اخباروگزارشات کارگری15آذر1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

petroshimi-bandar-emam_

اخراج بیش از200کارگر پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه پس از اعتصاب دامنه دار آبان ماهشان در اعتراض  به عدم پرداخت بیش از 5ماه حقوقشان!

– ادامه تجمعات اعتراضی کارگران پیمانکاری شرکت صدرا مق دراعتراض نسبت به عدم پرداخت 5ماه حقوق!

– بیانیه شماره (1)کانون صنفی معلمان ایران درخصوص اعتصاب غذای محمود بهشتی لنگرودی

پایان اعتصاب چند باره کارگران کارخانه کاشی کویر دراعتراض به عدم پرداخت بیش از4ماه حقوق با دخالت پلیس!

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری :تبریک به مناسبت آزادی واحد سیده

– تجمع کارگران مترو تهران مقابل ساختمان شرکت بهره برداری راه آهن شهری دراعتراض به عدم پرداخت حداقل3 ماه حقوق و 7 ماه حق اضافه‌کاری !

– ادامه تجمع اعتراضی پرستاران شرکتی اخراجی مقابل استانداری کرمان!

– تجمع آموزش‌یاران نهضت سواد آموزی مقابل مجلس در اعتراض به وضعیت استخدامی!

– تجمع کارشناسان و کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی مقابل مجلس دراعتراض نسبت به عدم تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و بیمه !

– بی توجهی به شکایت صدها کارگر اخراجی کارخانه خودرو سازی کرمان موتور

– بیکاری67کارگر قراردادی شیشه آبگینه با 8ماه حقوق معوقه بدنبال تعطیلی کارخانه!

اخراج250کارگرکارگر قرار دادی وپیمانی کارخانه تاژ طی دو ماه ونیم گذشته!

– کارگرجنسی واقعیتی غیرقابل انکار

-80درصد پرستاران مخالف طرح تربیت کمک پرستار هستند

درباره شب کاری !

مرگ کارگر مجموعه صنایع فولاد خورستان براثر حادثه کار

گاز فاضلاب در کبودرآهنگ همدان جان کارگری را گرفت و همکارش را به کما برد

سقوط مرگبار کارگر ساختمانی از داربست درکرمان

اخراج بیش از200کارگر پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه پس از اعتصاب دامنه دار آبان ماهشان در اعتراض  به عدم پرداخت بیش از 5ماه حقوقشان!

در روزهای گذشته،بیش از200کارگر پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه پس از اعتصاب دامنه دار آبان ماهشان در اعتراض  به عدم پرداخت بیش از 5ماه حقوق،اخراج شدند.

به گزارش15آذرایلنا،یکی از شرکت‌های پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه با بیش از دویست نفر از کارگران، بدون پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها تسویه حساب نموده است.

از قرار معلوم، این اخراج ، پس از اعتراضات گسترده روزهای گذشته کارگران فاز ۱۳ منطقه ویژه عسلویه اتفاق افتاده است.

بنابهمین گزارش، کارگران پیمانکاری طرف قرارداد با دیگر شرکت‌های پیمانکاری در فاز ۱۳ عسلویه نیز وضعیت مناسبی ندارند.

از قرار معلوم، یکی دیگر از شرکت‌های پیمانکاری در همین فاز، ۷ ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده است و شرکت دیگری نیز بدون پرداخت حقوق معوقه با تعدادی از کارگران تسویه حساب کرده است.

براساس این گزارش، ظاهرا صورت وضعیت‌های این شرکت‌های پیمانکاری توسط کارفرمای مادر پرداخت شده است اما شرکت‌ها از پرداخت مطالبات کارگران خودداری می‌کنند.

گفتنی است کارگران پیمانکاری مورد نظر صرف نظر از اینکه در استخدام کدام پیمانکار بوده یا هستند بصورت مشترک بابت مزایای مربوط به حق بیمه هم طلبکارند.

درهمین رابطه:

*دهمین روزاعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی عسلویه!

اعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی دراعتراض به عدم پرداخت بیش از5ماه حقوقشان دهمین روز راپشت سرگذاشت.

به گزارش30آبان ایلنا،اعتصاب حدود ۲۰۰ کارگر پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه که از ۲۱ آبان ماه شروع شده است همچنان ادامه دارد.

برپایه این اطلاعات، در این اعتصاب که از روز ۲۱ آبان آغاز شده است؛ کارگران معترض در خوابگاه‌ها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری می‌کنند.

در خصوص مطالبات مزدی این کارگران گفته می‌شود که از خردادماه به جز موارد معدودی پرداخت علی الحساب به چند تن از کارگران، پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به تعویق افتاده است.

از قرار معلوم، مراجعات متعدد کارگران به فرمانداری و استانداری بوشهرتا کنون بی‌نتیجه بوده است و علیرغم وعده‌های مسئولان، مطالبات این کارگران تا این لحظه پرداخت نشده است.

*اعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی چهارمین روزراپشت سرگذاشت!

کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی دراعتراض به عدم پرداخت بیش از5ماه حقوقشان از چهار روز پیش دست از کار کشیده و تجمعات اعتراضی  رادر محل کار،خوابگاه و یا مقابل فرمانداری کنگان برگزار کردند.

به گزارش24آبان ایلنا،چهارمین روز اعتراض کارگران پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه با تجمع کارگران معترض در محل خوابگاه آغاز شد.

تجمع کنندگان از کارگران پیمانکاری هستند که در پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳ مشغول کارند.

از قرار معلوم پرداخت مطالبات مزدی این کارگران که شمار آنها تا حدود دویست نفر برآورد می‌شود از خرداد ماه سال جاری به تاخیر افتاده است و به همین دلیل معترضان از چهار روز پیش با تجمع در محل کار و یا اجتماع در مقابل فرمانداری کنگان خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شده بودند.

برپایه این اطلاعات در این جریان تجمعات روزهای گذشته و به ویژه در روز اجتماع در مقابل فرمانداری هیچ مقام مسئولی پاسخگوی خواسته‌های معترضان نبوده است و در نهایت کارگران تجمع کننده با نظارت عوامل انتظامی با همان اتوبوس‌هایی که آمده بودند به محل اقامت خود بازگشته‌اند.

در خصوص جزئیات مطالبات این کارگران گفته می‌شود که ممکن است از خرداد ماه سال جاری که روند پرداخت طلب مزدی کارگران به تاخیر افتاده است، پیمانکار بصورت موردی به کارگرانی که دچار نیاز مالی شدید هستند مبالغی تحت عنوان علی الحساب پرداخت شده باشد اما قطع یقین بیشتر کارگران شاغل در این پروژه به دلیل تاخیر ایجاد شده هم اکنون با مشکل مالی شدید مواجه هستند.

ادامه تجمعات اعتراضی کارگران پیمانکاری شرکت صدرا مق دراعتراض نسبت به عدم پرداخت 5ماه حقوق!

کارگران شرکت صدرا بوشهر در اعتراض به تاخیر 5 ماهه در پرداخت حقوق شان دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری بوشهرزدند.

معترضان که شمار آنها حدود 50 نفر می باشد، می گویند: صبح امروز از ساعت 5:30 دقیقه مقابل درب ورودی شرکت در جزیره صدرا تجمع کرده و خواستار توضیح مسئولان پیرامون عملی نشدن وعده شان جهت پرداخت بخشی از معوقات تا 15 آذرماه شدیم، ولی به دلیل بی نتیجه بودن این اعتصاب، برخی از کارگران مقابل استانداری حضور یافتند.

به گزارش15آذرخلیج فارس، این کارگران از ساعت 10:30 دقیقه مقابل استانداری حضور یافتند، ضمن اینکه ساعتی بعد قرار شد نشستی میان آنها و دو معاون صدرا در استانداری برگزار شود.

این تجمع تا ساعت 13 ادامه داشت، ضمن اینکه به گفته یکی از نمایندگان معترضان، مسئولان صدرا قولی درباره مطالبات کارگران نداده اند و استانداری هم خواستار آن شده که تجمع مقابل شرکت باشد نه استانداری.

برپایه این گزارش،یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: حدود 600 نفر در شرکت های پیمانکاری جزیره صدرا و پروژه سکوسازی مشغول به کار هستیم، اما از تیرماه حقوقی به ما پرداخت نشده و بارها براساس وعده مسئولان یا از سر ناچاری بخاطر نداشتن شغل، مجبور به ادامه فعالیت بدون حقوق آن هم در شرایط سخت کاری شدیم.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون 7 سکوی فازهای پارس جنوبی در جزیره صدرا در دست ساخت است، ادامه داد: زمانی این شرکت تنها با ساخت یکی، دو سکو رونق داشت و تجهیزات زیادی خریداری کرد که امروز سرمایه های بزرگی برای صدرا هستند، ولی اکنون که این همه پروژه ملی در دست دارد و شرکت نفت به عنوان کارفرما هم اعلام کرده تعهداتش را عملی نموده، مشخص نیست این پول ها کجا می رود که 5 ماه حقوقی به ما پرداخت نمی شود.

یکی دیگر از کارگران معترض نیز گفت: حقوق پرسنل صدرا در تهران و نیروهای رسمی و قراردادی پرداخت می شود، اما وقتی نوبت به کارگران پیمانکاری ها می رسد، مسئولان شرکت پای مشکلات مالی را وسط می کشند.

وی افزود: به نظر می رسد مسئولان شرکت از کارگران گروکشی می کنند و با عدم پرداخت حقوق آنها، زمینه تجمع شان را فرهم می نمایند تا به کارفرما جهت پرداخت تعهداتش فشار بیاورند، ولی پرسش اینجاست که چرا از همین میزان اعتباری که برای حقوق در اختیار شرکت است، کارگران دیده نمی شوند.

یکی از کارگران صدرا هم که مشغول مسافرکشی بود و برای دقایقی در جمع همکارانش حضور یافته بود، اظهار داشت: مدیریت صدرا در بوشهر توانایی دفاع از حقوق کارگران را ندارد و ما اقدام موثری در این زمینه از وی ندیده ایم، مسئولان صدرا در دفتر مرکزی هم توجهی به ما ندارند، برای همین ناگزیریم روبروی استانداری تجمع کنیم تا شاید برای این وضعیت فکری شود.

وی ادامه داد: از حدود یک ماه گذشته به تعداد زیادی از کارگران شرکت های پیمانکاری مرخصی داده اند، بدون آنکه تکلیف آنها برای ادامه کار یا تسویه مشخص باشد. ضمن اینکه برای پرداخت حقوق عقب مانده این افراد هم برنامه ای اعلام نشده است. به هرحال من پراید دارم و می توانم از راه مسافرکشی گلیم خودم را از آب بیرون بکشم، ولی بقیه کارگران که بخاطر حقوق پایین امکان پس انداز چندانی نداشته اند، شرایط بغرنج تری پیدا کرده اند و حتی این وضعیت مشکلات خانوادگی هم برای شان در پی داشته است.

معترضان خواستار آن شدند که مسئولان استان ضمن بررسی وضعیت مدیریتی شرکت صدرا، مانع آن شوند که از کارگران به عنوان اهرم فشار جهت دریافت مطالبات شرکت بهره برداری شود.

بیانیه شماره (1)کانون صنفی معلمان ایران درخصوص اعتصاب غذای محمود بهشتی لنگرودی

بی تردید مسئولیت این خسارت که تاکنون نیز بیش از توان جسمی بهشتی بوده است، برعهده ی کسانی است که در حدود سه ماه اخیر، ابتدا با بازداشت و سپس با اجرایی نمودن آن حکم ناعادلانه، ورود به چنین شرایطی را به او تحمیل نموده اند.

به نام خداوند جان وخرد

تمامی افرادی که محمود بهشتی را می شناسند همواره چند ویژگی بارز او را تحسین نموده اند. احترام به انسان ها، شهامت و اعتماد به نفس مثال زدنی، ظرافت در بیان، متانت، انتقاد پذیری و بارزترین آن ها عدالت طلبی و مقابله با هرگونه ظلم. به این ویژگی های پیشینی او می توان حرکت در مدار قانون که شاید به تجربیات 15 ساله ی کنشگری صنفی او باز می گردد و ملایمت در رفتار را نیز افزود.

اکنون مدتی است که این انسان شریف با اتهامات و حکم محکومیتی که هرگز سنخیتی با شیوه ی زیست او نداشته اند، در بند است و از این روست که زندان را بر نمی تابد. بهشتی به تعبیر خود انسان قانعی است و توان تطبیق خود با سخت ترین شرایط را دارد، اما آن چه را تاب تحمل ندارد روا داشتن ناروایی هاست. او پس از سال ها تلاش برای رفع بی عدالتی موجود در جامعه نسبت به معلمان، تلاش هایی که به ازاء آن برای خود هیچ نخواسته است، نصیبش حکمی شده است دور از عدالت، قانون وانصاف. با این حال با صراحت اعلام می نماید اگر جرمی مرتکب شده، حاضر به تحمل سنگین ترین مجازات ها برای آن هست، تنها زمانی که دادگاهی واقعی با رعایت الزامات قانونی برگزار گردد.

او این بار به تنهایی، در مسیری بس دشوار قدم نهاده است و با اراده ای پولادین، جسم نحیف تر از همیشه ی خود را به عنوان تنها امکان در اختیار، تقدیم مبارزه با بی عدالتی نموده است. خواسته ی ناممکنی را نیز مطرح ننموده است و تنها اجرای بی کم وکاست قوانین جاری کشور را می خواهد. توقف اجرای حکمی که شرایط قانونی محاکمه ای عادلانه در آن رعایت نشده تا زمان اعاده ی دادرسی در دادگاه صالح، علنی و با حضور هیئت منصفه. بهشتی ضد امنیت نبوده و بر ضد امنیت نیز عمل نکرده است، پس جایگاه رسیدگی به اتهامات او دادگاه انقلاب نیست. بهشتی سیاسی نبوده و سیاسی عمل نکرده است، اما اگر ضابطان و قاضیان، عمل او را سیاسی عنوان می کنند، لازم است ملزومات رسیدگی به چنین اتهامی را نیز فراهم آورند. در شرایطی که برای ساده ترین و متداول ترین اتهامات، وجود نماینده ی دادستان، اسناد و مدارک کافی، فرصت کافی برای استماع دفاعیات و حتی وجود وکیل مدافع برای دفاع، از ضروریات است؛ چگونه می توان اتهامی سیاسی و بالاتر از آن – به تعبیر آقایان – امنیتی را بدون حضور نماینده ی دادستان، بدون حضور وکیل و وجود کمترین فرصت برای دفاع،بدون حضور هیئت منصفه و تنها در ظرف پنج دقیقه، رسیدگی نموده و حکمی چنین سنگین صادر نمود.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران):

– نگرانی شدید خود را نسبت به در خطر بودن سلامتی و جان محمود بهشتی اعلام می دارد.

– بی تردید مسئولیت این خسارت که تاکنون نیز بیش از توان جسمی بهشتی بوده است، برعهده ی کسانی است که در حدود سه ماه اخیر، ابتدا با بازداشت و سپس با اجرایی نمودن آن حکم ناعادلانه، ورود به چنین شرایطی را به او تحمیل نموده اند.

– به رغم شیوه های گوناگونی که برای اعتراض و رفع بی توجهی به قانون در برگزاری دادگاه هایی این چنینی پیشنهاد می شود، همگان در باور به حقانیت خواسته ی محمود بهشتی، اشتراک نظر دارند.

– آنان که صدای اعتراض خاموش بهشتی در هشت روز اول اعتصاب غذای او نشنیدند و کند و گاه بی تفاوت، از کنار آن گذشتند، اکنون صدای او را که از حنجره ی صدها انسان دیگر طنینی متفاوت وگسترده یافته است؛ بشنوند و پیش از آن که بیش از این دیر شود، اجرای این حکم را متوقف نمایند. بهشتی خواسته ای غیر قانونی، غیر عقلانی یا شاق ندارد، او چیزی را می خواهد که تمامی دستگاه های قضایی کشور ظاهراً برای آن بوجود آمده اند: عدالت.

– ما شرمگین از ناتوانی خود در همراهی با اراده ی استوار محمود عزیز اعلام می داریم اگر گوش شنوایی وجود داشته است در این دوازده روز اصل خواسته ی مطرح شده را شنیده است و خود خواهانه از او می خواهیم به خاطر حفظ حضور همواره مغتنم خود در میان جامعه ی معلمان کشور، به خاطر سرگشتگی هاجر وار همسر فداکارش که هیچ روزنه ای را در این مدت برای رساندن صدای حق خواهی او فرو نمی گذارد، فرزندان عزیزی که با اعتراض و با سکوت خود، خروج از این شرایط را می طلبند، از حق شخصی خود مانند همیشه گذشت نموده، فرصت پیگیری در فضایی بدون نگرانی از خسارت های شدید جسمی به خود را برای همگان فراهم نماید. کانون صنفی معلمان ایران(تهران)

94/9/15

پایان اعتصاب چند باره کارگران کارخانه کاشی کویر دراعتراض به عدم پرداخت بیش از4ماه حقوق با دخالت پلیس!

کارگران کارخانه کاشی کویر برای چندمین بار به علت عدم دریافت حقوق و معوقات خود اعتصاب کردند. این اعتصاب که صبح روز14آذر اتفاق افتاد با دخالت پلیس به آرامی تمام شد!

به گزارش15آذر یزد رسا، کارگران کارخانه کاشی کویر برای چندمین بار به علت عدم دریافت حقوق و معوقات خود اعتصاب کردند. این اعتصاب که صبح دیروز اتفاق افتاد با دخالت پلیس به آرامی تمام شد و کارگران ناامید از اعتصابات مکرر و بی نتیجه خود در کارخانه و مقابل سازمان‌های دولتی! تصمیم گرفتند که شکایت کنند و از مسیر قانونی و اداره کار اقدام کنند.

این واحد بزرگ صنعتی در پایان سال 93 حدود 750 کارگر داشته است که متاسفانه به علت مشکلات متعدد نیمی از نیروهای خود را اخراج کرده است و اکنون تنها360 کارگر در خط تولید خود دارد.

بر اساس گفته‌های کارگران و همچنین شواهد موجود، این کارخانه مشکل فروش و یا تولید نداشته است زیرا این کارخانه یکی از دو کارخانه تولیدکننده کاشی گرانیتی در استان است و بازار این نوع محصول مشکلی ندارد.

شنیده‌ها حاکی از آن است که مدیران این کارخانه به بهانه برون رفت از مشکلات خود درخواست وام هنگفتی را از «دولت بی پول! تدبیر» کرده‌اند که مشخصاً با آن موافقت نشده است.

کاشی کویر با سود هنگفت تولید قادر به پرداخت حقوق تنها 360 کارگر خود نیست!

360کارگری که بیش از 4 ماه هیچ دستمزدی دریافت نکرده‌اند اکنون با مشکلات زیادی مواجه هستند که اگر پای درد دلشان بشینی اغلب آن‌ها از وام، بدهی، اجاره خانه و بسیاری دیگر از مشکلات مالی  و سایر آسیب‌هایی که به دنبال مشکلات مالی برایشان بوجود آمده می‌گویند.

چه بسا هستند افرادی که با شدت گرفتن مشکلات، زندگی و بنیان خانوادگی خود را از دست داده‌اند. کارگری که با مساعده او برای درمان بیماری سخت فرزندش موافقت نشده است و اکنون برای درمان فرزند بیمار خود بسیار در مضیقه قرار دارد یکی از نمونه های این ظلم به جامعه کارگری است.

این شرکت تنها کارخانه‌ای نیست که در این شرایط اقتصادی با اخراج نیرو و حقوق معوق کارگرانش مواجه است؛ در استان صنعتی یزد بسیاری از کارخانجات با شدت گرفتن رکود حاکم بر بازار و همچنین افزایش سیاست‌های انقباضی و فشار حقوق دولتی از جمله دارایی و مالیات با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

رشد قارچ گونه کارخانجات کاشی بلای جان این صنعت

رشد قارچ گونه کارخانجات کاشی و سرامیک در سال‌های گذشته که همچنان نیز ادامه دارد حاکی از سود چند صد درصدی این صنعت بوده است و در شرایط جدید بوجود آمده با افزایش رکود و از دست دادن سهم بازار صادراتی خود، این شرکت‌ها به صورت زنجیره ‌وار با مشکلاتی مواجه هستند!

 هر چند قبل از بوجود آمدن این شرایط بارها کارشناسان نسبت به بوجود آمدن این شرایط هشدار داده بودند اما صاحبان این کارخانه‌ها مزه سود چند درصدی را چشیده اند اکنون که درصد سود این کارخانه‌ها کم شده و بعضاً با ضرر مواجه شده‌اند به مذاقشان خوش نیامده و در اولین حرکت زورشان به کارگران رسیده است!

بیمه بیکاری؛ حربه سرمایه دار برای اجبار دولت در پرداخت تسهیلات!

هرچند بسیاری از واحدهای صنعتی اکنون دچار مشکلات زیادی هستند اما تجربه سال‌های قبل نشان می‌دهد صاحبان سرمایه و کارخانه داری که زمینه اشتغال تعدادی را فراهم کرده‌اند با کم شدن سود و یا ایجاد ضررهایی که ناشی از سوء مدیریت خود آن‌ها می باشد با استفاده از اهرم فشار «تعدیل نیرو و بیکاری کارگران»، دولت را مجبور به ارائه تسهیلات بعضا کم بهره کرده‌اند.

کارخانه‌داران از نیروی کار خود به عنوان گروگان‌هایی برای اخاذی از دولت استفاده می‌کنند. بر اساس اقتصاد غربی سرمایه به دنبال سود است و تنها ملاک برای فرد سرمایه‌دار سودآوری می‌باشد و برای رسیدن به این هدف اصول انسانی جایگاهی ندارد!

متاسفانه سرمایه‌داری که سهام‌دار بیش از 14 کارخانه و شرکت! است و در بهترین شرایط و امکانات زندگی می‌کند درکی درستی از زندگی فقیرانه کارگری ندارد.

بعد از سروصدای زیاد کارخانه‌داران که «ای داد و بیداد که ورشکست شدیم!»، دولت قول حمایت‌ها مالی را داده است و به عبارتی بوی نقدینگی می‌آید. کمتر کارخانه‌داری است که برای اخذ حمایت‌های مالی به سازمان‌های مربوطه حتی در تهران مراجعه نکرده باشد. از طرفی با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود که برای دولت موافقت با وام میلیاردی یک کارخانه دار بسیار با صرفه‌تر از پرداخت بیمه بیکاری به 400 کارگر کارخانه است!

اما گفتنی آن که بسیاری از واحدهای صنعتی در شرایط موجود در وضعیت نامساعدی قرار دارند ودر آستانه تعطیلی و راکد شدن هستند اما متاسفانه عدم وجود بانک اطلاعاتی قوی و شفاف در کشور باعث شده آگاهی دقیق و صداقت بعضی افراد را نتوان سنجید، بسیار جالب است افراد در زمان پرداخت دارایی، مالیات و حقوق دولتی به انواع روش‌ها و تدابیر حیرت‌آور دست می‌زنند! تا از میزان پرداختی خود کم کنند و این درحالی است که همین آقایان در اندک مدتی یک کارخانه خود را به چندین کارخانه، ملک و املاک و…. افزایش می‌دهند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری :تبریک به مناسبت آزادی واحد سیده

سرانجام واحد سیده از اعضای کمیته هماهنگی که به جرم عضویت در کمیته وبرگزاری مراسم روزجهانی کارگر وروزجهانی زن در شهر مهاباد به دوسال حبس تعزیری محکوم شده واز دی ماه سال 91 در زندان به سر می برد روز پنجشنبه 12 آذرماه، آزادشد و مورد استقبال پرشور خانواده وجمعی از مردم و فعالان کارگری قرار گرفت.

آنچه که واحد سیده به خاطر آن دوسال از عمرش را به دور ازخانواده و در شرایط سخت زندان به سر برد،خواسته ی جنبش کارگری وکارگران است.ایجاد تشکلهای مستقل کارگری ابتدایی ترین حق طبقه کارگربوده وعضویت درچنین تشکل هایی نمی تواند جرم تلقی گردد.

 کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک به این عزیز و خانواده ودوستان و همه کارگران و فعالین کارگری ،خواهان آزادی بدون قید وشرط همه کارگران و فعالین کارگری دربند وتوقف فشار ،تهدید و بازداشت وزندان کارگران می باشد .

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

14 آذر 1394

تجمع کارگران مترو تهران مقابل ساختمان شرکت بهره برداری راه آهن شهری دراعتراض به عدم پرداخت حداقل3 ماه حقوق و 7 ماه حق اضافه‌کاری !

بیش از ۱۰۰ کارگر خدماتی مترو تهران صبح امروز (یکشنبه ۱۵ آذر) در اعتراض به تعویق مطلبات مزدی مقابل ساختمان شرکت بهره برداری راه آهن شهری واقع در تقاطع خیابان‌های انقلاب و حافظ تجمع کردند.

به گزارش15آذر پویش، پیمانکار مربوطه دست کم ۳ ماه حقوق و ۷ ماه حق اضافه‌کاری کارگران معترض را پرداخت نکرده است.

براساس این گزارش، کارگران ساعتی پس از آغاز تجمع به سالن ورزشی شرکت بهره برداری راه آهن شهری هدایت شدند.

منابع کارگری می‌گویند این تجمع اعتراضی درنهایت با وعده‌های مقام‌های مسئول خاتمه یافته است اما در عین حال این وعده‌ها را تکراری و بی عمل ارزیابی می‌کنند.

 گفتنی است کارگران معترض به واسطه شرکت پیمانکاری «زمان روب» در خطوط یک و دو مترو تهران به فعالیت خدماتی مشغول‌اند.

ادامه تجمع اعتراضی پرستاران شرکتی اخراجی مقابل استانداری کرمان!

100 پرستار شرکتی صبح امروز15آذر به دلیل اخراجشان مقابل استانداری کرمان تجمع کردند.

به گزارش 15آذرجوان،بنا به گفته ی این پرستاران، این تعداد، 6 تیر 93 از طریق آزمونی در قالب شرکتی به کار گرفته شده بودند که بعد از گذشت یک سال و نیم خدمت، بدون هیچ توضیحی اخراج شدند.

هم اکنون دانشجویان طرحی جایگزین این پرستاران شده است.

یادآور می شود: مقرر شد بعد از ظهر امروز طی جلسه ای با علیرضا رزم حسینی ، استاندار کرمان مشکل این پرستاران بررسی شود.

درهمین رابطه:

تجمع پرستاران شرکتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مقابل استانداری دراعتراض به اخراج ازکار!

روزشنبه14آذر،شماری از پرستاران شرکتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دراعتراض به اخراج ازکاردست به تجمع مقابل استانداری زدند.

حدود 20 نفر از پرستاران شرکتی که پیش از این در مراکز درمانی استان انجام وظیفه می کردند، عدم نیاز به آنها اعلام شده است.

به گزارش14آذر ایرنا،استاندار کرمان هنگام خروج از ساختمان استانداری به قصد بازدید از پروژه های انتقال آب به کرمان در جمع این پرستاران حضور یافت.

علیرضا رزم حسینی گفت: مشکلات این قشر بزودی در نشستی با حضور مسئولان مربوط بررسی و راهکار لازم ارایه می شود.

وی افزود: نشست رسیدگی به مشکلات پرستاران شرکتی کرمان با حضور مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و این پرستاران برگزار می شود.

به گفته این افراد حدود 20 نفر از پرستاران شرکتی که پیش از این در مراکز درمانی استان انجام وظیفه می کردند، عدم نیاز به آنها اعلام شده است.

تجمع آموزش‌یاران نهضت سواد آموزی مقابل مجلس در اعتراض به وضعیت استخدامی!

تعدادی از آموزش‌یاران نهضت سواد آموزی در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش 15آذرخبرگزاری مجلس،، امروز (یکشنبه، 15 آذرماه) تعدادی از آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی در اعتراض به وضعیت استخدامی خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامی خود شدند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان آموزش‌یاران نهضت سوادآموزی و شاغلان در طرح آموزش فرد به فرد مورد تبعیض واقع شدند و نوع قرارداد آنها تغییر کرده و شماری از آنها اخراج شده اند.

تجمع کارشناسان و کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی مقابل مجلس دراعتراض نسبت به عدم تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و بیمه !

حدود400نفراز کارشناسان و کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و بیمه خود شدند.

تجمع کنندگان از استان‌های تهران، زنجان، اصفهان،‌ فارس، خوزستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی‌، کردستان، مازندران،‌ خراسان رضوی، ایلام، خراسان شمالی، اردبیل و خراسان جنوبی مقابل مجلس حضور دارند.

به گزارش 15آذرخبرگزاری مجلس، امروز (یکشنبه، 15 آذرماه) حدود 400 نفر از کارشناسان و کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی و بیمه خود شدند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان با اشاره به اینکه پرداخت 80 میلیارد تومان توسط دولت به صندوق بیمه کشاورزی درخواست کارگزارن این صندوق است اما این پول به جای آنکه تحت عنوان کارمزد به شرکت‌های کارگزاری پرداخت شود تحت عنوان استخدام صرف جذب کارشناسان و کارگزاران این صندوق‌ها شده تا هم موجب امنیت شغلی آنان و هم جلوی سوء استفاده‌های برخی کارشناسان برای کارشناسی‌های جهت‌دار گرفته شود.

تجمع کنندگان از استان‌های تهران، زنجان، اصفهان،‌ فارس، خوزستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی‌، کردستان، مازندران،‌ خراسان رضوی، ایلام، خراسان شمالی، اردبیل و خراسان جنوبی مقابل مجلس حضور دارند.

افراد تجمع کننده خواستار بررسی مجدد طرح استخدام کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی شدند.

بی توجهی به شکایت صدها کارگر اخراجی کارخانه خودرو سازی کرمان موتور

بر اساس خبر دریافتی شکایت های اعتراضی صدها کارگر اخراجی خودروسازی کرمان موتور، واقع در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید، هم چنان بی پاسخ مانده است. این کارگران اواخر  آبان ماه سال جاری از کار بیکار شده و خبرگزاری های رسمی تعداد آنها را 800 نفر اعلام کرده و علت آن را تعدیل نیرو به دلیل رکود در تولید خودرو اعلام کرده بودند . این در حالی است که بنا به گفته شهروندان این منطقه، حدود 2000 نفر از کارگران این کارخانه خودرو سازی، اخراج شده اند.

بر اساس همین خبر، تاکنون هیچ حق و حقوقی به این کارگران  داده نشده و شکایت های کارگران به فرمانداری، اداره کار و دیگر نهادهای ذیربط نیز به دلیل نفوذ مدیریت در این ارگان ها، بدون جواب مانده است. علاوه براین، حدود 60 نفر از کارگران خودروسازی راین که در منطقه ارگ جدید می باشند نیزاز کار اخراج شده اند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن همبستگی با کارگران کارخانه خودرو سازی کرمان موتور، آنها را فرا می خواند تا با اعتراض جمعی و گسترده خود، خواستار بازگشت به کار و دریافت کلیه مطالبات خود از مدیریت این کارخانه شوند. تجربه همیشه به ما کارگران نشان داده است که نامه نگاری در راه روهای پر پیچ و خم برای نهادهای اداری، بدون هیچ نتیجه ای ما را به دنبال خود کشانده است. قدرت ما کارگران در همبستگی مان است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – 12/9/1394

بیکاری67کارگر قراردادی شیشه آبگینه با 8ماه حقوق معوقه بدنبال تعطیلی کارخانه!

 با تعطیلی کارخانه شیشه آبگینه قزوین ۶۷کارگر قرار دادی با ۸ ماه حقوق معوقه بیکار شدند.

به گزارش15آذرایلنا،، پیش از تعطیلی کارخانه شیشه آبگینه که در زمینه تولید انواع شیشه در شهر صنعتی البرزقزوین فعالیت می‌کرد، حدود ۳۵۰کارگر دائمی و قرارداد موقت در این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند که تعداد آنها تا هنگام تعطیلی کارخانه به مرور به حدود ۱۰۷ کارگر کاهش یافته بود.

به گفته آنان بجز ۴۰ کارگر رسمی این کارخانه که وضعیت شغلی مشخصی ندارند سایر کارگران بصورت قراردادی از حدود ۱۵ سال پیش در این واحد مشغول کار بودند که همگی بیکار شده‌اند.

این کارگران که پس از اخراج  به صورت گروهی برای پیگیری مطالبات خود به اداره کار شهر صنعتی شکایت کرده‌اند می‌گویند: این کارخانه که به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و نداشتن بازار فروش دچار مشکل شده بود از اول آذر ماه به ناچار از ادامه تولید باز مانده است.

آنها که عقیده دارندیکی از دلایل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به اشخاص مختلف دولتی و خصوصی از جملع سازمان تامین اجتماعی، اداره گاز و برق  است در خصوص معوقات مزدی خود و همکارانشان گفتند: کارگران قرار دادی این کارخانه مبالغی حدود ۱۴ تا ۱۸ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند.

به گفته کارگران کارخانه شیشه آبگینه، این کارخانه دارای ۷ واحد زیر مجموعه شامل شیشه کریستال، دو جداره، طلق، شیشه خودرو، شیشه ساختمان، آئینه، وسیکوریت است که هم زمان با تعطیلی شیشه آبگینه واحد کریستال، شیشه ساختمانی وآئینه مقصمی با حدود ۶۰۰ کارگر از تولید باز مانده اند. این در حالیست که به گفته کارگران ۴ چهار واحد دیگر این مجموعه طی دو تا سه سال گذشته تعطیل شده بودند.

طی دو ماه ونیم گذشته؛

اخراج250کارگرکارگر قرار دادی وپیمانی کارخانه تاژ طی دو ماه ونیم گذشته!

 

از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون نزدیک ۲۵۰ کارگر قرار دادی وپیمانی کارخانه تاژ در قزوین به دلیل تمدید نشدن قراردادهای کار خود اخراج شده‌اند.

به گزارش15آذرایلنا،حدود ۲۰۰ نفر از این کارگران در ابتدای مهر ماه سال جاری اخراج شده بودند که  از ابتدی ماه گذشته ( آبان ماه) نیز نزدیک به ۵۰کارگر دیگر به جمع همکاران اخراج شده خود اضافه شده‌اند.

بنا به گفته کارگران اخراجی، پیش از این در این واحد تولیدی حدود ۱۷۰۰ کارگر کار می‌کردند که غالب آن‌ها زیر نظر یک شرکت پیمانکار مشغول کار بودند.

به نقل از این کارگران اخراجی گفته می‌شود که درحال حاضر ۱۵۰۰کارگر در کارخانه مشغول کارند که نیمی از آنها با قرار دادهای کوتاه مدت سه ماهه بدون تاریخ زیر نظر شرکت تامین کننده نیروی انسانی مشغولند.

بصورت مشخص یکی از این کارگران گفته است: این اخراج درحالی اتفاق افتاده است که کارفرما بعد ازاخراج های صورت گرفت، ۲۵۰کارگر به نیروی کار خود اضافه کرده است.

طبق اظهارات وی، این واحد دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما کارفرما با کاهش شیفت‌های کاری کارگران از سه شیفت به دو شیفت، نیروی کار مازاد را اخراج کرده است.

به گفته این کارگر اخراجی، تعدادی از کارگران مذکور بیش از ۱۵ سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.

به گفته این کارگر پیمانی، کارفرما در زمان اشتغال مطالبات مزدی او وسایر همکارانش را با تاخیردو تا سه ماه پرداخت می‌کرده است.

کارگرجنسی واقعیتی غیرقابل انکار

رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران با اشاره به تاثیر کارگران جنسی بر سرعت پیشرفت ایدز در کشور گفت: وجود کارگر جنسی در کشور غیر قابل انکار است فقط باید درصدد تامین سلامتی شان باشیم که سلامت جامعه حفظ شود.

رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران با یادآوری آمار رسمی اعلام شده ایدز از سوی وزارت بهداشت در ابتدای سال جاری گفت: بر اساس این امار 30هزار بیمار دارای اچ آی وی مثبت در کشور داریم و نسبت مردان به زنان  65 به 35 درصد است و ناگفته نماند که همیشه در مقابل آمار رسمی، آمار تخمینی هم وجود دارد .

دکتر مینو محزر با اشاره به نهفته بودن ویروس این بیماری در درازمدت تصریح کرد: هنوز یک سوم بیشتر بیماران شناسایی نشدند چرا که خیلی ها از مبتلا بودن خود بی اطلاعند، خیلی ها اصلا نمی دانند ایدز چیست و نمی دانند برای کنترل و آزمایش کجا مراجعه کنند و اگر مبتلای بی اطلاع خوب و سالم زندگی کند امکان دارد که این ویروس در بدن تا 15 سال نهفته بماند.

قائم مقام انجمن حمایت از بیماری های عفونی با اشاره به شیب تند و صعودی میزان مبتلایان زن عنوان کرد: سال ها پیش نسبت ابتلای زن و مرد 3 بر 97 بود اما در عرض دو سال اخیر میزان ابتلای زنان نسبت به مردان 10 برابر افزایش یافته و به 35 درصد رسیده است و این افزایش نشان دهنده ابتلا از طریق روابط جنسی محافظت نشده است.

محرز در خصوص تاثیر مصرف مواد روانگردان و صنعتی بر پیشرفت ایدز در کشور گفـت: اگرچه ایدز چند سالی است از طریق معتادان تزریقی کم تر منتشر می شود اما در شرایط کنونی و سال های اخیر رواج مصرف محرک های صنعتی در اغلب جوانان و به موازی آن برقراری روابط جنسی محافظت نشده به اپیدمی موج سوم ایدز در جامعه دامن زده است.

عضو کمیته ایدز کشور در پاسخ به تاثیر زنان کاتون خواب و کارگران جنسی بر روند پیشرفت ایدز گفت: ما تا چند سال پیش زن کاتون خواب معتاد خیابانی نداشتیم و طبق آمار تخمینی، شهر تهران 1700 زن کارتون خواب معتاد دارد و طبیعی است اگر آسیب های اجتماعی زنان را بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دهد.

وی در تشریح نتایج طرح تحقیقی بررسی شیوع ابتلاء به HIV و برخی از بیماریهای قابل انتقال از راه جنسی در زنان تن فروش شهر تهران در سال 90 گفت: وزارت بهداشت با هدف شناسایی و دستیابی به آمار شیوع ایدز در طبقات مختلف جامعه، طرح موردنظر را در تهران و سایر استان های کشور انجام داد و آمارها از ابتلای 4 و نیم درصد کارگرهای جنسی به ایدز در ایران خبر داد و البته در زمان حال این رقم افزایش بیشتری داشته است.

عضو شورای برنامه ریزی کرسی یونسکو در زمینه آموزش سلامت  تصریح کرد: کارگر جنسی زن و یا مرد فرقی ندارد کنترل این قشر از جامعه باید در اولویت قرار گیرد چرا که ابتلا و عدم درمان آنها منجر به انتقال ویروس و ابتلای دیگر افراد جامعه می شود.

رییس مرکز تحقیقات ایدز تاکید کرد: وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات ایدز کار علمی انجام می دهند و صورت مساله را پاک نمی کنند و به مسایل شرعی هم کاری ندارند چرا که بی توجهی و انکار این مساله مهم، به روند پیشرفت این بیماری و تولد روز افزون کودکان مبتلا از کارگران جنسی می انجامد.

وی یادآور شد: طرح های تحقیقاتی نشان می دهند که بیشتر کارگرهای جنسی به  سبب نیاز مالی به این سمت کشیده  می شوند و به علت کسب درآمد آسان و بالا از این راه، حتی بعد از یادگیری مهارت و هنری خاص در مراکز مردم نهاد ویژه، اغلب راضی به خروج از این عرصه کاری  نیستند و اصلا هم برایش قابل تصور نیست عناوین شغلی مانند ماشین نویس و یا منشی با درآمد 100 هزار تومان را با برخی مبالغ هنگفت که از این راه به دست می آورد معاوضه کند.

رییس مرکز تحقیقات ایدز در پاسخ به میزان استقبال نهادهای دولتی از تحقیقات انجام شده اظهار کرد: نهادهای دولتی اصلا استقبال نکردند و اگر استقبالی بود اوضاع به این شکل که هست نبود. تلاش بر این است که با سازماندهی و منسجم کردن سازمان های مردم نهاد در مسیر پیشگیری و کنترل و اطلاع رسانی این بیماری گام برداریم.

محرز در خصوص عملکرد وزارت بهداشت در این حوزه گفت: وزارت بهداشت هر پنج سال استراتژی و راهکار مبارزه با ایدز تدوین می کند و هیات دولت هم تصویب می کند اما هیچ ارگانی همکاری نمی کند و متاسفانه شوخی گرفتن این مساله به پیشرفت ویروس و انتقال روزافزون بیماری منجر می شود.

وی با انتقاد تند از رویه صدا و سیما تصریح کرد: رادیو و تلویزیون سال هاست که خودمحور و مستقل و با سکوت اختیار کردن، از پتانسیل فراوان موجود در این رسانه، در راستای اطلاع رسانی آسیب های اجتماعی و این بیماری دریغ می کند، آیا جا ندارد این رسانه با توجه به ببیندگان جوانِ مثلا مسابقه فوتبال در کنار تبلیغات وسیع مواد غذایی و اش مشی و… تیزری با موضوع ایدز و اعتیاد نمایش دهد؟

محرز ابتلای افراد تحصیلکرده و مرفه را به این بیماری نشانه عدم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه عنوان کرد و گفت: اخیرا افراد مختلف و جوانانی تحصیل کرده در مرحله پیشرفته این بیماری مراجعه می کنند اگر اطلاع رسانی درست و شفاف در این خصوص انجام می شد و استفاده از کاندوم ملکه ذهن ها می شد بسیاری ناآگاه مبتلا نمی شدند

محرز در پاسخ به چرایی برخوردهای نامناسب کادر پزشکی و پرستاری با این بیماران گفت: عدم آگاهی و نگرش منفی است آگاهی درست روی عملکرد فرد تاثیر می گذارد و نگرش ها را مثبت می کند، به علت عدم آگاهی، ترس غالب می شود و اگر  آگاهی بخشی مستمر شود یقیقا اثر گذار خواهد بود. اگرچه از نظر منشور حقوق بیمار و پزشک هیچ پزشکی نباید و نمی تواند از ویزیت و معاینه این گونه بیمار ان امتناع کند و البته نبود قانون عدم تبعیض در کشور به این موضوع دامن می زند.

این متخصص بیماری های عفونی، بیماری ایدز را یک بیماری عفونی قابل کنترل عنوان کرد و گفت: این بیماری مانند بیماری دیابت و یا روماتسیم با دارو قابل کنترل است و بیماری کشنده ای نیست و در صورت عدم تشخیص و پیشرفت، مرگ بار می شود.

محرز عوامل مهم پیشگیری از ایدز را در ترویج و رعایت خویشتنداری، وفاداری و استفاده از کاندوم عنوان کرد و افزود: متولی آموزش خویشتنداری و آگاهی بخشی در کشور کیست ؟ آیا آموزش و پرورش به کودکان ما مهارت های زندگی و شیوه « نه گفتن » به آسیب های اجتماعی را یاد داده است و آیا والدین در این زمینه شفاف با فرزندانشان صحبت می کنند که توقع داریم جوان امروزی به راحتی به سمت اعتیاد و بی بند و باری اجتماعی نرود؟ البته با توجه به بالا رفتن سن ازدواج به علت خیلی مسایل زیاد از جمله اقتصادی و… رعایت خویشتنداری و وفا داری سخت شده است.

وی استفاده درست از کاندوم را در کنترل انتقال این بیماری موثر دانست و گفت: استفاده از این وسیله پیشگیری نه تنها برای جلوگیری از بارداری بلکه بالای 85 درصد مصونیت در برابر بیماری های عفونی از جمله ایدز ایجاد می کند.

محرز تاکیدکرد: پذیرش اینکه بیمار ایدزی در کشور وجود دارد بسیار مهم است، سپس شناسایی و آموزش آن ها برای پای بندی به روند درمان و مصرف دارو می تواند در کنترل و ثابت ماندن جمعیت این بیماران موثر باشد.

رییس مرکز تحقیقات ایدز نقش اطلاع رسانی سازمان های مردم نهاد دنیا را در این عرصه برجسته خواند و گفت: در تمام  دنیا سازمان های مردم نهادِ خبره بیشترین فعالیت را در این عرصه انجام می دهند و  کشور ما نیز باید به این سمت حرکت کند، باید به این سازمان ها آموزش داده شود که آگاهانه و با دید مثبت و حرفه ای در این عرصه گام بردارند نه اینکه با دید منفی و امیخته با رویکرد دینی صرف، عملکردی کم اثر و گاه تدافعی داشته باشند و خوشبختانه تاسیس باشگاه یاران مثبت در این راستا و با  25 شعبه فعال در سراسر کشور یکی از گام های اثربخش وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات ایدز است.

بخشی ازیک گزارش تامین 24بتاریخ15آذر

80درصد پرستاران مخالف طرح تربیت کمک پرستار هستند

 قائم مقام سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: ۸۰ درصد پرستاران طی نظرسنجی که به عمل آمده است مخالف طرح تربیت کمک پرستار هستند.

به گزارش 15آذرمهر به نقل از سازمان نظام پرستاری، محمد شریفی مقدم در جلسه هم اندیشی با موضوع بررسی تحلیلی «آئین نامه ابلاغی استفاده از ظرفیت های بیمارستان های خصوصی و دولتی جهت تربیت کارشناسان پرستاری، هدف از این جلسه را اینگونه بیان نمود: ابلاغیه ای که در تاریخ ۲۰ آبان ۹۴ به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است مبنی بر تربیت پرستار در بیمارستانها و از بین بردن پرستاری آکادمیک دارای چالش های فراوانی می باشد.

وی افزود: این طرح یک شبه ابلاغ شده است و از معاونت پرستاری، سازمان نظام پرستاری، دانشگاه های پرستاری و کارشناسان پرستاری در تصمیم گیری برای این طرح بکار گرفته نشده است و یک شک بزرگ برای این رشته و حرفه بوجودآورده اند.

شریفی مقدم در ادامه بیان نمود: اگر به دهه ۷۰ بازگردیم، متوجه می شویم که در آن زمان نیز پرستاران اعلام نمودند که کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان ها وجود دارد و باید به ازای هر تخت بیمارستانی ۱.۸ پرستار وجود داشته باشد که در آن زمان نیز وزارت بهداشت با این تعداد مخالفت نمودند، اما در ۱۵ ماه اخیر وزارت بهداشت به مسئله کمبود پرستار در بیمارستان ها دامن زده  در ادامه این توجهات بحث تربیت کمک پرستار را پیش کشیدند و با موج عظیمی از اعتراضات پرستاران روبرو شدند.

وی اظهار داشت: ۸۰ درصد پرستاران طی نظرسنجی که به عمل آمده است مخالف طرح تربیت کمک پرستار هستند. اگر وزارت بهداشت حسن نیت دارد و بحث آن ها در مورد زمین ماندن کار بیماران و بیان می نماید که رسیدگی به کار بیماران بر عهده همراهان آنان است ، سازمان نظام پرستاری ۳۰ هزار کمک بهیار تربیت شده برای این قبیل کارهای بیماران آماده به کار دارد و علاوه بر سازمان نظام پرستاری ، انجمن پرستاری کشور نیز کمک بهیار تربیت شده جهت ورود به بیمارستان ها را تربیت نموده است .

شریفی مقدم گفت: بعد از اعتراضات بوجود آمده به این طرح، بحث جدید وزارت بهداشت که همان تربیت پرستار در بیمارستان ها و هدف آن زیر سوال بردن رشته آکادمیک پرستاری بوده است را بیان نمودند.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: اگر کمبود پرستار مد نظر وزارت بهداشت است طی آماری که ۵ روز در سایت سازمان نظام پرستاری ثبت نام به عمل آمد ۷ هزار نفر پرستار آمده به کار وجود دارد که اگر نیرو های مازاد را در بیمارستان ها کم کنیم می توانیم به جای آن پرستار استخدام نماییم.

وی یادآور شد: به دلیل شرایط نامناسب کاری پرستاران در ایران، پرستاران به کشور های دیگر مهاجرت نموده و جز بهترین پرستاران آن کشورها می شوند.

شریفی مقدم در پایان افزود: طی جلسه ای که برای این طرح در وزارت بهداشت برگزار گردیده است از سازمان نظام پرستاری با ۱۴۰ هزار عضو که به عنوان سازمان رسمی کشور عنوان شده است دعوت به عمل نیامده است، ولی از نماینده سهامداران بخش خصوصی استفاده می شود.

درباره شب کاری !

شب‌کاری، چرخه طبیعی زندگی را مختل می‌کند و ریتم خواب را به هم می‌ریزد ضمن این‌که ارگان‌های بدن را از کار طبیعی باز می‌دارد چون شب‌ها زمان دفع مواد زائد از بدن است، اما با شروع کار، این سیستم آسیب می‌بیند.

آتش‌نشان‌ها، کارکنان اورژانس، نیروهای نظامی، گروهی از کارگران و…؛ شغل اینها با واژه شب‌کاری گره خورده است. این عده شب‌ها در محل کار حاضر می‌شوند، چون غیبت آنها به جامعه صدمه می‌زند و حضورشان درمحل کار منشأ خدمات است.

اما شب‌کاری‌های مداوم و درازمدت اینها را خسته می‌کند و چون معمولا این خستگی‌های کهنه با یک سیستم حمایتی قوی و منصفانه تسکین نمی‌یابد، شب کاری درجامعه ما مصادف شده است با زندگی دشوار و ملال‌آور.

شب‌کاری، چرخه طبیعی زندگی را مختل می‌کند و ریتم خواب را به هم می‌ریزد ضمن این‌که ارگان‌های بدن را از کار طبیعی باز می‌دارد چون شب‌ها زمان دفع مواد زائد از بدن است، اما با شروع کار، این سیستم آسیب می‌بیند.

به همین علت است که در برخی کشورهای توسعه‌یافته برنامه‌هایی برای تشویق یا الزام کارفرمایان به طراحی ساعات کاری «دوستدار خواب» پیگیری می‌شود؛ برنامه‌ای که به‌طور معمول از اوایل صبح تا نیمه‌شب را در‌بر‌می‌گیرد و حق هشت ساعت خواب شبانه را برای کارکنان محفوظ می‌دارد. اما در جوامعی که چنین برنامه‌های حمایتی وجود ندارد شب‌کاران مجبورند خود به فکر خود باشند و برای راحت‌تر شدن کار شبانه تمهیداتی بیندیشند. یک راه این است که افراد در طول روز از انجام کارهای سنگین و انرژی‌بر پرهیز کرده و توانشان را برای کار در شب ذخیره کنند. همچنین در طول روز در محیطی دور از مزاحمت‌ها به مقدار کافی استراحت کنند. در عین حال توصیه می‌شود شب‌کاران در هر ماه یا در طول سال به طور متناوب به مرخصی بروند و مانع فرسودگی خود شوند.

 

همچنین اصلاح رژیم غذایی برای شب‌کاران ضروری است؛ مثل این که باید از خوردن غذاهای سنگین پرهیز کنند و میوه، سبزیجات و لبنیات را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

منبع:جام جم

مرگ کارگر مجموعه صنایع فولاد خورستان براثر حادثه کار

منابع خبری از وقوع یک حادثه منجر به فوت برای یکی از کارگران شاغل در واحدهای زیر مجموعه صنایع فولاد خورستان خبر می‌دهند.

به گزارش15آذرایلنا،این حادثه در عصر روز سه شنبه (۱۰ آذر) برای یکی از کارگران  نظافت کار کوره اتفاق افتاده است.

از قرار معلوم کارگر متوفی که ظاهرا سابقه کاری او تا نزدیک به هفده سال می‌رسیده است در روز حادثه هنگام نظافت کوره نوار توسط نقاله کشیده می‌شود و براثر این حادثه جان خود را از دست می‌دهد.

هنوز علت و محل دقیق این حادثه اعلام نشده است اما منابع خبری عقیده دارند که دست کم در ماه‌های گذشته مشابه چنین حادثه‌ای در محیط‌های مشابه اتفاق افتاده است.

در این رابطه یکی از مسئولان صنایع فولاد خوزستان ضمن تایید خبر این حادثه گفت: این حادثه نیز در عصر روز سه شنبه رخ داد که منجر به فوت یک کارگر شد.

این مقام مسئول بابیان اینکه مطابق مقررات بروز هرگونه حادثه در صنایع فولاد در کمیسیون مربوطه بررسی می‌شود افزود: این حادثه نیز طی روال قانونی در دست بررسی است که پس از مشخص شدن به اطلاع عموم رسانده می‌شود.

گاز فاضلاب در کبودرآهنگ همدان جان کارگری را گرفت و همکارش را به کما برد

فرماندار کبودرآهنگ گفت: گاز فاضلاب جان یک کارگر جوان کبودرآهنگی را گرفت و دوکارگردیگر را روانه بیمارستان کرد.

به گزارش15آذرایرنا،احسان قنبری روز یکشنبه افزود: دو کارگر در حال لایروبی چاه فاضلاب بودند که هر دو نفر دچار گاز گرفتگی شدند.

وی ادامه داد: در این سانحه یکی از کارگران فوت کرد و همکار دیگرش پس از گازگرفتگی از چاه خارج می شود.

وی گفت: کارگر دیگری نیز که برای نجات این دو وارد چاه می شود به داخل چاه سقوط کرده و به علت ضربه ای که به سرش وارد شد هم اکنون در کما است.

قنبری افزود: این حادثه ساعت 14 و 45 دقیقه روز شنبه در خیابان مدرس منتهی به روستای سردرآباد رخ داده است.

شهرستان کبودرآهنگ با 170 هزار نفر جمعیت در شمال غربی همدان قرار دارد.

سقوط مرگبار کارگر ساختمانی از داربست درکرمان    

یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از داربست در کرمان جان باخت.

به گزارش15آذرواحدمرکزی خبر، جانشین فرماندهی انتظامی شهرستان کرمان گفت بر اساس اعلام مرکز فوریت های 110 مبنی بر وقوع یک فقره مرگ مشکوک، مأموران کلانتری 22 شهر کرمان به محل حادثه اعزام شدندوسپس مشخص شد یک کارگر ساختمانی به علت سقوط از روی داربست در دم فوت کرده است.

سرهنگ علی کشاورزی افزود کارشناسان علت فوت کارگر را رعایت نکردن اصول ایمنی و استفاده نکردن از وسایل محافظتی اعلام کردند.

پانزدهم آذرماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.