پرونده قضایی
کارگران مجتمع مس خاتون آباد و
معادن سنگ آهن بافق وطزره
مختومه باید گردد
– تجمع کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق مقابل مجتمع میدوک شهربابک!
– تجمع کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق،حق بیمه وعیدی مقابل شورای شهر کوت عبدالله!
– تجمع کارگران یک مرغداری آمل دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق مقابل فرمانداری!
-70نفر از کارگران کارخانه تولید اکسید منیزیم سربیشه اخراج شدند!
– عدم پرداخت چندماه حقوق وعیدی بیش ازهزار کارگر فازهای 20 و 21 عسلویه پرداخت نشد!
– عدم پرداخت 4ماه حقوق،عیدی وحق بیمه کارگران کشتی سازی ایران صدرا بهشهر!
– عدم پرداخت یک ماه حقوق وعیدی رانندگان شرکت سامان سیر رضوی!
– تعطیلی ۳۳ درصد واحدهای صنعتی سمنان/ ۶۲۱ کارخانه در انتظار نقدینگی
– ادامه تجمعات اعتراضی رانندگان تاکسی وگم شدن9میلیارد تومان حق بیمه شان!
– اعتصاب رانندگان تاکسی بیسیم خمینیشهر!
– فرصت یک ساله قطر برای تغییر در قوانین کار
– رسیدگی فدراسیون جهانی دو و میدانی به شرایط کارگران مهاجر در دوحه
تجمع کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق مقابل مجتمع میدوک شهربابک!
صبح امروز15فروردین، کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل مجتمع میدوک شهربابک،زدند.
به گزارش 15فروردین بابک خبر،صبح امروز کارگران چند شرکت اقماری با تجمع مقابل درب ورودی مجتمع میدوک شهربابک اولین اعتصاب کارگری در سال 95 را رقم زدند.
کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه که از عدم برابری حقوق خود با دیگر کارگران مس ناراضی بودند، وقتی بعد از نامه نگاری با مسئولین مربوطه به جایی نرسیدند،از ساعات ابتدایی صبح امروز(یک شنبه) مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند.
گفتنی است کارگران معترض خواستار برخورداری از حقوق و مزایای نیروهای 2430 می باشند.
تجمع کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق،حق بیمه وعیدی مقابل شورای شهر کوت عبدالله!
امروز15فروردین، 80 نفر از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله به دلیل عدم پرداخت بیمه،حقوق و عیدی روبروی درب شورای شهر کوت عبدالله تجمع کردند.
به گزارش15فروردین کارون نیوز،یکی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله گفت:ما 80 نفر کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله هستیم که چند ماه بیمه،حقوق و عیدی ما پرداخت نشده است و الان چند ماه است بدون بیمه مشغول به کار هستیم.
وی افزود:سه روز پیش یکی از کارگران فضای سبز در محل کار خود بر اثر حادثه ای پای آن شکست و به دلیل نداشتن بیمه هیچ کس تقبل هزینه های درمانی آن را نکرد و همه مسئولین در جریان این موضوع هستند،ما نه مسئولی داریم ما را قبول کند و نه کسی است که صدای ما را میشنود و هیچ کس اعتنا نمی کند.
یکی دیگر از کارگران شهرداری کوت عبدالله بیان کرد:ما میخواهیم بیمه ما رد شود،کار ما در خطر است و بدون بیمه نمیتوانیم کار کنیم،سال گذشته بر اثر حادثه دلخراشی در محل کار، کارگران فضای سبز سه نفر جان خود را از دست داده اند.
وی در ادامه گفت:الان بیش از 80 نفر از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله روبروی درب شورای شهر کوت عبدالله تجمع کردیم که مشکل ما را حل کنند که متاسفانه هیچ یک از اعضای شورای شهر کوت عبدالله در آنجا حاضر نیست و هیچ کس جوابگوی ما نمی باشد.
یکی دیگر از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله عنوان کرد:ما هر روز درب شورای شهر کوت عبدالله تجمع می کنیم ولی هیچ کس جز حراست شورای شهر کوت عبدالله در آنجا حاضر نیست.
تجمع کارگران یک مرغداری آمل دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق مقابل فرمانداری!
کارگران یکی از شرکت های مرغداری آمل برای دریافت مطالبات معوقه خود در مقابل فرمانداری شهرستان تجمع کردند.
به گزارش15فروردین کرات آملی، کارگران یکی از شرکت های مرغداری به دلیل عدم دریافت حقوق و مزایای چندین ماه در مقابل فرمانداری ویژه آمل تجمع کرده و خواستار احقاق حقوق خود شدند.
70نفر از کارگران کارخانه تولید اکسید منیزیم سربیشه اخراج شدند!
70نفر از کارگران کارخانه تولید اکسید منیزیم سربیشه اخراج شدند. برخی از این کارگران که شاید سابقه کار آنها در این کارخانه به بیشاز 10 سال میرسد و با توجه به شرایط سنی برخی از آنها که بالای 40 سال سن دارند، امروزه دیگر کاری برای گذران زندگی نمیتوانند پیدا کنند.
به گزارش15فروردین فارس ، کارخانه اکسید منیزیم در پنج کیلومتری شهر سربیشه قرار دارد و نخستین کارخانه تولید اکسید منیزیم در کشور است و اخیراً حدود 70 نفر از کارگران کارخانه تولید اکسید منیزیم شهرستان سربیشه از کار بیکار شدند.
برخی از این کارگران که شاید سابقه کار آنها در این کارخانه به بیشاز 10 سال میرسد و با توجه به شرایط سنی برخی از آنها که بالای 40 سال سن دارند، امروزه دیگر کاری برای گذران زندگی نمیتوانند پیدا کنند.
شنیدهها حکایت از آن دارد که دلایل اخراج این کارگران ، رکود اقتصادی، درخواست مطالبات و کمبود نقدینگی بوده است.
رئیس امور معادن شهرستان سربیشه علت متوقف شدن کار برخی معادن سربیشه را کمبود نقدینگی عنوان کرد و اظهار داشت: چون محصولات تولیدی معادن ما باید از طریق شرکت اکسید منیزیم سربیشه خریداری شود و وضعیت آورده درآمدها با هزینه یکسان نیست سبب شده که ما در این قسمت با مشکل روبهرو شویم و این مشکل تنها مربوط به منطقه ما نیست، بلکه در سطح کشور هم همینگونه است.
محمدهادی اربابی گفت: چون تولیدات ما در قسمت ساختمان به کار میرود و به دلیل کمبود نقدینگی، رکود طرحهای عمرانی و ساختوسازها که منجر به رکود در بازار صنایع فولاد و سیمان شده است، محصولات معادن که از طریق کارخانه اکسید منیزیم خریداری میشود یا مورد خرید و فروش قرار نمیگیرد یا با مشکلات مالی روبهرو هستند.
وی ادامه داد: بنابراین صنایع فولاد سیمان پروفیل و غیره نیز به طبع آن زنجیرهوار دچار مشکل میشود و به دلیل عدم ساختوساز در کشور و نبود تقاضا برای خرید، محصولات معادن به فروش نمیرسد.
رئیس امور معادن سربیشه افزود: ما سعی میکنیم به سمتوسویی برویم که حداقل کارگر را اخراج کنیم و تا جایی که امکان داشته باشد جذب داشته باشیم و در سال گذشته نیز ما قراردادمان را تمدید کردیم و اولویت ما در این زمینه کارگران معادن که حدود 135 نفر هستند را شامل میشود و در مرتبه بعدی پیمانکاران معادن هستند.
اربابی معدن سفیدکوه و ترشک را جزو معادن وابسته به شرکت مواد نسوز بیرجند عنوان کرد و گفت: این دو معدن در حال حاضر در حال فعالیت هستند و تنها پروژه باطلهبرداری به دلایل شرایط نقدینگی متوقف شده است.
گفتنی است، کارخانه اکسید منیزیم سربیشه نخستین حلقه از زنجیره تولید مواد نسوز کشور بوده که از سال 1372 راهاندازی شده است و 220 نفر در کارخانه و 115 نفر در معادن مربوط به آن مشغول به کارند.
انواع منیزیم ذوبی و سینتر شده، تولیدات این کارخانه است که به مصرف صنایع نسوز میرسد و اصفهان، یزد، قم و گناباد از مقصدهای ارسالی تولیدات کارخانه اکسید منیزیم سربیشه است.
عدم پرداخت چندماه حقوق وعیدی بیش ازهزار کارگر فازهای 20 و 21 عسلویه پرداخت نشد!
مطالبات مزدی سال گذشته و عیدی کارگران پیمانکاری فازهای 20 و 21 عسلویه پرداخت نشده است.
به گزارش15فروردین ایلنا،منابع خبری در عسلویه از عدم پرداخت معوقات مزدی وعیدی سال گذشته کارگران پیمانکاری فازهای 20 و 21 عسلویه خبر دادند.
از قرار معلوم مطالبات مزدی کارگران شاغل در شرکت های پیمانکاری مختلف، متفاوت است.
ظاهرا برخی از شرکت های پیمانکاری دست چندم، دستمزد ماههای 11 و 12 کارگران و عیدی آنها را پرداخت نکرده اند و برخی دیگر، دستمزد ماه 12 و عیدی کارگران را نپرداخته اند.
تا کنون به این کارگران که تعداد آنها بیش از هزار نفر است، در ارتباط با زمان پرداخت مطالبات هیچ وعده ای داده نشده است.
به گفته این منابع، کارفرمایان مادر یا شرکت های پیمانکاری دست اول در قبال عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری و قصور پیمانکاران در انجام تعهدات قانونی خود مسئولیتی بر عهده نمی گیرند.
عدم پرداخت 4ماه حقوق،عیدی وحق بیمه کارگران کشتی سازی ایران صدرا بهشهر!
کارگران کارخانه کشتی سازی ایران صدرا بهشهردر استان مازندران گفتند: 4ماه حقوق،عیدی وحق بیمه آنها پرداخت نشده است.
به گزارش15فروردین ایلنا،این کارگران که تعداد آنها 240 نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود گفتند که از آذر ماه سال 94 تاکنون هیچ وجهی بابت مزد ماهانه و عیدی پایان سال دریافت نکردهاند و کارفرما دلیل این وضعیت را کمبود نقدینگی اعلام کرده است.
این کارگران همچنین در خصوص معوقات بیمهایشان گفتند: افزایش بدهیهای این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی باعث شده است تا تامین اجتماعی در برخی از ماههای سال از تمدید دفترچههای آنها خوداری کند.
در این زمینه یکی از کارگران قدیمی کشتی سازی صدرا بهشهر با اشاره به اشتغال حدود 240کارگر رسمی و قرار دادی در «کشتی سازی صدرا» میگوید: پیش از این در این واحد صنعتی حدود 1800کارگر کار میکرد که اکثر آنان تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکاری مشغول بودهاند که با خروج تدریجی پیمانکاران بیشتر کارگران تعدیل شدهاند.
به گفته این کارگر به دلیل رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم است، سفارشها برای ساخت کشتیهای جدید کاهش یافته و عمده فعالیت این مجموعه به تعمیر کشتیهای فرسوده محدود شده است.
پاسخ مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی به گلایه رانندگان سامان سیر از پرداختنشدن معوقات: شرکت باید پاسخگو باشد
عدم پرداخت یک ماه حقوق وعیدی رانندگان شرکت سامان سیر رضوی!
در حالی که عیدی و پاداش کارمندان و کارگران باید تا قبل از روزهای پایانی اسفندماه پرداخت شود اما متاسفانه رانندگان شرکت سامان سیر رضوی نهتنها عیدی خود را دریافت نکردند، بلکه حتی حقوق اسفندماه آنان نیز پرداخت نشده است.
به گزارش15فروردین شهرآرا، با وجود اینکه ٢۶ اسفند٩۴ بود که همایون وثوق مدیر بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی مشهد وعده داده بود که تا ٢٧اسفند حقوق و عیدی رانندگان شرکت سامان سیر رضوی پرداخت میشود و همچنین گفته بود؛ مشکلی برای پرداخت حقوق کارکنان شرکت سامانسیر رضوی نیست، چرا که واریزنشدن حقوق آنها به دلیل اشکال در لیست ارسالی شرکت بوده و اقدام لازم نیز برای پرداخت حقوق و عیدی کارکنان انجام شده است و منتظر لیست شرکت هستیم تا بلافاصله، در راستای واریز حقوق کارکنان اقدام شود.
این اظهارات در حالی است که روز گذشته دو راننده اتوبوس شرکت سامان سیر رضوی،ضمن ابراز گلایه، بحث پرداخت حقوق و عیدی در ٢٧اسفندماه به کارکنان شرکت را رد کردند و گفتند؛ در روز اول فروردین تنها حدود ٧٠٠هزار تومان به حساب ما واریز شده است حتی برای برخی از همکاران کمتر از این مبلغ واریز شده است و خبری از پرداخت عیدی و حقوق نیست و اکنون که ١۴فروردین هم گذشت، هنوز پرداختی صورت نگرفته است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد،علیاصغر نیشابوری گفت: شرکت سامان سیر به دلیل تخلفاتی که در سالهای گذشته داشته مشکلاتی را ایجاد کرده بود اما از آنجا که بنای سازمان اتوبوسرانی حمایت از بخش خصوصی بوده از این شرکت نیز تا جای امکان حمایتهای خود را داشته است. اما با این حال بهدلیل بروز تخلفاتی در ٢۵اسفند٩۴ جلسهای در شورای اسلامی شهر تشکیل شد که بر اساس آن تصمیم بر آن شد که درآمد شرکت سامان سیر مشابه سایر شرکتهای بخش خصوصی به حساب شرکت واریز شود و مسئولیت پرداخت حقوق و مزایای کارکنان شرکت به عهده خود این شرکت قرار بگیرد.
وی ادامه داد: براین اساس تمام مسئولیت پرداخت حقوق و عیدی برعهده خود شرکت است و شرکت باید پاسخگو باشد.نیشابوری در پاسخ به اینکه آیا سازمان اتوبوسرانی نمیخواهد پیگیر مشکلات پرداختی کارکنان شرکت سامان سیر رضوی باشد و چرا نظارتی بر عملکرد شرکتها وجود ندارد، اظهار کرد: ما بر عملکرد شرکتهای بخش خصوصی نظارت داریم، اما نظارتمان بر عملکرد سازمان است و در صورتی که شرکتها تخلفی انجام دهند، سازمان میتواند در قبال تعهداتی که شرکت در قرارداد متقبل شده است، اعمال قانون کند و حتی شرکت را جریمه یا قراردادش را فسخ کند.
این مقام مسئول افزود: نیروهای شرکت طرف قرارداد با خود شرکت هستند و مسئولیت پرداخت حق و حقوق آنان برعهدهاش است از همین رو سازمان اتوبوسرانی نمیتواند کاری فراتر از قانون انجام دهد. تنها در قبال تخلفات در ارائه خدمات امکان نظارت و اعمال قانون بر آن وجود دارد.
نیشابوری در ادامه با اذعان به اینکه امکان پرداخت حق و حقوق رانندگان بخش خصوصی از طریق سازمان امکانپذیر نیست چرا که مجاز به اینکار نیستیم، افزود: شرکت مکلف است عیدی و حقوق کارکنان را پرداخت کند. البته سازمان اتوبوسرانی در قبال این مسئله هیچ کاری نمیتواند انجام بدهد. با توجه به مشکلات به وجود آمده برای شرکت، سازمان برای حمایت از اتوبوسرانان، مطالبات خود از شرکت را فعلا دریافت نکرده است و تمامی درآمد شرکت را به حساب شرکت برای پرداخت حق و حقوق کارکنان واریز کرده است.
تعطیلی ۳۳ درصد واحدهای صنعتی سمنان/ ۶۲۱ کارخانه در انتظار نقدینگی
استاندار سمنان ضمن بیان اینکه تعداد واحد های صنعتی و تولیدی استان هم اکنون یک هزار و ۷۹۲واحد است، گفت: از این بین۶۲۱واحد یا ۳۳درصد، به دلیل مشکل نقدینگی تعطیل هستند.
به گزارش 15فروردین مهر، محمدرضا خباز پیش از ظهر یکشنبه در نخستین نشست شورای اداری استان سمنان گفت:یک هزار و ۷۹۲ واحد تولید و صنعتی است که از این بین بیش از ۶۰۰واحد به علت مشکلات اقتصادی تعطیل شده اند.
ادامه تجمعات اعتراضی رانندگان تاکسی وگم شدن9میلیارد تومان حق بیمه شان!
برای راننده تاکسی که با زحمت بسیار درآمد ماهانه خود را به دست میآورد چهچیزی مهمتر از ردشدن حق بیمه است؛ حالا تصور کنید چندهزار راننده تاکسی که از چندماه جلوتر حق بیمه خود را پرداخت کردهاند متوجه میشوند نه بیمهای در کار بوده و نه پولشان برمیگردد.
به گزارش15فروردین شرق، در چندماهی که متوجه این تأخیر شده بودند چندینبار اعتراض کردند اما کسی جوابی نداد و گفتند همهچیز درست میشود اما حالا که همهچیز لو رفته و مالکان شرکت کارگزاری بیمه غیبشان زده، رانندگان ماندهاند و چندماه کار بدون بیمه و کسی نیست پاسخ آنها را بدهد. حالا این رانندگان تاکسی که حداقل دوهزارنفرشان از این شرکت کارگزاری بیمه برای پرداخت حق بیمه از سوی تاکسیرانی معرفی شده بودند شکایت کردهاند؛ از چندروز اول سال جدید مقابل این شرکت که گویا در چندروز تعطیل اول سال تخلیه شده است، تجمع میکنند.
این تجمع روز گذشته هم در خیابان ملک ادامه داشت و رانندگان با حضور نیروی انتظامی و مظفر- مدیرعامل تاکسیرانی و قول پیگیری این موضوع، متفرق شدند. اما ماجرا از این قرار است که این شرکت تعاونی ازجمله تعاونیهای خصوصی زیرمجموعه تاکسیرانی است که شرکتهای تاکسیرانی خصوصی امورات بیمهای رانندگان خود را از طریق این شرکت انجام میدادند و این شرکت طرف حساب سازمان تأمین اجتماعی بوده است. رانندگان تاکسی مبالغ بیمهای خود را در ماه موردنظر و یا چندماه جلوتر به این شرکت پرداخت میکردند تا اینکه از آبانماه متوجه میشوند که حق بیمه آنها پرداخت نشده و این موضوع را به مسئولان شرکت اعلام میکنند. همان زمان مسئولان شرکت به رانندگان اعلام میکنند که مشکلی در حسابها پیش آمده که در زمان کوتاهی برطرف میشود.
این شرکت کارگزاری با گرفتن مبلغ سهم بیمه از رانندگان و سهم تاکسیرانی، سهم خود را برداشت کرده و حق بیمه را بهطور مرتب به حساب تأمین اجتماعی واریز میکرد. رانندگان تاکسی هم که در این مدت گمان میکردند چون پول پرداخت شده پس بیمه هم اعمال شده است برای تمدید بیمه خود اقدام میکنند اما متوجه میشوند که در ماههای قبل بیمه آنها رد نشده است. مراجعه مجدد آنها در پنجماه پایانی سال گذشته به این شرکت تعاونی ادامه داشته است و هربار مسئولان این شرکت اعلام میکردند که مشکل برطرف خواهد شد و جای نگرانی وجود ندارد.
این شرایط تا پایان سال ادامه داشته و رانندگان در روزهای ابتدایی سال جدید به این شرکت مراجعه میکنند اما با درهای بسته و عدم پاسخگویی مواجه میشوند. حتی تعدادی از رانندگان اعلام کردند که شاهد تخلیه این ساختمان هم در ایام عید بودهاند. بههرروی تجمع رانندگان تاکسی زیاندیده از هفته دوم سال جدید ادامه دارد. طبق گفته رانندگان تاکسی که آنها هم اطلاعاتشان را از زبان اندک مسئولان مرتبط با موضوع به دست آوردهاند، مبلغ بیمه رانندگان تاکسی که قرار بود حق بیمه آنها از این شرکت پرداخت شود حدود ٩میلیاردتومان است. شنیدههای رانندگان حاکی از آن است که این شرکت مبلغ بیمه رانندگان تاکسی را برای خرید زمین یا ساختمانی نیمهکاره اختصاص داده و حال جایگزینی برای این پول ندارد.
رانندگان تاکسی که در این تجمع حضور دارند تأکید داشتند که اگرچه این شرکت خصوصی است اما با اعتبار و معرفی سازمان تاکسیرانی کار خود را انجام میداده و رانندگان و شرکتهای تاکسیرانی هم با همین اعتبار و معرفی این مجموعه به این شرکت تعاونی معرفی شدهاند، در نتیجه حالا هم مجموعه پاسخگویی که باید در مورد این رانندگان تاکسی پیگیری داشته باشد، همان سازمان تاکسیرانی است. البته میثم مظفر، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران، بههمراه معاون خود روز گذشته در تجمع رانندگان تاکسی حاضر بوده و به رانندگان تاکسی در مورد پیگیری این موضوع قول مساعد داده است. گویا موعد معرفی و مراجعه صاحبان این شرکت تعاونی (که یک خانم و آقا هستند) به دادگاه، روز گذشته بوده است.
میثم مظفر در توضیح این موضوع گفت: موضوع اقدام این شرکت تعاونی به سازمان تاکسیرانی ارتباطی ندارد. این شرکت یکی از دفاتر کارگزاری سازمان تأمین اجتماعی است که اختلاف مالی و عملکردی با هم پیدا کردهاند. وی تأکید کرد که اگرچه سازمان تاکسیرانی طرفیتی در این دعوا ندارد اما در دفاع از حقوق رانندگان این موضوع را در دادسرا پیگیری میکند.
در شرایط فعلی و عدم پاسخگویی این شرکت تعاونی شائبه کلاهبرداری نزدیکترین احتمال در مورد این اتفاقات است. حالا چندینهزار راننده تاکسی با بلاتکلیفی چندماه بیمه اعمالنشده و پول ازدسترفته مواجه هستند و باید پرسید آیا درست است که حق رانندگان تاکسی که با سختی هزارتومان پول از دست مردم میگیرند اینگونه دچار چالش شود و در نهایت خودشان به حقخواهی از حقشان اینگونه مکرر و مکرر اعتراض کنند.
اعتصاب رانندگان تاکسی بیسیم خمینیشهر!
روز14فروردین تعدادی از رانندگان تاکسی بیسیم شهرستان خمینیشهر به نشانه اعتراض دست از کار کشیده و خواستار توجه به مشکلاتشان شدند.
به گزارش15فروردین فارس ، بعد از ظهر روز گذشته تعدادی از رانندگان تاکسی بیسیم شهرستان خمینیشهر به نشانه اعتراض دست از کار کشیدند.
رانندگان تاکسی بیسیم عدم برخورد مناسب مسئولان و متولیان امر و همچنین نبود مدیریت واحد بر این صنف را دلیل تجمع اعتراضی خود بیان کردند.
رانندگان از مسئولان مربوطه درخواست کردند با انتصاباتی کارآمد و پاسخگو و نیز اصلاح رفتار متولیان در قبال رانندگان به مشکلات به وجود آمده پایان دهند.
بنا به این گزارش،مدتی است صنف تاکسیداران بیسیم شهرستان خمینیشهر با 80 عضو دست به گریبان مشکلات متعددی هستند که ناشی از عدم وجود مدیریت واحد است؛ خبرها حاکی از رایزنی مسئولان شهرستان برای حل مشکلات این رانندگان دارد.
فرصت یک ساله قطر برای تغییر در قوانین کار
سازمان جهانی کار 1 سال به قطر مهلت داده تا قوانین کار خود را تغییر دهد در غیر این صورت سازمان جهانی کار تحقیقات ویژهای را در ماه مارس بر روی قوانین کار در این کشور انجام میدهد.
به گزارش15فروردین ایلنا، شرایط کار در کشور قطر پس از آن مورد انتقاد سازمان بین المللی کار و اتحادیه های جهانی کارگری قرار گرفت که وضعیت کارگران خارجی شاغل در این کشور نامطلوب گزارش شد.
این کارگران خارجی که عمدتا از کشورهای آسیای شرقی و آفریقا هستند در پروژه های ساختمانی ویژه برگزاری جام جهانی 2022 مشغول کار هستند.
پس از آن بود که ناظران سازمان های حقوق بشری کارفرمایان قطری را به سوءاستفاره از نیروی کار، قاچاق انسان و نگه داشتن کارگران در شرایط بد زندگی متهم کرده اند، اما دولت قطر با بی توجهی نسبت به هشدارهای سازمان بین المللی کار و دیگر اتحادیههای بین المللی به وخیمتر شدن اوضاع شدت بخشید.
براساس قانون کار کنونی قطر کارکنان تمامی مناطق برای خروج از کشور، تغییر کارفرما یا انجام هر عملیات بانکی یا اداری نیاز به مجوز طرف های قرارداد یا حامیان مالیشان دارند.
ماه گذشته دولت قطر اعلام کرد که اصلاحاتی را در خصوص قوانین کار در این کشور انجام می دهند اما ناظران سازمان های حقوق بشری کارفرمایان قطری را به سوءاستفاره از نیروی کار، قاچاق انسان و نگه داشتن کارگران در شرایط بد زندگی متهم کرده اند.
با این همه به گفته سازمان های حقوق بشری دامنه این اصلاحات محدود است و مواردی نظیر حق داشتن حداقل دستمزد یا حق برخورداری از اتحادیه های کارگری را شامل نمی شود.
همه اینها در حالی است که سازمان جهانی کار آمادگی خود را برای کمک به دولتهایی که آماده هستند که همکاریهای جدی در این زمینه هستند، اعلام کرده است .
حال قطر باید جامعه جهانی را نسبت به انجام تغییرات در قوانین کار متقاعد کند و صرف اینکه بتواتد با صدور چند بیانیه تغییرات اساسی را پشت گوش بیندازد قابل قبول نیست.
رسیدگی فدراسیون جهانی دو و میدانی به شرایط کارگران مهاجر در دوحه
فدراسیون جهانی دوومیدانی (IAAF) اعلام کرد که به صورت دقیق شرایط ساخت استادیوم اصلی مسابقات قهرمانی جهان دوومیدانی 2019 در دوحه را تحت نظر خواهد داشت.
به گزارش15فروردین ایسنا به نقل از سایت Inside the games، سازمان عفو بینالملل اخیرا دوباره ادعا کرده است که شرایط کارگران مهاجر که به ساخت استادیوم بینالملل خلیفه مشغول هستند خوب نیست و از آنها سوءاستفاده میشود.
دوحه در نوامبر 2014 میزبانی بازیهای قهرمانی جهان دوومیدانی 2019 را گرفت. اعتراضات زیادی به شرایط کارگران مهاجری که در ساخت این استادیوم و امکانات مربوط به جام جهانی 2022 نیز استفاده میشود.
سخنگوی (IAAF) درباره این مساله گفت: ما اطمینان میدهیم که گزارش در این رابطه را خواندهایم و به شکل دقیقی شرایط را تحت نظر خواهیم داشت. معتقدیم همکاری ما با کمیته برگزاری میت واند در بهبود بخشیدن به شرایط کار در این محل کمک کند.
کارگران اعلام کردهاند که مجبور به زندگی هر مکانهای کثیفی هستند و شرایط اقامت آنها بسیار سخت است. حقوق آنها ممکن است چند ماه به تعویق بیافتد و مجوز اقامت آنها به راحتی تمدید نمیشود. ضمنا در صورتی که این کارگران به شرایط اعتراض کنند، تهدید میشوند.
آمارها نشان داده است که میزان مرگ و میر در بین این کارگران زیاد و رو به افزایش است. از سال 2010 تاکنون 1200 نفر در این مجموعه جان خود را از دست دادند. بیش از 180 ورزشکار در سال 2013 جان خود را از دست دادند.
پانزدهم فروردین ماه1395