معدنی را متوقف کند.
این اتفاق درحالی است که پیش از این کارگران تونل شماره 6 معدن پابدانای جنوبی در روز یکشنبه 22 فروردین ماه سال جاری یک تجمع اعتراضی برپا کرده بودند.
ظاهرا به دلیل تجمع اخیر جلسهای در ساعت 11 صبح روز گذشته در فرمانداری شهرستان کوهبنان با حضور مسئولان اداری منطقه، مدیران معدن و چند تن از نمایندگان کارگران برگزار شده است که نتیجه آن اعلام تعطیلی موقت معدن بوده است.
همچنین در خصوص وضعیت کارگران نیز گفته میشود که ظاهرا هیچ تصمیم مشخصی در مورد پرداخت معوقات مزدی آنها گرفته نشده است و در عین حال پیشنهاد معرفی این کارگران به صندوق بیمه بیکاری نیز به دلیل مخالفت مسئولان اداره کار که بر نامساعد بودن شرایط صندوق بیمه بیکاری تاکید دارند مورد موافقت قرار نگرفته است.
بنابهمین گزارش به نقل از کارگرانی که در این معدن مشغول کارند، مشکلات مالی معدن خصوصی پابدانای جنوبی (ذغال سنگ)در حالی منجر به تعطیلی معدن شد که ظاهرا این معدن مبالغ زیادی از دولت بابت فروش ذغال سنگ طلبکار است.
150 کارگر کارخانه ایساتیس اخراج شدند!
عدم پرداخت 2ماه حقوق وعیدی 400کارگراین کارخانه!
منابع کارگری از اخراج 150کارگر قرار دادی کارخانه تولید کننده انواع رادیاتور ایساتیس واقع در شهر صنعتی یزد خبر میدهند.
طبق گفته کارگران اخراجی، آنچه باعث نگرانی آنان شده این است که کارفرما قبل از استخدام از شماری از کارگران چکهای تضمینی در یافت کرده است که در حال حاضر وضعیت عودت این ضمانتها مشخص نیست.
کارگران اخراجی ایساتیس درباره مطالبات معوقه خود میگویند؛ دستمزد کارگران اخراجی وشاغل این واحد تولید کننده انواع رادیاتور در ماهای بهمن واسفند سال 94 به همراه عیدی سال 95 پرداخت نشده است.
به گزارش24فروردین ایلنا،منابع کارگری دریزد میگویند در این واحد تولیدی حدود 400 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای فروردین ماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد 150کارگر قرار دادی این کارخانه با میانگین سوابق کاریک تا 5 سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شدهاند.
بنا به گفته این کارگران، کارفرما بعد از اخراج 150 کارگر به کارگران باقی مانده اطلاع داده است که به دلیل مشکلات مالی حداقل تا پایان خرداد ماه فعالیت تولیدی ندارد و در نتیجه آنها دیگر بر سر کار خود حاضر نشوند.
به گفته این منابع خبری؛ کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار یزد شکایت کردهاند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری معرفی شدهاند.
اخراج30 کارگر رسمی چاپخانه مجاب با مطالبات معوقه!
حدود 30 کارگر رسمی چاپخانه مجاب به دلایلی که از آن بی اطلاعند، اخراج شدند.
به گزارش24فروردین ایلنا،منابع خبری در چاپخانه مجاب که در منطقه عباس آباد شهر ری فعالیت دارد، گفتند کارگران این واحد انتشاراتی بصورت میانگین بین 15 تا 20 سال سابقه کار رسمی داشتند که از روز چهاردهم فروردین کارفرما با متوقف کردن فعالیت این چاپخانه از ورود آنان به محل کارشان جلوگیری کرده است.
این منابع خبری افزودند،کارفرما برای رهایی از کارگران رسمی و پرداخت نکردن مطالبات معوقهشان، پس از سالها کار درهای چاپخانه را به روی آنان بسته است و کارگران ناچار شدهاند با طرح شکایت در اداره کار برای بازگشت به کار خود اقدام کنند.
بر اساس گزارش کارگران، با وجود اخراج این 30کارگر رسمی از سوی کارفرما، هنوز آنان بابت حقوق اسفند 94 وعیدی 95 طلبکارند.
به گفته این کارگران همچنین از شش سال پیش حق بن آنان به همراه اضافه کاری تعدادی از کارگران این چاپخانه در سال گذشته پرداخت نشده است.
کارگران اخراجی چاپخانه مجاب در بخش پایانی سخنانشان اضافه کردند،با وجود مستمر بودن ماهیت شغلی شان کارفرما نمیتواند بدون حکم اداره آنان را اخراج کند.
مناقشه عجیب درباره تعداد بیکاران/۲.۳میلیون بیکاراز آمارها حذف شد!
ارائه آمارهای مختلف از بازار کار داغ است و در حالی که رئیسجمهور از اشتغالزایی ۱.۱ میلیون و مرکز آمار از بیکاری ۲.۷ میلیونی خبر میدهند، برخی تعداد بیکاران را ۳.۵ تا ۵ میلیون نفر میدانند.
مرکز آمار ایران به تازگی آمارهای جدیدی از تعداد بیکاران کشور ارائه کرده و معتقد است بیکاران مطلق کشور که تاکنون حتی یک ساعت هم تجربه کار نداشته اند ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هستند. مقامات دولتی می گویند هرچند تعداد بیکاران افزایش یافته اما این موضوع ناشی از افزایش تعداد جمعیت متقاضی کار است و عملکرد دولت در زمینه اشتغال زایی قابل دفاع است!
کارشناسان بازار کار می گویند بیکاری شاخص مهمی است که نشان می دهد آیا سیاستهای اقتصادی دولت در مسیر درست و پیشرفت قرار دارد و یا خیر؟ همچنین عنوان می شود افزایش تعداد بیکاران نشان دهنده بدتر شدن اوضاع اقتصادی و تولید است و در نقطه مقابل آن، خروجی بهبود فعالیت های اقتصادی رونق اشتغال و کاهش نرخ بیکاری خواهد بود.
با این وجود، سالهاست بازار کار ایران با سیل انبوهی از متقاضیان کار مواجه است که دستکم نیمی از آنها را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند. جوانانی که روزی به امید یافتن شغل بهتر و مناسب تر در آینده راهی دانشگاه ها شده اند و حالا چند سالی از بهترین دوران عمر خود را در پشت میزهای دانشگاه ها گذرانده اند؛ بنابراین آنها توقع دارند امکانات بهتری برای اشتغال متناسب با میزان تحصیلات خود داشته باشند.
واکنشهای متفاوت به گزارش بیکاری دولت
در گزارش اخیر مرکز آمار ایران آمده است: میانگین نرخ بیکاری در سال ۱۳۹۳ معادل ۱۰.۶ درصد بود که میزان بیکاری سال ۱۳۹۴ رشد ۰.۴ درصدی نسبت به آن داشته است. نتایج این طرح نشان می دهد تعداد جمعیت فعال (شاغل و بیکار) در کشور ۲۴ میلیون و ۷۰۱ هزار و ۱۷۷ نفر است که از این تعداد ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۹۲ نفر بیکار هستند.
همچنین نرخ بیکاری برای سال ۱۳۹۴ در مناطق شهری کشور ۱۲.۲ و در نقاط روستایی ۸.۱ درصد گزارش شده است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله معادل ۲۶.۱ درصد است که برای مردان این گروه ۲۲.۳ و زنان ۴۲.۸ درصد اعلام شده است.
با این وجود، برخی می گویند آمارهای ارائه شده این مرکز درست نیست و اختلاف فاحشی با تعداد واقعی بیکاران دارد. معاون وزیر کار در روزهای گذشته در این باره گفته تعداد بیکاران کشور به دلیل فقدان مهارت به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است در حالی که روز قبل تر از آن مرکز آمار ایران تعداد بیکاران را ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار نفر اعلام کرده بود!
همچنین رئیس اتاق بازرگانی در روزهای گذشته تعداد بیکاران را ۵ میلیون نفر دانسته و رئیس فراکسیون اشتغال مجلس هم با اشتباه خواندن گزارش مرکز آمار ایران درباره تعداد بیکاران و زیر سئوال بُردن مکانیسم بررسی شاغلان و بیکاران و تاکید بر اینکه یک ساعت کار در هفته نمی تواند ملاک درستی برای شاغل و یا بیکار خواندن افراد باشد، تعداد بیکاران را ۵ میلیون نفر دانست.
در عین حال، مرکز آمار ایران معتقد است تعداد واقعی بیکاران همان است که اعلام کرده و ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار نفر درست است اما این سئوال پیش می آید که وقتی مجلسیان، فعالان بخش های اقتصادی و همچنین مقامات دولتی گزارشهای مرکز آمار ایران را قبول ندارند، چگونه میتوان آن را ملاکی برای تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای آینده کشور دانست؟
بازی با آمار توسط دولتیها
اگر مرکز آمار ایران معتقد است با استفاده از استانداردهای آماری و سازوکارهای جهانی آمارهای بیکاری را استخراج می کند، بنابراین سایرین نیز بگویند چگونه به این نتیجه رسیده اند که تعداد بیکاران دقیقا دو برابر چیزی است که مرکز آمار می گوید؟ اگر قرار باشد آماری به درست یا غلط از سوی مرکز رسمی آمار کشور اعلام و سپس مورد تمسخر قرار گیرد، آیا دیگر می توان به آماری اعتماد کرد؟
هر چند باید گفت بازی با آمارها و اعداد و ارقام رو خود مقامات دولتی در یکی دو سال اخیر آغاز کرده اند و به صورت ویژه درباره بیکاری بارها گفته اند بازار کار بزودی با ۴.۵ میلیون بیکار جدید مواجه می شود. همچنین پیش بینی تعداد بیکاران تا سال ۱۴۰۰ را بیش از ۱۰ میلیون نفر هم برآورد کرده اند. در این بین، اما تعداد بیکاران در آینده نزدیک ۷ تا ۸ میلیون نفر هم عنوان شده و همه اینها از سوی مقامات دولت تدبیر و امید بوده است.
برخی می گویند مقامات دولتی در جلسات خصوصی تعداد بیکاران را ۵ میلیون نفر می دانند ولی در اعلام های رسمی، این تعداد به مردم ۲.۷ میلیون نفر اعلام شده است اما با وجود همه این آمارها، نکته مهمی که در بین آمارهای مختلف گُم می شود وضعیت و آینده شغلی جوانان جویای کار است. واقعیت این است که این اعداد و ارقام هیچ فایده و کارایی برای بیکاران و جویندگان شغل کشور ندارد و چیزی که برای آنها مهم است اینکه چگونه خود را از برزخ بیکاری نجات دهند.
دانشگاهها همچنان مدرک میدهند
آنها می خواهند شرایطی پیش آید که سایه بیکاری از سرشان کنار برود و بسیاری حتی حاضرند مشاغل غیر مرتبط با رشته تحصیلی و علایق خود نیز داشته باشند ولی بیکار نمانند. متاسفانه بیکاری در دهه های اخیر، خسارتها و زیانهای فراوانی در از بین رفتن سرمایه انسانی کشور داشته و هیچ یک از وعده های دولتها نیز تاکنون درباره مقابله با بیکاری محقق نشده است.
اقتصاددانان میگویند تا رشد مثبت اقتصادی اتفاق نیفتد، نمی توان انتظار اشتغال جدید را داشت؛ بنابراین اگر یک درصد رشد مثبت اقتصادی داشته باشیم احتمالا ۱۰۰ هزار شغل جدید ایجاد شده است. البته مقامات دولت تدبیر و امید اخیرا ادعا کرده اند با ۷ دهم درصد رشد اقتصادی سال ۹۴ و ۳ درصد رشد سال ۹۳، بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شده است!
چند سالی است که زمزمه میشود باید بین آموزشهای دانشگاهی، رشته های تحصیلی و نیازهای روز و واقعی بازار کار ارتباط برقرار کرد، همچنین لازم است تا بازنگری اساسی در رشته های دانشگاهی انجام شود ولی تا آن زمان در بسیاری از رشته های اشباع شده در اقتصاد ایران دانشجو پذیرش و همچنان مدرک صادر می شود و جوانان نیز هنوز متقاعد نشده اند وقت آن رسیده که برای آینده خودشان فکری بکنند.
منبع:مهر-24فروردین
تجمع دانشجویان تربیت معلم یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل اداره کل آموزش و پرورش!
صبح روز23فروردین، راس ساعت 11 دانشجویان ورودی93 و94 تربیت معلم دانشگاه فرهنگیان یاسوج با تجمع در مقابل اداره کل آموزش و پرورش نسبت به عدم پرداخت مطالبات خود اعتراض کرده و از مسئولین مربوطه خواستند که نسبت به پرداخت این مطالبات اقدام کنند.
به گزارش23فروردین تابناک،یکی از دانشجویان بیان کرد: حقوق خود را 14 ماه دریافت نکرده اند با این وجود آموزش و پرورش در نظر دارد هزینه خوابگاه را از حقوق فعلی انها کم کند و مطالبات گذشته را نیز پرداخت نکند.
براساس این گزارش،برخی از مسئولین با حضور در میان دانشجویان و راهنمایی آنها به داخل سالن جلسات و همایش های اداره کل آموزش و پرورش و با ارائه توضیحاتی به این تجمع اعتراضی پایان دادند.
تجمع مالباختگان بنیاد تعاون ناجا مقابل مجلس
جمعی از مالباختگان بنیاد تعاون ناجا در اعتراض به عدم تحویل به موقع واحدهای تجاری و مسکونی خود از سوی این تعاونی مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش24فروردین خبرگزاری مجلس،این افراد با در دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به عدم تحویل به موقع واحدهای خود معترض بوده و خواهان رسیدگی به مشکلشان شدند.
مرگ کارگرچاه کن در حادثه ریزش چاه
صبح روزگذشته23فروردین ماه،یک کارگر چاهکن بر اثر ریزش چاه در یک کارگاه ساختمانی در شهرستان فشم جان خود را از دست داد.
به گزارش 24فروردین پایگاه خبری 125، به دنبال وقوع این حادثه آتش نشانی شهرستان فشم با توجه نداشتن تجهیزات مورد نیاز ازسازمان آتش نشانی تهران درخواست کمک کرد.
بنا به اظهار رمضان بشیریان رئیس ایستگاه 17 آتش نشانی تهران، در یک کارگاه ساختمانی کارگران مشغول حفر چاه بودند که ناگهان در عمق 6 متری، دیواره چاه ریزش کرد و یکی از کارگران به طور کامل زیر خروارها خاک مدفون شد.
وی با اعلام این که دیواره چاه به علت سست بودن خاک آن مدام در حال ریزش بود، ادامه داد: نجاتگران آتش نشانی تهران به سرعت محل حادثه را ایمن سازی کردند و با همکاری عوامل هلال احمر ونیروهای آتش نشانی شهرستان فشم، موفق شدند پس از 10 ساعت عملیات، این کارگر30ساله افعانستانی را از زیر خروارها خاک چاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
بشیریان با اشاره به تائید فوت این کارگر توسط عوامل اورژانس، تصریح کرد: علت بروز این حادثه هم اکنون از سوی نیروی آتش نشانی فشم در دست بررسی است.
یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش دیوار جان باخت
فرو ریختن دیوار ساختمان در حال احداث بر روی یک کارگر ساختمانی منجر به مرگ وی شد.
به گزارش24فروردین ایلنا،این حاثه که ظهر روز گذشته(23 فروردین) رخ داد،بر اثر ریزش دیواری در حال احداث که برای پی و بتن ریزی بنا شده بود،کارگر ساختمانی که در کنار این دیوار مشغول به کار بوده، بر اثر زیر دیوار زیر آوار می ماند و جان خود را از دست داد.
به گفته حاضران در محل حادثه، شدت جراحات وارده به این کارگر به حدی بوده که این کارگر در دم جان خود را از دست داده است.
یادگار لندنیان رئیس اداره آتش نشانی میاندوآب درباره جزئیات این حادثه گفت:بر اثر این حادثه کارگری حدودا 50 ساله زیر آوار مانده که منجر به جان باختن وی شد.
لندنیان افزود: ساختمان در حال احداث در مراحل اولیه بود که به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی این حادثه به وجود آمد و مرگ یک کارگر ساختمانی را رقم زد.
تظاهرات کارگران آلمانی علیه فولادهای ارزان چینی وبرای امنیت شغلی!
هزاران کارگر آلمانی صنعت فولاد به خیابان ها آمدند و خواستار تضمین امنیت شغلی خود شدند.
به گزارش12آوریل یورونیوز،هزاران نفر از کارگران فولادسازی آلمان روز دوشنبه در اعتراض به واردات کالاهای مشابه ارزان از چین و سیاستهای کمیسیون اروپا در مورد صنایع آلوده کننده به خیابان آمدند و خواستار حمایت بیشتر دولت شدند.
اتحادیه های کارگری نگران احتمال ادغام «توسن کروپ» آلمان و «تاتا استیل» هند هستند که می تواند آینده شغلی کارگران آلمانی را تحت شعاع قرار دهد.
بیست وچهارم فروردین ماه1395