– تبعید کارگران معترض پست های فشار قوی برق به نقاط دور دست!
– بیانیه به مناسبت سالگرد کشتار کارگران خاتون آباد
– احضار مجدد کارگران معترض معدن سنگ آهن بافق!
– چهارمین شماره پیک سندیکا منتشرشد!
– مشروط شدن ادامه کاری کارگران معترض کارخانه کاشی خزر به امضای تعهد نامه!
– اعتصاب کارگران فاز فاز 14 منطقه ویژه عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق!
– تجمع کارگران کارخانه نساجی مازندران مقابل فرمانداری قائم شهربرای باردیگر بدنبال خلف وعده کارفرما!
– تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه ریز دانه شب تاب مقابل فرمانداری فراهان
– اعتراض کارگران خدماتی آبفای کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت3ماه حقوق!
– بیکاری20هزارکارگرکوره پزخانهها ارمغان رکود ساخت وساز!
– عدم پرداخت 5ماه حقوق کارگران شهرداری بندرگز!
– پرداخت قطره چکانی مطالبات کارگران کارخانه کرمانیت!
– جزئیات پیشنهاد عجیب مزدی دولت؟
معاون رئیس جمهور:خط فقر ۱.۵ میلیون تومان!
– پرونده برنامه ششم همچنان دردولت بازاست/دولت برنامه را«تکه تکه»کرد
– تجمع دانشجویان پیام نور اهواز در اعتراض به دستورالعمل جدید شهریه!
– تجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد در اعتراض به تغییر فرآیند شهریهها!
– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:برای عرض تسلیت
– مرگ ۳ کارگر در دو حادثه جداگانه
– تصمیم معلمین به بایکوت مدارس سلیمانیه کردستان عراق
تبعید کارگران معترض پست های فشار قوی برق به نقاط دور دست!
اخباروگزارشات کارگری:اپراتورهای قرارداد کار معین پست های فشار قوی برق با انتشار بیانیه ای بتاریخ2بهمن ماه، ضمن خبردادن از تبعید اعضای شورا و کارگران معترض پست های فشار قوی برق به دورترین نقطه استان ها ،اعتراضشان را نسبت به این دست اقدامات وزارت نیرو اعلام داشتند.
بنابه گزارشات منتشره،در بخشی از بیانیه آمده است: متاسفانه بعد از پیگیری های 18ماهه اپراتورهای قرارداد کار معین پست های فشار قوی برق مبنی بر روشن شدن وضعیت گنگ و تاریک شغلی خود در مراجع ذیصلاح کشور، تنها پاسخ وزارت به این پیگیری ها این بود که اعضای شورای اپراتوری و فعالان دیگر استان ها را به دورترین نقطه استان خود تبعید کردند، به گونه ایی که شب گذشته(شب 1بهمن) در خارج از ساعت اداری کشور با نامبردگان تماس گرفته شده و بصورت تلفنی محل خدمت آن ها اعلام شد و بطور میانگین این افراد از محل سکونت خود نزدیک به 100 تا 150 کیلومتر دورتر شده اند.
دربخشی دیگر از این بیانیه آمده است: اگر درخواست اپراتورهای قرارداد کار معین پست های فشار قوی برق برحق نبود چرا دو طرح از کمیسیون اجتماعی مبنی بر روشن شدن وضعیت نامبردگان در جریان بود؟
اگر روشن شدن وضعیت استخدامی اینجانبان غیر مشروع بود. چرا کارشناسان سازمان مدیریت به این نکته اذعان دارند که شغل اپراتوری از حساس ترین و حاکمیتی ترین پست های سازمانی وزارت نیرو می باشد؟
بیانیه به مناسبت سالگرد کشتار کارگران خاتون آباد
چرخ صنعت به گردش فتد با سر انگشت زحمتکشان
پس چرا خود نگیرد ثمر کارگر ،کارگر ، کارگر
یاد کارگران به خون خفته خاتون آباد گرامی باد
چهارم بهمن 1382یاد آور خاطره تلخ به خاک و خون کشیده شدن اعتراض کارگران مس خاتون آباد است. در این روز نیروهای نظامی و انتتظامی و حافظان منافع کارفرمایان به جای آنکه دزدان وغارتگران اموال مردم و پایمال کنندگان حقوق کارگران را مورد تعرض قرار دهند، بر روی کارگرانی آتش گشودند که تنها حق و حقوقشان را میخواستند و 5 تن از کارگران و خانواده هایشان را به قتل رساندند.
از آن زمان تاکنون بارها و بارها کارگرانی که خواهان ابتدایی ترین حقوق خود ( دریافت دستمزدهای معوقه و یا فقط داشتن کار و…) هستند، مورد تعرض نیروهای امنیتی و نظامی و پیگرد قضایی قرار گرفته اند.
اول دی ماه امسال نیز بار دیگر کارگران بیکار شهرویی به گلوله بسته شدند و مرتضی فرج نیا کارگر بیکاری که تنها خواهان کار بود، به قتل رسید.
به دنبال آن تعدادی از کارگران معترض سیمان درود و فاز 23 و24 عسلویه که خواهان دریافت حقوق خود بودند، بازداشت شدند.
تعدادی ازکارگران معدن بافق به دادگاه فراخوانده شدند تا به جرم اعتراض به تعطیلی و خصوصی سازی معدن مورد محاکمه قرار گیرند.
داوود رضوی، عضو هیات رییسه سندیکای رانندگان شرکت واحد مورد محاکمه قرار گرفت .
فرزاد مرادی نیا کارگر زندانی و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری نیز که به دلیل وضعیت وخیم جسمانی به بیمارستان منتقل شده وتحت عمل جراحی قرار گرفته بود، مجددا به زندان بازگردانده شد.
محمود بهشتی لنگرودی، عضو انجمن صنفی معلمان بار دیگر به زندان بازگشت تا در کنار سایر کارگران و معلمان زندانی، جعفر عظیم زاده، محمد جراحی، بهنام ابراهیم زاده، رسول بوداغی ، محمد عبدی، امیر امیرقلی سعید شیر زاد و ده ها زندانی گمنام دیگر … به جرم حق خواهی روزهای حبس خود را طی کند.
این روند در طی سالها و در دولت های “اصلاح طلب”، “اصول گرا” و “تدبیر و امید”، هیچ تغییری نکرده است. قاتلان کارگران، دزدان و غارتگران اموال مردم از هر گونه تعقیب قضایی معافند و در مقابل خود کارگران متهم می شوند که “تیراندازی کرده اند” یا به قصد “اقدام علیه امنیت کشور” و “اخلال در نظم عمومی” در “تجمعات و اجتماعات غیر قانونی” شرکت داشته اند.
این موج جدید تشدید فشارها بر کارگران، زمانی اتفاق می افتد که پس از برداشته شدن تحریم ها، سرمایه داران و نمایندگان شرکت های بزرگ بین المللی نظیر شل و توتال و پژو رنو … روانه ایران شده اند تا سودهای کلانی از بی حقوقی کارگران ایرانی به جیب بزنند ….با رها گفته و باز هم میگو ئیم این و ضعیت قابل دوام نخواهد بود وبر کارگران و زحمتکشان و مردم تحت ستم است تا با ایجاد تشکل های مستقل و سراسری خود بتوانند از حق زندگی خود دفاع کنند و هیچ امیدی به هیچ یک از جناح های سر مایه داران نداشته باشند .و همانگونه که درسرود هایمان میخوانیم “با دست خود گیریم آزادی در پیکارهای بی امان “….
کانون مدافعان حقوق کارگر
احضار مجدد کارگران معترض معدن سنگ آهن بافق!
بیست و هفتم ماه جاری دومین جلسه دادگاه ۹ نفر از کارگران بافق برگزار خواهد شد. این در حالی است که مسئولان پیش از این وعده لغو پیگیری قضایی این کارگران را داده بودند.
به گزارش3بهمن ایلنا، قرار است بیست و هفتم ماه جاری دومین جلسه دادگاه ۹ نفر از کارگران معترض بافق برگزار شود.
پیشتر اولین جلسه دادگاه این کارگران ۲۶ دی ماه برگزار شد و در طی آن کارگران احضار شده به ارتکاب عناوینی چون اخلال در نظم و جلوگیری از فعالیت و تولید معدن در زمان اعتراضات سال گذشته متهم شدهاند.
این وضعیت در حالی است که پیش از این قرار بود براساس مصوبات شورای تامین استان یزد و وعدههای مسئولان محلی و منطقهای، پیگیری قضایی این کارگران متوقف شود.
چهارمین شماره پیک سندیکا منتشرشد!
شمارهی چهارم از مرحلهی دوم پیک سندیکا (خبرنامهی داخلی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه) منتشر شد.
لینک فایل پی دی اف پیک سندیکا :
http://vahedsyndica.com/new/wp-content/uploads/2016/01/peyk_4.pdf
مشروط شدن ادامه کاری کارگران معترض کارخانه کاشی خزر به امضای تعهد نامه!
کارگران کارخانه کاشی خزر از اعمال فشار کارفرمای خود برای گرفتن رضایت نامه کتبی خبر میدهند که در آن امکان ادامه اشتغال همه کارگران امضا کننده به قبول مشکلات این واحد صنعتی مشروط شده است.
به گزارش3بهمن ایلنا،این کارگران اعلام کردند: این اتفاق پس از آن افتاده است که نزدیک به نیمی از جمعیت ۲۰۰ نفری کارگران کارخانه کاشی خزر از روز شانزدهم تا بیستودوم دی ماه با اعتصاب و برپایی تجمعات اعتراضی خواستار به روز شدن روند پرداخت مطالبات مزدی خود میشوند.
به گفته یکی از این کارگران کارفرمای کاشی خزر به او و همکارانش اعلام کردهاست که چنانچه کارگری حاضر به امضا متن تعهدنامه نیست میبایست با دریافت نامه ترک کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خود را به اداره کار معرفی کند.
از قرار معلوم تا این لحظه حدود ۱۳۲ نفر از کارگران کاشی خزر حاضر به امضا متن رضایت نامه کتبی شدهاند.
در همین رابطه، یکی دیگر از کارگران کارخانه کاشی خزرکه نخواست نامش فاش شود گفت: طی یک سال گذشته همواره دستمزد آنها با نزدیک به دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده است. همچنین حق بیمه تمام آنها از چهار ماه پیش تاکنون پرداخت نشده و علاوه بر آن از ماهها پیش نیز مزایای اضافه کاری به کارگران داده نشده است.
وی بابیان اینکه فعالیت کارخانه کاشی خزر از زمان شروع اعتراضات کارگران توسط کارفرما متوقف شده است، افزود: در حال حاضر کارگران امضا کننده این رضایت نامه منتظر آغاز به کار این واحد تولیدی هستند.
اعتصاب کارگران فاز فاز 14 منطقه ویژه عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق!
صبح امروز3بهمن،جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 14 منطقه ویژه عسلویه با برپایی تجمعی اعتراضی خواستار وصول معوقات مزدی خود شدند.
از قرار معلوم به دنبال برپایی این اجتماع اعتراضی برای ساعاتی امکان عبور و مرور و فعالیتهای روزانه مراجعهکنندگان به محدوده منتهی به فاز 14 با مشکل مواجه شده بود.
به گزارش3بهمن ایلنا، کارگران حاضر در این اجتماع اعتراضی خواهان تعیین تکیلف 6 ماه طلب مزدی پرداخت نشده خود شدند.
گفته می شود که این کارگران از طریق حدود سه شرکت پیمانکاری دستدوم و دست سوم در پروژههای فاز 14 مشغول کارند و بصورت متوسط در هر شرکت پیمانکاری تا حدود 400 کارگر مشغول کارند.
از قرار معلوم به دنبال برپایی این اجتماع اعتراضی برای ساعاتی امکان عبور و مرور و فعالیتهای روزانه مراجعهکنندگان به محدوده منتهی به فاز 14 با مشکل مواجه شده بود.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماع اعتراضی بودهاند گفته میشود که آنها از مسئولان منطقه و کارفرمای اصلی خواستار رسیدگی به موضوع مطالبات مزدی معوقه خود شدهاند.
تجمع کارگران کارخانه نساجی مازندران مقابل فرمانداری قائم شهربرای باردیگر بدنبال خلف وعده کارفرما!
صبح امروز (۳ بهمن ماه) کارگران کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به عملی نشدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت مطالباتشان مقابل فرمانداری قائم شهر تجمع کردند.
به گزارش3بهمن ایلنا، پیشتر در آخرین تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه نساجی مازندران که در روزهای ۲۵ و۲۶ دی ماه انجام شد کارفرما وعده پرداخت یک ماه از مجموع ۴ ماه مزد عقب افتاده ۴۰۰کارگر این کارخانه را حداکثر تا پایان دی ماه داده بود.
کارگران مورد نظر بابیان اینکه با گذشت سه روز از شروع ماه بهمن هنوز در مورد پرداخت مطالبات مزدی آنها اتفاقی نیفتاده است، در تشریح جزئیات این خبر گفتند: در هفته گذشته آنها تجمع مشابهی را در مقابل فرمانداری قائم شهر برگزار کرده بودند که در نتیجه مسئولان اداری استان برای بررسی خواستههای آنها تشکیل جلسه دادند.
به گفته کارگران نساجی مازندران این جلسه که در محل فرمانداری قائم شهر با حضور معاون سیاسی استانداری مازندران، فرماندار قائم شهر، دو نفر از نمایند گان مجلس به همراه نمایندگانی از سرمایه گذار وکارگران برگزار شد، مقررشد که کارفرما تا پایان هفته گذشته معادل یک ماه از مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کند که با وجود اتمام مهلت مقرر هنوز اتفاق خاصی نیافتاده است.
به گفته کارگران، همچنین اعضای حاضر در جلسه مصوبه دیگری را در حمایت از کارگران تصویب کردهاند که کارفرما به ازای پرد اخت یک ونیم میلیارد تومان کمک مالی که قرار است با پیگیریهای استانداری مازندران از یکی از بانکها بگیرد همه مطالبات مزدی وبیمهای ۴۰۰ کارگر این کارخانه را تا ۲۵ بهمن ماه پرداخت کند.
تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه ریز دانه شب تاب مقابل فرمانداری فراهان
امروز3بهمن، کارگران بیکارشده کارخانه ریز دانه شب تاب دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع مقابل فرمانداری فراهان زدند.
به گزارش3بهمن فراهان خبر، امروز کارگران شرکت ریز دانه شب تاب شهرک صنعتی فراهان در فرمانداری به بیکاری بیش از یکماه اعتراض کردند.
شرکت ریزدانه شب تاب فراهان تولید کننده نوعی شیشه که از آن در رنگ آمیزی ترافیکی جاده ها استفاده می شود.
کارگران شرکت ریز دانه شب تاب فراهان، مدت یکماه و سه روز از کار بیکار شده اند.
این شرکت حدود 25 کارگر دارد و از یکماه گذشته مدیر عامل شرکت بدلیل عدم بازار فروش و پر شدن انبارهای تولید کار تعطیل کرده است.
در تفاهمی بین کارگران و مدیرعامل شرکت بنا بر این بوده است که در این یکماه کارگران ده روز بیکاری آنها به جای مرخصی باشد و حقوق 20 روز مابقی را دریافت کنند و کارگرانی که مرخصی نداشته اند به جای نگهبان شرکت سر کار باشند.
اما تا امروز سه روز از تفاهم یکماه گذشته است و خبری از راه اندازی دوباره شرکت نیست و کارگران بدلیل بلاتکلیفی در فرمانداری حضور پیدا کردند و نسبت به این اعتراض کردندو خواستار رسیدگی به وضعیتشان شدند.
به گفته کارگران در تماس تلفنی معاون فرماندار با مدیر عامل شرکت، مدیر عامل شرکت قول داده است که از هفته آینده کارگران مشغول کار شوند.
اعتراض کارگران خدماتی آبفای کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت3ماه حقوق!
جمعی از کارگران خدماتی شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد طی یک نامه سرگشاده اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت3ماه حقوق ابرازداشتند.
به گزارش3بهمن بویرنیوزدربخشی از این نامه اعتراضی آمده است:
ما جمعی از کارگران خدماتی شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد بیش از سه ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم و مراجعات ما به مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان و شرکت های مسئول راه به جایی نبرده است.
بیکاری20هزارکارگرکوره پزخانهها ارمغان رکود ساخت وساز!
تسنیم طی گزارشی بتاریخ2بهمن از بیکاری20هزارکارگرکوره پزخانهها درپی رکود ساخت وساز خبرداد.
براساس این گزارش، رکود ساخت وساز باعث شده تا حجم تولید بسیاری از کوره پزخانهها کاهش پیدا کند حتی برخی ترجیح میدهند تا رونق بازار فعالیت خود را متوقف کنند.
در حال حاضر اکثر کوره پزخانههای تهران تعطیل هستند. در تهران حدود ۴۰۰ کوره پزخانه وجود دارد که هم اکنون فقط ۵۰ عدد از آنها فعال هستند.
در دو تا سه سال گذشته 35 هزار کارگردر زمان فعال بودن کورهها پزخانه ها مشغول بکاربودند که این رقم امروز در زمان فعال بودن کوره پزخانه ها به 15 هزارکارگر رسیده است.
عدم پرداخت 5ماه حقوق کارگران شهرداری بندرگز!
حقوق کارگران و پرسنل شهرداری بندرگز حدود 5 ماه است که پرداخت نشد و این موضوع روی زندگی و معیشت کارگران تاثیری سوء داشته است.
به گزارش3بهمن کناره، در این شرایط بد اقتصادی و هزینه های بالا و سرسام آور زندگی، 5ماه است که حقوق کارگران و پرسنل شهرداری بندرگز به دلایل مختلف پرداخت نشده است.
این موضوع در زندگی و معیشت این کارکنان تاثیر سوء داشته و برای خانواده های آنان به یک معضل جدی تبدیل شده است تا جایی که بعضی از آنها در تهیه حداقل امکانات برای گذران زندگی خود با مشکل جدی مواجه هستند.
جای تعجب است چگونه برخی مسئولین شب ها راحت می خوابند در حالی که عده ای کارگر ماه هاست حقوق نگرفته اند؛ کافی است مسئولین خودشان را در چنین شرایطی قرار دهند و ببینند با وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه، آیا می شود اینگونه امرار معاش کرد؟؟
پرداخت قطره چکانی مطالبات کارگران کارخانه کرمانیت!
۶۵ کارگر کارخانه کرمانیت (سازنده ورقهای سیمانی) پنجشنبه گذشته پس از وعدههای مکرر مسئولان مبنی بر پرداخت معوقات مزدی، تنها بخش اندکی از مطالبات خود را دریافت کردند.
به گزارش3بهمن ایلنا،نماینده کارگران کارخانه کرمانیت از پرداخت بخش اندکی از معوقات مزدی ۶۵ کارگر این کارخانه داد.
وی افزود: پس از وعدههای مکرر کارفرما مبنی بر پرداخت معوقات، پنج شنبه گذشته درصد اندکی از مطالبات مزدی خود را دریافت کردیم.
وی گفت: کارگران این کارخانه به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند اما از قرار معلوم به هرکدام از کارگران حدود یک میلیون تومان از این مبلغ پرداخت شده است.
از قرار معلوم کمبود نقدینگی و بدهیهای معوقه کارخانه به نهادهای مختلف از جمله تامین اجتماعی دلیل اصلی تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان شده است.
این کارخانه که در استان کرمان واقع است، در دو سال گذشته به دلیل مشکلات مالی عدیده، تعداد پرسنل خود را از ۱۶۰ نفر به ۶۵ کارگر کاهش داده است.
جزئیات پیشنهاد عجیب مزدی دولت؟
معاون رئیس جمهور:خط فقر ۱.۵ میلیون تومان!
با وجود اینکه حقوق کارمندان در سال آینده ۱۲ درصد افزایش مییابد و تعیین بسته مزدی کارگران نیز در مرحله مذاکره است، سخنگوی دولت میگوید افزایش حقوق مشاغل حاکمیتی ۳۵ درصد خواهد بود.
این روزها بحثهای داغی درباره وضعیت حقوق و دستمزد کل نیروهای کاری کشور در سال آینده مطرح است و مقامات دولتی آمار و درصدهای مختلفی را در این زمینه اعلام می کنند. محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت به تازگی چند درصد مختلف را به عنوان برنامه های دولت برای افزایش حقوق کارکنانش در سال آینده اعلام کرده است.
معاون رئیس جمهور می گوید برای کارمندان در لایحه بودجه سال ۹۵ افزایش حقوقی به میزان ۱۲ درصد در نظر گرفته شده است که می تواند پس از تصویب مجلس در سال آینده به مرحله اجرا گذاشته شود. این میزان افزایش تقریبا برابر با نرخ تورمی است که مرکز آمار برای پایان آذرماه اعلام کرده است.
در بخش دیگری، نوبخت می گوید افزایش دریافتی بازنشستگانی که حقوق های زیر ۱.۵ میلیون تومان دارند در سال آینده ۲۰ درصد خواهد بود که می توان آن را نوعی اعلام خط فقر جدید هم از سوی دولت تلقی کرد؛ موضوعی که در سالهای اخیر هیچگاه به صورت رسمی از سوی دولتها اعلام نشده و در پاسخ به اعلام میزان خط فقر سکوت کرده اند.
کارشناسان معتقدند دلیل سکوت دولتها درباره اعلام خط فقر می تواند مربوط به نگرانی های پس از مطرح کردن آن باشد به نحوی که اگر رقم خط فقط اعلام شود، حتما درخواستهای جدیدی از سوی شاغلان در بدنه دولت و یا مشمولان قانون کار برای افزایش یکباره حقوق و دستمزدها وارد می شود؛ کاری که انجام آن از عهده دولتها خارج است، بنابراین بهترین راهکار پنهان کردن رقم خط فقر و عدم اعلام آن در هر سال است.
علاوه بر این، سخنگوی دولت اعلام کرده افزایش حقوق ثابت در مشاغل حاکمیتی در سال آینده به میزان ۳۵ درصد خواهد بود و اجرای آن به تدریج در تمامی دستگاه ها اجباری خواهد شد. وی این افزایش را بر مبنای تبصره ۱۰ قانون خدمات کشوری می داند و یکی از گروه های مشمول آن را هم کارکنان وزارت کشور می داند.
نوبخت در همایش استاندران و فرمانداران سراسر کشور، اصلاح نظام پرداختها را یکی از ویژگی های بودجه ۹۵ برشمرد و گفت: حقوق بازنشستگانی که کمتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می کنند افزایش خواهد یافت و سازمان مدیریت نیز این امکان را پیدا کرده که ۳۵ درصد فوق العاده شغل برخی دستگاه های دولتی از جمله وزارت کشور را افزایش دهد که البته در آینده این میزان افزایش برای همه دستگاه های اداری، اجباری می شود.
به عقیده کارشناسان، حال که دولت به صورت تلویحی و غیررسمی خط فقر را ۱.۵ میلیون تومان اعلام کرده و می خواهد حقوق بازنشستگان زیر این مبلغ را ۲۰ درصد، کارمندان را ۱۲ درصد و مشاغل حاکمیتی را ۳۵ درصد افزایش دهد، فرصت مناسبی برای چانه زنی گروه های کارگری در شورای عالی کار فراهم شده است.
حال اگر از احتمال شکل گیری نگاه تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد در کارکنان دولتی و دامن زدن به بی عدالتی مزدی در مورد کارمندان و شاغلان حاکمیتی بگذریم که البته در جای خود مهم است و باید به آن پرداخته شود، قطعا این مباحث سخنگوی دولت در مذاکراتی کارگران در شورای عالی کار تاثیرگذار خواهد بود و آنها می توانند دیدگاه دولت درباره افزایش تا ۳۵ درصد حقوق ها را ملاک عمل درباره مشمولان قانون کار قرار دهند.
بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ2بهمن
پرونده برنامه ششم همچنان دردولت بازاست/دولت برنامه را«تکه تکه»کرد
گزارشهای دریافتی از سازمان مدیریت نشان میدهد پرونده برنامه ششم همچنان در دولت باز و هنوز بخشهایی از این برنامه توسط دولتمردان نهایی نشده است.
به گزارش 3بهمن مهر، رئیس جمهور یک شنبه هفته گذشته لایحه برنامه ششم توسعه را همراه با لایحه بودجه سال ۹۵ تقدیم مجلس کرد اما لایحه مذکور تنها بخشی از لایحه جامع برنامه ششم توسعه بود و در اصل بخش دوم لایحه برنامه محسوب می شود.
اولین بخش لایحه برنامه ششم توسعه در مهر ماه امسال در قالب احکام دائمی برنامه ششم تقدیم مجلس شد که در حال حاضر در کمیسیونهای مختلف مجلس در حال بررسی است. بخش دوم شامل احکام اجرایی هفته گذشته به مجلس رفت و بخش سوم نیز قرار است که در اسفندماه امسال پس از نهایی شدن در دولت به مجلس ارائه شود.
این در حالی است که طی روال سالهای گذشته، دولت لوایح برنامه های توسعه را در قالب یک برنامه جامع برای تصویب به مجلس ارائه میکرد و آن را صورت بخش بخش و تکه تکه نمیکرد و این برای اولین بار است که دولت چنین رویه ای را در پیش گرفته است.
در عین حال شهریورماه سال جاری پایان موعدی بود که دولت باید لایحه برنامه ششم توسعه را برای تصویب به مجلس ارائه می کرد، این در حالی است که لایحه مذکور همزمان با اجرای لایحه بودجه سال آینده از اول فروردین ماه سال ۹۵ باید اجرایی شود.
امیر باقری رئیس امور اقتصاد کلان سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این باره گفت: یک لایحه به عنوان «لایحه احکام دائمی» برنامههای توسعه مهرماه به مجلس ارائه شد؛ این غیر از متنی است که تحت عنوان «لایحه احکام مورد نیاز برنامه ششم» تقدیم مجلس شده است.
وی با بیان اینکه در متن دوم فقط آنچه که نیاز به مجوزهای قانونی از مجلس شورای اسلامی دارد، آمده است، تصریح کرد: بقیه مواردی که شامل برنامه دولت است اما نیازمند اجازه مجلس نیست، در اسناد جداگانهای خواهد آمد، ضمن اینکه این اسناد به صورت مکمل در مجموعه دولت و سازمان مدیریت تهیه شده اما هنوز نهایی نشده است.
این مقام مسئول در سازمان مدیریت با اشاره به اینکه این اسناد در دولت در حال بررسی است، افزود: بنابراین اینکه در حوزه های مختلف قرار است چه هدفگذاری انجام بشود و در پنج سال آینده چگونه حرکت خواهیم کرد، در آن مجموعهها موجود است اما آنچه که نیاز به اجازه قانون دارد، برای حرکت پنج ساله مذکور، در لایحه احکام برنامه ششم تقدیم مجلس شده است.
باقری توضیح داد: آنچه که نیاز به قانون هم دارد، توسط دولت استخراج و به مجلس ارائه شده اما بخش دیگر آن که نیازمند اجازه مجلس نیست، در دولت در حال جمع بندی نهایی است. در واقع اینها مکمل همدیگر هستند و آنچه ما تدوین کردیم تحت عنوان برنامه در اختیار نمایندگان مجلس و دیگر متخصصین هم میگذاریم تا بدانند برنامه دولت به چه شکل است.
وی عنوان کرد: بنابراین آنچه به مجلس ارائه شده، تنها بخشی از کل برنامه ششم توسعه است. تدوین بخش سوم و نهایی برنامه انجام شده و فقط باید در دولت قرائت و بررسی شود و به زودی ارائه خواهد شد.
تجمع دانشجویان پیام نور اهواز در اعتراض به دستورالعمل جدید شهریه!
امروز3بهمن،دانشجویان دانشگاه پیامنور اهواز نسبت به آییننامه پرداخت شهریه ثابت و متغیر تا 20 روز پس از انتخاب واحد (25 بهمنماه) و همچنین حذف دروس خودخوان از برنامه این دانشگاه، تجمع اعتراضی برپا کردند.
در تجمع امروز مأموران حراست اقدام به عکسبرداری از دانشجویان جهت تهدید و شناسایی دانشجویان معترض و احتمالأ برخورد با آنها کردند؛ این یک نوع تهدید و ارعاب دانشجویان جهت جلوگیری از انتقاد و اعتراض است.
به گزارش 3بهمن ایسنا، در پی ابلاغ دستورالعمل جدید پرداخت شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور و همچنین حذف دروس خودخوان از برنامه این دانشگاه در نیم سال جدید، دانشجویان مرکز اهواز با تجمع مقابل دفتر ریاست اعتراض خود را نسبت به تصمیم جدید مسئولان ابراز کردند.
یکی از دانشجویان که در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بود، با بیان اینکه این تجمع از ساعت 10 صبح امروز آغاز شد، گفت: دانشجویان در محوطه و در مقابل دفتر رییس دانشگاه تجمع کردند که مأموران حراست از تجمع دانشجویان در مقابل این دفتر ممانعت به عمل آوردند.
وی ادامه داد: این تجمع بدون سردادن هیچگونه شعار و درگیری فیزیکی انجام شد و دانشجویان نسبت به آییننامه جدید مبنی بر الزام دانشجویان به پرداخت شهریه متغیر تا 25 بهمنماه و همچنین حذف دروس خودخوان، اعتراض داشتند.
همچنین یکی دیگر از دانشجویان حاضر در این تجمع، با بیان اینکه کسی از مدیران دانشگاه حاضر به پاسخگویی به دانشجویان نشده است، گفت: دانشجویان برای مطالبه حق خود آمده بودند و تجمع کردند اما پاسخ روشنی دریافت نکردند؛ اکنون عنوان میکنند که دانشجویان در صورت مشکل برای پرداخت شهریه میتوانند از وام استفاده کنند اما ارائه وام با بهره چهار درصد به معنای آن است که شهریه چهار درصد افزایش یابد.
وی ادامه داد: در تجمع امروز مأموران حراست اقدام به عکسبرداری از دانشجویان جهت تهدید و شناسایی دانشجویان معترض و احتمالأ برخورد با آنها کردند؛ این یک نوع تهدید و ارعاب دانشجویان جهت جلوگیری از انتقاد و اعتراض است.
این دانشجوی دانشگاه پیام نور اهواز ضمن انتقاد از حذف دروس خودخوان، عنوان کرد: مطابق آییننامه، دانشگاه باید دروس خودخوان داشته باشد و ما به همین خاطر دانشگاه پیام نور را انتخاب کردیم؛ حذف این دروس تغییر آییننامه دانشگاه و خلاف آن چیزی است که در هنگام ثبتنام اعلام شده است.
تجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد در اعتراض به تغییر فرآیند شهریهها!
ظهر امروز3بهمن، تعدادی از دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد در اعتراض به تغییر فرآیند شهریهها در این دانشگاه تجمع کردند.
به گزارش 3بهمن ایسنا، ظهر امروز دانشگاه پیام نور مشهد شاهد اعتراض جمعی از دانشجویان این دانشگاه در خصوص تغییر فرآیند پرداخت شهریهها بود.
براساس این تغییر دانشجویان موظفاند تا 25 بهمن ماه تمام شهریه خود را پرداخت کنند این در حالی است که پیش از این دانشجویان مهلت بیشتری برای پرداخت این شهریه داشتند؛ در صورت عدم پرداخت این شهریه دانشجویان امکان حضور در امتحان را نخواهند داشت.
علیرغم تجمع دانشجویان مقابل دفتر این دانشگاه، رئیس آن حضور نداشت و تعداد دیگری از مسوولان نیز برای پاسخگویی به دانشجویان حضور یافتند که هنوز دانشجویان از آن قانع نشدهاند.
یکی از دانشجویان معترض در این رابطه گفت: پیشتر روند انتخاب واحد اینگونه بود که هر ترم با واریز شهریه ثابت، پرتال انتخاب واحد دانشجویان باز شده و شهریه متغیر را در بازه امتحانات و یا طول ترم واریز میشد.
وی ادامه داد: امسال در سیستم گلستان اعلام شد شهریه ثابت و متغیر باید تا 25 بهمن ماه واریز شود. این مساله از دو زاویه قابل بررسی است؛ اول اینکه دانشجویان انتظار چنین مسالهای را نداشته و این مدل پرداخت شهریه کمی شوکه کننده بود، دوما دانشجویی که این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرده قطعا وسع مالی زیادی برای تحصیل در برخی دانشگاهها را نداشته است.
این دانشجوی پیام نور مشهدگفت: من دانشجوی کارشناسیارشد هستم و همین دو ماه پیش شهریه ترم گذشته که حدود دو میلیون تومان بود را واریز کردهام و حال باید دومرتبه، تا 25 بهمن ماه، 1.5 میلیون تومان دیگر پرداخت کنم. این وضعیت به من فشار زیادی وارد میکند.
دانشجویان تاکید داشتند که باید با ریاست دانشگاه در مرکز پیام نور استان گفتوگو صورت گیرد تا این مشکل حل شود. یکی از حاضرین در پاسخ به دانشجویان گفت: این مساله زمانبر بوده و باید کمی صبر کرد تا این دستور از روی سایت گلستان حذف شود.
یکی از دانشجویان در خصوص اینکه پیگیریهای شما چه نتیجهای داشته، تصریح کرد: به ما گفته شده امضا جمع کنید و طی یک نامه، آن را به ریاست دانشگاه ارایه کنید؛ نکته اینجاست که جمعآوری امضا، تنظیم نامه و ارسال پاسخ آن خیلی زمانبر است و تا رسیدن پاسخ آن تکلیف ما مشخص نخواهد بود.
او میگوید: در حال حاضر فرایند انتخاب واحد در پرتالها امکانپذیر است ولی باید تا 25 بهمن شهریه ثابت را نیز پرداخت کنیم؛ در غیر این صورت حذف و اضافه غیرفعال خواهد شد. حراست دانشگاه از ما میخواهد نماینده معرفی کرده و قانونی مسایل را پیگیری کنیم.
یکی دیگر از دانشجویان پس از صحبت با یکی از مسئولین دانشگاه گفت: به ما گفته شد که پیگیری در تهران صورت گرفته است و این مسالهای سراسری بوده و مربوط به تمام دانشجویان پیام نور است.
او اضافه کرد: مسئولین دانشگاه تاکید دارند که این فرایند از روی سایت گلستان حذف خواهد شد. تنها اعتراض ما به این روند پرداخت شهریه است. ما نتوانستیم رئیس دانشگاه را پیدا کنیم؛ امروز نه معاون و نه خود ریاست دانشگاه برای پاسخگویی حضور داشتند.
این دانشجو با بیان اینکه درخواست ما این است که نحوه پرداخت شهریه مانند گذشته شود، گفت: نباید اینگونه باشد که دانشجویان همه شهریه را یکجا پرداخت کنند چون شهریهها افزایش پیدا کرده و در حال حاضر نیز به ما گفته شده باید تا 25 بهمن ماه کل شهریه پرداخت شود.
یکی از دانشجویان در این رابطه اظهار کرد: اعتراض ما به دلیل تغییر فرایند شهریههاست؛ به ما مهلت داده شده تا 25 بهمن ماه کل شهریه متغیر و ثابت این ترم را واریز کنیم. ترمهای گذشته تا ابتدای امتحانات برای واریز شهریه متغیر فرصت بود. خواسته دانشجویان این است که این تاریخ و ضربالعجل 25 بهمن ماه حذف شود.
وی در خصوص گفتوگوهای مسئولین دانشگاه با نمایندگان معترضین عنوان کرد: مسئولین خیلی خوب پاسخ گفتند؛ آنها میگویند باید به آنها مهلت دهیم تا با مرکز هماهنگ کرده و نماینده دانشجویان با مسئولین صحبت کنند. به ما گفتهاند، فعلا باید صبر کنید.
این دانشجو میگوید: تضمین این است که اگر این اقدام صورت نگرفت، دوباره دانشجویان اعتراض خواهند کرد. در حال حاضر کسی شهریه متغیر را پرداخت نخواهد کرد. ما منتظر خبر مسئولین دانشگاه هستیم. ما فعلا شهریه ثابت را پرداخت خواهیم کرد.
یکی از دانشجویان پرسید: اگر در زمان حذف و اضافه این فرایند تغییر نکند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ که این دانشجو در پاسخ به وی تاکید کرد: به ما گفته شده که این مساله در سایت دانشگاه تغییر خواهد کرد. مسئولین دانشگاه پیش از تاریخ 25 بهمن ماه خبر تغییر این وضعیت را به دانشجویان اعلام میکنند.
در انتهای این تجمع مسئولین دانشگاه نامهای برای دانشجویان منتشر کردند که به دانشجویان ارایه شد؛ براساس این نامه تا چهارشنبه این هفته از طریق سایت دانشگاه، اطلاعرسانی به دانشجویان در خصوص تغییر فرایند دریافت شهریه اعلام میشود؛ همچنین براساس نتیجه پیگیریهای انجام شده توسط دانشجویان با مرکز آنها مجاز به انتخاب واحد طبق روال گذشته هستند.
یکی از دانشجویان در خصوص گفتوگوهای نهایی دانشجویان با مسئولین دانشگاه گفت: طبق گفته مسئولین دانشگاه در صورت عدم حذف این فرایند در اخذ شهریه، هیچ دانشجویی شهریه ثابت را پرداخت نخواهد کرد و دانشگاه به صورت دستی برای هر دانشجو حذف و اضافه را انجام خواهد داد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:برای عرض تسلیت
بسیار گل که از کف من برده است باد
اما من غمین
گلهای یاد کس را پرپر نمی کنم
من مرگ هیچ عزیزی را
باور نمی کنم
مطلع گشتیم ساعاتی پیش خواهر گرامی آقای محمد عبدی پور از اعضای کمیته هماهنگی بعد از سالها دست و پنجه نرم کردن با بیماری مهلک با زندگی وداع گفت.
اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های ضمن تسلیت به این رفیق گرامی ،آرزوی صبر و شکیبایی برای ایشان و خانواده گرامی وی را دارد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
2بهمن 1394
مرگ ۳ کارگر در دو حادثه جداگانه
در دو حادثه جداگانه در مشهد، سه کارگر جان خود را از دست دادند.
به گزارش3بهمن ایلنا،در حادثه اول که صبح امروز در مشهد رخ داد، ۲کارگر مقنی در چاه ۱۵ متری دچار گازگرفتگی شدند و چون حاضرین در محل متوجه بروز حادثه نشدند هر دو کارگر جان خود را از دست دادند.
حسن جعفری مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد،درباره جزئیات این حادثه به رسانهها گفته است:ظهر امروز (شنبه سوم بهمن ماه) در پی تماس با سامانه ۱۲۵ از گرفتار شدن دو کارگر مقنی در چاه ، نجاتگران ایستگاههای شماره ۲، ۸ و ۲۹ آتش نشانی مشهد به محل حادثه واقع در جاده کلات، روستای کاظم آباد شدند.
وی افزود: در نخستین بررسیها مشخص شد، یکی از کارگر مقنی که حدوداً ۲۵ سال سن داشته در داخل چاه خشکی در مقابل یک ساختمان در حال احداث به عمق تقریبی ۱۵ متر مشغول حفاری بوده که دچار گازگرفتگی میشود و مقنی ۶۰ سالهای که در بالای چاه حضور داشت با مشاهده این اتفاق به قصد کمک به داخل چاه میرود که متاسفانه او نیز در چاه گرفتار میشود.
مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: بنا بر اظهار اهالی، این حادثه بطور تقریبی پس از گذشت ۴۵ دقیقه به سامانه ۱۲۵ اعلام شده و در این فاصله زمانی اهالی محل در اقدامی ناآگاهانه برای نجات دو مقنی تلاش کردند و پس از نافرجام ماندن تلاششان از آتش نشانی درخواست کمک میکنند.
جعفری در خصوص عملیات نیروهای این سازمان گفت: یکی از نجاتگران با تجهیزات لازم و بستن دستگاه تنفسی به درون چاه رفته و با همکاری سایر نجاتگران، دو مقنی محبوس شده را از درون چاه خارج کردند و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
متاسفانه پس از معاینه پیکر این دو کارگر چاه کن تکنسینهای اورژانس۱۱۵ مرگ این دو کارگر را تأیید کردند.
اما در حادثه دیگر که زمان آن به عصر روز گذشته (دوم بهمن) مربوط میشود، کارگر دیگری براثر سقوط از بالابر در کارگاه بستنی سازی جان خود را از دست میدهد.
حسین صالح نظرآبادی،مدیر منطقه ۳ آتش نشانی مشهد درباره این حادثه که در خیابان مفتح مشهد اتفاق افتاده، به رسانه ها گفته است:با اعلام وقوع این حادثه با سامانه ۱۲۵،گروه نجات ایستگاه ۶ آتش نشانی و امدادگران مشهد به محل حادثه اعزام شدند.
تیم آتش نشانی و امداد با حضور محل حادثه با کارگر جوانی که دچار آسیب جدی از ناحیه کمر و مچ پا شده روبرو شدند که با انتقال مصدوم به سطح امن وی را برای اعزام به مراکز درمانی تحویل عوامل اورژانس دادند.
مدیر منطقه ۳ آتش نشانی مشهد درباره چگونگی وقوع این حادثه گفت: کارگرجوان برای انتقال مقدار زیادی شیلنگ توپی از بالابر استفاده کرده بود که بالابر در حال پایین آمدن به علت گیر کردن شیلنگ در بین مسیر متوقف شده اما با فعال بودن بالابر کابل آن رها میشود وهنگامی که کارگر برای آزاد شدن بالابر ضربهای به آن وارد میکند رها شده کارگر وبالابرسقوط میکنند.
صالح نظرآبادی افزود: در پیگیریهای به عمل آمده مشخص شد کارگرحادثه دیده در اثر شدت جراحات وارده در بیماستان جان خود را از دست داده است.
تصمیم معلمین به بایکوت مدارس سلیمانیه کردستان عراق
در اعتراض به عدم پرداخت حقوق 5 ماه خود، معلمین استان سلیمانیه ضمن رد هرگونه تظاهرات و تجمع خیابانی، اعلام کردند که کلاس های درس را بایکوت می کنند.
به گزارش 3بهمن کردپرس، معلمین اقلیم کردستان طی ماههای گذشته مکررا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود دست به تجمع و اعتصاب زده و در حال حاضر نیز معلمین استان سلیمانیه، تاکید می کنند که تا دریافت حقوق معوقه خود کلاس های درس را بایکوت می کنند.
در این رابطه، امید امین، مسئول اتحادیه معلمین اقلیم کردستان دراستان سلیمانیه به پایگاه خبری کردی زبان SNN گفت که اعضا این اتحادیه متفقا تصمیم گرفتهاند که تا زمان دریافت کامل حقوق معوقه خود در هیچ یک از کلاس های درس حضور پیدا نکنند.
طبق این خبر، معلمین برگزاری تظاهرات و تجمعات اعتراض آمیز خیابانی را رد کردهاند.
در همین حال، سنگر فایق، نایب رئیس اتحادیه معلمین استان سلیمانیه گفت که تصمیم بایکوت کلاس های درس از طریق بیانیهای به اطلاع تمامی معلمین استان سلیمانیه رسیده است.
حقوق معلمین، کارمندان و حقوق بگیران دولت اقلیم از دو سال گذشته تاکنون، به دلیل قطع بودجه اقلیم از سوی دولت مرکزی عراق با تعویق های طولانی مدت پرداخت شده و این مسئله موجب بروز مشکلات معیشتی فراوان برای شهروندان و ناآرامی های بسیاری در شهرهای اقلیم شده است.
سوم بهمن ماه1394