اخباروگزارشات کارگری24آذر1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

karegaran3

– دومین هفته اعتصاب 400کارگران پیمانکاری فازهای۲۰ و ۲۱  عسلویه دراعتراض به به عدم پرداخت4ماه حقوق!

محمود بهشتی ساعاتی پیش از زندان آزاد شد

– پایان اعتصاب غذا ومرخص شدن محمود بهشتی لنگرودی از زندان اوین!

آزادی محمود بهشتی لنگرودی معلم زندانی

– سومین روز تجمع کارگران حمل ونقل پالایشگاه آبادان دراعتراض به تحمیل قراردادسفید امضا!

– نامه سرگشاده نمایندگان کارگران برخی از کارخانه های سنندج در اعتراض به حکم شش سال محکومیت جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران

– عدم پرداخت 18ماه حقوق150کارگربیکارشده کارخانه ذوب آهن اردبیل و وعده بازگشت بکار و پرداخت  قطره چکانی مطاباتشان!

– نمونه ای از حراج کارخانه ها با نام خصوصی سازی

مصاحبه با نماینده ی سندیکای کارخانه لوله سازی خوزستان

– علیرغم وعده و وعیدها حقوق ماه های مهر وآبان بازنشستگان صنعت فولاد پرداخت نشده است!

– گزارش خبرنگار پیام سندیکا از ایران خودرو

– تجمع کارگران شهرداری جیرفت در اعتراض به حکم خلع ید اراضی خود!

بستن خیابان بدنبال عدم حضورمسئولین برای رساندن صدای اعتراضشان!

عدم استقبال کارگران معدن سنگ آهن مرکزی ومردم بافق از هفتمین جلسه گزارش کارگروه پیگیری بروایت تصاویر!

– عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان کارخانه نخ پارسیلون پس از گذشت چندسال!

مطالبات کارگر ان بازنشسته کارخانه رنگین نخ  پس از گذشت15ماه هنوز پرداخت نشده است!

– تجمع کارگران کارخانه سیمان استان کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به نداشتن قرارداد!

عدم پرداخت حقوق کارگران پروژه‌های راه‌سازی و عمرانی سیستان و بلوچستان!

– بیکاری از آمار تا واقعیت های لب خیابان؟

– طرح کاهش دوره پرداخت بیمه بیکاری!

رواج توافقات مخفیانه در بازار کار/ چه کسانی امسال عیدی نمی‌گیرند؟

-80 درصد حوادث در معادن فاقد کمیته‌های حفاظت فنی اتفاق می‌افتد

مرگ دو کارگرمقنی جوان بر اثر گازگرفتگی درمشهد!

دومین هفته اعتصاب 400کارگران پیمانکاری فازهای۲۰ و ۲۱  عسلویه دراعتراض به به عدم پرداخت4ماه حقوق!

حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری فازهای۲۰ و ۲۱ عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی خود از اوایل هفته گذشته دست از کار کشیدند.

در حال حاضر، این کارگران در خوابگاهها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری می کنند.

به گزارش24آذرایلنا،حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای  ۲۰ و ۲۱ عسلویه، چهار ماه مطالبات مزدی معوقه دارند

از قرار معلوم،  این کارگران که همه نیروهای ماهر و متخصص هستند، از ابتدای هفته گذشته نسبت به بی توجهی پیمانکار در خصوص پرداخت شدن طلب مزدی خود معترضند.

بر پایه این اطلاعات، شرکت پیمانکاری که کارفرمای این کارگران است موعد مشخصی را برای پرداخت قطعی مطالبات مزدی تعیین نکرده است   و هیچ وعده ای به آنها نداده است.

در حال حاضر، این کارگران در خوابگاهها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری می کنند.

محمود بهشتی ساعاتی پیش از زندان آزاد شد

کارگران و مردم آزادیخواه!

محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران درچارچوب سیاست سرکوب جنبش های اعتراضی وحق طلبانه کارگران ومعلمان در 15 شهریورماه 94 در منزل خودبازداشت و دردادگاهی بدون رعایت حداقل ضوابط پذیرفته شده درجوامع امروزی- دردادگاه های امنیتی ، بدون وکیل و هیئت منصفه وعدم فرصت کافی برای دفاع ازخودو ارائه لایحه دفاعی، به ریاست قاضی صلواتی به 9 سال حبس محکوم شد.

ایشان در اعتراض به این حکم ظالمانه از پنجم آذرماه جاری با خواست توقف اجرای حکم ، دست به اعتصاب غذا زده بود

بازتاب اعتصاب این چهره فعال صنفی با گذشت حدود 20 روز از این مقاومت ودر حالیکه سلامت جسمی اش بطورجدی به مخاطره افتاده بود، با واکنش گسترده سایرمعلمان وکارگران ، محافل صنفی سیاسی واجتماعی و مردم آزادیخواه  درطی اینمدت ، ” اراده ای ” که این مبارز صنفی معلمین را به بند کشیده بود را وادار به عقب نشینی کرد وساعاتی پیش ایشان را بعنوان مرخصی از زندان آزاد وبه خانه فرستاد.

اتحادیه آزادکارگران ایران با ابراز خشنودی بسیاراز نتیجه حاصل شده ازمقاومت این چهره فعال و حمایت گسترده متعاقب آن ، ضمن تبریک به ایشان، خانواده اش وجنبش حق طلبانه معلمان،کارگران وسایرآزادیخواهان جنبش های اجتماعی آنرا یک پیروزی برای جنبش های اعتراضی و رهبران و فعالین دربند آنها میداند.

همچنین به صراحت اعلام میکنیم که آزادی ایشان را نه بعنوان مرخصی بلکه با لغو حکم صادره وآزادی بی قیدوشرط خواستاریم.

اتحادیه آزادکارگران ایران با محکوم کردن سرکوب های طرح ریزی شده علیه کارگران ومعلمان وسایر جنبش های حق طلبانه اجتماعی ، خواستار آزادی بی قید وشرط همه فعالین زندانی شده وتوقف سیاست احضاروتهدید وسرکوب و بگیر وببند هستند.

اکثریت مردم جان به لب رسیده جامعه، زیرفشارهای کمرشکن فقر و تبعیض، تحمل ادامه سرکوب را نخواهند داشت واز رهبران و فعالین خود در مقابل سیاست سرکوب، حمایت وجانبداری خواهند کرد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

24 آذر 94

پایان اعتصاب غذا ومرخص شدن محمود بهشتی لنگرودی از زندان اوین!

گلهای پایداری در سرمای پاییزی شکوفه داد

حقوق معلم و کارگر :بر اساس آخرین اخبار رسیده پایداری و استقامت محمود بهشتی لنگرودی بعد از بیست روز اعتصاب غذا در اعتراض به حکم صادره نتیجه بخش بود و نه تنها صدای اکثر فعالان صنفی بلکه برخی از نمایندگان مجلس را درآورد. تا جایی که فعال صنفی پیشکسوتی چون حمید رحمتی عضو کانون صنفی معلمان شهرضا نیز در حمایت از محمود بهشتی لنگرودی از بامداد امروز اعتصاب غذای نامحدود خود را در اداره آموزش و پرورش آن شهرستان آغاز نموده بود.

اما بالاخره گلهای پایداری و استقامت در سرمای پاییزی گل داد و مسئولین امر را مجبور به عقب نشینی نمود.

در خبری که هم اینک به سایت حقوق معلم و کارگر رسید محمود بهشتی لنگرودی با دریافت مرخصی و شکستن اعتصاب غذای خود در حال بازگشت به خانه است و حمید رحمتی نیز به تبعیت از ایشان تحصن و اعتصاب غذای خود را شکست.

به امید آزادی تمامی معلمان دربند

به گزارش امروزجارپرس درهمین رابطه، ابوذر بهشتی فرزند محمود بهشتی لنگرودی دقایقی پیش از آزادی ناگهانی پدر خود از زندان اوین خبر داد.

محمد حبیبی عضو کانون صنفی معلمان در این خصوص گفته است که قرار بوده سخنگوی این کانون، صبح فردا به مرخصی بیاید که هم اکنون به تنهایی در راه بازگشت به منزل است و از سوی زندان به وی گفته شده که می تواند مدت مرخصی را صبح شنبه 28 آذر ماه تمدید نماید.

شایان ذکر است که بهشتی امروز نامه ای خطاب به ریاست اندرزگاه 7 اوین با این مضمون نوشته و پایان اعتصاب غذای خود را اعلام کرد: ریاست محترم اندرزگاه، با سلام و احترام، ضمن عرض خسته نباشید از آنجا که در ساعت 15/15 دقیقه عصر روز سه شنبه 94/09/24 در حضور ریاست محترم اندرزگاه و معاونت محترم ایشان ، معاونت قضایی بازداشتگاه اوین به نیابت از دادیار محترم ناظر بر زندان قول قطعی دادند که در صورت شکستن اعتصاب غذا ظرف 24 ساعت با مرخصی اینجانب جهت پیگیری پرونده و اعادع دادرسی تا حصول نتیجه موافقت خواهند کرد به این وسیله پایان اعتصاب غذای خود را در پایان بیست و یکمین روز اعلام می کنم.

آزادی محمود بهشتی لنگرودی معلم زندانی

کانون مدافعان حقوق کارگر:بر طبق گزارشات تایید شده مجمود بهشتی لنگروردی ساعاتی پیش از زندان آزاد شد .

محمود  بهشتی که از اعضا.قدیمی کانون صنفی معلمان و عضو نمایندگان این کانون بوده ساعاتی پیش از زندان اوین آزاد شد . بهشتی از بیست روز پیش در اعتصاب غذا بود . او  به رای ناعادلانه دادگاه انقلاب اعتراض داشت . در این دادگاه او به زندان طو لانی مدت محکوم شده بود . اعتراش او به حکم دادگاه به این دلیل بود که این دادگاه ها که به نام دادگاه های انقلاب نامیده میشوند ، در حالی که به متهمان غارت اموال عمومی فرصت کافی برای دفاع از خود میدهند و با انها بر خوردی مهربانانه دارند اما با مدافعان حقو ق کارگران و زحمتکشان و معلمان و حقوق بگیران بر خوردی خصمانه دارند .

گرو ه های زیادی  از جمله تشکل های کارگران و معلمان از خواسته های بهشتی و اعتصاب غذای او حمایت کردند . او به احکام صادره از این داد گاه ها علیه فعالان اجتماعی اعتراض داشت  . ازادی اقای بهشتی در پی این اعتراضات نشان میدهد که همبستگی فعالان کارگری و اجتماعی میتواند تا ثیرات مثبتی در و ضعیت زندانیان سیاسی داشته با شد  .

سومین روز تجمع کارگران حمل ونقل پالایشگاه آبادان دراعتراض به تحمیل قراردادسفید امضا!

کارگران بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان، صبح امروز در سومین روز از اعتراض خواستار رفع مشکلاتشان شدند.

به گزارش24آذرایلنا،دو روز از اعتراض کارگران بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان می‌گذرد و این کارگران هنوز منتظرند تا پیمانکار به مطالبات آنان در خصوص عقد قرار داد قانونی پایبند باشد.

به صورت مشخص گفته می‌شود، این کارگران  که تعدادشان به 85 نفر گزارش شده است امروز نیز در محوطه  پالایشگاه وساختمان منطقه آزاد اروند تجمع کرده‌اند.

به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در اجتماع امروز رئیس اداره کار به همراه پیمانکار در جمع معترضین حاضر شده اند و وعده دادند که در جلسه عصر امروز به مشکلات آنها رسیدگی خواهند کرد.

این کارگر با تاکید بر اینکه  ما خواستار تنطیم قرار داد کار ی هستیم که مفاد آن قانونی باشد در خاتمه، افزود:اگر کارفرما بخواهد به خواسته ما کارگران واحد حمل ونقل بی توجه ای کند به اعتصاب از کارخود ادامه می دهیم.

به گزارش امروز فارس درهمین رابطه،جمعی از کارگران واحد حمل و نقل شرکت پالایش نفت آبادان در اعتراض به اخراج خود در مقابل سازمان منطقه آزاد اروند اجتماع کردند.

براساس این گزارش،پیش از ظهر امروز جمعی از کارگران واحد حمل و نقل شرکت پالایش نفت آبادان در اعتراض به اخراج خود در مقابل سازمان منطقه آزاد اروند اجتماع کردند.

تجمع کنندگان از نیروهای استخدامی شرکت پیمانکاری هنرآوران هستند که به دلیل استنکاف از امضای قرارداد جدید از سوی پیمانکار مربوطه اخراج شدند.

قرارداد پیشین این افراد مربوط به دوره قبلی فعالیت این شرکت با پالایشگاه بود که پس از پذیرش مجدد این شرکت برای ادامه کار و فعالیت پیمانکار مربوطه قرارداد جدیدی را با مفاد جدید برای نیروهای خود تنظیم و در اختیار آنان قرار داد که آنها از امضای آن خود داری کردند.

براساس یکی از قوانین جاری در شرکت پالایش نفت آبادان امکان استفاده از یک وعده ناهار رایگان و دریافت هزینه ایاب و ذهاب برای نیروهای فعال در تاسیسات شهری وجود ندارد و این افراد برای آنکه بتوانند از این امتیاز استفاده کنند از امضاء قرارداد جدید با پیمانکار سرباز زدند.

رئیس روابط عمومی شرکت پالایش نفت آبادان در این خصوص گفت: این شرکت هیچ مسئولیتی در مقابل نیروهای استخدامی از سوی پیمانکارانی که با این شرکت در ارتباط کاری هستند، ندارد.

فرشید خائیز افزود: واحد حمل و نقل شرکت پالایش نفت آبادان بر اساس قوانین و مقررات نسبت به عقد قرارداد با پیمانکارانی که برای همکاری با این شرکت پذیرفته می‌شوند، اقدام می‌کند و تمام روند به‌کارگیری، عقد قرارداد و ادامه همکاری بر طبق قانون و مقررات است.

وی اضافه کرد: شرکت مذکور قرارداد جدیدیش را با شرکت پالایش نفت آبادان در یکم آذرماه جاری منعقد کرده و به لحاظ کاری هیچ مشکلی وجود ندارد، اما رد و یا پذیرش همکاری پیمانکار با نیروهای استخدامی خود ارتباطی با پالایشگاه پیدا نمی‌کند.

نامه سرگشاده نمایندگان کارگران برخی از کارخانه های سنندج در اعتراض به حکم شش سال محکومیت جعفر عظیم زاده دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران

ریاست محترم جمهور آقای روحانی

ما کارگران کردستان و اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در این استان به اطلاع میرسانیم آقای جعفر  عظیم زاده از اعضای هئیت مدیره و رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران به شش سال زندان محکوم شده است .جای تاسف است که فعال کارگری به حبس محکوم میشود ما جعفر عظیم زاده را از نزدیک میشناسیم ایشان از زندگی انسانی ما کارگران دفاع میکند و بر استثمار و بهره کشی و ثروت اندوزی می تازد جای چنین انسانی زندان نیست .زندان جای مجرمین است نه مدافعین و فعالین کارگری

جعفر عظیم زاده سالهاست که به حداقل دستمزدهای زیر خط فقر اعتراض میکند و طومار چهل هزار امضاء جمع آوری مینماید و از خیانت مدیران تامین اجتماعی به صندوق بیمه ای کارگران درمحاکم قضایی شکایت نمود و دو سال حقوق معوقه کارگران پرریس سنندج محکوم کرد بستن کارخانجات نساجی کردستان و اخراج کارگران آن را محکوم نمود و درکنار نمایندگان کارخانه های تعطیل شده استان کردستان از قبیله ریسندگی شاهو پرریس سنندج ذوب آهن قروه از حقوق کارگران دفاع نمود جای جعفر عظیم زاده زندان نیست میبایست از افکار چنین کارگرانی در جهت رفع مشکلات عدیده کارگران ایران استفاده نمود ما گواهی مینماییم که جعفر عظیم زاده مدافع حقوق کارگران است و او سزاوار زندان نیست ما کارگران خواهان آزادی آقای جعفر عظیم زاده میباشیم

۱شیث امانی نماینده کارگران نساجی کردستان

۲طیب چتانی نماینده کارگران شرکت پرریس

۳شریف ساعدپناه نماینده کارگران پرریس و عضو اتحادیه

۴اسماعیل کاظمی نماینده کارخانه شاهو

۵سیدهادی احمدی نماینده کارخانه شاهو

۶حسین قادری  نماینده کارگران کارخانه شاهو سنندج

۷رشید اسماعیلی نماینده کارگران نساجی کردستان

۸مظفر صالح نیا عضو هئیت مدیره اتحادیه

۹خلیل کریمی عضو هئیت مدیره اتحادیه

۱۰منصور کریمی عضو اتحادیه

۱۱جبار قادری عضو اتحادیه

۱۲جبار خدارحمی نماینده کارخانه نساجی کردستان

24 آذر 94

عدم پرداخت 18ماه حقوق150کارگربیکارشده کارخانه ذوب آهن اردبیل و وعده بازگشت بکار و پرداخت  قطره چکانی مطاباتشان!

کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل از بازگشایی این واحد تولیدی وبازگشت بکار خود خبر می‌دهند.

کارگران ذوب آهن اردبیل درباره پرداخت نزدیک به یک سال ونیم معوقات مزدی خود و همکارانشان گفتند : بر اساس جلسه شورای تامین  استان کارفرما مکلف به پرداخت  یک ماه از مطالباتمان حداکثر تا فردا  چهارشنبه -24 آذر ماه شده است که اگر این اتفاق نیافتند کارگران انگیزه ای برای  ادامه همکاری ندارند.

به گزارش24آذرایلنا،بدنبال  توافق کارفرما با کارگران در جلسه شورای تامین استان اردبیل ، کارخانه ذوب اهن اردبیل پس از 8 ماه وقفه بازگشایی می‌شود.

به گفته آنان ،اعضای شورای تامین استان اردبیل پس از بازدید از کارخانه مصوبه ای را  مبنی بر  بازگشایی کارخانه وپرداخت مطالبات کارگران  تصویب کرده اند.

کارگران با بیان اینکه به تازگی اکثر کارگران این کارخانه در محل کار خود حاضر می شوند افزودند: این واحد به دلیل مستهلک بودن نیاز به تعمیر دارد به همین دلیل کارفرما به همکاری کارگران برای انجام تعمیرات  و نوسازی بخش‌هایی از کارخانه  نیاز دارد.

کارگران در ادامه درباره نحوه پرداخت مطالبات مردی خود گفتند: در جلسه  شورای تامین مقرر شده است  کارفرماپس از آغاز تولید  هر ماه یک ماه از معوقات مزدی آنها را به همراه دستمزد جاری پرداخت کند.

این کارگران یادآور شدند کارخانه ذوب آهن اردبیل از اردیبهشت ماه سال جاری به بهانه غیر اقتصادی بودن تولید تعطیل اعلام شده بود ونزدیک به 150کارگر رسمی وقرار دادی آن بیکار شده بودند.

نمونه ای از حراج کارخانه ها با نام خصوصی سازی

مصاحبه با نماینده ی سندیکای کارخانه لوله سازی خوزستان

کارخانه لوله سازی خوزستان با قدمت چهل ساله، یکی از بزرگترین کارخانه های صنایع فلزی در کشور بوده است. زمانی نه چندان دور این کارخانه با داشتن بیش از دوهزار پرسنل و بیست و دو هکتار زمین و کوره های بزرگ، در هفت کیلومتری جاده اهواز به خرمشهر به ساخت لوله مشغول بود. محصولات این کارخانه در زمینه لوله سازی کشور را از بسیاری واردات این محصول بی نیاز میکرد، لوله های فلزی با قطرهای متفاوت که برای آبرسانی، انتقال مواد پتروشیمی از منطقه ای به منطقه ی دیگر همواره مورد نیاز بخش های مختلف عمرانی است.

این واحد تولیدی از اولین کارخانه هایی بود که هدف خصوصی سازی قرار گرفت و اکنون از آن جز یک کارگاه ریخته گری سنتی چیزی باقی نماند است. اولین سندیکای کارگری مستقل با معیارهای مورد قبول کارگران در این واحد تولیدی تشکیل شد و کارگران نمایندگان خود را با تشکیل مجمع عمومی و رای مستقیم انتخاب کردند. سندیکای کارگران لوله سازی خوزستان تلاش های زیادی برای جلوگیری از روند نابودی این واحد تولیدی انجام دادند، هر چند این تلاش ها در مقابل سودخواهی حریصانه سرمایه داران به جایی نرسید و نتوانست جلوی خصوصی سازی این واحد تولیدی را بگیرد اما بخشی از تجربیات ارزشمندجنبش کارگری در سه دهه ی اخیر است.

لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/2128#more-2128

علیرغم وعده و وعیدها حقوق ماه های مهر وآبان بازنشستگان صنعت فولاد پرداخت نشده است!

بازنشستگان صنعت فولاد حقوق مهر و آبان خود را هنوز دریافت نکرده‌اند و پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد این بار تأخیر دوماهه داشته است.

به گزارش 24آذرفارس حدود هزار کارگر بازنشسته فولاد از اصفهان، تهران، کرج و سایر شهرها پانزدهم آذرماه به تهران رفتند و در مقابل دفتر ریاست جمهوری و مقابل وزارت دارایی تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند. این تجمع اعتراض‌آمیز در نهایت با وعده‌های وزیر دارایی مبنی بر پیگیری مطالبات آنان پایان یافت.

بسیاری از بازنشستگان در اعتراض به بی‌نظمی در پرداخت مستمری خویش از صنعت فولاد گلایه دارند و می‌گویند چرا مسئولان به فکر پرداخت حقوق ما نیستند؟ آن‌ها معتقدند که حقوق بازنشستگی به ‌خودی ‌خود آن‌قدر ناچیز است که دیگر برای تأخیر در پرداخت آن توجیهی وجود ندارد.

از این‌رو در این چند سال اخیر که پرداخت حقوق این قشر با تعویق انجام می‌گیرد خبر اعتراضات پی در پی آنان نیز شنیده می‌شود یک‌بار در مقابل استانداری اصفهان، دفعه‌ای دیگر روبروی مجلس و این بار در مقابل دفتر ریاست جمهوری البته هر دفعه با وعده‌هایی اعتراض به پایان می‌رسد.

تعویق و بی‌نظمی در پرداخت حقوق بازنشستگان صنعت فولاد و معدن از دولت نهم شروع شد و تاکنون که دولت یازدهم است، ادامه پیدا کرده است و همان‌گونه که اشاره شد این بار به تجمع اخیر هزار نفر از بازنشستگان فولادی سراسر کشور در برابر وزارت اقتصاد و دارایی منجر شد که دست به تجمع اعتراضی برای دریافت نکردن به‌موقع حقوق آبان و آذرماه امسال زدند.

سرانجام با بالا گرفتن اعتراضات و پافشاری بازنشستگان، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جمع معترضان حاضر شده و قول رسیدگی به مطالبات بازنشستگان فولادی کشور را دادند.

همچنین علی طیب‌نیا، وزیر دارایی با حضور در میان بازنشستگان معترض، تأکید کرد که مشکلات آنان پیگیری و تا اسفند ماه حل خواهد شد. وی همچنین وعده داد که مابه‌التفاوت اضافه‌حقوق از سال 90 پرداخت شود و هزینه‌های درمانی دفترچه‌های بیمه خدمات درمانی که شامل ویزیت پزشکی، داروخانه‌ای، آزمایشگاهی و عکس‌برداری می‌شود نیز پرداخت شود.

به‌علاوه اینکه عدم ادغام صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان در تأمین اجتماعی از دیگر تعهدات وزیر دارایی به معترضان بود تا کارگران بازنشسته فولاد امیدوار راهی شهرهای خود شوند.

اکنون بیشتر از 4 سال است که صندوق بازنشستگی فولاد با چالش نقدینگی روبرو شده و به قول مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی «صندوق بازنشستگی فولاد» تبدیل به یک مشکل کهنه و قدیمی شده است و قطعاً در پی این مشکلات، بازنشستگان با عدم دریافت به‌موقع حقوق خود تاوان می‌دهند. آغاز مشکلات از سال 88 بود که به دلیل آغاز خصوصی شدن برخی از شرکت‌های فولادی، پرداخت حقوق بازنشستگان این شرکت‌ها مانند ذوب‌آهن اصفهان با مشکل روبه‌رو شد.

از آن زمان تاکنون حقوق ماهانه بازنشستگان شرکت‌های فولادی با 3-2 ماه دیرکرد و در چند نوبت پرداخت‌ شده است و این بی‌نظمی و تعویق در پرداخت حقوق این دسته از بازنشستگان به دلیل مشکلات صندوق فولاد دریکی دو سال اخیر تشدید شده است. در این سال‌ها هر بار وعده پایان دادن به مشکلات از جانب مسئولان اعلام می‌شود ولی تا امروز این بحران، همچنان وجود دارد.

حال با توجه به جمعیت چند صدهزارنفری بازنشستگان فولاد و حساسیت شغلی و کاری که همواره داشته‌اند، باید توجه شود که این کارگران بازنشسته عضو مهم جامعه ما هستند که دولت و مسئولان نباید در قبال آن‌ها کوتاهی کنند و در حل مشکل آن‌ها دست روی دست بگذارند.

این بازنشستگان که سال‌ها فعالیت داشته‌اند اکنون با توجه به مشکل نقدینگی صندوق بازنشستگی و تأخیر پیاپی در پرداخت حقوق ماهانه، هرچند ماه یک‌بار از نقاط مختلف کشور به تهران می‌آیند و در مقابل نهادهای مختلف تجمع می‌کنند تا بتوانند حقوق اندک خود را دریافت کنند.

تاکنون وعده‌های بسیاری برای حل مشکلات آن‌ها داده‌شده است جلسات متعددی برای حل معضلات این حوزه برگزار و قدم‌هایی برداشته ‌شده اما باز هم مشکلات بر سر جای خود باقی است چراکه باید به‌صورت اساسی حل شوند.

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از ایران خودرو

iچرا خودروهای ساخت ایران بی کیفیت هستند؟ این چراها سالهاست که در ذهن اکثر استقاده کنندگان خودرو وطنی در ایران هست. خودروسازان برای اینکه سود هرچه بیشتری را نصیب خود کنند با استفاده نکردن از قطعات استاندارد زیان های زیادی را به خریداران زده و موجب بی آبرویی محصولات ساخت ایران می شوند. از جمله کارهایی که خودرو سازان می کنند خرید و نصب اورینگ ها، پلینگ، کاسه نمد، فیش سوکت، بلبرینگ های دست دوم و غیراستاندارد ولی ارزان و بی کیفیت است.

نصب این قطعات بر روی خودرو ها با این توجیه نصب می گردد که « چنانچه کار نکرد در نماینده گی اصلاح خواهد شد» در خط کنترل کیفی هم با توصیه های اکید به مهندسین و تکنسین ها برای نادیده گرفتن این موارد و فرستادن خودرو به بخش کنترل فنی نهایی، محصول بی کیفیت به سمت پارکینگ هدایت می شود. اکثر خودروها از قطعات جلوبندی و گیربکس های ضایعاتی و دست دوم خریداری شده از خارج از کشور برخوردارند. بسیار دیده شده که خودرو پس از طی مسافتی مشکل فنی پیدا می کند و با مراجعه به نماینده گی به او گفته می شود که تحت گارانتی نبوده و باید بطور آزاد هزینه را پرداخت کنید.

بارها مهندسین باشرف ناظر کیفی به این کارهای غیرحرفه ای و ضدتولید ملی که باعث بد نامی محصولات ایرانی می شود اعتراض کرده اند که با پاسخ « شما کار خود را بکنید و به شما مربوط نیست» مسوولان مواجه شده اند. در ۸ سال اخیر بیش از ۷۰ درصد مهندسین ناظر کیفی در ایران خودرو و سایپا به دلیل حفظ شرافت کاری خود مجبور به استعفا و یا اخراج گردیده اند.

مدیران ارشد خودروسازی برای اینکه در خرید های خارجی پولی به جیب بزنند و از ۳۰ درصد رشوه برخوردار باشند در مواجه با مدیران فروش کشورهای خارجی با چشم بستن بر روی خرید قطعات دست دوم و ضایعاتی به کشور و مردم  خود خیانت کرده و خدمتی به حساب های بانکی خود می کنند.

سرمایه داری تاجر به هیچ چیز جز سود خود فکر نمی کند. وطن او در حساب های بانکی اش است

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک  ۲۰/۹/۱۳۹۴

عدم استقبال کارگران معدن سنگ آهن مرکزی ومردم بافق از هفتمین جلسه گزارش کارگروه پیگیری بروایت تصاویر!

هفتمین جلسه ارائه گزارش کارگروه پیگیری مطالبات مردم بافق که 22 آذرماه  در مسجد جامع این شهر برگزار شدباردیگر با عدم استقبال کارگران معدن سنگ آهن مرکزی ومردم بافق روبروشد.

درهمین رابطه:

مطالبات کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی ومردم بافق و وقت کشی دولت!

روز گذشته، هفتمین جلسه کارگروه پیگیری مطالبات کارگران سنگ آهن بافق بدون حضور استاندار یزد و با حضور فرمانداربافق، اعضای شورای شهر و مدیر عامل شرکت سنگ آهن برگزار شد.

به گفته کارگران این واحد معدنی  این جلسه نتیجه مشخصی در برنداشت و تنها در آن گزارشی از روند پیگیری مطالبات مردم بافق و کارگران سنگ آهن ارائه گردید.

به گزارش23آذر ایلنا، روز گذشته هفتمین جلسه کارگروه پیگیری مطالبات کارگران سنگ آهن بافق، با حضور مقامات شهر و بدون حضور استاندار یزد برگزار گردید.

از قرار معلوم، هنوز تکلیف ۵. ۲۸ درصد سهام سنگ آهن بافق مورد مناقشه بخش خصوصی و کارگران و همچنین ۵. ۷۱ درصد که جهت رد دیون قرار بود به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شود، مشخص نشده است.

علاوه بر این، در آخرین جلسه شورای تامین شهر بافق که در ششم شهریور سال گذشته برگزار شد، مصوب شد ۱۵ درصد از سهام واگذاری به صندوق بازنشستگی فولاد به شهر بافق واگذار گردد که هنوز تکلیف آن نیز روشن نشده است.

به گفته فعالان کارگری بافق؛ در جلسه شهریورماه شورای تامین استان یزد قرار بود پیگیری قضایی ۹ کارگری که پیشتر در جریان اعتراضات سال گذشته معدن بافق بازداشت شده بودند در دستور کار قرار بگیرید  که با وجود وعده‌های مسئولان هنوز محقق نشده و دست‌کم تاکنون پیگیری قضایی در مورد برخی از این کارگران هنوز ادامه دارد.

تجمع کارگران شهرداری جیرفت در اعتراض به حکم خلع ید اراضی خود!

بستن خیابان بدنبال عدم حضورمسئولین برای رساندن صدای اعتراضشان!

عصر دوشنبه ۲۳ آذر ماه کارگران و کارمندان شهرداری جیرفت در اعتراض به حکم خلع ید اراضی خود دست به تجمع دربلواربهشت زهرا زدند.

معترضین پس از اینکه هیچ یک از مسئولین در میان آنها حضور نیافت اقدام به بستن دو لاین رفت و برگشت خودروها در بلوار بهشت زهرا نمودند.

به گزارش 24آذردقیانوس،کارگران خدماتی و تعدادی از کارمندان اداری شهرداری جیرفت بعد از ظهر دوشنبه ۲۳ آذر به دلیل آنچه که صدور حکم خلع ید توسط مرجع قضایی برای اراضی موسوم به شهرک مسکونی شهرداری واقع در ورودی شهر جیرفت یاد می شد در بلوار بهشت زهرا این شهر تجمع نمودند.

معترضین حامل پارچه نوشته هایی خطاب به دستگاه قضایی و شورای تامین شهرستان بودند پس از اینکه هیچ یک از مسئولین در میان آنها حضور نیافت اقدام به بستن دو لاین رفت و برگشت خودروها در بلوار بهشت زهرا نمودند.

یکی از این کارگران گفت:سال ۷۲ تعدادی از کارگران شهرداری با پرداخت مبلغی در بانک صادرات عضو شرکت شده رسید دریافت کردند و ۸ قصب زمین دریافت نیز کردند که در ازای زمین حواله به ما دادند و تعدادی هم به دلیل سنوات کاری و بازنشستگی زمین دریافت کردند تا با ساختن یا فروش آن دردی از دردهای زندگیشان را دوا کنند ولی امروز مسئولان شهرستان این همه کار کردن ما را نادیده گرفتند و قصد بازپس گیری زمینها را دارند اگر مسئولین راست می گویند یکبار ساعت ۲ نیمه شب همراه ما بیایند و تنها کنار گاری زباله بایستند و ببیند ما چه رنجی می کشیم و در چه بوی تعفنی کار می کنیم.

بعد از ۳۱ سال جان کندن و جارو کردن خیابانها یک قطعه زمین به من دادند که به دلیل تامین جهیزیه ازدواج دخترم مجبور شدم آن را بفروشم و بعد از آن هم تا جایی که خبر دارم تا دو سه نفر فروخته شده و امروز مسئولین با گرفتن زمینها خریدار زمینها را به طرف ما فرستاده اند تا پولشان را پس بگیرند در حالی که من بعد از بازنشستگی درآمدی ندارم و نمی توانم پول زمین را بدهم و باید بعد از یک عمر آبرومند زندگی کردن راهی دادگاه و پاسگاه شوم.

یکی از خریداران زمین های کارگران شهرداری نیز گفت:من و برادر همسرم زمین های دو کارمند شهرداری و فرمانداری که در شهرک یاد شده واقع بود خریدیم به استناد به سندی که منابع طبیعی به آنها داده بود ولی الان با حکم خلع ید دادگستری دستم به جایی بند نیست و کسانی که فروختند می گویند پول نداریم که به شما بدهیم مگر اینکه ما را زندانی کنید.

یکی دیگر از تجمع کنندگان با اعتراض به ناعدالتی های صورت گرفته در بازپس گیری زمین از سایر ادارات در ورودی شهر جیرفت گفت:این کارگران تقریبا هر کدام ۵-۶ بچه دارند و شب تا صبح در گرما و سرما زباله جمع کرده یا سایر کارهای خدماتی برای شهروندان انجام داده اند و پس از طی ۱۵ – ۲۰ سال کارگری تنها ۸ قصب زمین از این شهر نصیبشان شده که در ازای زحمت هایشان بسیار اندک هم هست و الان هم سرنوشت آنها به همین زمین گره خورده که مسئولان می خواهند آن را پس بگیرند.

گفتنی است این تجمع دو ساعته پس از تعیین ۵ نفر به عنوان نماینده که مقرر شد صبح روز سه شنبه ۲۴ آذر در فرمانداری حضور یابند و خواسته همکارانشان را مطرح کنند خاتمه یافت.

لازم بذکر است طرح بازپس گیری اراضی ورودی شهر جیرفت که طبق اظهار نظر مقامات قضایی ، راه و شهرسازی ، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی بصورت غیرقانونی واگذار شده است  ، مصوب شورای حفظ حقوق بیت المال است و تا کنون چندین مورد زمین خواری به اراضی ملی بازگشته است.

عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان کارخانه نخ پارسیلون پس از گذشت چندسال!

نزدیک به 80 نفر از کارگران کارخانه نخ پارسیلون  که از سال 90 تا 93 به تدریج بازنشسته شده‌اند می‌گویند که کارفرما توان مالی کافی برای پرداخت سنوات ومعوقات مزدی آنها ندارد.

این کارگر بازنشسته که به نمایندگی از سایر بازنشستگان  نخ پارسیلون سخن می‌گفت افزود: هم اکنون در آمد حاصل از فروش محصولات این کارخانه صرف هزینه‌های جاری کارخانه و پرداخت حقوق کارگران شاغل می‌شود. با این حال شنیده ایم حقوق  وبیمه کارگران شاغل کارخانه حدود 3 تا 4 ماه به تاخیر افتاده است.

کارگران بازنشسته  نخ پارسیلون می‌گویند  با وجود آنکه کارگران از مشکلات مالی کارخانه آگاهند ،اما کارگران معتقدا بایستی مطالبات تشان به روز محاسبه وپرداخت شود.در غیر اینصورت این کارگرانند که که با پائین آمدن ارزش پولشان زیان می بینند.

به گزارش24آذرایلنا،این کارگران می‌گویند که احکام بازنشستگی‌ بیشتر آنها با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور صادر شده و رقم حق سنوات پایان خدمتشان با توجه به میزان سوابق کاری از 10 تا15  میلیون تومان متغیر است اما تا این لحظه هنوز با آنها بصورت کامل تسویه حساب نشده است.

کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون در شهر خرم آباد با یادآوری اینکه برابر مقررات کار و تامین اجتماعی سنوات پایان کار  حقی است که بابت جبران سال‌هایی که کارگران نیروی جوانی و تجربه کاری خودر را در توسعه کارگاه صرف کرده‌است افزودند:  مطابق همین قوانین این مزایا باید در زمان بازنشستگی و ترک کار پرداخت شود تا به پشتوانه آن کارگران بازنشسته بتوانند از عهده مخارج سالمندی برآیند.

همچنین بر اساس اظهارات این گروه از کارگران نخ پارسیلون، هرکدام از آنها علاوه بر دریافت نکردن سنوات خدمتشان  از 10 تا 20ماه معوقات حقوقی در طول خدمتشان از کارفرما طلب دارند  .

یکی از این کارگران بازنشسته درباره سرانجام مطالبات خود و سایر همکارانش گفت: مهم‌ترین عامل معوق ماندن سنوات کارگرانی که به مرور از کارخانه نخ پارسیلون بازنشسته می‌شوند کمبود نقدینگی است به همین دلیل کارفرما مطالبات کارگران بازنشسته را  که فبل از سال 90 بازنشسته شده اند را با فروش بخشی از املاک کارخانه تامین کرده است.

این کارگر بازنشسته که به نمایندگی از سایر بازنشستگان  نخ پارسیلون سخن می‌گفت افزود: هم اکنون در آمد حاصل از فروش محصولات این کارخانه صرف هزینه‌های جاری کارخانه و پرداخت حقوق کارگران شاغل می‌شود. با این حال شنیده ایم حقوق  وبیمه کارگران شاغل کارخانه حدود 3 تا 4 ماه به تاخیر افتاده است.

کارگران بازنشسته  نخ پارسیلون می‌گویند  با وجود آنکه کارگران از مشکلات مالی کارخانه آگاهند ،اما کارگران معتقدا بایستی مطالبات تشان به روز محاسبه وپرداخت شود.در غیر اینصورت این کارگرانند که که با پائین آمدن ارزش پولشان زیان می بینند.

مطالبات کارگر ان بازنشسته کارخانه رنگین نخ  پس از گذشت15ماه هنوز پرداخت نشده است!

نزدیک به۴۹ نفر از کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان که از شهریور ماه سال ۹۳ تا هم اکنون بازنشسته‌اند هنوز موفق به دریافت معوقات مزدی وسنوات پایان خدمت خود نشده‌اند.

به گزارش24آذرایلنا،یکی از کارگران این واحد نساجی با اعلام این خبر گفت: میانگین سنوات پایان خدمت هر یک از بازنشستگان بر اساس سوابق کاری حدود۱۴ میلیون تومان است که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی، توان پرداخت آن را ندارد.

وی گفت: کارگران بازنشسته کارخانه رنگین نخ علارغم دریافت نکردن سنوات، حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان مطالبات معوقه مزدی دارند که مربوط به ۵ تا ۶ ماه دستمزد اخر سال گذشته می‌شود. همچنین عیدی سال ۹۳ کارگران پرداخت نشده است.

به گفته این کارگر بازنشسته کارخانه رنگین نخ، کارفرما برای پرداخت سنوات کارگران بازنشسته تعهد کتبی مبنی بر پرداخت اقساطی داده است.

او گفت: کارفرما بر اساس این تعهد نامه کتبی موظف به پرداخت ماهیانه ۲ میلیون تومان به حساب کارگران بازنشسته شده است اما از زمان عقد این قرار داد که بیش از ۵ ماه قبل صورت گرفت هنوز پولی به حساب بازنشسته‌ها پرداخت نشده است.

این کارگر بازنشسته رنگین نخ همچنین افزود: علاوه بر مطالبات مزدی وسنواتی، کارفرما در زمان بازنشستگی کارگران برای سختی کار هر یک از کارگران از آنان رقمی حدود یک تا ۲ میلیون تومان پول دریافت کرده است.

وی ادامه داد: خانواده‌های کارگران بازنشسته برای حق سنوات برنامه ریزی کرده‌اند اما با روالی که کارفرما در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته است، ارزش نقدی طلب آنها نیز کاهش می‌باید.

به گفته آنان، این واحد تولیدی که از ماهای نخستین سال جاری تاکنون به طور کامل تعطیل است ومسئولان این کارخانه فقط چند کارگر را برای نگهداری ازماشین الات ونگهبانی این کارخانه نگه داشته‌اند.

به گفته کارگران بازنشسته، کارخانه رنگین نخ در زمان تولید ازظرفیت سه شیفت کاری  برخوردار بود وهیچ مشکلی در زمینه فروش محصولات خود نداشت اما با عدم برنامه ریزی وسوء مدیریت این واحد تعطیل شد.

تجمع کارگران کارخانه سیمان استان کهگیلویه و بویراحمد دراعتراض به نداشتن قرارداد!

سایت استان کهگیلویه و بویراحمد بتاریخ24آذراز تجمع  دیروز و امروز کارگران یک کارخانه سیمان این استان دراعتراض به نداشتن قرارداد، خبرداد.

برپایه این گزارش،اعتراض کارگران کارخانه سیمان دیروز و امروزهم برای چندمین بارجلوی کارخانه اعتراض به پاشد،این بارپرسنل کارفرمای کارخانه به نشانه اعتراض درخصوص نداشتن قراردادبرای چندمین سال متوالی،واریز نشدن حقوق ساعات اضافه کاری ،بی توجهی به حق وحقوق کارگران ،عدم بیمه کارگری،نداشتن تجهیزات کارگری ،حقوق اداره کاری بسیارپایین به نسبت پرسنل

دیروز و امروزهم برای چندمین بارجلوی کارخانه اعتراض به پاشد،این بارپرسنل کارفرمای کارخانه به نشانه اعتراض درخصوص نداشتن قراردادبرای چندمین سال متوالی،واریز نشدن حقوق ساعات اضافه کاری ،بی توجهی به حق وحقوق کارگران ،عدم بیمه کارگری،نداشتن تجهیزات کارگری ،حقوق اداره کاری بسیارپایین به نسبت پرسنل غیر بومی که حقوق میلیونی میگیرند؛بدین منظورمدیرعامل این شرکت ازحراست این کارخانه خواسته تا ازورود این پرسنل به درون کارگاه خودداری کنند. براستی مسولان استان ما نمیتوانند جلوی این همه بی عدالتی دراین واحد صنعتی رابگیرند.

قابل یادآوری ست که این گزارش از صفحه این سایت پس از چند ساعت حذف شد.

عدم پرداخت حقوق کارگران پروژه‌های راه‌سازی و عمرانی سیستان و بلوچستان!

تسنیم بتاریخ24آذرطی گزارشی سربسته از عدم پرداخت حقوق کارگران پروژه‌های راه‌سازی و عمرانی سیستان و بلوچستان،خبرداد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سیستان و بلوچستان گفت: معوقات کارگران پروژه‌های راه‌سازی و عمرانی سیستان و بلوچستان پیگیری می‌شود.

بیکاری از آمار تا واقعیت های لب خیابان؟

سوای آمار و ارقام موجود و غلط که دولت به مردم ارئه می دهد باید به جامعه مراجعه کرد و آمار واقعی تورم و بیکاری را از دل جامعه در آورد.

نیازی نیست که دولت برای نشان دادن عملکرد خود در طول چند سال به اعداد و ارقامی تکیه کند که هیچ ارزشی ندارند.

آمار واقی را باید از جوانی پرسید که در کنار خیابان ها به انتظار کار نشسته است و سرمایه ای ندارد که بتواند با آن شغلی را شروع کند.

به گزارش 24آذرمهرزنجان، بیکاری در شهر زنجان معضلی است که گریبان گیر این شهر شده است و جوانان بیکار را در خود می بلعد.

متاسفانه رشد آمار بیکاری در زنجان تا حدی زیاد است که رشد روز افزون جوانان بیکار را در خیابانها موجب شده است.

جوانان بیکاری که در داخل شهر و در محل های خاص به جمع کارگران فصلی پیوسته اند.

تجمع کارگران فصلی در مناطق مختلف زنجان از جمله دروازه ارک و میدان 15 خرداد امری است که در شهر عادی شده و همه روزه بر آمار این کارگران افزوده می شود و این امر حتی در فصل سرما نیز ادامه دارد.

کارگرانی که بعضا ساعت ها در انتظار می مانند تا شاید یکی پیدا شود و آنها را را برای چند ساعت کار روزانه با خود ببرد.

کارگری که برای خود نه بیمه ای و نه برای فردا و آینده خود امید دارد! راستی آمار واقی بیکاری این است؟

خروج از رکود و رونق اقتصاد شعار و ادعایی است که حتی آمار و ارقام هم آن را تایید نمی کند.

سوای آمار و ارقام موجود و غلط که دولت به مردم ارئه می دهد باید به جامعه مراجعه کرد و آمار واقعی تورم و بیکاری را از دل جامعه در آورد.

نیازی نیست که دولت برای نشان دادن عملکرد خود در طول چند سال به اعداد و ارقامی تکیه کند که هیچ ارزشی ندارند.

آمار واقی را باید از جوانی پرسید که در کنار خیابان ها به انتظار کار نشسته است و سرمایه ای ندارد که بتواند با آن شغلی را شروع کند.

آمار واقعی، جوانان بیکار لب خیان ها هستند که به خاطر نداری خانواده و بعضا ایمان خود را از دست داده اند، نه برگه هایی که دولتی ها برای کسب محبوبیت از آن ها استفاده می کنند.

متاسفانه آمارهای بیکاری نشان می دهد در سال 94 افزایش بیکاری رقم خورده است و دولت هیچ گونه اقدامی در زمینه بهبود آن انجام نداده است.

طرح کاهش دوره پرداخت بیمه بیکاری!

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار گفت: از برنامه های جدید پوشش بیمه بیکاری، کوتاه شدن مدت زمان پرداخت مقرری و کاهش زمان بیکاری افراد است.

به گزارش 24آذرمهر، کریم یاوری با بیان اینکه در سال ۹۳ در بخش  بیمه بیکاری به استناد گزارش تامین اجتماعی پوشش بیمه بیکاری روند خوبی داشته است، گفت: پس از ۱۲ سال منابع بیمه بیکاری از مصارف پیشی گرفته که این مرهون همکاری همه استان‌ها است.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار به برنامه های دستاورد محور سال ۹۴ این حوزه اشاره کرد و این برنامه ها را شامل گسترش دامنه پوشش بیمه بیکاری با رویکرد کاهش مدت استفاده از مقرری، افزایش ضریب پوشش بیمه بیکاری و میزان کاهش زمان توقف در برزخ بیکاری دانست.

وی ادامه: کاهش مدت ماندگاری مقرری بگیران بیمه بیکاری متاثر از تلاش همکاران استانی جهت اشتغال مقرری بگیران و سایر موارد، برای خروج مقرری بگیر از سیستم و کاهش طول ماندگاری آنها است. کاهش هزینه های صندوق بیمه بیکاری بابت مقرری بگیران بیمه بیکاری یکی دیگر از برنامه های دستاورد محور است.

رواج توافقات مخفیانه در بازار کار/ چه کسانی امسال عیدی نمی‌گیرند؟

پرداخت چندماه یکبار حقوق‌ها، کاهش سرجمع پرداختی ها، عدم بیمه نیروی کار، رد کردن ناقص لیست بیمه ای افراد، دریافت کامل هزینه بیمه از نیروی کار، تهیه برگه سفیدامضا و دریافت تسویه حساب اجباری برای روز مبادا، نپرداختن عیدی و یا پرداخت رقم آن به صورت توافقی، حذف اضافه کار، کار شبانه بدون مزد قانونی و موارد بیشمار دیگری از این دست؛ روش هایی است که این روزها در بازار کار ایران انجام می شود.

با اینکه کل دریافتی ماهیانه برخی ۱تا ۱.۵میلیون تومان است، برخی کارفرمایان گاها دست به توافقات اجباری با نیروی کار زده و پرداخت برخی مزایای شغلی از جمله عیدی را متوقف کرده‌اند.

کارفرمایان با برخی از نیروهای خود دست به  توافقات خارج از چارچوب قانون کار و مخفیانه می زنند.

کارشناسان بازار کار عقیده دارند، معیشت و مسائل مربوط به آن، در حال حاضر بدترین و جدی ترین چالش نیروی کار است و تقریبا بیش از ۹۰ درصد کل شاغلان در بازار کار ایران را به خود مشغول کرده است. اینکه افراد دائما در تلاش برای تنظیم دخل و خرج خود باشند، به موضوعی روزمره در بازار کار ایران تبدیل شده است.

افراد همواره دغدغه کسری حقوق و دستمزد دارند و معتقدند دریافتی‌های آنها با کاری که انجام می دهند، همخوانی ندارد.

در این بین، پایین ماندن حقوق و دستمزد کارگران، به چالشی مزمن در بازار کار ایران تبدیل شده و سال‌هاست دولت‌ها از حل آن عاجز مانده‌اند. آمارها نشان می دهد، حقوق و دستمزد نیروی کار ایرانی، یکی از پایین ترین ارقام حقوقی در بین کشورهای مختلف جهان است و در این خصوص شاغلان واقعا در تنگنا و مضیقه های جدی قرار دارند.

از سویی اختلافات حقوقی و دریافتی ها بین افراد در موقعیت‌های مختلف شغلی نیز به بی عدالتی مزدی دامن زده و باعث بروز اختلاف چندین برابری حقوق و دستمزد بین گروه های مختلف شغلی شده است. کمترین میزان حقوقی که قانون کار در سال‌جاری تعیین کرده، تنها ۷۱۲ هزارتومان است که کارگران معتقدند این مبلغ در نهایت صرفه جویی، حتی تامین کننده معیشت ۱۰ روز اول ماه افراد هم نیست.

مهم است که بدانیم ۷۱۲ هزار تومان در حال حاضر، حقوق چند میلیون نفر در بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد که اتفاقا بخشی از این گروه ها متاهل و دارای هزینه هایی به مراتب بالاتر از ۷۱۲ هزار تومان هستند.

مرکز آمار ایران در سال گذشته هزینه زندگی در شهرها را بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزارتومان اعلام کرد. نمایندگان کارگران می‌گویند این رقم برای ۴ نفر در ماه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان شده و در مقابل متوسط دریافتی بیشتر مشمولان قانون کار در سال ۹۴، به میزان یک میلیون تومان است. دولت می گوید این ارقام را قبول ندارد ولی خود رقم خط فقر را اعلام نمی کند.

بنابراین باید گفت چه این ارقام قابل قبول باشد و یا نباشد، یک چیز مسلم این است که فاصله بین حقوق و دستمزد نیروی کار و هزینه ها در ایران به بیشترین حد خود رسیده و دستکم ۱۰۰ درصد اختلاف و شکاف در این بخش وجود دارد. حال باید پرسید، چه کسی باید به کسری معیشتی نیروی کار یکبار برای همیشه پایان دهد؟

آیا این موضوع تنها وظیفه کارفرمایان خصوصی است یا اینکه دولت هم وظایفی دارد؟ اینکه دولت به دلایل گوناگون حتی از عهده تامین مخارج کارمندان خود هم بر نمی آید، یک بحث است و اینکه در قبال اشتغال و معیشت کل نیروی کار کشور و به ویژه اقشار کم درآمد هم وظایف دیگری دارد، یک بحث دیگر است.

راهکاری که این روزها از سوی برخی کارفرمایان و البته در مواردی با توافق نیروی کار به صورت اجباری دنبال می‌شود، هم در نوع خود جالب است و هم افت شدید قدرت خرید و معیشت در بازار کار ایران را نشان می دهد. البته برخی کارفرمایان صورت مسئله را یکجا پاک می کنند و با تعطیل کردن واحد تولیدی و بیکاری تعدادی نیروی کار، مسئله خود را به شکل دیگری حل می کنند.

اما برخی نیز نمی‌خواهند از دور فعالیت خارج شوند و دست به ابتکارات دیگری می‌زنند. راهکار کارفرمایانی که چنین نگرشی دارند، این است که با توافق و یا حتی بدون پذیرش نیروی کار، اقدام به قطع و حذف برخی مزایای شغلی آنها می کنند.

پرداخت چندماه یکبار حقوق‌ها، کاهش سرجمع پرداختی ها، عدم بیمه نیروی کار، رد کردن ناقص لیست بیمه ای افراد، دریافت کامل هزینه بیمه از نیروی کار، تهیه برگه سفیدامضا و دریافت تسویه حساب اجباری برای روز مبادا، نپرداختن عیدی و یا پرداخت رقم آن به صورت توافقی، حذف اضافه کار، کار شبانه بدون مزد قانونی و موارد بیشمار دیگری از این دست؛ روش هایی است که این روزها در بازار کار ایران انجام می شود.

کارگران می‌گویند مجبورند برای اینکه بیکار نمانند شرایط حداقلی کارفرما را بپذیرند و حتی با وی توافق اجباری داشته باشند که برخی مزایای شغلی مانند سنوات، عیدی، بیمه و موادی از این دست را هرگز مطالبه نکنند.

وجود چنین شرایطی را می‌توان بیشتر در کارگاه های کوچک، واحدهای تازه تاسیس و بخش‌هایی که به یکباره دچار چالش‌های جدی فعالیتی می‌شوند، مشاهده کرد. البته اهمیت این موضوع به این است که بدانیم بیش از دو سوم کل بنگاه‌های شاغل در بازار کار و اقتصاد ایران، خُرد و کوچک محسوب می‌شوند که به صورت بالقوه می‌توانند در خطر ریزش شدید نیروی کار قرار گیرند و یا دست به ابتکاراتی که شرح آن گذشت، بزنند.

آنها البته به وجود چنین شرایطی در بازار کار انتقاد دارند و می گویند این دولت است که وظیفه تنظیم روابط کار را بر عهده دارد و باید از حقوق نیروی کار حمایت کند. اینکه دولت چشم خود را بر واقعی شدن دستمزدها می بندد، قصه تلخی است که متاسفانه دامنگیر اقتصاد ایران شده است.

بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ24آذر

80 درصد حوادث در معادن فاقد کمیته‌های حفاظت فنی اتفاق می‌افتد

رییس بازرسی کار اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی هرمزگان گفت: 80 درصد حوادث در معادن و صنایع معدنی فاقد کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار اتفاق می افتد.

وی افزود: در حال حاضر ایمنی در معادن استان آن گونه که باید رعایت نمی‌شود و در این زمینه تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار و انجام ارزیابی خطرات محیط کار ضروری است.

به گزارش 24آذرایسنا، فریبا بهزادی در همایش توجیهی بهداشت، ایمنی و محیط زیست در معادن و صنایع معدنی در سازمان صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، با بیان اینکه آموزش، افزایش آگاهی و روز آمد کردن دانش افراد در زمینه HSE نقش مهم و تاثیر‌گذاری در کاهش حوادث دارد، افزود: رعایت اصول ایمنی، بهداشت کار و حفظ محیط زیست و انرژی برای تمامی معدن‌کاران ضروری است و باید برنامه ریزی‌های لازم در این زمینه انجام شود.

وی، با اشاره به تعداد زیاد معادن در سطح استان، هدف از برگزاری این دوره توجیهی را کمک و همیاری به کارفرمایان معدن، کارگران و مسوولان ایمنی در راستای اجرای هر چه بهتر قوانین و مقررات در محیط کاری، رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار و زیست محیطی، آشنایی با روشهای جلوگیری از حوادث ناشی از کار به منظور صیانت از نیروی کار و بهره برداری بیشتر از معادن عنوان کرد.

بهزادی بیان کرد: در حال حاضر ایمنی در معادن استان آن گونه که باید رعایت نمی‌شود و در این زمینه تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار و انجام ارزیابی خطرات محیط کار ضروری است.

رییس بازرسی کار اداره کل تعاون هرمزگان با بیان اینکه نظارت بر عملکرد شرایط کاری کارگران از وظایف بازرسان کار است، ضمن شرح مواد 104 و 105 قانون کار خواستار همکاری کارفرمایان این بخش با بازرسان اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان و همچنین رفع نواقص محیط کاری شد.

مرگ دو کارگرمقنی جوان بر اثر گازگرفتگی درمشهد!

سرپرست ایستگاه هفتم سازمان آتش نشانی مشهد از مرگ دو برادر جوان مقنی بر اثر گازگرفتگی خبر داد.

به گزارش24آذرایرنا،علیرضا الهی روز سه شنبه افزود: در این حادثه که ظهر امروز در کیلومتر 30 جاده چشمه گیلاس روستای قره جنگل این شهرستان رخ داد دو برادر مقنی به دلیل گازگرفتگی در عمق 20 متری چاه جان باختند.

وی گفت: در بررسی های اولیه مشخص شد کارگر مقنی 25 ساله در داخل چاه خشکی که در گذشته محل دفن فضولات یک دامداری بوده است مشغول لایروبی و عمیق تر کردن چاه بوده که دچار گازگرفتگی می شود.

وی اظهار کرد: برادر وی با مشاهده این حادثه به قصد کمک داخل چاه می رود که او نیز دچار گاز گرفتگی می شود.

الهی با بیان اینکه این دو برادر مقنی روز گذشته به منظور نرم کردن فضولات و خاک داخل چاه اقدام به ریختن آب کرده بودند، گفت: به دلیل نقص فنی و عمل نکردن لوله دم، گازهای متصاعد شده از فعل و انفعالات شیمیایی فضولات داخل چاه موجب گازگرفتگی و مرگ دو برادر شد.

سرپرست ایستگاه هفتم سازمان آتش نشانی مشهد افزود: جسد این دو برادر مقنی تحویل عوامل اورژانس شد.

بیست وچهارم آذرماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.